Şimdi Ara

neden kadın bilim insanı çok az?erkekler olarak çok zeki değilmiyiz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
1
Favori
4.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diğer lüzumsuz konu başlıklarına bu kadar fazla ilgi gösterilmesi ,ülke olarak da düzeyimizi gösteriyor maalesef..

Orijinalden alıntı: ImSoFancy 3

her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır

buradan bu sonucu mı çıkardınız?
  • Bak kardeşim, sen burda bu kafayı yaşarken doğuda okula gönderilmeyen sırf babasına, dedesine, erkek kardeşlerine, dayısına, amcasına ve on dört on beş yaşında evleneceği ve kuvvetle muhtemel ilk karısı olmayacağı adama hizmetçilik yapsın ve cinsel anlamda onu tatmin etsin diye yaşatılan küçücük kızlar var. İranda kadınlar yanlarında kocaları olmadan sokağa çıkamıyorlardı bundan bir on yıl önce. Evlenmeden sevişti diye taşlanarak öldürülen kadınlar var. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İngilterede bile kadınlar çalışmaya hayatına 1800lü yıllarda atıldı. Seni bilmiyorum ama benim daha annemin babamın anneleri ev hanımı. Yıllarca eve kapatılmış. Kocası kapının önüne koysa gidecek kalacak yeri yok. Yiyecek ekmeği yok. Yıl olmuş 2015 hala kadınla erkek aynı pozisyonda çalıştığı işten aynı parayı almıyor. Kadın işe alınırken çocuğu var mı diye soruluyor ama erkeğe sorulmaz, çünkü erkeğin "görevi" değil çocuk büyütmek, kadının görevi. Kadın hem çalışsın hem evini temizlesin yemek yapsın hem de çocuğuna baksın. Ama erkek kılını kıpırdatmasın çünkü kadın hizmetçilik yapmak adına doğmuştur, çalışması kendi problemidir, yeter ki evinin kadını çocuklarının anası olsundur. Sen ehuehu çok üstünüz diye düşünürken bugün türkiyedeki bir kadın başını kapatıp kapatmamasıyla, eteğinin boyuyla, rujunun rengiyle, kürtaj hakkıyla, kocasından / babasından gördüğü şiddetle, yemek pişirmeyi bilmeyen kız mı olur, evde kalırsın, temizlik yapmazsan kocan seni kapının önüne koyar tarzı söylemlerle, aman ailem kızmasın diye sevgilisiyle gizli gizli buluşmakla, universiteye gidebilmek için ailesini ikna edebilmekle, elalem ne der diye düşünmeden boşanma kararı vermekle, eski sevgilisinden aldığı tehdit mesajlarıyla, sokaktaki sözlü tacizle, "kezban kız" profilinizle, sırf eteği kısaymış diye tecavüzü kendi de istemiştir gibi bi bahane gösterilerek serbest bırakılan tecavüzcüsüyle, sevgili devlet büyüklerimizin "hamile kadınlar dışarı çıkmasın", "işsizlik kadınlar iş aradığı için var", "kahkaha atan kadın edepsizdir" tarzı söylemleriyle baş etmeye çalışıyor. Bu arada biraz bilimle de uğraşabilir belki. Ama doğru diyorsun inşaatta çalışamayız, çok haklısın tabii ki. Sana tapınalım da ister misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mary stuart

Bak kardeşim, sen burda bu kafayı yaşarken doğuda okula gönderilmeyen sırf babasına, dedesine, erkek kardeşlerine, dayısına, amcasına ve on dört on beş yaşında evleneceği ve kuvvetle muhtemel ilk karısı olmayacağı adama hizmetçilik yapsın ve cinsel anlamda onu tatmin etsin diye yaşatılan küçücük kızlar var. İranda kadınlar yanlarında kocaları olmadan sokağa çıkamıyorlardı bundan bir on yıl önce. Evlenmeden sevişti diye taşlanarak öldürülen kadınlar var. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İngilterede bile kadınlar çalışmaya hayatına 1800lü yıllarda atıldı. Seni bilmiyorum ama benim daha annemin babamın anneleri ev hanımı. Yıllarca eve kapatılmış. Kocası kapının önüne koysa gidecek kalacak yeri yok. Yiyecek ekmeği yok. Yıl olmuş 2015 hala kadınla erkek aynı pozisyonda çalıştığı işten aynı parayı almıyor. Kadın işe alınırken çocuğu var mı diye soruluyor ama erkeğe sorulmaz, çünkü erkeğin "görevi" değil çocuk büyütmek, kadının görevi. Kadın hem çalışsın hem evini temizlesin yemek yapsın hem de çocuğuna baksın. Ama erkek kılını kıpırdatmasın çünkü kadın hizmetçilik yapmak adına doğmuştur, çalışması kendi problemidir, yeter ki evinin kadını çocuklarının anası olsundur. Sen ehuehu çok üstünüz diye düşünürken bugün türkiyedeki bir kadın başını kapatıp kapatmamasıyla, eteğinin boyuyla, rujunun rengiyle, kürtaj hakkıyla, kocasından / babasından gördüğü şiddetle, yemek pişirmeyi bilmeyen kız mı olur, evde kalırsın, temizlik yapmazsan kocan seni kapının önüne koyar tarzı söylemlerle, aman ailem kızmasın diye sevgilisiyle gizli gizli buluşmakla, universiteye gidebilmek için ailesini ikna edebilmekle, elalem ne der diye düşünmeden boşanma kararı vermekle, eski sevgilisinden aldığı tehdit mesajlarıyla, sokaktaki sözlü tacizle, "kezban kız" profilinizle, sırf eteği kısaymış diye tecavüzü kendi de istemiştir gibi bi bahane gösterilerek serbest bırakılan tecavüzcüsüyle, sevgili devlet büyüklerimizin "hamile kadınlar dışarı çıkmasın", "işsizlik kadınlar iş aradığı için var", "kahkaha atan kadın edepsizdir" tarzı söylemleriyle baş etmeye çalışıyor. Bu arada biraz bilimle de uğraşabilir belki. Ama doğru diyorsun inşaatta çalışamayız, çok haklısın tabii ki. Sana tapınalım da ister misin?

ben bir konuyu tartışmaya açmak istedim..zaten uzun süredir tartışılan bir konu..kadınların hakkını yemiyorum..biz onlar sayesinde varız ama onlar da bizim sayemizde varlar..bunu unutmasınlar istiyorum sadece..sanki onlar melek hep makyaj yapıp gezmek,bizse sürekli çalışıp para kazanmak zorundaki algı ne oluyor peki?kadın beyninin erkek beyninde yüzde 9 küçük olması baskıyla açıklanamaz..daha ufak olan birşeyden aynı performansı bekleyemeyiz..benim kas oranım daha az senden ama senden güçlüyüm yada eşit seviyedeyim diyemem..bunu belirtmek istedim sadece..evden çıkması mı gerekiyordu kadının buluş yapabilmesi için,kadınlar da birlik olsun haklarını arasınlar..zaten bu ülkede kimin başına ne iş geliyorsa birlik olmamaktan geliyor..http://m.haberturk.com/yasam/haber/115732-salvar-davasi-gercek-oldu

sizi tutan yok haberdeki gibi birlik olun çektirin bize madem çok eziyet ediyoruz size..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma10 -- 1 Şubat 2015; 16:42:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the space enginer

erkeğin kadından üstün olduğunu düşünmen mağarada yaşadığının kanıtıdır

İşte bir mağarada yaşayan maluk daha!
    Erkek kadınla eşit değil eşdeğerdir hala
    Türkçe cahili olup aptalca yorumlar atıyorsunuz
    Hertürlü kanıtlandı beynimiz onların
    Beyninden %30 büyük ve vücudumuzda %30 daha güçlü kadınların bizler tarafından korunmaya ve eşit haklara sahip olmaya ihtiyacı ve ayrıca olmasalar insanlık biter! Onlardan üstünün ama hangi konuda? Önce bunu kendine sorup yorum yaz!

Orijinalden alıntı: Siyah.

Sen yıllarca ataerkil bir toplumda yaşa, kadınları sürekli ikinci plana at, doğru düzgün eğitimi geçtim kadınların görevi evde erkeğine bakmakmış gibi yıllarca kadınları eve mahkum et, sonra da gel kadınlar çok cahil yawww de.

Yav he he.

Ne alakası var senin dediğin 60 sene önceydi.Şimdi neden yok kadın bilim insanı doğru dürüst.Hadi Türkiye için bunun diyorsun Avrupa ve Amerika için bahanen nedir ?

Orijinalden alıntı: TwoSuns

Her başarılı erkeği doğuran bir kadın vardır

KARDEŞİM NAMLUYA MERMİ SÜRENİ DE UNUTMA

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

quote:

Sen yıllarca ataerkil bir toplumda yaşa, kadınları sürekli ikinci plana at, doğru düzgün eğitimi geçtim kadınların görevi evde erkeğine bakmakmış gibi yıllarca kadınları eve mahkum et, sonra da gel kadınlar çok cahil yawww de.

Yav he he.

Ne alakası var senin dediğin 60 sene önceydi.Şimdi neden yok kadın bilim insanı doğru dürüst.Hadi Türkiye için bunun diyorsun Avrupa ve Amerika için bahanen nedir ?

Dalga geçer gibi gelmeyin karşıma. Kaç 60 yıldan bahsediyorsun. Antik Yunandan beri ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Günümüz 60 yıl öncesine göre çok daha iyi olsada hala kızlarımız ikinci plana atılmaya devam ediyor.

Bugün ismini bildiğimiz birçok Bilim insanı Aydınlanma döneminde yaşamış olanlar. O günkü şartları anlatmama gerek yok sanıyorum. Fakat günümüzde cern ya da Nasada çalışanların ismini kaçımız biliyoruz ? Fakat bu tarz kurumlarda çalışan çok fazla kadın var. Ayrıca google a woman scientist ya da female Scientist yazarsan yine karşına azımsanmayacak bir liste çıkacaktır. Bir de izlemedim ama Roma döneminde kadın bir bilim insanının çektiği sıkıntıları anlatan bir film var. Adı Agora'ydı sanırım. Fikir vermesi açısından onu da izleyebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Steelhammer

quote:

Yav he he.

Dalga geçer gibi gelmeyin karşıma. Kaç 60 yıldan bahsediyorsun. Antik Yunandan beri ataerkil bir toplumda yaşıyoruz. Günümüz 60 yıl öncesine göre çok daha iyi olsada hala kızlarımız ikinci plana atılmaya devam ediyor.

Bugün ismini bildiğimiz birçok Bilim insanı Aydınlanma döneminde yaşamış olanlar. O günkü şartları anlatmama gerek yok sanıyorum. Fakat günümüzde cern ya da Nasada çalışanların ismini kaçımız biliyoruz ? Fakat bu tarz kurumlarda çalışan çok fazla kadın var. Ayrıca google a woman scientist ya da female Scientist yazarsan yine karşına azımsanmayacak bir liste çıkacaktır. Bir de izlemedim ama Roma döneminde kadın bir bilim insanının çektiği sıkıntıları anlatan bir film var. Adı Agora'ydı sanırım. Fikir vermesi açısından onu da izleyebilirsin.

nasada cern de çalışmayı zekayla mı açıklıyosun..çalışkanlıkla zekayı aynı değerde tutuyosun sanırım...varsayımlarla konuşma..elimizde tuttuğumuz kaşık a kadar biz keşfettik..biz erkekler keşfetmeseydik mağarada pislik içinde yaşardı kadınlar..

• onu bunu bilmem de,

burada erkek şöyle iyi erkek böyle iyi yazanların hepsi yeri geldiğinde sorsan "erkek adamım ben" der

e be pancar kafalı, erkek adam "kidinlir bizdin dihi istin giriliyir ihihihi biz dihi iyiyiz tmı .s.s" diye trip mi atar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 1 Şubat 2015; 17:36:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

yâr ab-ı force
    misal parıldar
    nâban gözlerin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

onu bunu bilmem de,

burada erkek şöyle iyi erkek böyle iyi yazanların hepsi yeri geldiğinde sorsan "erkek adamım ben" der

e be pancar kafalı, erkek adam "kidinlir bizdin dihi istin giriliyir ihihihi çik izici biz dihi iyiyiz tmı .s.s" diye trip mi atar?

türkçe konuş..önce dilimizi sevmeyi öğren sonra yazı yazarsın buraya...

Orijinalden alıntı: charisma10

quote:

Orijinalden alıntı: Crimson

onu bunu bilmem de,

e be pancar kafalı, erkek adam "kidinlir bizdin dihi istin giriliyir ihihihi çik izici biz dihi iyiyiz tmı .s.s" diye trip mi atar?

türkçe konuş..önce dilimizi sevmeyi öğren sonra yazı yazarsın buraya...

hangi dilde yazıyor orada da ben görmüyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

yâr ab-ı force
    misal parıldar
    nâban gözlerin

• quote:

Orijinalden alıntı: Faredevriii

quote:

Orijinalden alıntı: the space enginer

erkeğin kadından üstün olduğunu düşünmen mağarada yaşadığının kanıtıdır

İşte bir mağarada yaşayan maluk daha!
    Erkek kadınla eşit değil eşdeğerdir hala
    Türkçe cahili olup aptalca yorumlar atıyorsunuz
    Hertürlü kanıtlandı beynimiz onların
    Beyninden %30 büyük ve vücudumuzda %30 daha güçlü kadınların bizler tarafından korunmaya ve eşit haklara sahip olmaya ihtiyacı ve ayrıca olmasalar insanlık biter! Onlardan üstünün ama hangi konuda? Önce bunu kendine sorup yorum yaz!

asıl sen mağarada yaşıyarak bu yorumu atmışsın dalgamı geçiyorsun şu aptalca mesajına cevap vermeye bile üşeniyorum

• kadınları korumaya çalışanlar genelde ortak bilgisayar kullanan ve baskı altında olan erkeklerdir..onları da hoş görün lütfen beyler..
  • Kadınla erkeğin genel olarak zekaları eşittir. Kadınların az buluş yapmalarının nedeni ise eskiden kadınlara kötü davranılması, değer verilmemesi ve uygun ortamın oluşturulmamsıdır. Eğer erkeklerin beyninin kadınlara oranla daha büyük olduğunu erkeklerin zekasının daha yüksek olduğuna bağlıyorsanız da, erkeklerin vücudunda daha fazla kas olduğu için beyinleri de o kasları yönetebilmek için kadınlara oranla daha büyüktür.
    Zeka kişiden kişiye değişir; ben ne zeki kadınlar, ne aptal adamlar gördüm. Ne zeki adamlar, ne de aptal kadınlar gördüm...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.