Şimdi Ara

Neden Ay'a bir daha gidilmedi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
8.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

insanoğlu fiziken aya gidemedi.gidemezde.hala bu yalanlara inanıyorsunuz ya şaşıyorum.eğer 1969 teknolojisi ile aya ayak basılsaydı şimdiye aydan canlı yayın yapıp,dünyaya şov yaparlardı.
    ayın fiziki ve manevi yapısı kesinlikle uygun değil.bunu biliyorlar.şimdi marsı araştırıyorlar.eğer şartlar uygun olursa insan gönderecekler.

manevi yapısı nedir anlat bi hele? 1969 teknolojisnde niye ayak basılamasın, aya gitmek için gereken ama olmayan bir şey söyle o zaman için? şimdi niye canlı yayın yapılsın, oraya gitmenin maliyetini ve getirisini biliyor musun? Orada ne şovu yapacaksın? Bildiğin dümdüz tozlu bi çöl, hiçbir esprisi yok ve milyarlarca dolara mal oluyor ve öğrenecek bir şeyi de yok ayın. Yani bir dahaki gidişin amacı ne olur sence? Ondan sonra efenim, aya gidilmediyse oraya nasıl lazer yansıtıcıları yerleştirdiler? Bunları bi açıkla da tartışalım

• çünkü uzaylılarla anlaşma yaptık. 1977 yılında. ay da aslında death star.
  • Orijinalden alıntı: metalok

bunu robot gondermek ile nasıl 1 tutarsınız?

Ay'a gidilmediğine inanan Mars'a robot gönderilmediğine de inanır. İnanmak isteyen her şeye inanır. Bilimde inanç olmaz. Ay'a 17 kez insanlı uçuş yapılmış hepsi yalan diyorsunuz. Biri yalan olsun hadi iki tanesi yalan olsun, aynı yalanı ABD 17 kez dünyaya yedirebilir mi?

900 kg lik robot ile

kaç tonluk insanlı uzay aracı bir mi?

hesaplamalarını geçtim, ortamda okadar ciddi bilgi varken nesini iddaa etsinler ki...

gittik derler

evet gittiler

bir stüdyoya gittiler

ve tüm dünya yedi. tabi bilen biliyor.

star wars, star trek gerçek oldu...
  • Orijinalden alıntı: Ahm3tt

Orijinalden alıntı: metalok

bunu robot gondermek ile nasıl 1 tutarsınız?

Ay'a gidilmediğine inanan Mars'a robot gönderilmediğine de inanır. İnanmak isteyen her şeye inanır. Bilimde inanç olmaz. Ay'a 17 kez insanlı uçuş yapılmış hepsi yalan diyorsunuz. Biri yalan olsun hadi iki tanesi yalan olsun, aynı yalanı ABD 17 kez dünyaya yedirebilir mi?

900 kg lik robot ile

kaç tonluk insanlı uzay aracı bir mi?

hesaplamalarını geçtim, ortamda okadar ciddi bilgi varken nesini iddaa etsinler ki...

gittik derler

evet gittiler

bir stüdyoya gittiler

ve tüm dünya yedi. tabi bilen biliyor.

star wars, star trek gerçek oldu...

Bu alıntı sisteminde bir sorun var. 900kg ile star wars arasını ahmet yazdı. Ben de aşağıdakileri.

Ciddi bilgiler dediğiniz nedir?

Ayrıca işin teknik kısmını sorgulamanız çok anlamsız. Şu ülkede bunu yapacak donanımdaki insan sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 29 Ağustos 2012; 20:37:28 >

• quote:

Bu alıntı sisteminde bir sorun var. 900kg ile star wars arasını ahmet yazdı. Ben de aşağıdakileri.

Ayrıca işin teknik kısmını sorgulamanız çok anlamsız. Şu ülkede bunu yapacak donanımdaki insan sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu düşünmüyorum.

bu konuda biraz araştırma yaparsan

aya gidilmiş mi, gidilmemiş biraz sorgularsan yani bilimsel olarak biraz incelersen inanıyorum sende de bir şüphe olacaktır.

ama gözünü kapatıp NASA yapıyor bu işi milyar dolarlar harcıyorlar inanılmaz mühendisler var yaparlar tabiki diyeceksen, bu işin içinde siyaset veya bir strateji görmeyeceksen (1969 için diyorum)

konuyu tartışmamızın bir manası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

bu konuda biraz araştırma yaparsan

aya gidilmiş mi, gidilmemiş biraz sorgularsan yani bilimsel olarak biraz incelersen inanıyorum sende de bir şüphe olacaktır.

ama gözünü kapatıp NASA yapıyor bu işi milyar dolarlar harcıyorlar inanılmaz mühendisler var yaparlar tabiki diyeceksen, bu işin içinde siyaset veya bir strateji görmeyeceksen (1969 için diyorum)

konuyu tartışmamızın bir manası yok.

O bilgileri biliyorum ve hepsi çürütüldü. Sadece senin ne bilip bilmediğiniz öğrenmek için sordum.

• quote:

O bilgileri biliyorum ve hepsi çürütüldü. Sadece senin ne bilip bilmediğiniz öğrenmek için sordum.

çürütülmedi, muhattap alınıp cevap verilecek kimse yok. Bu dunyayı kandıran insanlar aynı zamanda dunyayı sömüren insanlar.

Afrika da açlıktan ölen insanlar için, youtube da videolar hazırlayın, makaleler yazın, sağa sola başvurun, ne fayda?

kim sizi ciddiye alır? sömürüsünden vazgeçer mi? Sözde çıktı bayragını ay a dikti! bu ne demek!?
  • quote:

quote:

çürütülmedi, muhattap alınıp cevap verilecek kimse yok. Bu dunyayı kandıran insanlar aynı zamanda dunyayı sömüren insanlar.

Afrika da açlıktan ölen insanlar için, youtube da videolar hazırlayın, makaleler yazın, sağa sola başvurun, ne fayda?

kim sizi ciddiye alır? sömürüsünden vazgeçer mi? Sözde çıktı bayragını ay a dikti! bu ne demek!?

Televizyonlarda da forumlarda da dergilerde de "gidilmedi" iddiasına yeterince cevap verildi. Birilerinin seni gidilmediğine dair kandırmadığını nasıl anlayabiliyorsun?

• quote:

quote:

quote:

Televizyonlarda da forumlarda da dergilerde de "gidilmedi" iddiasına yeterince cevap verildi. Birilerinin seni gidilmediğine dair kandırmadığını nasıl anlayabiliyorsun?

çunku tanıdığım bildiğim kişilerden bu şüphelerin anlatılması ve aynı zamanda kendi mantık ve hesap süzgecimden de geçirdiğim zaman bunları tahlil etmek zor değil

körü körüne, bu stratejiye inanmam sorgularım. neden inanmayayım ya, bu uzaktan kumandanın ucundan çıkan görünmeyen ışına yok demekle aynı şey değil ki

görmek veya görmemek değil bu

düşün birazcık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çunku tanıdığım bildiğim kişilerden bu şüphelerin anlatılması ve aynı zamanda kendi mantık ve hesap süzgecimden de geçirdiğim zaman bunları tahlil etmek zor değil

körü körüne, bu stratejiye inanmam sorgularım. neden inanmayayım ya, bu uzaktan kumandanın ucundan çıkan görünmeyen ışına yok demekle aynı şey değil ki

düşün birazcık.

Her şeyi geçtim senin mantık ve hesap süzgecinin durumunu merak ediyorum. Dünya'dan 384 bin km uzaklıkta bulunan Ay'a gidiş geliş için şartları kalem kalem hesap edebiliyor musun? Eğer bunu yapabiliyorsan gelir ayağının altını öperim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

düşün birazcık.

Her şeyi geçtim senin mantık ve hesap süzgecinin durumunu merak ediyorum. Dünya'dan 384 bin km uzaklıkta bulunan Ay'a gidiş geliş için şartları kalem kalem hesap edebiliyor musun? Eğer bunu yapabiliyorsan gelir ayağının altını öperim.

bilmiyorum manyetik alan ve güneşten gelen ışınlar hakkında bilgi sahibi misiniz?

ben biraz okumuştum, bu manyetik alan ve uzayda olan ışıma bir insanı hemen öldürebilecek seviyede kaldıki 1969 da!

• quote:

bilmiyorum manyetik alan ve güneşten gelen ışınlar hakkında bilgi sahibi misiniz?

ben biraz okumuştum, bu manyetik alan ve uzayda olan ışıma bir insanı hemen öldürebilecek seviyede kaldıki 1969 da!

evet, o konular hakkında amatör bilgiye sahibim. amerika'nın astronotları güneş ışınlarından koruyacak ekipmanlar yapıp yapmadığını bilmiyoruz. gerçi ay'a gittiklerine göre bu sorunu aşmış görünüyorlar.
  • quote:

quote:

evet, o konular hakkında amatör bilgiye sahibim. amerika'nın astronotları güneş ışınlarından koruyacak ekipmanlar yapıp yapmadığını bilmiyoruz. gerçi ay'a gittiklerine göre bu sorunu aşmış görünüyorlar.

ben hala inanmıyorum cunku;

bu milyon dolarlar odeyip uzay seyehati yapacak insanları bile o tehlikeli kabul edilecek

seviyelere çıkarmayacaklar, bunu bir araştırın derim...

• http://inanilmazgercekler.blogspot.com/2011/06/aya-gercekten-gidildi-mi-yoksa.html

bu sitede ay'da çekildiği söylenen fotoğraflardaki hatalar bulunmaya çalışılmış ama hepsi yanlış tespitler içeriyor. ilk resme göre yanlış tespitleri sıralıyorum.

ilk fotoda gölgelendirme hatası var deniyor ama yok. astronotun gölgesi ile bayraktaki (bez olan kısım) dalgadan kaynaklı gölgeler aynı yöndedir. yerdeki gölgeler farklı cisimlerin olabilir.

ikinci resimde ayakkabıların izindeki gölgelendirme hatası üzerinde durulmuş. yanlış tespit! astronot ayağın önce topuk kısmını basar, ayağını geri çekerken de yük ayakkabının ön tarafına biner. böylece iz yumuşak toprakta dış bükey bir şekil alır. o yüzden ayak izindeki gölgeler doğrudur.

ay'da hava yok ama o bayrak dalgalı olabilir çünkü elimize aldığımız her bayrak kırışıp buruşacaktır. bunun için rüzgara gerek yok. elinize herhangi bir toz bezi alıp elinizde oynayın kırışıyor olması gerek.

o zamanın fotoğraf makineleri arka plandaki yıldızları çekecek kadar iyi olmayabilir.

ay modülünün itici motorları roketleri gibi en altta bulunmamaktadır. o yüzden krater oluşmaya bilir.

ay'da atmosfer olmadığı için yansıma da olmaz. bu yüzden karanlık yüzeyler zifiri karanlık aydınlık kesimler ise tam aydınlıktır.

gölge boyu farkı da yükselti farkından kaynaklanabilir.

quote:

ben hala inanmıyorum cunku;

bu milyon dolarlar odeyip uzay seyehati yapacak insanları bile o tehlikeli kabul edilecek

seviyelere çıkarmayacaklar, bunu bir araştırın derim...

sivillerin kullanıldığı ticari uçuşlarda güvenlik için belli bir yüksekliğe çıkılmayabilir ama araştırma kapsamlı uçuşlarda güvenlik seviyeleri gözardı edilebilir. aynı apollo 18 filminde olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 30 Ağustos 2012; 17:30:34 >

• gitmişer işte .. hem de kaç defa. Biri internette bir şey yazıyor herkes taparcasına inanıyor ona.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Apollo_Projesi
  • Gidilmedi diyenlerden farklı ne bilginiz var ki gidildi diyebiliyorsunuz. Şahsen ben de 1969 da gidilebileceğine inanmıyorum. Gidilmiş de olabilir ama astronotları aya indiren aletin nasıl indiği ve ordan tekrar
    nasıl havalandığı, ana mekikle birleştiği falan konuları biraz muamma.
    Bir de marsdaki robotla kıyaslayanlar var. El insaf, insan taşıyan cihazın inmesi ile paraşütle robotun bırakılması aynı şey mi?
  • İşin o ayrıntısını merak eden İnternetteki kopyala yapıştır bilgilerin haricinde basılı kaynaklara veya ciddi referans verebilen internet kaynaklarını inceler. Hatta Tubitak'ın arşivini inceleyebilir. En basitinden diğer apollo görevlerinden yola çıkarak araştırmaya başlar belki ayrıntıya ulaşılır. Eminim daha iyi bilgiler bulunur. Ama sonuçta ne zaman bir ay tartışması görsem. Şu yazıyor " bir kere gidildiyse bir daha niye gitmediler "

Ben de takıntı şeklinde gidildiğine inanmıyorum. Belki hepsi bir uydurma. Ama bunun kanıtı bir kere gidildiye neden bir daha gitmediler olmamalı diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

insanoğlu fiziken aya gidemedi.gidemezde.hala bu yalanlara inanıyorsunuz ya şaşıyorum.eğer 1969 teknolojisi ile aya ayak basılsaydı şimdiye aydan canlı yayın yapıp,dünyaya şov yaparlardı.
    ayın fiziki ve manevi yapısı kesinlikle uygun değil.bunu biliyorlar.şimdi marsı araştırıyorlar.eğer şartlar uygun olursa insan gönderecekler.

Manevi yapısı mı?
  • Konuyu araştırdım biraz,
    Resmi kayıtlara göre aya toplamda 6 kez insanlı uçuş yapılmış. Her birisinde de toplam 2'şer kişi gitmiş. Toplamda ise 12 farklı kişi 6 ayrı seferde aydan sağ sağlim geri dönebilmiş.

Bu konudaki komplo teorilerine inanmadığımı belirttikten sonra neden gidilmediği konusuna geleyim.

Nasa yakında tekrar gidileceğini söylüyor. Uzun bir yazı, meraklısı aşağıdan okuyabilir.

http://www.nasa.gov/centers/goddard/news/series/moon/why_go_back.html
  • yahu madem bu tartışmalar bütün dünyada var ve yeni tenoloji ile ayın metrekare sine kadar gözetlenebiliyor madem

1969 da ayın neresine konduğunuda iyi biliyorlardır o zaman 1969 da amstrongun orada bıraktığı bayrak(uçmadıysa) vs. başka izleri kanıt olarak teleskop veya üst düzey gözetleme araçlarıyla herkeze göstersinler bizde rahatlayalım onlarda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.