Şimdi Ara

Neden ingilizce bilmiyoruz (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
2.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ObsesifKompulsif

Nerden başlanılması gerekiyor bu ingilizceye ?

Seviyene göre değişir, hiç bilmiyorsan en alt ( Starter veya Elementry) başlarsın, biraz biliyorsan orta seviyeden başlarsın, bildiğin şeyleri de a book, a door diye tekrarlamanın bence bir anlamı yok, zaman kaybı, hatta kursa gidersen aynı zamanda para kaybı olur, gerçe kursa gidersen seni seviye sınavıyla uygun bir kura yazarlar o durumda para kaybetmemiş olursun boşuna hem de zaman kazancın olur. Kendini az çok bilir insan gerçe.

Her durumda önce gramer halledilecek, sonra kelime bilgisi, diğer türlü sakat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

quote:

Orijinalden alıntı: 42pckol!k42

quote:

quote:

Aslında neden İngilizce öğrenemeyelim ki?Osmanlı padişahları 7 yaşına geldiklerinde zaten 2-3 dil biliyorlarmış.Bizim öğreneceğimiz ise şimdilik İngilizce.Zor değil bence öğrenmek.Yanlış düşünüyorsam düzeltin yani

Eğitim sistemi o kadar bozuldu ki, Türkçe'yi doğru dürüst öğretemiyorlar. Kişisel çabanla elbette öğrenirsin ama tam olarak biliyorum diyebilmek için, akıcı konuşabilmek için ana dili ingilizce olan bir ülkede kurs görmek lazım, dili öğrenmek lazım; bu Türklüğümüzden çıkalım ingiliz olalım demek değil ama, dünyayı izlemek, gerektiğinde höt diyebilmek için öğreneceğiz.

Evet.Ya stage-2 ve stage-3 seviyesindeki bir kitabı çok rahat anlıyorum.stage-4 de hadi zorlarsam anlıyorum.Ama listening e gelince iyi sayılmam.Kulak dolgunluğu kazanmam lazım biraz.Yabancı dili her bakımdan bilmek şart.

Önce grameri hallet, bütün tensleri bitir, sonra kitap okumaya geçersin bence öylesi daha iyi, stage 1 -2 pek bir şey vermiyor, bana göre para kaybı, 4 ve yukarısı faydalı olur.

Çok iyi gramer kitapları da var, başka tür kitaplar da, elinden geleni yap zaten Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir dilin olur.

Konuşmak için o dilin konuşulduğu ülkede bulunmak lazım ama belli seviyeye geldikten sonra gidersen daha az para ve zaman harcamış olursun yurt dışında, zaten kaldığın süre oranında harcaman artacak. Konuşmak derken benim kastım tıpkı Türkçe konuşur gibi konuşabilir hale gelmek, yoksa seviyen ilerlerken konuşman da ilerleyecek.

Hocam sağol tavsiyen için.Lise-2'ye geçtim normalde dil seçecektim ama sınıf açılmadı.TM seçtim ben de,alan dışından hazırlanmayı düşünüyorum.O yüzden biraz daha ağırlık vermeye başladım çalışmaya.İyi derecede öğrenirsem yurt dışına bile gitmeyi düşünüyorum.

• Beyler hemen öğretmenlere laf atmanın en kolay yol olduğunu önce anlamınız lazım.

Ülkemizde ki eğitim sisteminde ingilizce eğitiminin en büyük sorumlusu öğrencilere her sene zorla dayatılan sınavlardır. Okulumda ingilizce öğretmenlerinden birisi ingiltere de, diğeri ise rusya da ve kazakistanda yaşamış ülkelerine dönen öğretmenlerdir. Ne yazık ki istedikleri gibi bir eğitim veremiyorlar, Çünkü başta idareciler ve veliler tepki gösteriyorlar. " Benim çocuğum sınavlarda ingilizce netleri neden düşük hocam" gibi sorularla muhattap olmamak için müfredatta ne varsa sınavda ne varsa o konuları işlemek zorunda kalıyorlar.

Mesela speaking gibi ders içeriğinden ziyade, gramer ve soru tipleri üzerinde yoğunlaşmak üzere ders içeriği hazırlıyorlar. Bu yüzden ingilizce eğitimi hep teori de kalacak gibi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında neden İngilizce öğrenemeyelim ki?Osmanlı padişahları 7 yaşına geldiklerinde zaten 2-3 dil biliyorlarmış.Bizim öğreneceğimiz ise şimdilik İngilizce.Zor değil bence öğrenmek.Yanlış düşünüyorsam düzeltin yani

Eğitim sistemi o kadar bozuldu ki, Türkçe'yi doğru dürüst öğretemiyorlar. Kişisel çabanla elbette öğrenirsin ama tam olarak biliyorum diyebilmek için, akıcı konuşabilmek için ana dili ingilizce olan bir ülkede kurs görmek lazım, dili öğrenmek lazım; bu Türklüğümüzden çıkalım ingiliz olalım demek değil ama, dünyayı izlemek, gerektiğinde höt diyebilmek için öğreneceğiz.

Evet.Ya stage-2 ve stage-3 seviyesindeki bir kitabı çok rahat anlıyorum.stage-4 de hadi zorlarsam anlıyorum.Ama listening e gelince iyi sayılmam.Kulak dolgunluğu kazanmam lazım biraz.Yabancı dili her bakımdan bilmek şart.

Önce grameri hallet, bütün tensleri bitir, sonra kitap okumaya geçersin bence öylesi daha iyi, stage 1 -2 pek bir şey vermiyor, bana göre para kaybı, 4 ve yukarısı faydalı olur.

Çok iyi gramer kitapları da var, başka tür kitaplar da, elinden geleni yap zaten Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir dilin olur.

Konuşmak için o dilin konuşulduğu ülkede bulunmak lazım ama belli seviyeye geldikten sonra gidersen daha az para ve zaman harcamış olursun yurt dışında, zaten kaldığın süre oranında harcaman artacak. Konuşmak derken benim kastım tıpkı Türkçe konuşur gibi konuşabilir hale gelmek, yoksa seviyen ilerlerken konuşman da ilerleyecek.

Hocam sağol tavsiyen için.Lise-2'ye geçtim normalde dil seçecektim ama sınıf açılmadı.TM seçtim ben de,alan dışından hazırlanmayı düşünüyorum.O yüzden biraz daha ağırlık vermeye başladım çalışmaya.İyi derecede öğrenirsem yurt dışına bile gitmeyi düşünüyorum.

Rica ederim genç.

Oooo sen çok gençsin daha, dur bakalım ben öğrenemedim henüz İngilizce'yi bu yaşa geldik de. Acele etme yani zamanın çok, bir bölümü anlamadan diğerine geçme.

TM seçmekle iyi yapmışsın, dil okuyup ne yapacaksın, dili öğrenirsin zaten, benim kardeşim de sözel seçecekti TM seçtirdim, sözeli oku yap, dil de öyle, matematik alman daha isabetli olmuş. Zaten üstteki arkadaş belirtmiş, bir şey öğretemiyorlar veli baskısından demiş.

Kolay gelsin, başarılar.

• Kursa para vermek saçmalık mı sizce ?
  • Türkçenin en zor dil olduğunu nereden çıkardın daha kıçında donu olmayan avrupanın en fakir turistlerine rastladım belki bir aydır Türkiyededirler en azından dertlerini anlatacak kadar Türkçe öğrenmişler bu zor dilde kolay öğreniyorlar belki o turistler yaşadıkları yerde ilk okul düzeyinde okul bitirmiş köylülerdir. Türkçenin en zor dil olduğu hikayesi koca bir masal ve züğürt tesellisi
  • Eğitim sistemi tabikide hala daha lise 3 oldum lise 1 den beri hala daha ifler öğretiliyor...
  • ben ingilizce bilirim ama yabancı ülkeye gitsem adamlarla konuşamam. pratikte kötüyüm. zaten şuan türkiyedeki sorun bu. yaz deseler yazarım ama konuşamam. kelimeler aklıma gelmez cümle kuramam. bunun da ilerde gerçekleşeceğini umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Stark -- 3 Ağustos 2012; 2:14:16 >
  • İngilizce ögrenmeye geç başlıyoruz. Türkçe ile birlikte İlkokulda ögrenilmeli. biz ilkokul seviyesindeki İngilizce'yi Lisede görüyoruz.
  • İlkokuldan liseye kadar uzanan saftirik eğitim yüzünden olabilir. Ezberle, boşlukları doldur tamam. Sadece İngilizce değil tüm eğitim sistemi böyle. EZBER... Pratik yok maalesef.
  • Türk-Amerikan derneğinde 12 kur bitirdim ara verdim+izlediğim orjinal dilde yabancı dizi ve filmlerin haddi hesabı yok orta dereceden fazla İngilizcem var ama pratik şart bu yüzden yurtdışında dilm kamplarına gidicem.
  • Ben ispanyolca öğrenmek istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe konuşuyorsun diye Türkçeyi bildiğini mi sanıyorsun
  • günde 2-3 satır bile olsa sürekli oku birşeyler oku , altyazılı dizi ve film izle 1 yılda öğrenemezsen sorun vardır. grammar zaten okulda öğreniliyor. okuma yapmadan kelime öğrenmek çok zor hemen unutuluyor. 1yıldır amerikadayım ama kitaplardan ya da makalelerden öğrendiğim kelimeleri asla unutmuyorum. matematik gibi çalışılacak birşey değil süreklilik gerektiren içine girilmesi gereken bir olay.
  • bizim gençlik msnde kız soyarken öğreir ingilizceği ana dili gibi bildiğiğini sanır sonra öle masallar masallar asıl eğitimden kaynaklı yani bi b.. olmaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Türk-Amerikan derneğinde 12 kur bitirdim ara verdim+izlediğim orjinal dilde yabancı dizi ve filmlerin haddi hesabı yok orta dereceden fazla İngilizcem var ama pratik şart bu yüzden yurtdışında dilm kamplarına gidicem.

12 kur ileri seviye olmuyomu , bide amerikan derneklerinde aksan daha kabaymış doğrumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock N' Roll Bebeğim

Arkadaşlar herkes biliyordur dünyanın en zor dili türkçe ve bizler dünyanın en zor dilini konuşmamıza rağmen ingilizce gibi dünyanın en basit dilini neden bilmiyoruz genel olarak ülkemizin insanları bilmiyor ve ingilizler vb. ülkelerden bizimle dalga geciyor. HAREKETE GEÇME ZAMANI HERKES ÖĞRENSİN İNGİLİZCE!!

ingiliz tabiki ingilizce bilmediğin için dalga geçer. rusya da rusça bilmediğin için dalga geçer, fransızlar fransızca bilmediğin için dalga geçer, ispanyollar ispanyolca bilmediğin için dalga geçer. azcık aklı başında olan türk vatandaşı da türkçe bilmediği için ingilizle dalga geçer.

türkçe çok matematiksel bir dil, nerdeyse herşey kurallı. ingilizcede ise dilde kuralsızlar diye bi kısım var, o kelimeleri teker teker ezberlemen gerekiyor. sence kuralı bilmek ve formülü olan bir dili öğrenmek mi daha kolay, kuralsız bir dili öğrenmek mi? ingilizce sözlüğü açtığında her kelimenin yanında okunuşu da yazar. bu mu daha kolay?

• bilmediğimizi nerden çıkardın

• quote:

Orijinalden alıntı: ObsesifKompulsif

Kursa para vermek saçmalık mı sizce ?

Gerçe ben onu o anlamda dememiştim ama öyle alsan da sonuç pek değişmiyor; 3-5 tane işe yarar kurs var gerisi para tuzağı. Benim dediğim şuydu tam olarak:

Eğer kursa gideceksen seviyene uygun bir kurdan başla, yoksa bir süre bildiğin şeyleri tekrarlar hem zaman hem de para kaybedersin. Bu da saçmalık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

keşke afrikadaki bazı ülkeler gibi anadilimiz ingilizce olsa

o zaman Türk olmaktan da söz edemezsin, dil yoksa ulus yoktur, benlik yoktur, millet yoktur ( Türk milleti diye bir şey yoktur ), hatta Türkiye olmaz o zaman, bilmem kimin mandası bir yer olur.

Dil bizim ses bayrağımız, insan ana dilinde düşünür, ana dilinde üretir, sömürge ülkesi değiliz.

İngilizce evet öğrenmek gerek ama Türkçe'ye de sahip çıkmak gerek.

eğer müslümansan dil,millet ve ülke gibi kavramlar senin için önemli olmamalı kardeşim herkezin tek bir dil konuştuğunu düşün islam çok daha çabuk yayılmazmıydı.

+1 osmanlinin yikilmasi zaten o lanet milliyetcilik akımı yuzunden.No Nationalism! No Fascism!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.