Şimdi Ara

Neden bu kadar çok windows Server 2003 var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, ben windows server 2003 öğrenmek istiyorum , fakat internette windows server 2003 diye arattığımda karşıma bir çok sürümü çıktı;

1. Microsoft windows Exchange server 2003
    2. Microsoft windows 2003 Small Busines server
    3. windows 2003 server with SP1
    4. Microsoft windows server 2003,Datacenter Edition
    5. Microsoft windows server 2003 Enterprise Edition SP1
    6. windows server 2003 SP2 R2 Lite
    7. Microsoft windows Small Business server 2003 Standard
    8. windows server 2003 SP2 R2 Lite Plus
    9. windows 2003 server Enterprise SP1 PL

Haliyle benim de aklım karıştı bu konu da bilgi sahibi olan arkadaşlar;hangisi ne işe yarıyor.Beni aydınlatabilir mi. Server 2003 öğrenmeye yeni başlayan bir kişi ve en fazla 10 bilgisayarı olan bir şirket hangisini kullanmalıdır.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• exchange server 2003 mail alış verişi içindir.
    small business server bill amca'nın küçük işletmeler için yazdırdığı sistemdir..
    2003 server with sp1 xp'nin sp2'si gibi düşün.
    sen 2003 server enterprise veya standart edition öğren..Kur çalışmaya başla..sp1'de indirirsin..Kolay gelsin.
    En fazla 10 kullanıcı varsa small business veya standart kullanabilirsin.

ayrıca şu siteyi de incele:

http://www.akser.com.tr/main4.asp?L=TR&site=4&mid=712

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alehandro -- 31 Ağustos 2006; 17:01:22 >
  • dostum sağolasın gerçekten çok makbule geçti. Dostum bir şey daha sormak istiyorum, sen network işinde ne kadar iyisin network ve server 2003 öğrenmek için ne tavsiye edersin, hangi kaynakları önerirsin.
  • ewt kardeş bende alıym kaynak..kitap olur başka bişey olur..mcse olmaya çalışıyorum..kursa gidiyorum da..sınav sorularına baktım biraz tırstım açıkçası ama çok kararlıyım..10 yıldır pc kullanan biri olarak bişeylerin hakkını vermek için alcam o sertifikaları...kaynak lazım şimdiden çalışmaya başlamam lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silgi

dostum sağolasın gerçekten çok makbule geçti. Dostum bir şey daha sormak istiyorum, sen network işinde ne kadar iyisin network ve server 2003 öğrenmek için ne tavsiye edersin, hangi kaynakları önerirsin.

kimse ben bilgisayarı çok iyi biliyorum diyemez.İngilizcen varsa internette istemediğin kadar çok kaynak var..Ama ingilizce yoksa mutlaka bir yerlerde tıkanırsın..Türkçe kaynak olarak MCSE serileri var..Ayrıca "enine boyuna windows 2003"adlı kitabı öneririm.
    Domain Nedir,Ne işe yarar??Active Directory,DNS,DHCP bunlar nedir ne işe yararlar??Bunları kavramaya çalış temel olması açısından..Sonra derinlere inersin..Kaynak var bende upload ederim..Madem bu kadar isteklisiniz,bende elimden geldiğince kaynaklarımı paylaşırım..Hoşçakal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alehandro -- 1 Eylül 2006; 8:27:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kesh_fosil

ewt kardeş bende alıym kaynak..kitap olur başka bişey olur..mcse olmaya çalışıyorum..kursa gidiyorum da..sınav sorularına baktım biraz tırstım açıkçası ama çok kararlıyım..10 yıldır pc kullanan biri olarak bişeylerin hakkını vermek için alcam o sertifikaları...kaynak lazım şimdiden çalışmaya başlamam lazım.

sınav sorularından korkmana gerek yok zaten hepsi birbirinin aynı."you are network administrator" diye başlar..Herkes ezberleyerek giriyor sınavlara ama önemli olan öğrenmektir.Yanlış anlaşılmasın MCSE olanlar ezbercidir demiyorum.Gerçekten işi öğrenmiş ve öğrenmeye devam eden insanlar tanıyorum.Ama bunun yanında "dcpromo" komutunun ne işe yaradığını bilmeyen MCSE sertifikalı adamlar da gördüm..
    Çok kararlı isen ilk önce ingilizce öğren tabi bilmiyorsan.Sonra internetten testkingleri araştır. Şuradahttp://www.testking.com/
    son versiyonları bulursun..Birazdan birkaç kaynak upload ederim..

• windows 2003 görüntülü anlatımları.

http://rapidshare.de/files/31523706/Windows2003.rar.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birkaç bişeyde ben yazmak istedim . Windows 2003 Server'ın kullanılan 4 çeşit editionu vardır. standart,enterprise,web edition,datacenter .. Standart edition orta ölçekli işletmelerde kullanılır rahat kullanımı ve birçok özelliği vardır . Enterprise standart editionun bütün özelliklerinin yanında biraz daha gelişmiş ve daha büyük ölçekli işletmelerde kullanılır . Web edition sadece web host kullanımı sağlar hosting şirketleri tercih eder. Datacenter Edition ise henüz türkiyede kullananı görmedim microsoft herkese sağlamıyor sanırım bi koç holdingte vardı adındanda anlaşılacağı gibi çok geniş data centerlar oluşturmak için kullanılıyor tabi geri planda clusterlarla beraber .. Enterprise editionu öğrenmeni tavsiye ederim en yaygın versiyondur çünkü. kaynak olarak zirvedeki beyinler isimli bir kitap var yüksel inan hocanın onu tavsiye edebilirim. Bikaç dökümanda yollayabilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

quote:

Orjinalden alıntı: kesh_fosil

ewt kardeş bende alıym kaynak..kitap olur başka bişey olur..mcse olmaya çalışıyorum..kursa gidiyorum da..sınav sorularına baktım biraz tırstım açıkçası ama çok kararlıyım..10 yıldır pc kullanan biri olarak bişeylerin hakkını vermek için alcam o sertifikaları...kaynak lazım şimdiden çalışmaya başlamam lazım.

sınav sorularından korkmana gerek yok zaten hepsi birbirinin aynı."you are network administrator" diye başlar..Herkes ezberleyerek giriyor sınavlara ama önemli olan öğrenmektir.Yanlış anlaşılmasın MCSE olanlar ezbercidir demiyorum.Gerçekten işi öğrenmiş ve öğrenmeye devam eden insanlar tanıyorum.Ama bunun yanında "dcpromo" komutunun ne işe yaradığını bilmeyen MCSE sertifikalı adamlar da gördüm..
    Çok kararlı isen ilk önce ingilizce öğren tabi bilmiyorsan.Sonra internetten testkingleri araştır. Şuradahttp://www.testking.com/
    son versiyonları bulursun..Birazdan birkaç kaynak upload ederim..

eyvallah dostum gerçekten çok yardımcı oldun. Verdiğin bilgiler, gerçekten çok işime yarayacak. Verdiğin bilgiler karşılığında sana şimdilik sadece teşekkür edebiliyorum. İlerde benim de başka konularda yardımım dokunur inşallah.

• Bu paylaşımlar çok yerinde olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Şimdi bilgiye koşma zamanı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.