Şimdi Ara

Necip Fazıl Kısakürek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Ben İsmet Özel hayranıyımdır şiir kitapları vardır evimde.
    Ama fikirlerini sevmem ve bana sorarsan son dönem Türk Şiiri'nin en iyisidir hatta tektir.
    Necip Fazıl severim ama düşüncelerini sevmem şiirleri konuşacaksak yorumum böyle bu 2 adamın şiirlerine laf ettirmem.
    Nazım Hikmet'te öyledir.

Ama gelgelelim büyük dönektir Necip Fazıl
    gerçi İsmet
    Ateizm doruklarndan dine döndü ama adam hala ben komünistim diyor.Hatta dine dönüş şiiri Celladıma Gülümserken Çektirdiğim Son Resmin Arkasındaki Satırlar bana sorarsan.(sormadın ama)

İsmet Özel arada saçmalayabiliyor.Bir ara müslüman olmayan Türk değildir diyordu.

Valla çok saygım var o adama ama fikirleri tamamen bullshittt!!!
    Bi'ara şu lafına hak vermiştim sonra ondan da vazgeçtim.
    "Türk gençliğinin en büyük sorunu hristiyan özentisi olması."

• Bu zat gericiliğin babasıdır, yazılarından da buram buram anlaşılır. Bunun ortası yanı kenarı olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobafett

Bu zat gericiliğin babasıdır, yazılarından da buram buram anlaşılır. Bunun ortası yanı kenarı olamaz.

Tabi ki görülen bu. Ancak tanımadan, bilmeden sevenlerinin, düşünmesine vesile olmak ve belki de içinde bulundukları yanılgıdan dönmeleri için vesile olur bu konu. Bu yüzden elimizden geldiğince kırıcı sözlerden uzak durmak lazım.

İnternet bu şahıs hakkında kesin, üzeri çizilmiş bir çok şeyle dolu zaten. Benim amacım belki de sevenlerinin, bizim göremediğimiz bir noktayı görmüş olma olasılığı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmişim bir çöplüktü ve sadece hayvanlar çöplüğü karıştırır

der nfk .
  • İlk defa siir kitabi almama neden olan yazardir benim icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

İki kutbun bu konuda orta yolu bulması mümkün değil. Ayrıca, takdir edilecek ne yanı var da bilmiyoruz, "üstad" denmesinin nedeni nedir de biz haberdar değiliz? Tövbesinden dönmesi, kötü alışkanlıkları, her dönemin adamı olması neden görmezden geliniyor? Anlamadığım bir diğer konu, bu adamın vatana millete çok büyük hizmetleri olmamasına rağmen, neden halkın gözünde aklanıp-aklanmaması bu kadar problem ediliyor?

tövbesinden dönmesi?
  • Kafalara bak, adamların işi gücü onu bunu karalamak.
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Gerici ne demek?
    Mesela bugün, Atatürkçülerde gericimi olmuş oluyor? O dönem ve fikirlerin üzerinden 70-80 sene geçmiş..
  • Bu sahsi degilde sahip cikanlara bakmak lazim sozleri nerelerde kullabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitmar48 -- 27 Mart 2014; 1:13:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.