Arkadaşlar dün aldığım yazıcı beni hayretler içinde bırakan bir sorunlar 2 gündür uğraştırıyor.Umarım bu sorunu birileri daha yaşamıştır ve kalıcı olarak çözmüştir.Sorunu anlatmadan önce sistemden bahsedeyim.
P5GD2 ANAKART 3.60 İŞLEMCİ 6800 ULTRA EKRAN KARTI 120 GB SATA HDD SAMSUNG LG CD-RW 52X32X52 NEC 3540A DVD-RW
Gelelim soruna DVD yazıcıyı bağladık ettik falan derken DVD yazmaya kalktım ve çok güzel 2 DVD yazdım.Buraya kdr herşey normal ama 3. DVD yazamıyorum artık.Tam yazmaya kalktığımda "Power calibration error" yazıyor.Bir arkadaşım CD yazıcı ile DVD yazıcı güç kablolarını değiştir dedi.Aynen yaptım ve peşinden DVD yazdım ama 2. kez tekrar DVD yazamadım.Tekrar başka güç kablosu taktım DVD yazdım 2. DVD yok.Hata mesajı aynı "Power Calibration Error"Şimdi anlamadığım güç neden sorun yaratıyor bu arada 400watlık güç kaynağım var.Düşündüm ki sanırım güç kaynağı yetersiz.CD-RW iptal ettim tüm kabloları çıkardım.Denedim ama durum aynı.Aynı hata mesajı.Sorun nedir veya neden kaynaklanıyor anlamış değilim.Bu arada anakarta CD sürücülerin girişi tek.Yani CD-RW ve DVD-RW aynı kablo üzerinden bağlı.DVD sürücü Master CD sürüc ise Slave.Bunların sorun olmasını sanmıyorum.Sorun güç ile ilgili sanırım.Ama madem güç ile ilgili sorun var neden CD-RW iptal iken aynı hata veriliyor.Güç kaynağımın yetersiz olduğunu düşünmüyorum ama acaba yetersizmi.Bu konu ile ilgili yardımcı olabilecek birileri umarım vardır ve yine umarım artık sorunsuz bir DVD yazmama yardımcı olursunuz arkdaşlar.Acilen yardımlarınızı bekliyorum.Geç saate kdr netteyim ve dewamlı izlicem forumu.Lütfen bi yardım.
Yokmu bu sorunu çözebilecek biri.Çok kötü yawww.Nasıl çözcez bunu,ben kendim asla çözemem walla.
arkadaşım bende NEC DVD RW almak istiyorum ama soğudum gibi sanki....Peki memnunmusun yoksa değilmisin
BAK EĞER İLK DENEMELERİNDE SORUN ÇIKMADI İSE SONRADAN AYARLARINLA OYNAMA NEC DVDR İÇİN İYİ DİYORLARDI, BENDE PHILLIPS VAR MEMNUN DEĞİLİM NEC ALİİM DEMİŞTİM. SENİN İLK KULLANDIĞIN İKİ MEDYA NE MARKA İSE ONLARLA DEVAM ET.. EĞER SONRADAN HATA VEREN MEDYALARDA AYNI MARKA İSE ALDIĞIN ALET GARANTİDE NASIL OLSA HEMEN SICAĞI SICAĞINA GERİ GÖTÜR
bu hata laser yazıcının yeterli gücü alamadığı zaman oluyormuş... güç kaynağınla ilgili değil, sürücü güncellemesi, firmware,gibi konular, bir ihtimal de okuyucu kirliliği, bence de kesin servise ver...ayarlasınlar..
quote:
Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda
arkadaşım bende NEC DVD RW almak istiyorum ama soğudum gibi sanki....Peki memnunmusun yoksa değilmisin
Ben NEC DVD-RW kullandım ve de arkadaşın bahsettiği şekilde bir problem yaşamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: mert25
quote:
Orjinalden alıntı: cici_anne_sevda
Ben NEC DVD-RW kullandım ve de arkadaşın bahsettiği şekilde bir problem yaşamadım.
Az önce farklı bir program denedim yazmak için aynı hatayı verdi arkadaşlar."Power Calibration Area" Lazerin gücünün yetmemesi gibi bir durum söz konusu sanırım dediğiniz gibi.DVD yazdım ben bir kaç tane şansa,çok iyi yazdı sorunsuz ama artık yazmıyor.Ama lazer gücünün eksikliği sanırım cihazla ilgili.Firmware cihazda 1.01 daha yenisi varmı bilmiyorum ama sanırım cihaz bozuk.Hepsiburada.com dan almıştım.Yaw şansa bakın yaaa bu kdr olur walla.Başka bir sebebi olamz dimi arkadaşlar?Cihaz sorunlu yani?
Firmware 1.01 den 1.03 update yaptım.CDBurnerXP ile şu an bir DVD yazıyorum.Az önce Nerodan denedim oda yazmaya başladı ama yazmıyordu aslında.Böle bişeyde var.Aynen yazar gibi yapıyor ve 42dk sürüyor ama yazmıyor aslında.Birde norml herşey normalmiş gibi DVD diski çıkartıp tamamlandı diyor.Aslında DVD tekrar taktığımda DVD boş.Şu an yeni firmware ile bir DVD yazıyorum.Bunu yazıyordur eminim.Ama sorunun düzeldiğini sanmıyorum.Kafama takılan Cihaz bozukmu yoksa yanlış bişeyler benmi yapıyorum anlayamadım.Normalde cihazı bağlarsınız DVD diski koyar yazarsınız.Benim bildiğim budur.Bilmediğim bişi varsa DVD sürücüler için söyleyin arkadaşlar.Bu arada DVD medya olarak Fly kullanıyorum.Bilmem ne kdr kaliteli.Eğer kalitesiz ise sorun ondanda kaynaklanıyor olabilirmi acaba ?
deneyebileceğin bir şey var..tek başına master olarak bağla..aygıt yöneticisinden cihazı sil..aç kapa yeniden tanınsın..çalışırsa birkaç kayıt sonra slave'i bağla..ayrıca etkili olur mu bilmem kafa temizleyicisi deneyebilirsin...iş düzelirse bu kullandığın diskin kalitesiz olma ihtimalidir...garantisi var sanmıştım.
quote:
Orjinalden alıntı: kestrel
deneyebileceğin bir şey var..tek başına master olarak bağla..aygıt yöneticisinden cihazı sil..aç kapa yeniden tanınsın..çalışırsa birkaç kayıt sonra slave'i bağla..ayrıca etkili olur mu bilmem kafa temizleyicisi deneyebilirsin...iş düzelirse bu kullandığın diskin kalitesiz olma ihtimalidir...garantisi var sanmıştım.
Dediklerini aynen denedim ama sorun aynı.Değişmiyor maalesef.Temizlik yaptım.master slave denedim tık yok.Şimdi tek çare PHILIPS DVD alcam yarın güzel orjinal.Onlara denicem eğer onlarda sorun yaşamazsam muhtemelen cihaz sorunsuzdur ve sorun Fly DVD disklerden kaynaklanıyordur.Birde PHILIPS leri deniyelim bakalım sonuç ne olcak.Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarım sorun DVD disklerdir ve çözülür.Bu arada NEC kullanalar sizlerden fly yazan varmı yaa ?Benim Flylar 4x eskiler yanii.
Peki DVD yazıcını başka bir bilgisayarda da denedinmi?Belki arkadaşların dediği gibi güç kaynağıyla ilgili bir problemdir.Güç kaynağın ne?
Çok yararlı bir link,görememişim üzgünüm.Hazırlayanada burdan çok teşekkür ediyorum.Gelelim benim sorunuma.Sorun düzeldi,NEC DVD-RW sorunsuz yazıyor.Sorunun sebebi FLY DVD medyadan kaynaklanıyormuş.Bugün aldığım Phılıps 16x medyaya oldukça güzel 5 DVD yazdım,sonuç mükemmel.Sorunsuz ve hatasız.Burdan bilgilendirmek istiyorum.Kaliteli medya kullanın arkadaşlar.Hem verilerinize yazık olmasın hemde benim gibi saçma sorunlarla uğraşmayın.aldığım Phılıps 16x medya 5li paket 7,50YTL.Bence oldukça iyi bir fiyat.Yardımda bulunan arkadaşlarada burdan sonsuz teşekkür ediyorum.
Çok iyi bir fiyat değil bence.Alt tarafta da reklamı olan Verbatim dvd+ 50 li paket.38 ytl.Bence bu çok daha iyi.Ayrıca Verbatim medyalar Philipslerden daha kalitelidir.
Bu arada sorununun çözüldüğüne sevindim.
quote:
Bu arada sorununun çözüldüğüne sevindim.
ben de.....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme