Şimdi Ara

Neden Ay'a bir daha gidilmedi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
5
Favori
8.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IMPROVER

yahu madem bu tartışmalar bütün dünyada var ve yeni tenoloji ile ayın metrekare sine kadar gözetlenebiliyor madem

1969 da ayın neresine konduğunuda iyi biliyorlardır o zaman 1969 da amstrongun orada bıraktığı bayrak(uçmadıysa) vs. başka izleri kanıt olarak teleskop veya üst düzey gözetleme araçlarıyla herkeze göstersinler bizde rahatlayalım onlarda

var bu görüntüler

ama hesap makinesiyle çekilmiş, :D okadar fena ki. inanılmaz ya

hele o ayın üzerinde dolaşmak için götürdükleri bir araç var. tam facia :) sene 1969 vay anasını...

keşke bilmediğiniz şeyler hakkında konuşma huyunuzdan vazgeçseniz. Güneş radyasyonuyla ilgili bir şeyler karalamışsınız ancak aklınıza nasıl sorusu gelmemiş. Mesela böyle bir sorun olduğunu düşünsem, googlea yazar uzaya insanlı uçuş yapan araçların bu sorunla nasıl başa çıktığını öğrenmek isterim. Hani bir tek aya gidilmedi insanlı, yüzlerce uzaya giden astronot var. Kimisi uyduları tamir ediyor, uluslararası hava istasyonunda yaşıyor. Onlar da mı fake, yoksa bir çözüm yolu bulmuşlar. Hadi bir düşünün bakalım. Ha yine mi aklıma yatmadı, gider düşünürüm kardeş madem aya gidilmedi, lazer panellerini kim yerleştirdi oraya? . Hadi bunu da kabul etmedim, düşünür gider nasanın sitesinden uydu fotoğraflarına bakarım. Arakdaş bunlar geri dönmedi mi, mutlaka kalkış sitesi olmalı mekiğin.http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html Bakarım fotoğraflara, kalkış modüllerinden geri kalanları hatta astronotların bıraktığı ayak izlerini bile görür, bütün fotoğrafraflara fake der olağanüstü mantığımla sırf amerika yaptı diye her şeyi inkar eder, konu hkakında hiçbir şey bilmeden sallamaya devam ederim. Ben buyum evet

http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

ibreti alem olsun diye bu fotografları büyük büyük paylaşacaksın...

bu mu arkadaş fotoğraflar, 7650 nokia ile çekilmiş heralde

arkadaş uydu uzerinden bir karıncaya kadar zoom yapabilen kamera ayı bundan daha iyi gösteremiyor öyle mi?

peki sen şunu neden düşünmek istemiyorsun, mars a robotu gidip birileri mi bıraktı?

lazer panelleride aynı mantıkla gönderilemez mi? acayip saçmalıyorsunuz

uydu nerede geziyor yörüngeye nerede oturuyor, bir bakın. sonra tartışalım biz. dünyanın manyetik alanından hiç bir insan çıkmamıştır, çıkamaz da.

bu arada nasanın sitesinde bir vatandaşın yazdığı yorumu da yapıştırmadan rahat etmeyeceğim.

"The other day, I got me some binoculars and a telescope. With the telescope, Ive been able to see Jupiter and its moons. Ive seen Saturn too. They look like apples that you can pluck out of a tree infront of you. The telescope cost about #36;200. When I point it to the moon, I can see a lot of details, almost as if I am just five miles away in person and seeing with the naked eye. However, to focus on tranquility base is rather hard since the moon is passing way too fast for me to keep a steady #36;200 telescope on target. Here is my big question: Why NASA with all its resources and high tech equipment cannot take a very good, detailed, and up close photo when a satelite is spining around the moon just a few miles away from the surface as opose to hundres of thousands from earth??? I can lend them my telescope!! Honest. I bet my telescope mounted in their satelite will take awesome photos of even the ants (I know there are no ants). I have to be rather stupid to accept as proof photos that only show particles that look like other sorrounding particles in the same photo. Actually, it seams to me like a some one photoshoped them. Sorry, all the photos posted here do not show anything. It is simple logic: Why spend billions of dollars to send a rober/satelite to orbit the moon, but"

Altta kalmama çabana hayranım, ancak düşünmek de önemli tabii
    Neden daha net görüntüler elde edilemiyor,
    Çünkü hubble'ı yönlendirsen yüzeyine o bile daha net yaklaştırma yapamıyor o mesafeden. Al matematik hesaplarına bakarsınhttp://www.rocketroberts.com/astro/flag_on_moon.htm. Hayır diyorum ya önce bir araştırsanız çok zor değil, 30 saniyeden fazla sürmedi şu kaynakları bulmam Marsa gidip robotu insanlar mi bıraktı, hayır bırakmadı ama atladığın nokta şu. curiositynin marsa gönderilmesi 2012, aynalar 1969 da yerleştirildi. Yani diyorsun ki 1969 da uzaya çıkabilen , aya inebilen ve aya robotlar yardımıyla ayna yerleştirecek teknolojimiz vardı ama o mekiğin içine insan koyacak yoktu? O da iyiymiş. Ki ayrıca curiosity nin mars yüzeyine nasıl iniş yaptığıyla ilgili en ufak bir fikrin var mı? O kadar yazdık güneş radyasyonuyla ilgili, bir tane cevap verememen manidar olmuş. Neyse sıradaki iddialarını merakla bekliyorum, zira cevaplarını bulması çok kolay oluyor bu yüzden eğlenceli bir tartışma benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 6 Eylül 2012; 11:33:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

yakında aya üs kuracaklar... marsa insan yollamak için...bol bol itiraz edersiniz artık.. 2018dede çin insan yollıcaktı aya...

Allah kalbine gazali nuru versin kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

quote:

Orijinalden alıntı: kuantum21

quote:

Orijinalden alıntı: IMPROVER

yahu madem bu tartışmalar bütün dünyada var ve yeni tenoloji ile ayın metrekare sine kadar gözetlenebiliyor madem

1969 da ayın neresine konduğunuda iyi biliyorlardır o zaman 1969 da amstrongun orada bıraktığı bayrak(uçmadıysa) vs. başka izleri kanıt olarak teleskop veya üst düzey gözetleme araçlarıyla herkeze göstersinler bizde rahatlayalım onlarda

Adamlar senin gibileri susturmak için güzel bi şeyde düşünmüşler zamanında ayın üzerine kendi laser yansıtıcılarını yerleştirmişler bu sayede doğru zaman ve konumda gerekli aletler bu tür şeyler yapılabiliyor
     Neden Ay'a bir daha gidilmedi?

kaynak:http://www.forevergeek.com/2010/09/nasa_shoots_lasers_at_the_moon/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_Laser_Ranging_experiment

edit:kaynak

hocam palavra bunlar palavra.
    sor bakalım bu palavraları uyduranlara
    bırak aya insan gödermeyi,ayın arka tarafını hiç görebilmişlermi,bilebilmişlermi?
    ayın nasıl oluştuğunu bir sorun.acaba dünyadan kopan parçamı diyecekler yoksa güneşin parçasımı?belki biraaz sıkıştırısan; ayın, güneş sisteminin oluşumundan önce varolduğunu,daha eski olduğunu söyleyebilirler.
    şunuda sorun; dünyadan bukadar uzak olmasına rağmen,fizik kurallarına aykırı olarak,ayın nasıl dünya yörüngesinde kaldığını?ve yine fizik kurallarına göre imkansız olacak sekilde görünmeyen yüzünü milimetrik hesaplama olarak, dünyadan nasıl sakladığını sorun?
    tabi çocuklara masal anlatması kolay.öyle bilinmeyenler,sırlar var ki kamuoyuna bunlar nasa tarafından servis edilirse, nasıl herşey allak bullak olcak iyi biliyorlar.
    neyse bizyine terbiyeli bir çocuk olarak masallarımızı dinleyelim. tatlı tatlı uykumuza dalalım.

eklenti:bu fotograftaki lazer yansıması,aydan değil;tam ayın önünden geçen insan yapımı uydudan yansıyor.biz işte böyle saf ve temiz milletiz.neyi görsek hiç sormadan sorgulamadan inanırız.

Fizik kurallarına aykırıysa şu anki yörüngesini nasıl hata payı olmadan hesaplıyoruz bir açıklar mısın newton formüllerini yalamış yutmuş arkadaş? Ha başka bir soru, ay yılda dünyadan ne kadar uzaklaşıyor ona da bakar mısın? bakmışken neden uzaklaştığına da bakıver. Hani belki aradağın tüm sorulara ülümünütü kanka bunlar dışında bir cevap bulursun, ne dersin?

• quote:

nasa da yorum yapmış vatandaşın alıntısını neden görmezden geldin?

ben bile kendi imkanlarımla guzel çekimler yapabiliyorken nasa bu donanınma ragmen yapamıyor diyor?

sende diyorsun ki bu kadar çekiyor

yokya!

yok yaaa.

ben bilmiyorum sanki ya, çok biliyorsunuz veya inanılamz zekisiniz. o ne biçim görüntü ya!

birde demeden edemeyeceğim

marsa robot gönderecek teknolojiye sahibiz ama insan aracı gonderemiyoruz?

sonuç?

1969 da da gonderecek tek. yoktu ama robot gonderecek vardı?

düz mantık
  • quote:

quote:

ben bile kendi imkanlarımla guzel çekimler yapabiliyorken nasa bu donanınma ragmen yapamıyor diyor?

yokya!

yok yaaa.

ben bilmiyorum sanki ya, çok biliyorsunuz veya inanılamz zekisiniz. o ne biçim görüntü ya!

birde demeden edemeyeceğim

marsa robot gönderecek teknolojiye sahibiz ama insan aracı gonderemiyoruz?

sonuç?

1969 da da gonderecek tek. yoktu ama robot gonderecek vardı?

düz mantık

Görmezden gelmedim, bak link verdim belki bakarsın diye. Hani nasıl oluyor da çekemiyor sorusuna bir cevaptı. Baktın mı o linke? Ne diyor okudun mu neden çekemiyormuşuz? Hayır bir anlat, hesaplamalar yanlış aha da şöyle çekilir de sözüm olsun bütün harcamaları üstlenip çekicem yarın ben. Kendi imkanlarımla çekiyorum diyor, helal olsun kardeşim çek bir kaçtane hd fotoğraf da satarız nasaya

Lütfen bir dahakine demeden et, farkında olmasan da ruhuna işlemiş düz mantık küçük düşürüyor seni Hayır başka pencereden bakamıyorsun, dediğin gibi düz mantık bir insansın
    Ha direk cevap vereyim, çünkü düz mantıkla düşünüyorsun her şeye ve araştırmak pek hoşuna gitmiyor 1969 da o tarz bir görevi yapacak robotun adı bile yoktu. Bilgisayarların boyutunu , işlemcilerin kapasitesini biliyor musun? Peki şu an neden marsa insanlı gitmiyoruz, atmosferi belki hoşumuza gitmiyordur veya ne bileyim insanlı gitmekten daha iyi olan yüksek çözünürlüklüfotoğraflar atabilen bir robotumuz vardır, insanlı gitmeye gerek yoktur belki? ne dersin?
    Güneş radyasyonuyla ilgili sorudan kaçınmaya çalışman çok üzüyor beni, tek istediğim bir şeyler öğrenmen

•  Neden Ay'a bir daha gidilmedi?

bu aya yapılan zoom

buda güneşe

evet büyüklük farkları inanılmaz. Lakin aradaki mesafede inanılmaz.

siz güneşe yapılan zoom u

aya yaparsanız, değil aynaları, karınca büyüklüğündeki cisimleri görebilmeniz lazım.

ama ne hikmetse nokia 3650 li günler aklıma geliyor şu ay fotoğraflarını görünce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 6 Eylül 2012; 12:01:04 >

• quote:

anlamadığın birşey de şu ki, 1969 da robot inmedi zaten aya, dolayısı ile robot olduğunu idda eden olmadı, varsa ayna o gönderildi oraya bu kadar basit.
  • quote:

quote:

anlamadığın birşey de şu ki, 1969 da robot inmedi zaten aya, dolayısı ile robot olduğunu idda eden olmadı, varsa ayna o gönderildi oraya bu kadar basit.

Aynayı nasıl gönderdiler açıklar mısın rica ediyorum Fırlattılar ay yüzeyine mi indi o aynalar açıkla bi hele. Nasıl göndericekler robotlar veya insan olmadan aynayı
    Rica ediyorum bi linke bak, aydınlanma hissediceksin. Hala niye göremiyoruz diyor, kardeş verdim linki bilimsel açıklamalarını. Varsa itirazın onlar üstünden devam edelim, zira konuşacak bir şey yok verdiğin resimlerde. Aya yaparsan o zoomu, 3,5 mil kadar yakınlaşabiliyorsun, hesaplamalarını verdim yukarıda. Ha gider uydu gönderirsen ayın 100 metre üstünden her şeyi görürsün, lakin öyle bir uydu yok. Dolayısıyla daha kaliteli görüntü beklemek saçma. Güneş radyasyonuyla ilgili önceki sayfalarda iddia ettiğin şeyleri tekrarlıyorum, belki bu sefer cevap verirsin

• http://news.xinhuanet.com/english/sci/2012-02/06/c_131393210.htm

Amerika'nın yeni rakibi Çin bile Apollo görevinin kalıntılarını fotoğrafladık diyor. Siz hala amerika aya gitmedi diyin.

quote:

yokya!

yok yaaa.

İngilizceniz biraz sorunlu sanırım. O eleman "teleskopumla aya bakınca huşu içinde kalıyorum dibim düşüyor ama apollo'nun iniş yerine odaklamaya çalışınca apışıp kalıyorum, peki NASA neden bir uyduya teleskop takıp aya yollayıp ayrıntılı foto çekmiyor" diyor. NASA'nın elemana ve sizin "bu ne biçim foto peaahh" sözlerinize cevabı şu şekilde.

Şimdi bu fotoyuda beğenmezsiniz. Bu durumda Çinli'lerin neden amerikan yalanına ortak olup Apollo görevinin kalıntılarını görüntüledik dediğine getireceğiniz açıklamayı merakla beklerim.

• quote:

quote:

quote:

Aynayı nasıl gönderdiler açıklar mısın rica ediyorum Fırlattılar ay yüzeyine mi indi o aynalar açıkla bi hele. Nasıl göndericekler robotlar veya insan olmadan aynayı
    Rica ediyorum bi linke bak, aydınlanma hissediceksin. Hala niye göremiyoruz diyor, kardeş verdim linki bilimsel açıklamalarını. Varsa itirazın onlar üstünden devam edelim, zira konuşacak bir şey yok verdiğin resimlerde. Aya yaparsan o zoomu, 3,5 mil kadar yakınlaşabiliyorsun, hesaplamalarını verdim yukarıda. Ha gider uydu gönderirsen ayın 100 metre üstünden her şeyi görürsün, lakin öyle bir uydu yok. Dolayısıyla daha kaliteli görüntü beklemek saçma. Güneş radyasyonuyla ilgili önceki sayfalarda iddia ettiğin şeyleri tekrarlıyorum, belki bu sefer cevap verirsin

konuyu dağıtmadan gidelim, fotoğraf verdin bende koyuyorum. Mesafeye bakılarak güneşe yapılan zoom ortada

ay a neden yapılamıyor bu zoom, bana makale vs verme. resimler ortada. bana anlat. neden ay a 7110 nokia telefon gibi zoom yapiyorsun da

güneşe inanilmaz mesafelerden inanılmaz netlikte fotoğraf çekiyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

konuyu dağıtmadan gidelim, fotoğraf verdin bende koyuyorum. Mesafeye bakılarak güneşe yapılan zoom ortada

ay a neden yapılamıyor bu zoom, bana makale vs verme. resimler ortada. bana anlat. neden ay a 7110 nokia telefon gibi zoom yapiyorsun da

Hubble ı baz alıyorum, 2.4 metre çapı var teleskobun. Gördüğü açıya hesaplarsak, yaklaşık 1.341x10^-6 lık bir açıyla görüyor ayı. Zoom yaptırırsan bu alete, yaklaşık 90 metre büyüklükteki şeyleri görebiliyor en küçük. Bu alabileceği en yüksek zoom oranı. Dünyadaki teleskoplarla denersen 5,6 km gibi şeyleri görebiliyorsun en küçük. Yukarıdaki fotoğraflar da ayın o an yakınından geçen uydularla alınmış, yani onlar bile aslında inanılmaz yüksek çözünürlükte. Daha yüksek çözünürlük istersen ya ççok daha yaklaşıcaksın aya ya da ayın yüzeyinden alacaksın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hubble ı baz alıyorum, 2.4 metre çapı var teleskobun. Gördüğü açıya hesaplarsak, yaklaşık 1.341x10^-6 lık bir açıyla görüyor ayı. Zoom yaptırırsan bu alete, yaklaşık 90 metre büyüklükteki şeyleri görebiliyor en küçük. Bu alabileceği en yüksek zoom oranı. Dünyadaki teleskoplarla denersen 5,6 km gibi şeyleri görebiliyorsun en küçük. Yukarıdaki fotoğraflar da ayın o an yakınından geçen uydularla alınmış, yani onlar bile aslında inanılmaz yüksek çözünürlükte. Daha yüksek çözünürlük istersen ya ççok daha yaklaşıcaksın aya ya da ayın yüzeyinden alacaksın.

Arkadas burasi donanimhaber
    Bize sallamadan once hepimizin biraZ donanim bilgisi sahibi oldugunu unutmayin
    Hubble dan 10 kat guclu teleskop var mi yok mu???

İntel 486 islemcisi var hubble in 20 senelik

Sey akil alir gibi degil

Sene 2012 ne teleskoplar var

Sallamayin keriz miyiz biz Allah askina ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adamlar marsta koloni kuracak ne ayı ayda kayda değer bir şey yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadas burasi donanimhaber
    Bize sallamadan once hepimizin biraZ donanim bilgisi sahibi oldugunu unutmayin
    Hubble dan 10 kat guclu teleskop var mi yok mu???

İntel 486 islemcisi var hubble in 20 senelik

Sey akil alir gibi degil

Sene 2012 ne teleskoplar var

Sallamayin keriz miyiz biz Allah askina ya

Sorun zaten hubble dan daha iyi teleskop olmaması değil. Mercek boyutuyla alakalı fiziksel olarak ne kadar yakınlaştırma yapabileceğin, mercek boyutu olarak hubble ı geçen bildiğim dünyada bir tane teleskop var o da dünyada olduğundan iyi görüntü alamıyor. Zor değil dostum ver bi tane daha iyi teleskop kaç metre yakınlaştırma yapacağını hesaplayalım. Ki hubble öyle dandik bir teleskop değil, düzenli olarak birçok kere yenilendi sistemleri.

• Bir kere gidilmiş zaten. Adamlar sizin gibi komplo teorisyenlerine ispat edecekler diye Ay'a gidip futbol oynamak zorunda değil, artı bu işin maliyeti var ve NASA ABD'de harcamalarından dolayı sürekli eleştiri alıyor.
  • Boşuna şu kanıt var bu kanıt var yazmayacağım.Sürekli birilerinin yaptığı şeyleri inkar edince elinize birşey geçmiyor. Aya gidildi bu gerçek.

Bu konu ile ilgili güzel bir atasözü var.
    ''Cahile Söz Anlatmaktansa, Deveye Hendek Atlatmak İyidir''.
  • quote:

ben gidildiğine inanmıyorum.

Hesap makinesi ile çekilmiş kalıntı izleri, ay üzerinde inanılmaz şüphe uyandırıcı fotoğraflar, getirilen taş toprak vs de dünya üzerinde bulunması

nasanın orjinal fotoğrafları kaybettik vs demesi

nereden tutarsan tut elinde kalır

bizim yukarıda yazan forumdaşlarımızda

"adamlar aya gitti be, bizim uğraştığımız şeylere bak" modunda, yaşamımızı sürdürüyoruz

amerikalılar attı yalanı

ruslar yalan bu dedi

ayıkla dur gitti mi gitmedi mi, ben inanmadım inanmıyorum da

• quote:

Orijinalden alıntı: tr78

Boşuna şu kanıt var bu kanıt var yazmayacağım.Sürekli birilerinin yaptığı şeyleri inkar edince elinize birşey geçmiyor. Aya gidildi bu gerçek.

bak güzel kardeş.

sen inan. sorgulamadan inan bu adamlara.

biz sorguladık.

tartışma götürmeyecek bir kesinlik yok ortada. tartışmaya açık.

ortada muallak bir durum var. kesinlik yok.

her gördüğüne inanıyorsan vay haline.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tr78

Boşuna şu kanıt var bu kanıt var yazmayacağım.Sürekli birilerinin yaptığı şeyleri inkar edince elinize birşey geçmiyor. Aya gidildi bu gerçek.

bak güzel kardeş.

sen inan. sorgulamadan inan bu adamlara.

biz sorguladık.

tartışma götürmeyecek bir kesinlik yok ortada. tartışmaya açık.

ortada muallak bir durum var. kesinlik yok.

her gördüğüne inanıyorsan vay haline.

Arkadaşım ben her gördüğümde inanmıyorum. Ama ortada bu kadar kanıt varken neyi inkar ettiğinizi anlamiyorum. Bu adamlar çok kez gittiler. Biri yalan ikisi yalan . Geriye kalanlar ne oluyor . Inanmaniz için sizide mi götürmeleri gerekiyor ?
    Tabi inanmak da inanmamakta size kalmış.

• ay yüzeyine iniş yapıldığında toz kalkmaması ilginç.hiç foto bulamadım . İniş aracının tozları beklenen 10saat sonucu tekrar ay yüzeyine inmiş olabilir mi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.