Şimdi Ara

Neden Dünyadaki En Fakir,Gelişmemiş ve Çoğu Eğitimsiz Ülkeler Müslüman ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
6.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Executor06

Gerçek islamdan uzaklaşma / uzaklaştırılma yüzünden.Şuan gelişmiş ülkelerin neredeyse hepsinin müslüman ülkelerinde gizli elleri var.Çoğu müslüman devletin başındakiler bunlara ve isteklerine eyvallah diyerek koltuklarında oturuyor.

Sorunun cevabı budur..
  • Sosyal Politika - Gelişmemiş ve Az gelişmiş ülkeler 25 puanlık sorumdu. okur yazar oranı düşük, kız çocukları ve kadınların erkeklerle mektuplaşmaması için okuma yazma öğretilmediği, zevk almasınlar diye kadın sünnetinin olduğu ülkeler. kadınların toplum içinde statüsü yok, beyaz yakalı olarak çalışan kadın sayısı çok az yada hiç yok. erkek egemen bir toplum. vs vs daha sebepleri var, ekonomik - toplumsal - siyasal nedenleri vardır.
  • cümleyi yanlış kurmuşsun

neden müslüman ülkelerin %95 i böyle demen lazımdı
  • Gayet iyi cevaplar var Peki artık bu durumun düzeltilebileceğine inanıyor musunuz?
  • bugün bile forumlarda cern deneyi hakkında , zaten yaradılış kuranda yazıyor gerizekalı mı bu adamlar hala araştırıyor diye yorumlar yapılıyor

ne beklersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

eğitimsizlik. bir zamanlar Türk ve islam dünyası, hem tüm dünyaya hakimdi hem de bilime hakimdi. ne zaman o hakimiyeti kaybettik, dünya bize hakim olmaya başladı.

bugün "din ile bilim karşı karşıya gelse" halkın %77'si dine inanıyorsa, afedersiniz daha çok geri kalırız.
    bir de en modern müslüman çoğunluklu ülkeyiz, diğerlerinin halini siz düşünün.

Neye inanmamızı bekliyordun?
  • Dinsiz ilim olmayacağı gibi sadece din ile de İslam toplumları gelişemez. Din ve ilim birlikte yürütüldüğü zaman Müslüman ülkeler refaha kavuşacaktır. Çünkü din olmadan ilim yapıldığı takdirde dinin dayanakları ve inanç esasları 2. plana atılır ve İslam toplumları büyük bir damarının kesilmesine sebep olur. Avrupa din olmadan da ilmi yürütebilir ama İslam toplumlarında din olmadan ilim yürütüldüğü taktirde bu İslam inançları açısından pek bir kayda değer anlamı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Bilimi dine bağlayıp bilime gerek duymadıkları için
    Birçok gelişmeyi günah diyip engelledikleri için
    Başlarına gelen bir olaydan sonra benim hatam diye düşünmeyip Allah bizi sınıyor diyip önlem almadıkları için
    Kaderimizde varsa ne olursa olsun engellemeyiz düşüncesiyle pes ettikleri için
    vs vs diye gider ancak Türkiye'de çok daha zeki ve dini doğru bilen insanlar olduğu için Türkiye müslüman ülkeler arasında daha üst bir konumda.

Örnek : Irakta hala dünyanın tepsi şeklinde olup olmadığı tartışılıyor. Tepsi şeklinde olduğunu savunan adam Kur-an'dan örnek veriyor ancak verdiği bilgiler Kur-an'da bulunmuyor. Her kendini birşey sanan kendini dindar olarak gösterdiği için millet işin özünü bilene değil dindar olana inanıyor.

+1

• Çünkü insanlar müslümanlığı yanlış anlıyor anlatıyor.Sonra eğitimi kimse umursamıyor kimse düşünmüyor , düşünmüyor , düşünmüyor.Birde çoğrafi koşullar var o ayrı
  • 1-) müslümanlar arasında birlik beraberlik yok
    2-) Müslümanlar dinini kullanarak çıkarlarını korumak istemesi
    3-) Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı

Zaten İslam'a müslümanlardan daha çok zarar veren olmamıştır

Bu kadar güzel bir dini nasıl bozmaya çalışırlar aklım almaz..Allah öbür dunyada onlara yapyıklarını haber verecektir
  • Bizim en büyük sorunumuz,herşeyi Allah ne yaptığını bilir deyip,tembel tembel oturmaktır.Yabancılar öyle mi?Adamlar doğaya yaz geldiyse bende evime kışı getiririm diyor,yapıyor vs.Lan adam başarısız oluyor bunu yüzüne vurup,gurur yapmasını beklemiyoruz,Allah nasip etmemiş diyoruz.Bide pis arapların dini kullanması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SessionID

quote:

eğitimsizlik. bir zamanlar Türk ve islam dünyası, hem tüm dünyaya hakimdi hem de bilime hakimdi. ne zaman o hakimiyeti kaybettik, dünya bize hakim olmaya başladı.

bugün "din ile bilim karşı karşıya gelse" halkın %77'si dine inanıyorsa, afedersiniz daha çok geri kalırız.

Neye inanmamızı bekliyordun?

beynini dogmalarla sınırlandırmaktansa sorgulasan zaten inandığın din doğruysa, varacağın da o olmaz mı?

bilime inanmaktan korkmak, dinin yalan söylüyor olabileceğinden korkmak değil midir? bu da dine hakarettir.

ben dinimden korkmadığım için bilime sonuna kadar inanırım. zaten doğruysa bir noktada dinle örtüşeceğini de düşünürüm.

işte sizin bu düşünce yapınız nedeniyle islam dünyası bu halde.

• Burada tartışılacak konu değil.
  • Konu kapandı sanmıştım meğer taşınmış, tekrardan yazıyorum. Tek nedeni kanuni.
  • quote:

Bir de genelleme yapmasak

Gerçek bir müslüman hem inançlı hem akılcı olmalıdır..İlk inen Ayet bile " Oku Rabbinin adıyla oku"dur..
    İslam bilimi destekler..Cahilliği lanetler .Allahın en çok kızdığı şey cahilliktir..Açın bakın Kurana..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pizza Hot

Konu kapandı sanmıştım meğer taşınmış, tekrardan yazıyorum. Tek nedeni kanuni.

Bazı yerlerde de görüyorum Kanuni'ye laf atıyorlar neden ne yaptı bu adam ? ne eksisi oldu ?
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Kardeşim Kanuni Kanuni diyiyorsun nedenini söylemiyorsun..Nedenini söyle bilelim niye kanuni ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün İslam tarihi boyunca böyle olmadığına göre,

son dönemlerde İslam dan uzaklaşmasından kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

quote:

Kardeşim Kanuni Kanuni diyiyorsun nedenini söylemiyorsun..Nedenini söyle bilelim niye kanuni ?

Süveyş kanalını açmaması, 1.Selim'in tıka basa doldurduğu hazineyi bitirmesi, bunlardan daha da önemlisi ve devletin sonunu hazırlayan olay olan Şehzade Mustafa'yı boğdurtması hatta boğdurttuktan sonra da devlet işlerine hevesli genç bayezidi değil; devlet işleriyle ilgilenmek yerine içki sefası yapan sarı selimi taht yolunda desteklemesi. Osmanlının duraklamaya girmesinin nedeni yeteneksiz ve devlet yönetimine hevessiz, yeniçeri dehşetini durdurmak yerine körükleyen süper padişahımız 2.selimdir. Tüm bunların sorumlusu da kanunidir. Yaptığı fetihlerle sınırları genişletmiş olabilir, ancak verdiği kararlar devletin geleceğini köreltmiştir. Gelmiş geçmiş en yetenekli en harika hükümdar olan sarı selim sağolsun osmalı her konuda geri kalmıştır. Uzun olur kimse okumaz diye bölüyorum mesajımı bir sonraki mesajımda sarı selimin tek bir icraatını analtıcam o zaman niye bu kadar laf ettiğimi anlarsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.