Şimdi Ara

Neden herkes yazılımcı olmak ister ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarla yeni taşıan veya işinden memnun olmayanlar bilgisayarı biraz seven oyun oynamayı seven vs vs vs...
    herkeste bir yazılımcı olayın hevesi var, dışardan bu kadar kolaymı görünüyor acaba mesleğimiz ? canım sıkıldı bi yazılımcı olayımda açıkta kalmayayım der gibi konular açılmaya başlanıyor neredeyse... sizce böylemi olması gerekiyor ? benim pek hoşuma gitmiyor bu durum, elbette hevesliyse yapabilir ama sanki toplumda bir ara birşey olmadım bari öğretmen olayım sözü gibi şimdide adam olamadım bari yazılımcı olayım sözü oluşuyor gibi...
    belkide bunun nedeni heryerde reklamlarını gördüğümüz ve insanlara büyük vaadlerde bulunan yazılım kurslarıdır...
    ben rahatsızım açıkcası bu durumdan... sizin düşünceleriniz nedir merak ettim :)

• basit bir cümle kurarak bir örnekle kafandaki soru işaretini gidermeye çalışayım :)

"herkes yumurta kırmayı makarna yapmayı öğrenebilir, ama sıfır yemek üretmek yetenek ve zeka işidir"
  • quote:

Orjinalden alıntı: cHacHo

basit bir cümle kurarak bir örnekle kafandaki soru işaretini gidermeye çalışayım :)

"herkes yumurta kırmayı makarna yapmayı öğrenebilir, ama sıfır yemek üretmek yetenek ve zeka işidir"

+

Bilişim sektörü gelecek vaad eden bir sektör. Diğer sektörlerden geçiş çok fazla. Herhangi bir programlama dilinde "hello world!" yazan herkes "ahaa ben yazılımcı oldum..." nidalarıyla ortalıkta dolaşmakta. Sıfırdan yemek üretemeyenleri kaale almamak gerektiğini düşünüyorum...
  • pc ile bir şekilde ilgisi olanlarında istediği şeydir genelde yazılımcı olmak genelde başlangıçda hüsranla sonuçlanır
    matematik konularına kafası yatanlar biraz daha şanslıdır ama asıl başarıcak olanlar sorgulamayı seven
    mantık konularında cesur ve matematiğe yatkın kişilerdir
    yani bunun birazda yapıyla ilgisi var

bunların dışında farklı düşüncelerde var
    -"oturduğun yerden para kazanmak"
    -"çok para kazanmak"
    -"iş saatlerinde oyun oynayabilmek"

türkiye şartlarında 3 ü de zor biraz
    bu imkanları bu sektöre yıllarını vermiş insanlar dahi zor sağlıyorlar
  • orcnd ye katılıyorum yazılımcı olan ınsanın matematıgının ıı olması gerekır :)
  • evet dediklerinizde haklısınız, ama matemetik konusunda birşeyler demek isterim :)
    mesela ben kendimin matemetiğinin pek iyi olduğunu sanmıyorum ama analitik düşünce yeteneğimin olduğuna inanıyorum, programcılıkta bence matematik bilgisinden çok matematiksel düşünce yeteneği önemlidir... yoksa öss'de çok yüksek puanlar alıpta bilgisayar mühendisliğinde zar zor okuyan insanlar biliyorum çok onlar için programcılık çok kolay olmalıydı diye düşünüyorum....
    bu arada aslında bir bakıma iyi bilmeyenlerin olması değerimiz anlaşılıyor bu sayede :) ama itibarımızda düşüyor kurunun yanında yaşta yanar hesabı
  • Matematik un, dil ise sudur. Onu hamur yapacak ise programcıdır. Dünyada bir iki istisna dışında bilgisayar programcılığında üstadlaşmış şahsiyetlerden bir çoğu bilgisayarla alakalı bir okul okumamıştır. Her meslek gibi programcılıkta da yetenek faktörü önemlidir. Doğru düzgün matematik bilmeyen birisi her türlü programı yazabilir ama gerçek, kısa ve hızlı algoritmalar kuramaz. Yani matematik bence bir olmassa olmaz değil ama bir gerekliliktir. Çünkü bütün dillerde yalın matematik kullanılmaz bütün diller için bu böyledir. Variable lara dayanan dinamik değişken ifadeler kullanılır.

Herkes neden yazılımcı olmak istiyor sorusunun cevabını bilmiyorum ama gerçekten bu konuda yeteneksiz sadece geçici hevesle bu işi kovalayanlar elenip gidecektir. İş hayatında hiç bir zaman işinin hakkını vermeyen tutunamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkes herşeye meraklı, sadece yazılımcı olmaya değil.
    Bir ara da herkes dersane açıyordu, özellikle Ankara'da pıtırcık biter gibi dersane bitiyordu, şimdi iflas edip kapatıyorlar tabi, o ayrı...
    Bizim millet böyle bi modadır tutturup atlıyor bi işe, sonra tutunamayıp kayıyor tabi çoğu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: un.real

Herkes herşeye meraklı, sadece yazılımcı olmaya değil.
    Bir ara da herkes dersane açıyordu, özellikle Ankara'da pıtırcık biter gibi dersane bitiyordu, şimdi iflas edip kapatıyorlar tabi, o ayrı...
    Bizim millet böyle bi modadır tutturup atlıyor bi işe, sonra tutunamayıp kayıyor tabi çoğu.

+1 bir anda her yeri saran cep telefoncular gibi...

Milletimizin davranış bozukluğundan "ne iş olsa yaparız abii" mantalitesinden kaynaklıyor.
    -bilgisayarım var boşta oturuyorum yada işimi sevmiyorum napiim??? buldum yazılımcı,programcı vs.. olayim bariii...

ve birde sertifika veren akedemilerin gazına çok geliyorlar.kendisinden bi nane olmayacakların sertifikayı alınca hayatlarını kurtaracağını sanmalarından..
  • Arkadaslar sizde iyice vurdunuz ya...

quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

evet dediklerinizde haklısınız, ama matemetik konusunda birşeyler demek isterim :)
    mesela ben kendimin matemetiğinin pek iyi olduğunu sanmıyorum ama analitik düşünce yeteneğimin olduğuna inanıyorum, programcılıkta bence matematik bilgisinden çok matematiksel düşünce yeteneği önemlidir... yoksa öss'de çok yüksek puanlar alıpta bilgisayar mühendisliğinde zar zor okuyan insanlar biliyorum çok onlar için programcılık çok kolay olmalıydı diye düşünüyorum....
    bu arada aslında bir bakıma iyi bilmeyenlerin olması değerimiz anlaşılıyor bu sayede :) ama itibarımızda düşüyor kurunun yanında yaşta yanar hesabı

Muhendislik fakultesine gidin ve mufredati bir gorun, sonra konusun bence... Universite bilgisayar muhendislerini piyasa programlari yazacak sekilde hazirlamiyor, muhendislikten anladiginiz olay farkli. Sizlerin piyasada gordugunuz programlama araclaridir, ve her aracin kendine ozgu bir arabirimi vardir. Universite muhendisi tek bir arabirimini kullanacak sekilde egitmiyor, muhendise her ortam icin gerekli bir alt-yapi hazirliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

Matematik un, dil ise sudur. Onu hamur yapacak ise programcıdır. Dünyada bir iki istisna dışında bilgisayar programcılığında üstadlaşmış şahsiyetlerden bir çoğu bilgisayarla alakalı bir okul okumamıştır.

Bilgisayar muhendisliginin tarihini ne kadar bildiginizi ispatladiniz iste.... Bill Gates ve Steve Jobs dunya bilgisayar tarihinde en basarili iki pazarlama adamidir. Bunlar ayni zamanda cocuk yastan beri program yazdiklari icin iyi programcidir, ama onlarin sirketlerinin basarili olmasinin tek sebebi iyi pazarlama adami olmasidir....

Bugun cevrenizde kullandiginiz herseyin altinda universite ve arastirma vardir. Sabahlara kadar labaratuvarlarda odev ve tez hazirlamadiginiz icin bunlari bilmezsiniz.

Bilgisayar programciligi hedef degildir, aractir. Program bir fikrin bilgisayar diline dokulmesidir, bu araclari kimler ne zaman nasil icaat etti? Zamaninda matematik problemlerini cozmek icin matematikciler algoritma ile ilgileniyormus, sonra elektronikciler mekanik makineden elektronik makineye gecmis ve oyle baslamis. Bugunku teknolojinin temeli ordu ve akademik arastirmadir.

• quote:

Bilgisayar muhendisliginin tarihini ne kadar bildiginizi ispatladiniz iste....

Ben bu forumda hiç bir zaman birşeyler ispatlama çalışmadım. Alıntı yapmışsınız ama yeterince okumamışsınız. :)

Dünyada bir iki istisna dışında bilgisayar programcılığında ... bilgisayarla alakalı bir okul

kullandığım kelimelere dikkat ederseniz bilgisayar mühendisliğinin tarihini bilmeme gerek olmadığını anlarsınız :)

Pazarlama teoreminize şiddetle katılıyorum hatta şöyle bi eklenti yapabilirim. "Hayatta yapılan ve üretilen her şey esasında pazarlamaya yöneliktir." İşinde iyiysen ve yaptığın şeyi pazarlayabiliyorsan bir yerlere gelirsin ki gelenler ortada.

Evet teknolojinin de temeli argedir. Ama tıpkı pazarlamada olduğu gibi sabahlara kadar yazdığın tezleri pratik gerçeklere dökemedikten sonra onlarında hiç bir anlamı yok.Hayatta her zaman değerli olan şey pratikte olan somut olan şeylerdir. Yani işimize yarayan şeyler ;)

Programcılık ve yazılım sektöründe çalıştığım süre içinde edindiğim bir tecrübeyi sizinle paylaşmak isterim. "Bu sektörde konuşan çok oluyor ama oturup ta birşeyler yapan da bir o kadar az. " .

• quote:

quote:

Ben bu forumda hiç bir zaman birşeyler ispatlama çalışmadım. Alıntı yapmışsınız ama yeterince okumamışsınız. :)

Dünyada bir iki istisna dışında bilgisayar programcılığında ... bilgisayarla alakalı bir okul

kullandığım kelimelere dikkat ederseniz bilgisayar mühendisliğinin tarihini bilmeme gerek olmadığını anlarsınız :)

Pazarlama teoreminize şiddetle katılıyorum hatta şöyle bi eklenti yapabilirim. "Hayatta yapılan ve üretilen her şey esasında pazarlamaya yöneliktir." İşinde iyiysen ve yaptığın şeyi pazarlayabiliyorsan bir yerlere gelirsin ki gelenler ortada.

Evet teknolojinin de temeli argedir. Ama tıpkı pazarlamada olduğu gibi sabahlara kadar yazdığın tezleri pratik gerçeklere dökemedikten sonra onlarında hiç bir anlamı yok.Hayatta her zaman değerli olan şey pratikte olan somut olan şeylerdir. Yani işimize yarayan şeyler ;)

Programcılık ve yazılım sektöründe çalıştığım süre içinde edindiğim bir tecrübeyi sizinle paylaşmak isterim. "Bu sektörde konuşan çok oluyor ama oturup ta birşeyler yapan da bir o kadar az. " .

Bilgisayar programciliginda ustad olmayi nasil tanimliyorsunuz? Bilgisayar programciligini ogrenmek 1 haftalik is, ama onunla mimari kurmak, algoritma yazmak, vs muhendislik ve bilim oluyor. Matematikci de, fizikci de, ekonomist de program yaziyor. Bunlar programci mi oluyor simdi?

Bence bilgisayar programciliginda ustad diye birsey yok. A yada B mimarisini cok iyi anlayan ve onlarin programlarini cok iyi yazabilen olabilir, ama genel olarak bilgisayar programciligi ustadi diye birsey yok...

• Yaklaşık 4 aydır Bir şirket otomasyonu kurma projesi içerisindeyim, yazılımın teknik yapısı tarafında çok yer almasam da otomasyonun genel işleyiş ve birim ilişkilerinin çatısını tasarlıyorum...

Başlıktaki soruya gelince, Şundan eminim;

(Yazılımcı Olmak İsteyenler) = (Herkes) - (Ben)

Kendini ispatlamış büyük ve çok iyi imkanlar sağlayan bir firmada çalışmıyorsanız şayet bir ömür yapılacak bir meslek için bence fazla monoton, asosyal ve stresli bir seçim olur yazılımcı olmak... Ancak çok çalışıp bir ömürde kazanılabilecek parayı 10 yılda kazanmayı becererek kalanında farklı bir meslek icra edebilirsiniz... Bu kadar da önü açık bi sektör kanımca..

Yinede bana ters...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 20 Eylül 2008; 7:00:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ali777

quote:

quote:

Bilgisayar programciliginda ustad olmayi nasil tanimliyorsunuz? Bilgisayar programciligini ogrenmek 1 haftalik is, ama onunla mimari kurmak, algoritma yazmak, vs muhendislik ve bilim oluyor. Matematikci de, fizikci de, ekonomist de program yaziyor. Bunlar programci mi oluyor simdi?

Bence bilgisayar programciliginda ustad diye birsey yok. A yada B mimarisini cok iyi anlayan ve onlarin programlarini cok iyi yazabilen olabilir, ama genel olarak bilgisayar programciligi ustadi diye birsey yok...

Programcılıkta üstadlar yaptığı işlerle dünyaya faydalı olabilmiş insanlardır. Bu yaptıkları fayda karşısında bu mesleğin içindeki bir insan olarak onlara saygımdan dolayı onları üstad diye niteliyorum. Bütün dünyada yaptığı işte ilerlemiş insanlığa katkıda bulunmuş şahsiyetlere saygı duyulur. Hiç kimse bir programlama dilini 1 haftada öğrenemez. Öğrendiği kadarıyla işe yaracak proje geliştiremez.Matematikçiler fizikçiler eğer yazdıkları programlarla insanlığa ve programcılık sektörünün değişip gelişmesine katkıda bulunuyorsa onlarda benim gözümde üstad dır.

“Öğrenmek ve yapmak farklı şeylerdir bence sizin yanlışa düştüğünüz nokta burası .”

Bir dili genel hatları ile 1 haftada öğrenirsiniz ama programcılık detay işidir. Mimari kurmak ve algoritma yazmak mühendislik işi değildir. Eğer gerçekten yetekliyse yapabilen herkesin işidir :)
    Ben iş hayatında nice insanlarla karşılaştım liseyi zar zor bitirmiş ama dev gibi bir üretim tesisinin bütün yazılım ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Programcılık işini gerçekten seven herkesin başarılı olabileceği bir meslek.

Hangi sektörde olursa olsun o işi çok iyi yapan ve kendinden sonra gelenlere yol gösteren insanlar vardır. Duayenler üstadlar. ;)

• iyi matematik bilmeyen adam anca kod yazar programcı olamaz ve matematikde turkiyede kesinlikle verilmiyor.
    malesef bende matematikde iyi değilim saçma sapan şeylerle kafamız doluyor ta ilkokuldan isapt ve teoremleri kullanmaya yonelik eğitim şart
    çoğu efsaneler matematikçidir.
  • Herkes çoğu şeye meraklıdır sadece yazılıma değil.

-Herkes kendi filmini çekmek ister ve bunun için aklında bi senaryosuda vardır.
    -Herkes kendi oyunun yapmak ister
    ve bunun gibi birsürüsü. sadece bir anlık merak tan ibarettir

başarı istekten arzudan çok çalışmayı,emeği hiç karşılıksız işinize duyulan bir sevgiyi ve merakı gerektirir.
  • Kurtlar vadisi Irak tan sonrada bir sürü istihbaratçı olmak isteyen çıkmıştı.
    Bu durumda aynısıdır.
  • Cunki Davulun Sesi Uzaktan Ho$ Geliyor, Ba$ka Hicbir$ey Degil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sehlor

Cunki Davulun Sesi Uzaktan Ho$ Geliyor, Ba$ka Hicbir$ey Degil.

Çok güzel demişsin
  • bu matematik olayın şöyle açıklayabilirim sanırım.

eğer bir insan düz metin bir matematik sorusunu okurken az aşağı
    formül şeklinide yazabiliyorsa programcı olmak için bir adım öndedir.

çünkü kod yazarken karşınızdaki durumu aynı şekilde formüle
    ederek çözmeniz gerekmetedir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.