Şimdi Ara

Neden 720/1080p Film İzleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gerek forumda gerekse reelde gördüğüm bir çok kişi filmleri dizileri 720p veya 1080p altında izlemiyor veya bu kalitede pclerine indiriyorlar. Ben ise aynı neti kullanıp aynı parayı ödememe rağmen 360p nin üstünde izleyemiyorum, hele bu kadar düşük çözünürlükte indirmek bile bir çile halini alıyor.
    Eskiden ( 2 sene önce) torrent veya normal indirdiğimde rahat 600-700 kb bazen ise 1 mbye kadar yükseliyordu ve günde arşivime rahat 5-6 film veya dizi bölümü katabiliyordum ancak şuan max 127 kb ile indiriyor ve tam bir işkence haline geliyor. Ne zamandır kaliteli bi çözünürlükte film izleyemiyorum.
    Ne yapmam gerek acaba, herkesle aynı parayı ödüyorum ama başkaları gibi kaliteden yararlanamıyorum.
    Ne yapmalıyım veya bu kadar yavaş olmasının sebebi nedir ?

Teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Neden 1080p veya 720p Film İzleyemiyorsunuz?

Bazı durumlarda, 1080p veya 720p çözünürlükte film izleyememe sorunu yaşayabilirsiniz. Bu sorunun birkaç nedeni olabilir:

• İnternet Hızınız Yetersiz: Video akışı, yüksek bant genişliği gerektiren bir işlemdir. 1080p veya 720p içerikleri sorunsuz izlemek için en az 5 Mbps'lik bir indirme hızına ihtiyacınız vardır. İnternet hızınızı kontrol etmek için bir hız testi yapabilirsiniz.

• Cihazınız Yüksek Çözünürlük Desteklemiyor: Bilgisayarınız, akıllı telefonunuz veya tabletiniz 1080p veya 720p çözünürlüğü desteklemiyorsa, daha düşük bir çözünürlükte film izlemeniz gerekebilir. Cihazınızın özelliklerini kontrol edin.

• Video Oynatıcınız Yüksek Çözünürlüğü Desteklemiyor: Kullandığınız video oynatıcı, yüksek çözünürlüklü videoları oynatmayabilir. VLC Media Player veya PotPlayer gibi yüksek çözünürlüklü videoları destekleyen bir video oynatıcı kullanmayı deneyin.

• Video Dosyası Hasarlı: İndirmeye veya çevrimiçi izlemeye çalıştığınız video dosyası hasarlı olabilir. Başka bir video dosyası veya kaynağı deneyin.

• Akış Hizmetinde Sınırlama Var: Bazı akış hizmetleri, belirli üyelik planları veya abonelik paketleri için çözünürlük sınırlamaları uygular. Daha yüksek bir plana yükseltmeniz gerekebilir.

Yukarıdaki nedenleri kontrol ettikten sonra hala 1080p veya 720p film izleyemiyorsanız, cihazınızın veya video oynatıcınızın ayarlarını kontrol etmeyi veya farklı bir video kaynağı denemeyi deneyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ttnet'i ara sor. modemini resetlerler belki akk'yi geçmişsindir.
  • O kadar yavaş olmasının sebebi ya AKK ya da kullandığınız torrent sitesi olabilir. Bunların haricinde indirmek istediğiniz filmin/dizinin kat.ph tarzı ücretsiz halka açık sitelerde 10k gibi peers sayısı olunca yavaş iner. Yani indiren kişi sayısı dosyayı indirip upload eden kişi sayısından fazla olur ve seederlar, leecherları karşılayamaz. Hep söylüyorum, yine söyleyeyim ki herkes artık bu kalitelerde indirsin. Mutlaka 'private tracker' kullanın. Yani davetiye yoluyla çalışan torrent sitelerinden bahsediyorum. Örnek vereyim;

Burada yavaş indireceğiniz bir filmi,

Bunun gibi bir sitede çok hızlı indirirsiniz. Dikkat ederseniz dosyanın yanında 'freelech' yazar yani ratio tutmak gibi bir zorunluluk yok dosya için. 10 seed olsa bile serverları çok iyi derecede olduğu için dosyalar maymun gibi iner.

Davetiyelerini bulamazsanız eğer 10-15 tl verip davetiye satın alabilirsiniz. Çok fazla bir para olduğunu düşünmüyorum günlük harcalamaların curcunasında. Aynıları dizi içinde geçerli.

Bu dizi torrent sitesinde sezon indirdiğiniz zaman 120 saat, bölümler için 24 saat seedde tutup seed işlemini bitiriyorsunuz. Verdiğim liste Breaking Bad dizisine ait. Her sürüm mevcut. Yani diyeceğim o ki bu tarz siteleri araştırın. Kalmadı artık dvdrip, brrip ile uğraşmak... Siteler ya da torrent ile ilgili bilgi istiyorsanız pm yoluyla ulaşabilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 3 Ağustos 2014; 13:55:54 >

• Bence arayıp sor.
  • Bende 5 yıl once torrentte 1.2 mb/s ile indirme yapardım. Şimdi max 500kb/s ile indiriyorum. Teknoloji gelişiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adil kullanım kotasını aşmışsındır ya da bölgesel bir sorun vardır en iyisi şubeyi arayıp danış
  • 1080p 8mb internette rahatlıkla izleniyor :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p tv'de 4k izlemek
    9 yıl önce açıldı
    4k tvde 4k video nasil izlenir
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

Merhabalar;
    Gerek forumda gerekse reelde gördüğüm bir çok kişi filmleri dizileri 720p veya 1080p altında izlemiyor veya bu kalitede pclerine indiriyorlar. Ben ise aynı neti kullanıp aynı parayı ödememe rağmen 360p nin üstünde izleyemiyorum, hele bu kadar düşük çözünürlükte indirmek bile bir çile halini alıyor.
    Eskiden ( 2 sene önce) torrent veya normal indirdiğimde rahat 600-700 kb bazen ise 1 mbye kadar yükseliyordu ve günde arşivime rahat 5-6 film veya dizi bölümü katabiliyordum ancak şuan max 127 kb ile indiriyor ve tam bir işkence haline geliyor. Ne zamandır kaliteli bi çözünürlükte film izleyemiyorum.
    Ne yapmam gerek acaba, herkesle aynı parayı ödüyorum ama başkaları gibi kaliteden yararlanamıyorum.

ttnet'i ara kanka bunu onlar bilir ya da artık hangi marka neti kullanıyorsan onlara sor

• quote:

Orijinalden alıntı: Okçu legolas1998

1080p 8mb internette rahatlıkla izleniyor :D

ben bi türlü izleyemiyorum 20 dakikalık bölümün dolması için 1 saatten fazla bekliyorum, max 360p izleyebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: the phantom of the opera

quote:

Orijinalden alıntı: lTUBORGl

Merhabalar;

ttnet'i ara kanka bunu onlar bilir ya da artık hangi marka neti kullanıyorsan onlara sor

ttnet knk yarın arayacam düzelmezse kapattıracam canıma tak etti, film izleyemiyorum ya, facede 7 saniyelik videolar bile 20-25 saniyeye doluyor sen düşün artık nasıl olduğunu, bende aynı parayı ödüyorum niye yararlanamıyorum, yarın baya çıkışıcam ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

O kadar yavaş olmasının sebebi ya AKK ya da kullandığınız torrent sitesi olabilir. Bunların haricinde indirmek istediğiniz filmin/dizinin kat.ph tarzı ücretsiz halka açık sitelerde 10k gibi peers sayısı olunca yavaş iner. Yani indiren kişi sayısı dosyayı indirip upload eden kişi sayısından fazla olur ve seederlar, leecherları karşılayamaz. Hep söylüyorum, yine söyleyeyim ki herkes artık bu kalitelerde indirsin. Mutlaka 'private tracker' kullanın. Yani davetiye yoluyla çalışan torrent sitelerinden bahsediyorum. Örnek vereyim;

Burada yavaş indireceğiniz bir filmi,

Bunun gibi bir sitede çok hızlı indirirsiniz. Dikkat ederseniz dosyanın yanında 'freelech' yazar yani ratio tutmak gibi bir zorunluluk yok dosya için. 10 seed olsa bile serverları çok iyi derecede olduğu için dosyalar maymun gibi iner.

Davetiyelerini bulamazsanız eğer 10-15 tl verip davetiye satın alabilirsiniz. Çok fazla bir para olduğunu düşünmüyorum günlük harcalamaların curcunasında. Aynıları dizi içinde geçerli.

Bu dizi torrent sitesinde sezon indirdiğiniz zaman 120 saat, bölümler için 24 saat seedde tutup seed işlemini bitiriyorsunuz. Verdiğim liste Breaking Bad dizisine ait. Her sürüm mevcut. Yani diyeceğim o ki bu tarz siteleri araştırın. Kalmadı artık dvdrip, brrip ile uğraşmak... Siteler ya da torrent ile ilgili bilgi istiyorsanız pm yoluyla ulaşabilirsiniz. Seve seve yardımcı olurum..

hocam kaç senelik filmde deniyorum yani güncel 2014 bi film değilki millet yumulsun indirmeye, eski tarihli bi filmdede aynısı oluyor, AKK dediğin Adil Kullanım Kotası ise daha ayın başındada sonundada aynı hızda indiriyor yani herhangibir hızlanma olmuyor nette, hocam yardım ederim demişsin şu anlattığın olayı tam anlayamadım ya

bu arada Teşekkür ederim :D

• Neyi anlamadın hocam yardım edeyim..
  • Ayın başında hızda yükselme olmuyorsa ara ttneti modeme reset atarlar. Benimde öyleydi dün aradım reset attılar ve düzeldi. Şuan 400-500 ile indiriyorum ama dediğin gibi eskiden 700'ün altına düşmezdi bunun nedenini tam olarak ben de çözemedim. Ama bu bahsettiğim ay başı hız olayının dışında sorun internetinde olamaz, diğer ihtimalleri Ed Wood gayet iyi anlatmış.

Ayrıca bu akk denen saçmalık tam bir baş belası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 4 Ağustos 2014; 18:47:43 >
  • Öncelikle konu içerik itibariyle yanlış yerde ama cevaplamak lazım. Google dayıya gir speedtest.net yaz internet hızını öğren. Tabi bunu yaparken uTorrent vs artık torrent istemcisi olarak ne kullanıyorsan işte onlar kesinlikle arkaplanda calışmamalı. Yani internet hız testi yaparken kesinlikle herhangi bir program interneti kullaniyor olmamali bir şey iniyor olmamalı. Eğer hiz testi sonucu bağlantın yine 1 mbit gibi çok düşük bir değer çıkıyorsa hemen çağrı merkezini ara şikâyetini dile getir. 8 mbit akk'lı internetinin olduğunu varsayıyorum. AKK diyenler var ama AKK olsa bile 300 kb/s ile indirme yapabilmesi lazım 127 epey düşük. speedtest.net'te 300 veya buna yakın bir değer çıkması lazım. Böyle bir değer çıktığı halde indirmeler yavaşsa sorun torrentlerdedir seed ve indirme ayalarına bakmak lazım. Ama büyük ihtimal senin internetinde sorun var. Kablosuz modem kullanıyorsan wifi şifreni biri kırmış olabilir ve sömürüyor olabilir yani internet genel anlamda yavaş ise. Bu gibi durumlar için wifi şifreni bol karakterli olarak kırılması zor olacak şekilde yenile. Bu çok düşük bir ihtimal tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 4 Ağustos 2014; 18:37:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Wifi şifresini çok karmaşık yapmasına gerek yok, mac adresinden sadece o evde interneti kullanan cihazların mac'ini kabul ederse diğer cihazlar şifreyi bilse bile bağlanamaz internetine, o yüzden böyle bir sorunu varsa arkadaşa mac filtreleme olayını araştırmasını öneririm kolay bir işlem.

Onun dışında, akk olsa bile en az 300ile inmeli demişsin ama servis sağlayıcılara çok yakın değilsen maalesef ondan da tam verim alamıyorsun. Servis sağlayıcıya uzaklık,dns kullanmak gibi faktörlerle internet hızı daha da düşüyor.
    Arkadaşın şuanki sorunu bence de internetinden kaynaklanıyor, çağrı merkezini arayarak düzeltebilir ama bu bahsettiğim şeyler yüzünden yine tam verim alamayabilir benim gibi. Anca 400-500 ile yetiniyoruz o da 1-2 haftalığına akk yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 4 Ağustos 2014; 22:30:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Wifi şifresini çok karmaşık yapmasına gerek yok, mac adresinden sadece o evde interneti kullanan cihazların mac'ini kabul ederse diğer cihazlar şifreyi bilse bile bağlanamaz internetine, o yüzden böyle bir sorunu varsa arkadaşa mac engelleme olayını araştırmasını öneririm kolay bir işlem.

Onun dışında, akk olsa bile en az 300ile inmeli demişsin ama servis sağlayıcılara çok yakın değilsen maalesef ondan da tam verim alamıyorsun. Servis sağlayıcıya uzaklık,dns kullanmak gibi faktörlerle internet hızı daha da düşüyor.
    Arkadaşın şuanki sorunu bence de internetinden kaynaklanıyor, çağrı merkezini arayarak düzeltebilir ama bu bahsettiğim şeyler yüzünden yine tam verim alamayabilir benim gibi. Anca 400-500 ile yetiniyoruz o da 1-2 haftalığına akk yüzünden.

O 300 sayısı temsili bir sayı daha yüksek veya daha düşük de olabilir. Misal annemlerde Akk' nı aştım mı maksimum 300-350 arasında indirme yapabiliyordum olması gereken de bu. Dediğin gibi 300'ün altında da bir değer olabilir ama 127 çok aşırı düşük bir değer. Kabul edilebilir bir değer değil telekominikasyonun kendi standartlarının bile altında bi değer. Ben böyle düşük bağlantıya sahip olsam -ki bu kadar düştüğü zamanları olmuştu- ararım çağrı merkezini. Müşteri temsilcisi bana kesinlikle altyapıdan kaynaklı bir sorun zaten biz bunu garanti etmiyoruz diyemez ben bunu kabul etmem. Çünkü kabul edilebilir değil anlatabildim mi? Ben servis sağlayıcıma epey uzağım ama bağlantım akk sebebiyle 350'yi görüyor akk olmadığında 2.3 mb/s oluyor mesela yani düz hesap 2300 kb/s. Çağrı merkezlerinde yalan da söyleyebiliyorlar mesela ortada bir sorun vardır hep aynı bağlantıyı görmene rağmen gün gelir internet hızın düşer sen ararsın ve sana bu uzaklığı bahane ederler. Hiçbir şey bilmeyeni bu konulardan bihaber insanları böylece geçiştirebiliyorlar. Ama üstelediğinde ne hikmetse birkaç güne uzaklık problemi kalmıyor. Bulunulan bölgede altyapı çalışmaları yapılıyor da denebilir iyi bir bahane belki de gerçektir mantıkla aksini savunmak zor.

Mac olayını bilmiyordum bir araştırayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Ağustos 2014; 1:24:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.