Şimdi Ara

Neden kredi kullanayım ki? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çoğu insan için araba sahibi olabilmenin yolu kredi çekmektir..özellikle maaşlı insanlar için...
  • Araba demek kullanıma bağlı olarak ortalama aylık 700 tl gider demek, yani zihni bey en fazla 800 tl ödeyebilir, bu şekilde de 6-7 yıl kredi demek..Ayrıca bu hesaba göre herhangi bir terslikte cepte 5 kuruş olmaması demek, sonra banka arabaya 30bine el koyar, adamın da evine haciz getirir sonra...millete tüketim pompalamının alemi yok...
    Biliyorum, alt kademe bankacılar da zor durumda, satış satış diye ümüklerini sıkıyorlar ama bu zamanda kredi çekerken çok çok dikkatli olmak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Örnek verilen araba'da altın mübarek 33 ayda 15bin lira zam görmüş:)

Şundan 33 ay öncesiyle şimdiki fiyatlar bahsedilen durumdan farklı mı sanki?

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Firmaların zam yaptığı doğruda o kadar değil yahu... 33 ay 3 seneye yakın bir zamana denk geliyor.

Örneğin;
    QASHQAI 1.6 VISIA 4X2 M/T 47,937 (Güncel fiyat) 42.040 (2008 yılı)
    peugeot 107 Trendy 1.0 28.460 (Güncel fiyat) 21.290(2008 yılı)

• Size 100 puanlık bir soru. Bu adam bu arabayı ne ile yürütecek bakımını benzinini otopark ücretlerini ne ile karşılayacak. Bunun MTVsi cartu curtu var daha.
  • Arkadaşlar tabiki bu örnekte ki zihni bey yada benzer gelire sahip kişilerin bu şekilde tüm miktarı kredi kullanarak araba almasının çok mantıklı hareket olduğunu savunmuyorum. Benim esas anlatmak istediğim kredi çekme işinin aslında ödeme gücü olan insan için hiç de korkulmaması gereken bir finansman hareketi olduğudur. Zihni bey yukardaki tabloya göre ayda en fazla bin lira kredi öder 500 lirayıda arabayı yürütmek için harcar, örnekte ki gibi 1500 liranın tamamını kredi için ödeyemez tabi ki.

Bu devirde 40 bin liralık araba almak için tüm parayı biriktirme çabasının anlamsız ve gereksiz oldugunu düşünüyorum. En mantıklı hareket en azından yarısı kadar bir miktarı yada en kötü %30 luk miktarı peşin vermek gerisini krediyle tamamlamaktır. Gönül isterki herkes ayda en az 15-20 bin lira kazansın kimse kredi çekmesin ama nerde..

Bugün ayda bin lira bile birikim yapmak bu devirde oldukça zordur, özellikle büyükşehirlerde yaşıyorsanız çoluk çocuk varsa filan. En az ayda 4-5 bin lira geliriniz olacakki bin lirasını kenara koyabilin. Bu şekilde bile en az 4 yıl para biriktirmeniz gerekecektir.. Ayrıca para biriktikçe,miktar arttıkça parayı kullanma adına riskli yatırımlar yaparak kayıplar da yaşanabilir ki , çevremde çok insanın başına geliyor malesef. Bana aylık 200 lira taksitle Mercedes verseler ömür boyu öderim :)))

Hala bu devirde param varsa alırım yoksa almam mantığını anlamakta zorluk çekiyorum hakkaten. Ha çok riskli işlerde çalışıyosunuzdur o zaman bi nebze anlaşılabilir ama genel için konuşursak biraz mantıksız gibi. Ayrıca tüm harcamalarımızı nakit yerine kredi kartlarıyla yapsak ülke ekonomisi içinde olumlu bir gelişme olacaktır. Herşey kayıt altında çünkü..

Ayrıca dipnot olarak belirteyim bankacı filan değilim, bankaların çok çakal olduklarının da farkındayım merak etmeyin. İmkanım olsa bu ülkede en büyük yatırımın banka kurmak oldugunu da bilirim.

• quote:

[sen bankacı mısın?

Zihni Tutumlu'nun kredi aldıktan 1 yıl sonra işsiz kalacağı varsayımına ne dersin?
    Ya da arka arkaya iki taksiti ödeyemeyecek bir duruma düşmesine ne dersin?

Bu durumda bankalar olur böyle şeyler a gözüm takma kafana der mi?

Peki sen para biriktiriken 6 ay sonra araba çarpıp ölmeyeceğinin garantisini verebilir misin?

Ayrıca bankacılıkta kredi sigortası denen bişey var, işsiz kalma korkun varsa sigorta yaptırırsın , ayda 50-60 daha fazla verirsin bankan işsiz kaldıgında senin kredi ödemelerini dondurur sen yeniden iş bulana kadar. Hatta değişik sigorta türleri var senin başına bir iş gelirse tüm borcunu silen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caissa -- 8 Temmuz 2011; 14:53:07 >

Zihni Beyin hayalindeki araba 40.000TL mi sadece?
    Benim hayalimdeki araba 400.000 TL onu nasıl yapacaz bankacı bey

Ömür boyu kredi kullandıralım size aylık 1000 lira ödeyin 540 ay.. Herşeyin bir çözümü var

Orijinalden alıntı: caissa

quote:

[sen bankacı mısın?

Zihni Tutumlu'nun kredi aldıktan 1 yıl sonra işsiz kalacağı varsayımına ne dersin?
    Ya da arka arkaya iki taksiti ödeyemeyecek bir duruma düşmesine ne dersin?

Bu durumda bankalar olur böyle şeyler a gözüm takma kafana der mi?

Peki sen para biriktiriken 6 ay sonra araba çarpıp ölmeyeceğinin garantisini verebilir misin?

Ayrıca bankacılıkta kredi sigortası denen bişey var, işsiz kalma korkun varsa sigorta yaptırırsın , ayda 50-60 daha fazla verirsin bankan işsiz kaldıgında senin kredi ödemelerini dondurur sen yeniden iş bulana kadar. Hatta değişik sigorta türleri var senin başına bir iş gelirse tüm borcunu silen..

Ben para biriktirirken 6 ay sonra vefat edersem en azından borçlu gitmem, varislerim arkamdan borç ödemek zorunda kalmaz.
    Krediye bir de sigorta ödeyeceğiz fena fikir değil. Ancak kredi ödemelerini yeni bir iş bulana kadar dondurma olayına takıldık işte.
    Ayrıca tüm borcumu silen bir sigortanın maliyeti ne olacak?

Demek ki bankalardan uzak durmamız gerekiyor. Kredi taksidini ödeyemeyen ve ocağı sönen yüzlerce insan tanıyorum.
    Sanıldığı veya söylenildiği gibi değil maalesef gerçekler.

• Kredi alınırken böyle ucu ucuna hesaplar yapılıyorsa bence o işte bir terslik var. Kredi ödenirken mutlaka kenara da para koyulabilmeli ki bir acil durumda kullanılsın..Örnekteki bütcede gelirim olsa, en fazla 700 tl kredi ödemesi ve 500 tl de kenara koyulabilir para hedeflerim..Araba içinse önce 5-10 arası para biriktirip, 20 civarı arabalara bakarım...20 liğin borcu bitince onu satar 40 lığı hedeflerim..

Ama böyle ucu ucuna ödeme yapıp, sinir stres içinde o 40bin lik aracın tadını çıkaramam şahsen..çıkaran çıkarıyor ama ben yapamam..

Kredi kartı da 10 yıldan fazladır kullanıyorum, hep ay sonu kapatırım hesabı..Kredi kartı demek para taşımamak, bozukla uğraşmamak, yeri gelince taksit/bonus/kampanya gibi avantajlarını kullanmak ve int. alışveriş demek benim için..Her ay asgarisini ödeyip 24 ay taksitle iphone almak için kullanılmmalı k.k.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gece_sovalyesi

bayan tutumluda o 1000 liranın içinde demi

Şöyle bir durum var. Birşey oldu dünyanın binbir türlü hali var. Bu adam 1-2 taksidi ödeyemezse görürüm tutumunu. Öyle kolay değil krediyle araba almak falan. İnsan kendini bilmesi lazım. 1500 lira gelirle ayda 500 lira para veren var krediye. Şirket adına araç almıştık biz de fakat işler ters gidince o bankanın yüzü bir anda değişiyor. Ödediğiniz para nerdeyse boşa gidiyor üstüne bide ödemediğiniz taksitler faiz olarak biniyor. Araç bedeli kadar tekrar borç ödemek zorunda kalıyorsunuz. O yüzden kredi çekersem asla araç bedelinin %50sinden fazlasını çekmem. Ayrıca taksitleri de gelirimin %20 sini geçmez. O bile fazla ya neyse

• 3 yıl sonra araba fiyatının artacağı kesin bir gerçek.3 yılı geçtim 6 ayda bile fiyatlar nerden nereye geliyor.
    mümkün olduğunca az ve kısa vadeli çekilen kredi mantıklıdır.
    ancak 40,000tl için mutlaka peşinat verilmelidir.

Orijinalden alıntı: maivesiyah

bu zihni bey bu hesaba göre hiçmi binmeyecek bu arabaya hiçmi mtv ödemeyecek yada muayene , bakım , sigorta , kasko yaptırmayacak ?
    bunları geçtim işten çıkarılırsa veya başka bi durum olursa hastalık vs. ?

kısacası ( şahsi görüşüm ) : param varsa alırım yoksa almam bu kadar basit
    hiç yoktan kafam rahat olur

kesinlikle

Orijinalden alıntı: caissa

quote:

Zihni Beyin hayalindeki araba 40.000TL mi sadece?
    Benim hayalimdeki araba 400.000 TL onu nasıl yapacaz bankacı bey

Ömür boyu kredi kullandıralım size aylık 1000 lira ödeyin 540 ay.. Herşeyin bir çözümü var

Nakit vermek dururken 140 milyar faize gerek yok nakit alayim ben

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Firmaların zam yaptığı doğruda o kadar değil yahu... 33 ay 3 seneye yakın bir zamana denk geliyor.

Örneğin;
    QASHQAI 1.6 VISIA 4X2 M/T 47,937 (Güncel fiyat) 42.040 (2008 yılı)
    peugeot 107 Trendy 1.0 28.460 (Güncel fiyat) 21.290(2008 yılı)

Sen de haklısın , zam denince akla VW geliyor o nedenle çok gözüme batmadı. Onda bile 10 bin zam yok konudaki 15 bin lira ciddi şişik..

• bu zihni 1475 tl ayda kredi borcu ödeyip 25 tl dizelle bir ay nasıl gezecek acaba???

Zor bulunan bir isim seçiyorlar ki, kimse üzerine alınıp da tepki göstermesin diye.

Mehmet olsa şimdi sınıfta mutlaka mehmet var, lan mehmet, sen de ne pinti adamsın heee falan diye başlar millet
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.