Birine baktın ve ayirt edemiyorsan o zaten odur. Yani, İtalyana baktın Türke baktın Yunana baktın aynı ise ayırt edilemiyorsan zaten bunlar ne yunan ne Türk Ne Italyandir. Karışık bir "ırk" olmuştur. Burada ben de bunu diyorum ırk tabiri bile ilkel ama ırklar var Sen de şunu diyorsun siyahiler var, çekik gözlüler var, nordikler var, Hintliler var bunlar çok kolay ayırt ediliyor. İyi de bunun ne önemi var? Siyahi ile çekik gözlü evlense çocuğu olsa ne olacak? Hintli ile nordic evlense çocuğu ne olacak vs. Yani bunlar sadece coğrafyanın eseri. Neticede herkes 46 kromozom ve bu ayrılar yapay. Ayrım farklılık yok demiyorum bunlar yapay diyorum. Mesela egede yaşayan kökü 500 600 yıl önceye giden siyahiler var. Bu adamlar sana göre Türk değil, ama halis Kürt oğlu Kürt biri çıksa Türkçe konuşuyor tipi de yakın diye sen buna Türk dersin. Ama halbuki bu adamın dedesi Türkçe bilmez Türk kültürünü bilmez. O siyahiler daha Türk. Ama sana göre değil. Irk tabirini kullanmak istemiyorum ama ırk sadece DNA ile ilişkili değil sen böyle olduğunu kabul etsen bile yine bir şey değişmiyor çünkü 46 kromizomlu her insan birbiri ile ciftlesip çocuk peydah edebilir Netice olarak öyle ya da böyle dünya tek kültüre koşar adım gidiyor. Sen bile şimdi kalkıp avrupaya amerikaya Hindistan'a arabsitana gitsen orada bir mc donalds görsen Starbucks görsen kendine yakın hissedip girersin. Bu işler aşama aşama olur 8 milyar insanın tek bir kültürde dilde buluşması anlık bir iş değil ancak olan budur. İşte bunun için her aklı başında insan çaba göstermeli ve bu hedefi sağlamaya çalışmalı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |