Şimdi Ara

NEDEN CHP'YE OY VERMİYORSUNUZ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
2
Favori
6.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Şahsi yorumunuz bu sanırım.

ezan okumak sünneti müekkededir ve arapça olması bilali habeşiye peygamber efendimize ve diğer sahabilere bildirilmiş emrolunmuştur bu böyledir yorum değildir

ama sizin dediğiniz türkçe ezanın sünnet olması gibi bir durum söz konusu değildir yanlış bilgi vermek buyük vebaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki26

quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Bu konu iyi olmuş. Türkiye, Atatürk, cumhuriyet düşmanları bir bir ortaya çıkmış bütün nefretlerini belirtiyorlar. Düşman ülkede yıllardır, nesillerdir yaşamak kolay değil tabi. Osmanlıdan sonra istediklerini yapamadılar ama hala hayal peşindeler.

bizim amacımız ülkeyi sizin gibilerden korumak. sizin sevginizi geziparkında gördük. boşuna sallama gerçek düşman kim biz farkındayız

Kimin ülkesini koruyorsun bilmiyorum ama madem Türkiye düşmanı olduğunu itiraf ettin düşman gibi davran ve kendi ülkene git. Sizlerden bu topraklar daha önce de kurtuldu, gene kurtulur.

• Qosar kullanıcısına yanıt
    Türkçe çevirisi neden dini yozlaştırsın sadece alfabe öğrenmekle Kuranı öğrenmişmi sayılıyoruz tamamen bilmediğimiz kelimeleri okuyoruz kurslarda öğretilen harfler ve kuranın okunuşu sadece bunu öğrenmek yeterli değil tamam arapça okunuşu harika kuranı kerimin ama şöyle birşey var güzel ama arapça anlamıyoruz ne dediğini sadece okuyoruz anlamamız için Türkçeye çevirilmesi şart sadece harfleri, alfabeyi öğrenmekle hiçbirşey farketmiyor.

Kuranı anlamak için Arapçayı baştan sona dilbilgisiyle tamamen öğrenmek gerekiyor yani ana dil seviyesinde Arapça bilmek şart bunu bildikten sonra okudugun ayetlerin ne anlama geldiklerini anlıyacaksın herhangibir dile çevrilmesi Kuranın anlamını bozduğunu düşünmüyorum öyle olursa Kuran sadece Araplar için geçerli olan birşey olur ki tamamen İslama ters düşer buda. Yani benim düşüncem sadece harfleri bilip kuran okumanın anlamını bilmedikten sonra sevap derecesinde bir artış olmayacağıdır ha sen zoru seçer Arapçayı anadilin gibi öğrenirsen orası başka saygı duyarım ki saygıyı hakedersin Kuranın anlamını bilerek,anlayarak okursun Arapça kelimelerin Türkçede anadilinde karşılığını bilerek okursun. Çeviri denen olay şarttır dünyanın %95 i arap olarak doğmadığı için ve sonradan öğrense bile kendi diline göre anlamlarından öğreneceğinden Kuranın Evrensel olması için tercüme muhakkak gereklidir. İyi geceler benim fikrim budur doğru bulup bulmamak okuyana kalmış.

• quote:

CHP'YE NEDEN OY VERİLMEZ..
    ben sadece 1 madde yazacağım ve en önemli olanı

CHP’ye oy verirsem, Ezanı Türkçe okunur (bir süre sonra hiç okunmaz) , Camiler kapanır, Kuran ve Kuran Kursları yasaklanır.

(daha buraya destan yazarım ama en önemlisini yazdım sadece)

Ezanın Türkçe okunmasın karşı çıkmak arapçayı putlaştırmak yani şirktir.

Oysa ki İslamiyet fezai bir dindir.Rabb-Ül Âlemin hak dini indirirken diğer semavi dinlerde olduğu gibi dönemin en bozuk coğrafyasından tüm yaradılanlara indirmiştir.Senin gibiler ise İslamiyet'i arap dini yaptınız çıktınız sebebi ap açık cehaletiniz.

Ayrıca şuna da değineyim.Bir sokağa 2 cami yapan hükümetin tek derdi de ranttır.Yoksa 50 haneli 100 haneli sokağa iki cami yapıp bir avuç cemaatide bölmek dini bölmektir.İslamiyet birliği birlikteliği ilke ettiren bir dindir.

Ayrıca destan yazarım demişsin de iki kelimeyi bir araya getiremezsin emin ol

• chp mhp umrumda değil kardeşim

SENIN OY ATTIĞIN O PARTİ VAR YA BENİM ŞEHRİME VERDİĞİ VERGİNİN KARŞILIĞI VERMİYOR, HANİ SEN İSTAMBULDA MARMARAYA BİNİYORSUN YA ANKARADA EGO YA BİNİYORSUN YA, İŞTE ONLARIN İÇİN İZMİRİN VERGİLERİDE VAR,

970 MİLYON TÜRK LİRASI ULAŞIMA YATIRIM YAPILIYOR 70 MİLYONU İZMİRE GERİSİ ANKARA VE İSTANBULA

SEN DAHA NE KONUSUYON, ALIN BAŞINIZA ÇALIN .N OYUNUDA BATSIN, ATMAYIN SİZ ZATEN OY

AKJŞAM AKŞAM SİNİRLENDİRİYONUZ İNSANI
  • yeni haberlerde okudum kafa nakli yapılıyormuş artık bi araştır istersen aramızda para toplarız ?
  • chp de senin oyunu bekliyordu , şimdi ne yapıcak chp...
  • Çok komik bu AKP liler ya.Adamların tek olayı din.Ülke yanmış,batmış,parçalanmış umurlarında değil.Varsa yoksa sözde müslümanlık.Lafa geldi mi hepsi mümin ama peşinden gittikleri adamın boğazından geçen nerdeyse her lokma haram.Hz.Muhammed'in ümmeti bir haramzadenin peşinde ve bunu bir de savunuyorlar.Ya bırakın CHP'yi din lafı etmeden siyaset yapacak hiç bir parti onların umurlarında değil.Hiç akıllanmıyorlar diğer müslüman kardeşlerinden.Bugüne kadar din dediğin olgu kime ne kazandırmış ki bize şimdi kazandırsın.Adı üstünde ruhani bir olgu bu.Sen bunu dünyevi işlerinde ön plana koyarsan o çok sevdiğin allahına erkenden kavuşursun da artık cehennemden mi el sallarsın,cennete mi gidersin bilemem.Peşinden gittiğiniz adamın foyası ortaya çıktığında siz de o adamı bile bile peşinden gidip bir çok insanın sefaletine hatta ölümüne neden olacağınızdan sonunuz ne olur bilemem.Ha tabi ama Allah affedicidir dimi.Tövbe edersiniz biter gider...

• Niye atayım Atatürk olsa atardım şuan asla atmam.
  • @HerŞeydeUcuzaBakanAdam
    Belediyecilik yarışına gireceksen ankaraya bakman yeterli olur herhalde. Sokak lambaları yanmıyor başkentte gerisini sen düşün.

• benim sebeplerim başka ama chp genel olarak ülkenin dilini anlamadığı veya o dilden konuşmadığı için oy alamıyor

hala bi cenazede allah rahmet eylesin veya nur içinde yatsın diyemiyor coğu, ışık içinde olsun diyorlar :)

bu ironik de olsa gerçektir
  • Siyasal islamcıların dine verdiği zararın onda birini chp vermemiştir. Size chp başa geçerse din elden gidecek korkusu yarattıkları sürece iktidar olacaklarını bildikleri için algılarınızla oynuyorlar. 80-90 sene öncesini sürekli önünüze koyup yedirecekler. Oysa olacak olan şu sen islamı yaşayacaksın öbürü aleviliğini öbürü ateistliğini. Din ülkede seçim malzemesi olmayacak. Ateist de kaymakam olabilecek öbürü de. Buna hayır diyosan zaten ben senin faşist kafana bişey anlatamam.

• Adamlar en son altmış beş sene önce iktidar olmuşlar sanki on-on beş sene önce yaşanmış şeylerden bahsediyoruz.Dünya,her geçen sene değişiyor ancak bazı kişilerdeki Chp algısı aynı kalıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1935de olan olayı şimdi olacakmış gibi göstermek ne tuaf dimi. Beyin usain bolt gibi mübarek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qosar

quote:

Orijinalden alıntı: Efendi Baykuş

quote:

CHP’ye oy verirsem, Ezanı Türkçe okunur (bir süre sonra hiç okunmaz) , Camiler kapanır, Kuran ve Kuran Kursları yasaklanır.

Türkçe okunursa sen de ne dediğini anlamış olursun. Daha iyi olmazmı sence?

Senin bu matığına göre mevlüt te türkçe okutulmalı dimi.. biraz düşünmeli nedir bu işin aslı diye eğer islam yazıyorsa kimliğimde din hanesi ?? Ezan neden türkçe okunmaz git bi cami hocasına sor sonra gel burada tartışalım.

Mevludun ne oldugunu biliyomusun
    Mevlud Suleyman celebinin yazdigi bir şiirdir,naattir yani istiyosan fransizca okut tema ayni.
    Arapca okutunca dahami cok sevap kazaniyosun saniyon arapca üstün dilmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

quote:

İzmirin hali yaban çöp götürüyor diyorlar ben emin değilim şimdi biri gelip karşı çıkar neysee.

Ben eskişehirliyim ve gördüğüm şeyler şunlar;

-Çamlıca mahallesinin halkı kazılmadık yer bırakmıyor ve trafik bi acayip işliyor belediyenin bunlara karşın yaptığı şey ne mİ ? Koca bir sıfır ! Geçen senelerde seçimleri kamyonda tramvay gezdirerek çamlıcada 3 şerit yolun ortasına 2 kazık atıp aha buraya tramvay getirecez diyerek kazandı. Bu yıl rakibi harun karacan olunca öyle bi tırstı ki gitti tramvay yolunu bitirmek için 2 şerit yolu 2 hafta boyunca rezil etti. Şuan ki hali sorarsanız tramvay geldi. Ancak yolun genişliği 1 araba geçer kamyon zorlanır tramvayla yan yana gelseler sıkışılacak bi durum var.

-Trafik lambaları ve tramvaylar yollara karşın çok saçma işlemekte, ben evimden çıkıp çarşıda arabayla gezmeye kalksam adım başı trafik lambası görüyorum ve tramvaylarda bunlara dahil bi şekilde ilerliyor. Önce sağ şeridi bekle sonra sol şeridi, ardından yayalar geçsin onu bekle ha birde tramvay geliyorsa bekle anam bekle Acelemiz olsa mazAllah yolda kalırız. Hele maç olan günler çekilmez oluyor trafik tıkanıyor.

-Eleman seçimler geçtikten sonra hemen parklarda alkolü servest kıldı seçimlerden önce yapmamasının sebebi cemaatten oy alamayacağıydı. Cemaat bunlara oy vermese şuan eskişehiir AKP yönetiyor olacaktı. Bu sefer çok az bi farkla kaybettik ama bidahaki sefere yedirmeyiz.. O parklarda içkili sarhoş gezenlerin %99u CHPlidir.

-Otobüs şöförlerine hiç dikkat edilmeden görev verilmiş. Eleman sokaktan geçeni otobüs şöförü olarak işe almış. Ben o günlerden sonra çok zora girmedikce otobüse binmiyorum en iyisi bisiklet ne trafikte uğraşıyorsun ne otobüs şöförüyle.. Dur bi hikayemi anlatayım.. Otobüsteyim tıklım tıklım dolu en öndeyim benim durağıma geldi bastım düğmeye ön kapıyı açarmısınız dedim adam tersledi git kardeşim arkadan in dedi. Elimi yumruk yapıp sabrettim o kalabalıkta sırf kavga çıkartmamak için milleti eze eze arka kapıya yöneldim..

-Tanıdık biri var parkta çalışıyor neyse geçen yaz ramazan ayındayız o dediğim tanıdık da sazova parkında temizlikçi ekmeğini kazanmaya çalışıyor. İşte konuşuyoruz şapka takmaları yasakmış.. Ve o adam o sıcakta şapkasız oruçlu oruçlu temizlik yaptı. Allah korusun beyin kanaması geçirseydi ne olurdu ?.. Bunların amacı milleti kaçırmaya bahane bulup ortalığı leş kokutmak sonra izmirde dedikleri gibi işte aynı o şekil.. Bu insanları kovamıyorlar bahaneleri yok. Şimdi o çok övdüğünüz keMALkılıçtaroğlu başa geçse bahaneye gerek kalmadan herkezi işten çıkartırlardı..

Ağzına saglik

• Boşa tartışmayın beyler objektif olan pek kimse yok burada. Bir CHP'li, AKP lehine yapılan yorumu düşünmeden -'lerken bir AKP'li, CHP lehine yapılan yorumu düşünmeden -'liyor. Sabit fikirli insan çok. Doğru veya yanlış tutmadığı parti lehine bir yorumsa tamam bu yanlıştır diye bir düşünce var galiba :)
  • Hakaretin senin olsun. Gitme konusuna gelince rahatsız olan gider.

• Bu dediginiz nerde yazıyor? Öğrenmek isterim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.