Şimdi Ara

Necmettin Erbakan'ın Fethullah Gülen'i İftara Davet Etmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erbakan sempatizanlarınin kaynağı: YouTube

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erbakanda tüm sağcılar gibi, tüm dinciler ve dini ön plana koyup arkada iş çevirenler gibi kendiside iyi bir insan değildi.. Öldükten sonra çocukları arasında islam dininde yazan 2 erkeğe 1 kadına miras kuralı yüzünden biribirilerini yiyip mahkemelik silahlı bıçaklı oldular. Fetullah gülen cemaati, örgütü, teröristi adı her neyse senelerdir sağcılarla iç içe kol kola geçindi. Aynı tastan yemek yediler, hasgardaş oldular, içtikleri gezdikleri ayrı gitmedi bizler fetullah denen adamın avradına söverken onlar "hocaefendi hazretlerimiz" diyip savundular sonra çıkarlar ayrı düştü güç zehirlenmesi yaşandı bunun sonucunda 250 tane insan ne olduğunu anlamadan bedavadan öldü. Keşke 30 sene önceden bu adama bizler söverken onu korumak yerine sağcılar düşünebilseydi acaba bunların söyledikleri doğru olabilir mi diye? O zaman bu it bu terörist bu kadar büyüyemeyecek, devletin her kademesine adam sokamayacak o 250 kişide bedavadan ölmeyecekti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    biz o 250 kişiye şehit diyoruz, ayrıca siz fetullahı islami zannedip eleştiriyordunuz hain çıktı destekler oldunuz.Biz islami zannedip desteklerken hain olduğunu anlayınca yok etmeye çalışıyoruz aradaki fark bu.Biraz öyle dümdük oldu ama kusura bakmayın mecbur bırakıyosunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hocam benim mantığım şu bak şimdi.
    Diyelim kuranda miras hukuku konusunda (genel manada:tüm zamanlar için geçerli olacak şekilde)
    Kadına 1 erkeğe 2 diyorsa (basitçe sallıyorum detayını araştırmak lazım) ben o kanuna karşı gelemem.
    Hatta illaki ülkenin ismi islamic republic tarzı değiştirmeye gerek yok; miras hukukunda açarsın bakarsın Allah ne emrediyor.Ona göre kendi anayasanı yasanı talimatlarını işletirsin.
    Olması gereken budur.
    Çinkü
    Ana tema:
    “ Biz Allahtan daha iyi bilemeyiz” dir.

    Ama insanlar bunu şu an art niyetli kullanacakları için şeriatın gelmesi(gerçek anlamda) ütopyadır.
    Yani şeriat geldi bile deseler inanmayın.Onlar Allahın emrini eğer büker kafalarına göre değiştirir sizi bizi asar elini kolunu keser gerçek hırsızları dışarı salıp fakirin elini keserler.
    Kendileri sex partisi yapar siz zina etseniz değneği vurur.
    Yani ütopya hakkında konuşamayız.
    Ben sizi iyi anlıyorum.
    Ama sizin bilemediklerinizde varZ
    Ee zaten gelmeyeceğine göre tartışmaya gerek yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    biz o 250 kişiye şehit diyoruz, ayrıca siz fetullahı islami zannedip eleştiriyordunuz hain çıktı destekler oldunuz.Biz islami zannedip desteklerken hain olduğunu anlayınca yok etmeye çalışıyoruz aradaki fark bu.Biraz öyle dümdük oldu ama kusura bakmayın mecbur bırakıyosunuz
    Kusura bakma ama bugüne dek sağcıların besleyip büyüttüğü köpek kendilerini ısırınca tabiki sağcılar yediği haltı temizleyecek tabiki onlar ölecekti.. Bizler işin hiçbir anında ne suçunda ne para yemesinde ne rantında ne keyif çatmasında bulunmayıp sonradanda onların yediği boku bizler mi temizleyecektik? Tabiki o 250 kişi dine yakın ve sağ partilere oy veren sempatizanlar ölüler olacaktı. Fetonun sizler için feto olduğunuzu bilmeniz öğrenmenizden sonra chp ne zaman nasıl fetoyu destekledi? Böyle bir şey olmadı tamamen başınızdaki zat nereye döner hedef alırsa onun sözleriyle kendiniz düşünmeden konuşuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Allah ıslah etsin sizi ne diyeyim, haklısın...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ana çerçeve İnsan hakları evrensel beyannamesi ve kanun karşısında eşit hak ve özgürlükler olmalı. Benim açımdan islamiyet yedinci yüzyıl Arap toplumunu ıslah etmiş kurallar bütünüdür. Yaradana ulaşmaya çalışan yol kısmını saygıyla karşılıyorum. Hukukunun uygulanabilme imkanı ise yoktur. Zaten çağcıl kişisel hak ve özgürlüklere aykırıdır. Bir bebeğe kölem diyen adama ceza verilmeyen sistemin bu çağda uygulanma imkanı olamaz.Kız kardeşiniz ya da kızınız hakim olmak isterse olabilmelidir, tek başlarına şahitlik de yapabilmelidir vesaire.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 10 Şubat 2019; 20:38:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    perinçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    İyi de siz bir müslüman için konuşma hakkını nereden buldunuz? Bir müslüman diye konuşma hakkınız yok ki. Benim çevremdeki müslümanlar şeriat kurallarının uygulanmasını asla istemiyor. Devlet binalarının dine karıştırılmasını sevmiyor. Caner Taslaman adındaki bir müslüman çok sayıda hadisin uydurma olduğu fikrinde. Benim yakın arkadaşım "belli ki bizimki de çok tahrip edilmiş, kafama uyan kısmını takip ediyorum" diyor. Bir başka arkadaşım ise talibanın yok ettiği budist heykeller için iyi oldu diyor. Bir tarikatı çok seviyor, diğerlerini kötüledikçe kötülüyor. Siz hangi müslüman adına konuşuyorsunuz? Sadece kendiniz adına konuşun. Annem, eşim arkadaşlarım müslüman, ne Erbakan'ı ne de çağırdıklarını asla sevmediler. E şimdi ben de yazayım. Müslümanlar bu adamları hiç sevmedi diye. Doğru olmaz tabi öyle demem. Neyse kendi adınıza konuşun. "Bir müslümanın" Atatürk'ü ve aydınlanma ideolojisini Ernbakan'ın kat kat üstüne koyabileceğini de unutmayın.




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    İnsan tarafından felsefesi yapılarak Allahın emirleri kaale alınmaksızın yazılmış kurallar sakattır.Bir yerden patlak verir.

    Yani mekanın canlı ve cansızın sahibi Allah diyor ki şöyle olsun ;insan diyor ki hayır ben yaratılan olarak senden daha iyi bilirim böyle olsun.

    Hayırlı işler herkese.

    Kuranda açık açık yazılmış kurallar üzerine beğenmeyip öyle olmaz demek bana göre mantık dışı.

    Fikirlerinizd saygı duyuyorum.

    Dönün bakın dünyaya
    Afrika açlıktan kırılıyor
    Irak ve suriyede kan gövdeyi götürüyor
    Her rejim kafasına göre kural çizip insan haklarının içine ediyor.
    Bunların asıl nedeni
    Allahın kesin emrettiği konuşarda insanoğlunun kibir yapıp bu çağdışı demesi.

    İmanı olmayan biri bunu zaten normal görür.
    Ama bir müslüman eyvah diyip oturup düşünmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de size saygı duyuyorum da Yeni Zelanda'da dini kurallar filan değil uygulanan. İnsanın tecrübeleriyle vicdanıyla aklıyla oluşturduğu hukuk kuralları. Ya da İzlanda'da.
    Batıl dediğiniz budist ülkeler çok mu kötü durumda? Şintoist-ateist-taocu Japonya?
    Sokrates müthiş bir adamdı. Yalınayak Sokrates olarak gezmek kolay mı? kaç tane yaradana inanıyordu. Ahlakçı adam onca batıl denilen tanrıyla.
    Mağara dönemi çok mu kötüydü? tek tanrıcılık yoktu fakat ortak avlanıp ortak yaşıyor, bölüşüyorlardı. Ha bakın Yunus benim için başka bir yerdedir. Sokrates mokrates diyorsun bizim kültürümüzden yok mu derseniz ben çok seviyorum bu toprakların insanlarının oluşturduğu kültürü. Benim için dinler kültür, gelenekle harmanlanmış yollar. Ondan bize değil bizden ona.
    İnsan onuruyla vicdanıyla, aklıyla, yaşam tecrübesiyle, tarih boyunca edindiği bilgilerle özgürlükçü, herkesin kurallar karşısında eşit olduğu bir ortam yaratsın bakalım. Ben onun derdindeyim. Benim şeriat özgürlüğüm ne olacak derseniz. Kız kardeşiniz kabul etmedikçe malesef iki kat alamayacaksınız, kadınlar da şahit ve hakimliği tek başlarına yapabilecekler. Tabi razı bir toplulukta bunu sağlamanız için bir engel olmamalı.




  • TSK gereğini yapmasa Erbakan ülkede şeriat ilan edecekti. Tanrı Türk Ordusu nu korusun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    Bu mesaj silindi.
    Ecevit sadece Türk okulları icin görüşmüştu.
    Feto o zaman masum bir vaazci olarak görünse de erbakanla ikisi mali göturuyordu. Aynı günümüzde de olduğu gibi garip turbanli, garip garip dinci adı altında turemsiler o zamanda vardı.
    Her ne olursa olsun, Allah, din, kuran diyen adamdan uzak durun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 11 Şubat 2019; 1:3:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knights of Cydonia

    TSK gereğini yapmasa Erbakan ülkede şeriat ilan edecekti. Tanrı Türk Ordusu nu korusun.
    Kısa ve net cevaplarınıza bayılıyorum hocam. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    söylemiştir ve doğrudur, sen kanıtla olmadığını böyle bir sözünün bu masonun
    Bu nasıl bi beynin ürünüdür ya

    Ben de aksamları batman gibi maske giyip damdan dama atlıyorum suçluları yakalıyorum.Yapmadığımı kanıtla?

    Git bi zeka testi yaptır ciddiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trmeto kullanıcısına yanıt
    Siz inanç kelimesinin anlamını araştırın önce.
    Adı üstünde inanç. Hele ki ne hadisler ne de ayetler konusunda kimsenin ortak noktayı bulamadığı bir inançtan bahsettiğinizi bilmiyorsunuz herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knights of Cydonia kullanıcısına yanıt
    Yaptıda yarım yamalak yaptı. O yüzden bugün bu ülke böyle. Tüm hainleri, rejim düşmanlarını assalardı keşke. Onlara destek veren "halk" ı da, istedikleri özledikleri rejime sahip olan bir ülkeye gönderselerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Heee biliyordu edebiyat yapma bize burada, bildiğine 40 yıllık generaller içeride şuan, demi yaaa sen bunları açacağına Ecevit 'in bir tv kanalına söyleşisi var Gülen ile ilgili onun içinde konu açta görelim senin ne zihniyette olduğunu. Hiç kimse kıvırmasın fetö ile herkesin selamı vardır bitti gitti ne sol kesim ne sağ kesim kendini temizleyemez bu konu da ama bir gerçek vardır ki onu temizleyen bir akp vardır bunu bile görmeyip aaa ama akp bunu bu hale getirdi diye goy goy yapanlar tamamen çıkar nefesi ile yaşarlar. :)




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.