Şimdi Ara

Neden BDO Oynadım Neden Bıraktım (P2W Konusu değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, burada son zamanlarda ülkede baya ilgi gören BDO oyunu ile ilgili kendi düşüncelerimi ve oyunu neden oynadığımı neden bıraktığımı anlatmak istiyorum. Şimdiden söyleyeyim başlıkta da belirttim bu bir P2W konusu değildir. Oyunu daha farklı bir açıdan ele alarak ifade edeceğim.

    Öncelike neden oyunu EU'da 3x 58lvl karakter ve TR'de 2x 58 lvl karakter yapacak kadar oynadım onu maddeler halinde anlatayım.
    1) MMO yokluğu. Piyasada mmo bulunmamasından dolayı gelen her yeni bir oyuna aç kalan bir kesim vardı ben de onlardan biriydim. BDO'ı görünce kesin denemeliyim dedim.
    2) Değişik kombat sistemi. Oynarken daha önce tecrübe etmediğim bir kombat sisteminin olması ve oyun efektlerinin çok iyi olması. Vuruş hissini çok harika yansıtıyor olması. Combo sistemi
    3) Çoooook büyük dünyası. Evet BDO dünyası çok büyük ve yapacak çok şey var.
    Benim için bu 3 madde yeterli oldu oynamaya. Ben pvp hastası bir adam değilim ama her mmo oyunu eninde sonunda pvp amacı gütmeye doğru götürüyor insanı. Ben de uzun bir süre BDO oynadım oynarken zevk aldım eğlendim TRI-TET karışımı setler dizdim, oldukça hatrı sayılır GS yaptım node savaşlarında bulundum vs. ama beni bazı sebepler var ki birazdan onlara da değineceğim, onlardan dolayı soğuttu. Neydi bu sebepler anlatayım. Bunları madde olarak anlatmayacağım.

    Öncelikle oyun tekdüze bir yapılanmaya doğru gidiyor oluşu. Yani 58-59 hatta 60 kastınız üzerinizde bulunması gereken set TRI-TET karışımı boss eşyaları. Yani sınıf ne olursa olsun herkes tek bir boss set ve kzarka dandelion kutum nouver eşyalarını TET yapmaya çalışıyor. Oyunda çeşitlilik yok herkes oyun sonunda aynı eşyalarla dolaşıyor, oyunda gereksiz çok fazla eşya var. Oyunda kullandığınız her şey lineer olarak sıralandırılmış vaziyette. Her şeyin en iyisi diye bir kavram koymuşlar. Çok fazla randomize durumlar söz konusu. Mesela ben TET için 400-500m harcadığım oldu adam 50m ile TET Basabiliyor. Yani sizin gece gündüz verdiğiniz emek, basit bir zar ile hiç oluyor. Bundan size kar kalan tek şey bir kaç tane FS (Failstack).

    Oyun size özel bir build imkanı vermiyor. Çünkü yapmanız gereken şey belli. Boss eşyasını diz. Oyuna farklı seçeneklerde eşyalar konmuş ve çeşitlilik istenmiş ancak bunun PVE ve PVP etkisi neredeyse sıfır olduğu için eninde sonunda tek önemli şeyin AP ve DP olduğunu kavrıyorsunuz. İsabet oranı bile bi noktadan sonra baya etkisiz bir hal alıyor. Ben TR de isabet oranı odaklı setler dizdim birçok sınıf kastım ancak AP odaklı set kadar etkili olmadıklarını gördüm. Bu beni soğutan en büyük etken oldu.

    Bir başka konu karakter stat denilen bir şey yok. Herşeyi o kadar gizlemişler ki neyin neye ne kadar etkisi var sadece yapımcılar biliyor. atak hızı beceri hızı koşu hızı şans kritik vuruş gibi sadece 5 level yapabileceğiniz bir takım opsiyonlar söz konusu ancak bunlardan işinize yarayanı zaten sona kadar kolayca geliyor. herkes bunları kolayca yükseltebilecekse neden böyle statlar var diyor insan. Hatta ilk günden beri şansı 5 seviye yapmama rağmen şansı 1 olan arkadaşım benden daha iyi ve daha kolay item düşürüyor. Ne kadar etkisi var anlamış değilim. Oldukça gereksiz ve saçma. Ben bunlar yerine dirençlere yöneldim daha fazla faydasını gördüm.

    Diğer konu markete yapımcıların/modların hükmedebiliyor olması. Arkadaş bir ürünün maks min fiyatı güzel bir düşünce olabilir ancak söz konusu değerli bir eşya ise orada biraz daha durum farklı olmalı. ortalama 90m'de bir boss eşyası ve size şöyle ifade edeyim 90m kasmak öyle zor bir şey değil bir haftada afk bir şekilde kazanabileceğiniz bir miktardan bahsediyorum. Markete koyulduğu anda yüzlerce kişi bunu alabilecek durumda olduğu için yine zarlar atılıyor ve tamamen rastgele birine gidiyor almak isteyenlerden. Oyunda trade sistemi yok bu çok güzel ancak tradenin hiçbir şekilde oyunda olmaması bazı durumlarda sıkıcı oluyor. Tamamen tercih meselesi bir durum ancak benim için sıkıcı çünkü ben elimde fazla olan kzarkalardan sürekli beraber oynadığım arkadaşıma veremiyorum.. Markete koyarsam da %16 gibi bir kayıpla satmam gerekecek. o da değerli paketim varsa tabi. Market kaybı da tamamen ayrı bir konu. Tamamen para yakmaya ve piyasaki parayı söndürmeye dayalı bir sistem. %35 komisyonla eşya satılıyor. Oyundaki en büyük para entropisi.

    Ve son olarak, oyundaki gereksiz itemler. Asula set gibi mesela. Herkese kafadan baya bi AP HP gibi özellikleri veriyoruz demenin bir başka yolu. yaklaşık 300-350m değerinde fayda sağlayan markette bile satamayacağınız aksesuar seti birkaç saat farm yapan herkes düşürebiliyor ve bu o kadar can sıkıcı bir durum ki, sizin haftalarca uğraşıp dizdiğiniz DUO-TRİ aksesuar bir güncellemede gelen bir set ile havaya uçuyor.

    Oyundaki cash shop kolaylıklarına hiç değinmeyeceğim kişiye göre onlar P2W öğesidir kişiye göre değildir ona karışmam benim 5 saatim 500 liradan daha değerlidir diyen 5saat farm yapmaktansa 500 lira verir oyununu oynar kimisi ise farm yapmayı severek bu işi yapar saygı duyarım. Ben oyundan çabuk sıkıldım. Oyundaki lineerlik kavramının abartılı olması ve amaçsız bir şekilde tekdüzeliğe gidiş canımı sıktı ve bıraktım burada da düşüncelerimi paylaşmak istedim.

    herkese iyi oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuems -- 21 Şubat 2018; 15:29:53 >







  • Evet, 1 ayda soğudum bende, 100 m'lik bir item satıyorsun neredeyse yarısını yiyor pazaryeri, facetoface trade yok, inspect yok, NODE'yi level 8 yaptım hiç düşmemeye başladı, 0 levelken güzel düşüyordu :)))

    Hayatımda gördüğüm en detaylı ve en saçma oyun gerçekten. Herkes ama herkes para ödemek zorunda, parasız oynamak mümkün değil, yok ağırlık al yok slot al yok pet al, şerefsizliğin alası.

    saymakal bitmez bu oyunun boku abi. bende satıyorum şimdi
  • Söylediklerin doğru, bırakman iyi olmuş bende bıraktım ve harcadığım paraya üzülüyorum.

    Oyun güzel yönetim kötü. Bu oyun belki yeni bir trend oyun olabilirdi ancak bu yönetimle bitirdiler.

    Yeni bir oyuncu yada oyunu oynamak isteyen araştırmacı genç nereye bakarsa baksın oyunun p2w konularını görüp insanların sıkıntılarını görüp oynamıyor ve bence en doğrusunu yapıyor.
  • hala bdo konuları kardeşim onlarca mmo var parayla satılıpta içinde sadece skin vs bulunduran.ulan bdoyu hem satın alıyorsun hemde bi ton ıvır zıvır alman gerekiyor düzgün oynuyabilmen.yıl 2018 hala şu oyunlara para veriyorsunuz ya sizide anlamak güç oyun iyi bi oyunda değil allods en azından iyi oyundu zamanına göre bdoya bakıyorum pve yok pvp yok aptalca bi grind var bitmek bilmiyen


    bide oyuna enerji potları getirmişler ne denir ki allodstrden sonra bunlar hafif kalıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.