Merhaba arkadaşlar, megane 4 2020 model aracımda necvox multimedia ekran takılı. Bir süre önce araç içindeki kablolu mikrofonu çalışmamaya başladı. Multimediayı sökme şansım olmadığı için dışarıdan sorunu anlamaya çalışıyorum. Öncelikle mikrofon üzerindeki lehimlerden voltaj ölçmeye çalıştım. Normalde diğer mikrofonlarda 3V görürken, burada voltaj göremedim. Daha sonra mikrofonun + ve - kutuplarının kısa devre halinde olduğunu keşfettim. İlk olarak mikrofonun bozulduğunu ve bu yüzden kısa devre olarak göründüğünü düşündüm. Bu yüzden mikrofonu kablosundan ayrıdım ancak mikrofon bağlantısı olmadan açık halde bulunan +ve - kutbun hala kısa devre gösterdiğini görünce cihaz içinde bir yerde veya kablo boyunca bir noktada kısa devre olabileceğini düşünüyorum. Bu durumu göz önünde bulundurursak sağlam bir cihazda, mikrofon girişinde + ve - kutuptan voltaj almamız ve kısa devre görmememiz gerekiyor değil mi? Cihazı sökemediğim için kabloyada erişemiyorum. Acaba aux veya başka bir noktadan necvox cihaza mikrofon bağlayabilir miyim? Başka bir çözüm var mıdır? İkinci aklıma gelen yöntem necvox multimediaya bluetooth mikrofon bağlayıp bu şekilde kullanmak oldu ancak necvox bluetooth cihazlara bağlanırken şifre soruyor, kulaklık üzerinden şifre giremediğim için bağlantı yapamıyorum. Bluetooth şifresini kaldırmanın bir yolu var mı? Normal kullaklık bağlar gibi cihazı (bluetooth kulaklık veya mikrofon) listeden seçip bağlayamaz mıyım? Vereceğiniz fikir ve yönlendirmeler için teşekkür ederim. |
Bildirim