Şimdi Ara

Necati Ergin C Kursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında C# programcısıyım ama şimdi C'de bir program yazmam gerekiyor. C ve Sistem Programcıları Derneği'nde Necati Ergin'in C kursunu çok tavsiye ettiler. Bu kursa katılmış olan ver mı acaba? Eksi sozlukteki yorumlar da çok olumlu. Kötü eğitmenden çok çektiğim için yanlış bir karar vermek istemiyorum. C ve Sistem Programcıları Derneği'nde bu kursa katılmış olan varsa görüşlerini buraya yazabilirler mi?

• cahitkara C kullanıcısına yanıt
    Ben katıldım hem C hem C++ şu anda ileri C deyim ama onu Kaan Hoca veriyor. Valla Necati Hoca için söylencek hiç birşey yok bilgisi tartışılmaz ama bence daha önemlisi şu yaşıma kadar gördüğüm en iyi öğretmen. Derslere devam edip öğrenememek harbiden imkansız, öğrenmek derken de ciddi seviyede bilgiyi kastediyorum. Zaten dernek dershane ya da kurs mantığı olan bir yer değil, bağımlılık yapabilir :)

Not : Şu anda bi hafta içi bir de hafta sonu sınıfı var ama hafta sonu sınıfı bayağı ilerlemiştir. C# bilginiz olduğunu varsayarsak hafta içi kursuna hemen başlarsanız kaybınız olmayabilir (tabi derneği arayıp konuşmanız lazım sınıf dolu da olabilir), bir dahaki C kursu en az 4 ay sonra başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4kalan -- 19 Aralık 2013; 0:06:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

Ben katıldım hem C hem C++ şu anda ileri C deyim ama onu Kaan Hoca veriyor. Valla Necati Hoca için söylencek hiç birşey yok bilgisi tartışılmaz ama bence daha önemlisi şu yaşıma kadar gördüğüm en iyi öğretmen. Derslere devam edip öğrenememek harbiden imkansız, öğrenmek derken de ciddi seviyede bilgiyi kastediyorum. Zaten dernek dershane ya da kurs mantığı olan bir yer değil, bağımlılık yapabilir :)

Not : Şu anda bi hafta içi bir de hafta sonu sınıfı var ama hafta sonu sınıfı bayağı ilerlemiştir. C# bilginiz olduğunu varsayarsak hafta içi kursuna hemen başlarsanız kaybınız olmayabilir (tabi derneği arayıp konuşmanız lazım sınıf dolu da olabilir), bir dahaki C kursu en az 4 ay sonra başlar.

Hocalar iyiyse kursun iyi yararı olur diye düşünüyorum.Fakat kursa gitmeden önce evde kendimi geliştirip mi gideyim yoksa yeniden sağlam bir temel ordan alarak kendimi mi geliştireyim?

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Hocalar zaten 20 senedir aynı, dediğim gibi imkanınız varsa düşünmenize bile gerek yok. Karşınızdaki adamları görünce verdiğiniz parayı düşünmüyorsunuz bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4kalan

Hocalar zaten 20 senedir aynı, dediğim gibi imkanınız varsa düşünmenize bile gerek yok. Karşınızdaki adamları görünce verdiğiniz parayı düşünmüyorsunuz bile.

C#'ta kendimi geliştireyim C için oraya giderim(Şuanda hem para hemde istanbula gitme vakti yok.
  • 18 Ocakta C# kursu başlıyormuş(Hemde Kaan Aslan tarafından)Bu kursu kaçırmasam iyi olur.(İddaa vb. şeylerle hemen kazanç sağlamam gerekiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

18 Ocakta C# kursu başlıyormuş(Hemde Kaan Aslan tarafından)Bu kursu kaçırmasam iyi olur.(İddaa vb. şeylerle hemen kazanç sağlamam gerekiyor)

o kazanç şeylerinden bizde birşeyler kazansak hocam ögrenci adamın işi zor bilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oz.

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

18 Ocakta C# kursu başlıyormuş(Hemde Kaan Aslan tarafından)Bu kursu kaçırmasam iyi olur.(İddaa vb. şeylerle hemen kazanç sağlamam gerekiyor)

o kazanç şeylerinden bizde birşeyler kazansak hocam ögrenci adamın işi zor bilirsin

Böyle yazdığıma bakmayın internetten kazandığım en büyük para 30 lira(oda 10 tane makale yazıp satmıştım o)

• Simdi ne desem bilmedim.
    C#'la baslayip, C'ye gecmenin amaci ne cozemedim. Eger bir yerlerden duyupta boyle bir seye kalkisiyorsaniz, simdiden vazgecmenizde fayda var.
    Biri bana C++ ogrenmek istedigini ve bunun icin hangi yolu izlemesi gerektigini sorsa yekten benim tavsiyem C++'la basla olur.

Oncelikle C ile baslayip C++'a gecenlerin sayisi az degil, ki bunlardan biri de benim.
    Simdi C ile vakit mi kaybettim? hayir, cunku calistigim sektorde(network) ikisini de kullanma durumunda kaliyorum. Durumu bulundugun sartlar uzerinden degerlendirecek olursak, gayet avantajliyim. Ama bu yazdigim soyle bir yanilgiya da sebep olmasin: C ile baslayip C++'a gecmek her zaman daha iyidir diye bir kaide yok. Genel olarak bu yolu izleyenler aslinda daha iyiye gittiklerini sanir ancak gercekte daha kotuye giderler, tabii benimki gibi her iki dili de kullanmasi gerekenleri kast etmiyorum. Bu yuzden ustte de yazdigim gibi arastirmasini yapmis ve tamamdir benim ogrenmem gereken dil C++'tir diyen birine C dilini tavsiye etmem. Iki dil her ne kadar birbirine cok benziyor olarak dile getirilse de, alakasi bile yok. Tutup biri kotudur digeri iyidir demek olmaz. Ikisi cok farkli kulvarlarda. Biri fabrikasyon urunudur, otekisi eski usuldur(zanaat gibi dusunun) bu yuzden biri digerini bitirir diye bir sey soylemekte sacma olur.

Ikisine de hakim olmaya calismanin cogunlukla olumsuz bir sey oldugunu yazmistim: C programlamayla ugrasmis birisi kodunu her zaman prosedurel yazar. C++ programcisi ise nesnel.
    Bu olayi dana anlasilir olabilmesi icin matematik uzerinden anlatmaya calisayim: C kodu yazan bir programci icin basit integral sorusunun cozumu: riemann toplamidir ve bunu formuller yapar.
    Ayni sey C++ programcisi icin ise: ussu bir arttir sonra ifadeyi usse bolden ibarettir. Gorunurde C programcisinin yaptigi daha iyi gibi duruyor, olaya tam anlamiyla hakim sonucta; ancak bir sorun var ki, calisma ortamlarinda formullerle zaman harcamak cogu zaman anlamsizdir. Bazi seyler vardir ki, artik kaliplasmis ve alip dogrudan kullanmak gerekir. Boyle durumlarda Amerika'yi bastan kesfetmeye cikmanin bir anlami yoktur. C programcisi bu noktada dezavantajlidir. Diyelim bir kamera sistemi yapilacak, ornek veriyorum serit takip sistemi. Bunu C ile yapmaya kalktiginizda cok fazla vakit alir. C++'ta ise bu isi cok ama cok az satir kodla yapmanizi saglayacak kutuphaneler var. Proje sonucta ne kadar erken hallederseniz, o kadar iyi, tabii en onemli kismi kullandiginiz seyler cogunlukla hazir seyler oldugu icin(nesneler, fonksiyonlar vs) hata yapma ihtimaliniz buyuk olcude azalir.
    Diger yandan pek cok seyin gelistirilmesi icin de C'ye ihtiyac vardir.

Sadede gelelim: uzun bir sure C kodlariyla calismis bir programci, ornegini verdigim kamera sistemini, hali hazirda surekli kullanilan kutuphaneleri yazmasi gerektiginde deyim yerindeyse can cekisir. Ustune ustluk ne kadar ugrasirsa ugrassin, yazdigi kodlarin arasina muhakkak C'den kalma aliskanliklarini da dahil edeceginden, sadece C++ bilen bir programcidan daha fazla hata yapacaktir, daha fazla zaman harcayacaktir, yazdigi programin bi yerde patlak verme ihtimali daha fazla olacaktir vs.
    Bu yuzden lap diye atlamayin bu mevzulara. Birbirine cok yakin, cogu zaman aslinda ayni dil denilen C ve C++ dillerinde durum boyleyken, C# ve C gibi birbiriyle kel alaka iki dili de ogrenmeye calisip mevcut potansiyelinizin kotuye gitmesine izin vermeyin.

Bu arada konu C programcilari dernegi ile ilgili oldugundan, bununla ilgili bir iki kelam etmek isterim.
    Istanbul disinda yasadigim icin bu kursa gidemedim, ama bu kurstaki hocalara ait(basta Kaan Hoca) okumadigim not kalmadi. Ben bu adamlardan dolayli da olsa cok sey ogrendim. Yani gidip, ditmeyeyim mi gectim. Bu adamlarin kapisinin onunden bile gecebilmeniz sizin icin buyuk nimettir.

Saglam temeliniz yoksa, evde ugrasayim kafalarini gecin. Yazilimin temelini kendi kendinize(yarim yamalak) ogreneceginiz surede adam akilli bir kursa giderseniz eger, bu sureyi cok fazla kisaltirsiniz. Maddi durumunuz karsilyamayabilir, illa kurs olmasina gerek yok, ama baslangici isi bilen birilerinin yaninda yaparsaniz: bunlar, tabiri caizse ilerde size: yol, su, elektrik olarak fazlasiyla donecektir. Bilen adami nerden bulacagim derseniz; arayan icabinda mevlasini da bulur, eger ben bulamiyorum derseniz: afedersiniz ama o sizin esekliginiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maybe Tomorrow -- 20 Aralık 2013; 23:04:00 >

• Kaan Aslan ı okuduysan önce C tavsiye ettiğini bilmen lazım. Bu işe ömrünü vermiş kişilerin çoğu da aynı görüştedir. Direkt oop den başlayan (başladığını zanneden) insanların %90 ı oop nedir bilmez. Bilmediği için de asla etkili şekilde kullanamaz. Eğer sizde bir javacı ya da c# çı gibi düşünüp C++ ı bu diller gibi kullanmaya çalışırsanız "ben oop yazıyorum" diyerek ancak kendinizi kandırırsınız.

C' yi iyi kullanamayan adam hiç boşuna c++ la uğraşmasın. Boşa kürek çeker.
  • Derneğe mail attım İstanbula gelme imkanım yok bu yüzden bir alternatif çözüm felan bulamaz mıyız şeklinde.(Gerçi bizim lisede biz algoritma ve flow chart ile temel eğitim görmüştük fakat sınırlıydı hep matematiksel işlemler üzerinden örneklerdi.Mebin eğitimi bu kadar oluyor diye bende işin ehli bir hocadan eğitim almak istiyorum.

Bakalım umarım ekonomik bir şekilde kurslara katılabilirim.(Şimdi özel ders verebiliriz deyip 2000 lira ücret isterlerse o miktarı karşılayamam ki ben)
  • Merhaba arkadaslar ben suanda Kaan Aslanin C# dersine gidiyorum. hafta sonlari aksam 17:00 : 20:00 arasi gercekten cok güzel bir kurs ve sistemi de cok güzel 8ay fln sürdü sanirsam ocak ortasi gibi biter diye tahmin ediyoruz.

kursa gelemeyenler icin CSDvideochannel resmi youtube sayfasini veriyorum. buradan takip edebilirsiniz.

http://www.youtube.com/user/CSDVideoChannel
  • Link için çok teşekkürler.
  • Dostum ben derneğin hafta sonu kursuna gidiyorum C necati hoca benimde hocam . üniversitede kendine hoca diyenler varya onlar yanında 0 ayrıca evde calısmana gerek yok bu işi yapıcaksan dernege gelip programlamaya başlangıc kursu daha sonrada c , c++ harika bir şekilde detaylı detaylı öğrene bilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.