Şimdi Ara

Neden Hukuk İstiyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlam veremiyorum. Bir insan sırf kanunda yazan şeyler için 4 sene mi okur? Mezun olduğunuzda napcaksınız? Ankara'da dayınız, zengin bir çevreniz yoksa sürüneceksiniz.

Kocaeli hukuk 1. sınıfım, finallerden sonra bırakıyorum.

• Bırakmakla iyi ediyosun. Bu kafayla hukuk okusan ne olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene zaten öyle bir ihtimal yok da seneye olur da kazanırsam eğer sırf memur olabilmek için hukuk okuyacağım ve mezun olunca masa başı avukatlık yapacağım. Mahkemeye çıkıp dil dökecek en son insanım, kalemim dilimden daha iyi çalışır her daim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Bu sene zaten öyle bir ihtimal yok da seneye olur da kazanırsam eğer sırf memur olabilmek için hukuk okuyacağım ve mezun olunca masa başı avukatlık yapacağım. Mahkemeye çıkıp dil dökecek en son insanım, kalemim dilimden daha iyi çalışır her daim

Ödevim gereği her mahkemenin davasını izledim. Hiçbirinde avukatlar dil dökmüyordu, belgeler konuşuyordu. ABD değil burası.

Ayrıca, ABD'de hukuk okumak için önce lisans bitirmek gerekiyor. Burada ise 150.000'nci insanlar giriyor. ABD başkanlarının çoğu hukuk mezunu. Saygın bir meslek orada, herkes olamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 28 Mayıs 2016; 20:09:00 >
  • Masa başı avukatlığı devlete atanarak yapmayı düşünüyorsan o hukuk fakültesine yerleşmekten çok daha zor.

@Everybody Dance Now senin içinde tıp yada mühendislik ukte kalmış. Bırak kocaelini Ankara Hukuk bile kurtarmazdı seni. Sen gene bırakırdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deneyimsiz Adam -- 28 Mayıs 2016; 20:10:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

Masa başı avukatlığı devlete atanarak yapmayı düşünüyorsan o hukuk fakültesine yerleşmekten çok daha zor.

@Everybody Dance Now senin içinde tıp yada mühendislik ukte kalmış. Bırak kocaelini Ankara Hukuk bile kurtarmazdı seni. Sen gene bırakırdın.

Diploma notum 66 olmasa Marmara falan tutuyordu. Tıp için bırakacağım, mühendislik yapamam ben. Matematik, fizik ve geometri özürlüsüyüm bunlardan 3 5 net daha yapsam tıp fakültesindeydim zaten. Kimya ve biyoloji ezberleyip geçtim.

Bu arada, kamu avukatlığı için mülakat yok diye biliyorum. KPSS'yi kazanıp oluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

quote:

Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

Masa başı avukatlığı devlete atanarak yapmayı düşünüyorsan o hukuk fakültesine yerleşmekten çok daha zor.

Diploma notum 66 olmasa Marmara falan tutuyordu. Tıp için bırakacağım, mühendislik yapamam ben. Matematik, fizik ve geometri özürlüsüyüm bunlardan 3 5 net daha yapsam tıp fakültesindeydim zaten. Kimya ve biyoloji ezberleyip geçtim.

Bu arada, kamu avukatlığı için mülakat yok diye biliyorum. KPSS'yi kazanıp oluyorsun.

Puan olarak düşük değil. Doğu illerini tercih etmezsen baya yüksek 85-90 arasında. Bunun 4-5 yıl sonrasında 2-3 puan daha yükseleceğini düşünüyorum. Hukukta tek bir hedef belirleyip o hedefe göre okumak çok risklidir. Aynısı hakimlik savcılık hedefleyenler içinde geçerli.

İnşallah insanlığa faydalı bir doktor olursunuz hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu tip mi???
    8 yıl önce açıldı
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deneyimsiz Adam D kullanıcısına yanıt
    Ücra bir köşeye atanıp rapor yazarım, insanlığı değiştirecek buluş yapacak zekaya sahip olsaydım o kadar çalışmaya ilk bine girerdim.

• İnsanlığa faydalıdan kastım bir ilaç, tedavi bulmak demek değildi. Gelen hastanın yüzüne bakmadan 4 kutu ilaç yazıp yollayan doktorlardan olmayın yeterli bence. Yerine göre sınava hazırlanan öğrenci rapor yazmakta insanlığa faydalı bir şey sayılabilir.
  • Hayalin değilse veya ne biliyim tam bilgi sahibi değilsen niye gittin hocam

• Hukuka merakım var hukukta okuyan arkadaşlarımın derslerini sorylarınıda gördüm ilgimi çeken konular

• quote:

Orijinalden alıntı: avcu_makaveli

Hayalin değilse veya ne biliyim tam bilgi sahibi değilsen niye gittin hocam

Mecburiyetten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

quote:

Orijinalden alıntı: avcu_makaveli

Hayalin değilse veya ne biliyim tam bilgi sahibi değilsen niye gittin hocam

Mecburiyetten.

polise gitseydiniz hocam zorla nasıl yaptırtcaklar ailenizden birini rehin falan mı tutuyorlar
  • Sadece puanı yüksek diye giden çok öğrenci var hukuka. Ama sevmediysen bırak durma. Hayat senin hayatın, istediğini yap.
  • En iyi hukukta okudum,beğenmedim şu an tıptayım yine de memnun değilim çünkü şehir ve eğitim iyi değil.Hayalim Boğaziçi ekonomiydi ama olmadı yaklaşık 200 kişiyle kaçtı,keşke zamanı geri verseler diyorum ama hayat çok kısa ve geçti maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackwarrior95

En iyi hukukta okudum,beğenmedim şu an tıptayım yine de memnun değilim çünkü şehir ve eğitim iyi değil.Hayalim Boğaziçi ekonomiydi ama olmadı yaklaşık 200 kişiyle kaçtı,keşke zamanı geri verseler diyorum ama hayat çok kısa ve geçti maalesef.

Hangi tıp? Hacettepe tuttursan mutlu olur muydun?

• Gözüm o kadar yüksekte değil,Medeniyet tıp veya Akdeniz Tıp olsa da Mutlu olurdum.

• Genelde çoğu tanıdığımdan şu sözü işitirim sen onun avukatımısın kardeşim? Ayrıca insanlara hukuki yollardan yardım etmek istiyorum ve elimden geldiğince adaleti yerine getirmek istiyorum kazancı çok önemli değil fakat manevi değeri gerçekten çok yüksek

• Hangi tıp? Düzce, Sivas falan mı?

• Seneye başarılar dostum.zorlan İSTEMEDİGİM bölümü okumak insana eziyet gibi gelir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.