Şimdi Ara

neden her zaman batı daha gelişmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merak ederim neden her ülkenin batısı daha gelişmiş. örnek olarak türkiyenin en doğusunda tanrının unuttuğu yer olan ığdır istanbuldan çok geride. iranın batısı türkiyenin doğusundan gelişmiş. türkiyenin batısı yunanistanın doğusundan gelişmiş. yani demek istediğim yerle ilgisi yok. Aslında daha önce doğu gelişmişti ama haçlı seferlerinde keşfedildi. Bence ileriki yıllarda petrolden dolayı doğu ilerleyebilir. sizce???

• abi nedeni basit osmanlı'dan sonra doğu (uzak doğur hariç) pek bişi yapamadı, aslında avrupa'da yapamadı ama göz boyadı şimdi avrupa ne yapsa bize iyi görünüyo onlara özendiğimiz çoğu şey bizim dinimizde, töremizde örfümüzde yok...

Ama özendiriyorlar işte...

Nedeni bu olabilir farklı birşey yapmaya çalışılmıyor avrupa taklit edilmek isteniyor... bence
  • Zamanında bir ülkede batı ksımı çok gelişti , bunu gören diğer ülkeler'in batı kısımları bu gazla bizimde batı bölgemiz gelişebilir diyerekten geliştiler...

Batı başarı için herşeyi ama herşeyi yapar duygusuzdur maddecidir, doğu ise insan ilişkilerine ahlaka dürüstlüğe önem verir bunlardan dolayıda hep batı tarafından kandırılır geri düşer ezilir..

Batı'da para doğuda sevgi çoktur.

Doğu'nun yapacağı batı karşısında dimdik durup dinsizin hakkından imansız gelir diyerekten kendini ezdirmemek gelişmek için adımları atmak.

• Walla Hocam gelişmiklikten kastın nedir???
    Teknoloji kentleşme ulasım??
    Bence batı(Avrupadan bahsediyorum) Ortaçağda daha akan suda dahi yıkanmayı bilmeyen bu cahil batının
    şimdide gelişmiklik uygarlık adına yaptığı şeylerden kuşkuluyum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATB2006

Walla Hocam gelişmiklikten kastın nedir???
    Teknoloji kentleşme ulasım??
    Bence batı(Avrupadan bahsediyorum) Ortaçağda daha akan suda dahi yıkanmayı bilmeyen bu cahil batının
    şimdide gelişmiklik uygarlık adına yaptığı şeylerden kuşkuluyum

sana şöyle izah ediyim ığdır'da sinema yok.Doğal gaz yok.doğru düzgün yol yok.yok ta yok...elektrik arada bi var
  • Kıyamet Alemetleri :

Güneş Batıdan Doğacak

Aha ne dedim ben
  • valla gelişmiş melişmiş değiller ahanda bunu buraya yazın fransadayım gparis lyon u saymazsak gezecek hiç bi yer yok akşam saat 7 den sonra her yer kapanıyor dandik biyer yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: PC54

arkadaşlar merak ederim neden her ülkenin batısı daha gelişmiş. örnek olarak türkiyenin en doğusunda tanrının unuttuğu yer olan ığdır istanbuldan çok geride. iranın batısı türkiyenin doğusundan gelişmiş. türkiyenin batısı yunanistanın doğusundan gelişmiş. yani demek istediğim yerle ilgisi yok. Aslında daha önce doğu gelişmişti ama haçlı seferlerinde keşfedildi. Bence ileriki yıllarda petrolden dolayı doğu ilerleyebilir. sizce???

bi kere bence senin yanlışın var tanrının unutuuğuu bi yer olamas sös gelimi söylediiini düşünüorum..batı ile bi alakası yok bence eğer öle düşünürsek heryerin batısını inceleyerek yine doğuya ulaşırıs yani bi yerin batısı başka bi yerin hep doğusudur..gelişmeler ise tamamen ekonomik ve teknik acıdan ileride olan ülkelerde oluyor sadece..

• batı insanı para kazanmak zorundadır yoksa açlıktan ölür,doğu insanına komşuları bakar ölmez
    batı insanı yaptığı işi daha iyiyapmak zorundadır yoksa para kaznamaz,doğu insanının öyle bir zorunluluğu yoktu çünkü muhtemelen onun yaptığı işi yapan bir elin parmaklarını geçmez
    batı insanı avlamak zorundadır yoksa av olur,doğu insanı sadece bekler zira müşterisi ayağına gelmek zorundadır
    batı insanı herşeyi kendi yapmak zorundadır devleti beklerse işişten geçer,doğu insanı herşeyi devletten bekler
    mesele doğu batı meselesi deil nüfus meselesi.bütün kalabalık şehirler ekseriyet batıdadır
  • Gelişmişlik sadece para ile kentleşme ile vs ile olmuyor...Ben türkiye nin en batısındayım(izmir)...ama ben hala yürürken yerde balgam, pet şişe, çer-çöp; her çimlik bölgenin köşesi basılmak suretiyle yıpranmış görüyorsam gelişmişlikten söz etmek yanlış olur...
  • batı doğuyu hep sömürmüştür de ondan.ayrıca "tanrı" değil kardeşim Allah.aynı şey de değil.Allah'ın 99 ismi arasında tanrı bulunmaz.saygı ve sevgilerimle
    Ve Allah hiçbirşeyden gafil değildir hiçbirşeyi unutmaz.lütfen cümlelerimizi seçerken daha dikkatli olalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunsea

batı doğuyu hep sömürmüştür de ondan.ayrıca "tanrı" değil kardeşim Allah.aynı şey de değil.Allah'ın 99 ismi arasında tanrı bulunmaz.saygı ve sevgilerimle
    Ve Allah hiçbirşeyden gafil değildir hiçbirşeyi unutmaz.lütfen cümlelerimizi seçerken daha dikkatli olalım.

ama ameller niyetlere goredir diye de bisey var
    tanrıdan kastın ne oldugu belli ... ufak seylere takılmamak gerekir diye dusunuyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: take_me_as_I_am

quote:

Orjinalden alıntı: sunsea

batı doğuyu hep sömürmüştür de ondan.ayrıca "tanrı" değil kardeşim Allah.aynı şey de değil.Allah'ın 99 ismi arasında tanrı bulunmaz.saygı ve sevgilerimle

ama ameller niyetlere goredir diye de bisey var
    tanrıdan kastın ne oldugu belli ... ufak seylere takılmamak gerekir diye dusunuyorum

arkadaşım bunun tartışmasına girecek değilim.burada bu tip konuları konuşmak doğru değil aslında.çünkü farkında olmadan vebal altına giriyoruz.herşeyin bir kaynağı var söylediğim sözün de bir kaynağı var.eğer ilgilenirsen pm olarak gönderebilirim.ama burada tartışmaya açmanın anlamı olmadığını düşünüyorum.düşünmekten öte vebal almaktan korkuyorum.biri çıkıp da yok efendim öyle şey mi olurmuş demesi bile bir vebaldir ben sadece arkadaşa bir hatırlatmada bulunmak istedim.uyup uymamak kendi bileceği iş.esen kalın.

• bana ozel mesajla gonderir misin o kaynagı ? tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: take_me_as_I_am

bana ozel mesajla gonderir misin o kaynagı ? tesekkurler

gönderdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.