Şimdi Ara

Neden herkes casper'a laf yapıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pinkcrow7

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: logaritmalı

quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

quote:

ekran kartım standart 520m değil özel yapım 128 bit standartı 64bittir.

öyle birşey yok, nvidia'nın sitesine girip bakıyorum 520m ve 520mx her ikisi de 64-bit

özel yapım diyorum illa ssmi ekliyim ?

Not:Casperi savunmuyorum.Allah'ın cezası firmanın tekidir.

Özel yapım gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.Casper notebookları hazır olarak clevo'dan almaktadır.Hatta bunu laptobun altındaki serial numara,cihazın kodlarının yer aldığı kadığın altında kasaya kazılmış(Clevo tarafından) sistem bilgilerini içeren yazılar mevcut.Kartın 2 çeşidi var.Casper'da daha ucuza geldiği için 64Bit olan modeli seçmiş.

Bahsedilen cihazın barebone'u Clevo ya ait değildir.Pegatron dur.Özel yapım gibi bir durumda söz konusudur.Zira bu gpu lar standart üretim değildir.
    Ecs modelindeki hd 6610m gibi.

Evet doğru pegatron ve özel yapımdır.

• 128 Bit 520 İle her türlü oyunu oynar beyler.
  • 2009 yılında casper nirvana tw8 aldım hala kullanıyorum

elimden çok zorlu şartlardan geçti yine dayandı

prizde elektrik kaçağı var diye monitorü patlamıstı(benim hatamdam)

servis değiştirdikten sonra monitorün kenarını kırdım

yine benim hatam, laptopun 3 senedir bana tek sorunu arkasındaki minnacık bir vidasının düşmesi oldu

onun dışında canavar gibi calıstı , caspera laf atılmasının tek sebebi eski modellerinin bu kadar iyi olmaması
  • gerektiğinden çok ısınıyor gecenin sessizliğinde fan sesi beni öldürüyor.Kışın sıkıntı yok ama ısınıyorum iyi oluyo
  • 1- İddia edilenin aksine diğer markalara oranla fiyat farkı yoktur varsada % 1 dahi değildir, ayrıca tüm parçaları bire bir kıyaslamak lazım, Her kez grafik kartı vb. bilinenparçaları kıyaslıyor ama acaba içerisindeki metal, plastik parçalar vb. de aynımı!

2- Bir driver ararsın bulamazsın interneti talan eder kafayı yersin, modeli doğru düzgün tuturamazsın.

3- Müşteri hizmetleri Allaha emanet, ararsın ulaşamazsın, ulaşırsın tenik servisteki temsilci kağıttan ezbere okur gibidir, senin bildiğinini % 1 i kadar bilgisayar bilgisi yoktur. Helede Casper tarafından mağazalara yollanan satıcıları bildiğin öküzdür, Biri çok iyi bir yazılım ve ağ uzmanı (Hatta Time Warner Corp. USA IT uzmanlarından biri) diğeri yıllarca ABD de bir yapım şirketinde Sinema visual effect uzmanı olarak çalışmış 3d uzmanı & grafiker (ellerinden binlerce farklı markada, modelde ve türde Bilgisayar, Ağ vb cihazları geçimiş Bilgisayar/Teknoloji ile yatıp kalkan, hayatını bundan kazanan adamların karşısında 3. jen. i7 16 gb mac pro ya karşılık 1200 tl lik Casperi kıyaslar kendince acayip acayip üstünlükeler bulur, "ABİ BAH BUNUN LED EKRANI AVR ALİMİNYUM BU" der, dumur olur kalırsın. Birde içte parlak mor gömlet, siyah takım, parlak rugan ayakkabı Kurtlar vadisinin oyunculara özenen çaycısı gibi giyinirler.

4- Türk bilgisayarı vb. derler ama uzaktan yakından alakası yoktur. CEO ları zaten ABD li, Türk olan tek şey şirketin Ortaklar sanırım.

5- Git 100 tl fazla ver HP, Sony, Levenon, Asus, Samsung ne bulursan al ama bunu alma. Sonuçta diğer firmalar Casper alma diyene maaş ödemiyor, 1 tl faydasıda yok alıp almamanın kimseye ama Fiat Albea, Al başına bela misalidi.

6- Şu yukarıda sıraladığım markaları Mercedes, Casper ıda SSenyong gibi düşün içindeki motor güya mercedes de geri kalan mercedes mi!

7- Parçanın illa aynı model marka diye performansı aynı demek değildir. Örneğin piyasadan i7 chip alırsın ama .... markasının bilgisayarında bire bir aynı model marka chip daha iyi çalışır! Neden mi? Çünkü o marka İntel ile anlaşma yapıp tüm chipleri öncelikle denetir, test ettirir bu testlerin standartları intelin standart satış testlerinini çok üzerindedir, sadece testi geçenleri alır marka. İşte marka demek bu demektir. Kısaca markanın sorumluluğu, önce paramı yoksa önce prestij ve devamında uzun vadede çokçok daha fazla para mı! Var oldu olalı Casper da gördüğüm mantık; "La sat gittsin, bozulunca değiştir derler iki oyalarsın, salağa yat, bir sürü acayip prosedür çıkarırız, nasılsa bir kere almış olacaklar, baktın olmuyo zorda kalırsak değiştiritrük",

Kısaca Köyü kurnazıdır, mal pazarında mal satar gibi ticaret yapar, zihniyet budur.

• Dün servise verdim bakalim nezaman gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clvrmind C kullanıcısına yanıt
    çok açıklayıcı bir cevap olmuş bundan sonra alıcak arkadaşlara duyrulur
  • clvrmind C kullanıcısına yanıt
    İşte bilinçli ve farkındalık sahibi olan tüketici. Bizde söylüyoruz ama işte hala bu markayı savunanlar var. Gerçi savunanlarda ya çalışan yada kendi başına gelincede ortalıktan kaybolanlar. Bu arkadaşın yazdıklarını iyi okuyun. Size gerçekleri yazmış.
  • Malzeme kalitesi çakma telefon üretenler gibi. Laptopda hiç bir şey yapmadığın halde hayvansı derecede ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Straxus -- 15 Şubat 2014; 11:54:35 >
  • Kazık yemişsin.Gitmişin ekran kartının cigolaytına bakmışsın.Açıklama gereği duyup vakit kaybetmiyorum artık.Size güzel oyunlar.battlefield 4 ü 800x600 da lowda açarsın kardeş
    He bu arada 1 kere düşür bozulur, ağır işlem yap yanar.Tabii boş kullanıcılar anlamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clexa -- 15 Şubat 2014; 0:03:20 >
  • casper baş belasıdır içinde ki anakart en ucuzlarından sis chipset kullanılıyor ramler en ucuzları led grafiklerinden hiç bahsetmiyorum garanti bitince 2 3 ay sonra bozulur ve yapmaya götürünce yapılmıyor güney chipi baş belası zaten
  • Casper marka alinan bilgisayarlar mutlaka en az 1 kere servis yüzü görüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: casplock

Casper marka alinan bilgisayarlar mutlaka en az 1 kere servis yüzü görüyor

O serviside aldıktan hemen ertesi gün veya aynı hafta içinde. Ama gel gelelim bunu insanlara ( bazılarına ) anlatamıyoruz gidip casper alıp casperzede kervanına katılıyorlar.
  • Bence de casper hata demektir. Garantisi devam ettiği halde sorunlarım hala devam ediyor. Garantiye de gönderiyorum ama elde var sıfır. Ve bir çözüm şuan için malesef yok. Ben bir program açamayacak mıyım arkadaş. Hemen ısınmak zorunda mı, ekranda donmalar meydana gelmek zorunda mı? Teknoloji şans işi ama casper olunca artık şüpheli bakıyorum
  • Notebookları güzel bence ama masaüstü PC yapamıyorlar bu bir gerçek uyduruk donanımlar koyup millete 2 bin liraya kakalıyorlar.
  • Casper bilgisayarlar çok sağlamdır. Evde kullanılan iki Casper da dört senesini doldurmuş, SIS yongalı ürünlerdir.
    Annem babamın dizüstünü kaldırıp yere vurmuştu, dördüncü senesinde çalışıyor hala alet. Bu darbeden dolayı muhtemelen, sabit diskinde bir miktar bad sector var. Başka sıkıntısı yok.
    Benim Casper'ım da dördüncü senesini servise girmeden doldurdu. Devamlı Boinc çalıştırdığımdan alet hep sesli çalışırdı. Hep sıcaktı yani. Sorunu ise ekran sık açılıp kapanınca ekran arada beyazlar, kapatıp açınca ekranı kendine gelirdi.
    Şimdi bir ton para verip Lenovo aldım, Boinc çalıştırınca bu da ısınıyor. Ekranı masada yazı yazarken beşik gibi sallanıyor. Touchpad klavyeyi kullanırken ciddi engel. Casper'da görmediğim sorunları bunda görüyorum. :D Allah daha kötülerini göstermesin, bunlara alıştım. :D
    Ha Casper çok sağlamdır deyince orada bir ironi olduğunu belirteyim!!!
    Casper kendi üretim yapmayan bir marka. Başka üreticilerin BAREBONE denen hazır kasalı ve anakartlı bilgisayarlarını alıyor. İşlemci, sabit disk, RAM vs. takıp satıyor. Şimdi burada kalite barebone kasanın üreticisine bağlı. Bizimkiler Clevo idi ve sağlam idiler; kasalarında bir sıkıntı olmadı servislik. Ama arkadaşın iki yıllık Casper ECS üretimi. ECS üretimi kasa dokunurken ele alırken vs. gofret gibi ses çıkarıyor. Hani plastiği vs. dandik. Yeni ürünleri ise daha sağlamca ama o kadar kötü yorum okudum ki almadan önce bu cihazımı tekrar Casper almaya cesaret edemedim. :D

Hani Casper üretimini kendi yapmadığı için ürünlerinin kalitesi de üreticiden üreticiye değişiyor. Sorun yaşayıp yaşamama durumu da kullanım alışkanlıklarınıza bağlı. Dediğim gibi Boinc ile işlemci devamlı %100 çalışır halde kullandım ben, dördüncü senesinde anneme verdim Solitaire oynasın diye... :D Şans işi biraz. Her ne ise ofis ortamında sıkıntı çıkarmayacaktır cihazları, paralarının da hakkını bir miktar veriyorlar. Böyle hafif kullanımlar ve parası denkleşmeyen için iyidir derim. Ama parası olana git Asus al MSI al, Casper'a bulaşma derim. Çünkü şans işi, beni dört sene götürdü; başkaları dördüncü günü bozup servise teslim ediyor. :D

• ALLAHINI SEVİYORSAN CASPER ALMA ALLAHINI SEVİYORSAN BIRAK BATSIN BU HERİFLER.VERDİĞİM PARA HARAM ZIKKIM OLSUN...
  • quote:

Suana kadar cogu forumda ve bu forumda herkes sikayetci casperdan fakat 5 ay önce aldıgım casper nirvana nb ürününde bu sikayetlerin hicbirini yasamadım mükemmel adeta, ben laptopu 1400e aldım aynı özellikli olan diğer markalarda 2000den asagi degil neden ?

Isınma sorunu olmuyor ısınsada kasmıyor pc.
    Herhangibir bozulma söz konusu değil ve hicbir oyunda kasma yasamadım.
    Özellikler imzamda var ekran kartım standart 520m değil özel yapım 128 bit standartı 64bittir.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Casper Bilgisayarı 2013 10.
    @sis651 ayda aldım Nirvana Touch Ultrabook , birinci ayda servise gitti hmm arızalıymış dediler yenisini gönderdiler.Ekran donup kalıyor , fan gürül gürül çalışıyor ,bilgisayar kendi kendine açılıp kapanıyor üzgünüz kapatılıp açılması gerekiyor diye mesaj yazıyor.2.kez servise gönderdim bana bu bilgisayarı sen kurmuşun dediler :))) bilgisayarın B sinden anlamıyor kurulumu yapanda satanda , fabrika ayarlarına çevirip tekrar gönderdiler.3.kez servise gitti ,sebep yine kendiliğinden açılıp kapanması ve ekranın donmasıydı ama bir de Windows sistemi göçmesinmi bilgisayar uçtuuu! içindeki bilgilerde !!! ha bu arada müşteri hizmetleriyle görüşüyoruz , gönderin bakalım diyorlar yahu istemiyorum paramı verin diyorum olmaz diyorlar.Sonunda servisten geldi ama anakart değişmiş , eee ben ikinci el bilgisayar istesem gider 1/4 fiyatına alırdım siz bu bilgisayarı dul ettiniz dedim.Son kez daha göndericem baktım olmadı benzin döküp yakmayı düşünüyorum bütün Tv kanallarınıda davet edicem başka çare yok 10.aydan beri çektiğim sıkıntıyı ancak bu şekilde atarım üzerimden.Ne kadar öfkeli olduğumu varın siz düşünün , bir şekilde bana verilen zararı onlarında görmesi lazım.Kimsenin ettiği kimseye kalmaz , öbür tarafa bırakmam... @sis651

• Ömrümü yedin Ö kullanıcısına yanıt
    Servislerde böyle cahiller çok. Şimdiki cihazıma bir şey olmasın diye dua ediyorum, yoksa haşat edecek servis. :)
    Tüketici haklarına vs. gidin hakkınızı arayın. Benim cihazı aldığımda aletler sağlam idi, şimdi bir HP'ye bakım yapıyorum aynı dönemden, o bile benim Nirvana'dan daha çok ısınıyor. Ancak son cihazlarını bilmesem de geçen senekiler vs. çerez gibi kasaları var. AMD ekran kartları ofis kullanırken donmaya sebep olup Intel grafiğe geçiyor vs. sıkıntılar gördüm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.