Şimdi Ara

Neden çerçeve çiziyor? Neden ısıtıcı kapanmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Aklıma takılan bir iki saçma soru var onları sormak istedim.


    Öncelikle bir baskı alırken önce bir kenara gidip bir ileri bir geri iki uzun çizgi basıyor. Bunu temizlik amaçlı bir miktar flament atmak için yaptığı belli. Bu tamam. Ama gidip bir de basılacak şeyin etrafına gölge gibi bir çerçeve de çiziyor. Bunu niye yapıyor bilen var mı? Mantığı nedir?


    Lehvanın ısıtılma mantığı da tamam. İyi yapışsın vs.. Ama zeminden 10-20 tık yukarıya çıktığında artık ısıtıcıyı kapatsak olmaz mı? Boşa elektrik harcıyor:) Olur bir şey olsa sanırım bunu otomatik yaparlardı. Demek ki bir mantığı var ama bunu da çözemedim.




  • O zaman cevaplayalım,


    O bahsettiğiniz kenara gelip gitme durumu dediğiniz gibi akışı sağlamak amaçlı.


    Baskının kenarında gölge gibi çizdiği şey ise sizin tercihiniz. Cura'da build plate kısmı var, oradan seçiyorsunuz, mesela alternatif olarak raft seçebilirsiniz ama raftta da tüm baskının altına birkaç katman atar, ilk katmanın kalitesini azaltır, fakat yapışmayı güçlendirir ve shrink durumu ile karşılaşmazsınız. Aynı kısımda none seçerek hiçbir şey yapmayabilirsiniz de.


    Levhanın ısıtılmasını deneyimleyerek görebilirsiniz, ya da parça bittikten sonra bir sıcakken bir de soğukken tabladan ayırmayı deneyin, farkı göreceksiniz :) Sıcakken parça tablada kalıyor, soğursa çok kolay atıyor o sebeple hep sıcak kalması daha iyi olabilir sizin için:)


    Başka sorular varsa cevaplamaya çalışırım

  • 5 ay sonra kendi edindiğim deneyimle kendime cevap yazayım:)


    O gölgenin türkçe teknik karşılığı ETEK imiş. Temel amacı yazılacak bölümde herşeyin normal olup olmadığının bir ön testini yapmak. Mesela daha etek çizilirken yapışmayan bir kısım varsa işi hemen iptal edip level/denge ayarı yapabiliyorsunuz.


    Taban ısıtmasını kapatmayı çeşitli şekillerde test ettim.

    Bir çok seferinde bir sorunla karşılaşmadım. Fakat bazı durumlarda sorun çıkarttı:

    Gri renkli bir filamentim var, sanırım biraz nem oranı yükseldi ya da bir şekilde kalitesiz. Bununla ısıtmayı kapattığımda alt katmanlar küçülüyor. Üst katmanlar sıcak olunca da baskının kenar köşeleri yukarıya doğru kalkıyor.


    Bir diğer sorun ise yüksek baskılarda ve ufak denge problemlerinin olduğu durumlarda yaşanıyor. Zemin yapışması ortadan kalktığı için eğer nozzle bir şekilde baskının üstüne sürterse tüm baskıyı çekip atabiliyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.