Şimdi Ara

Ne zaman Türkiye Kupa'sını alacağız? Mersin İ.Y. Süper lige çıktığında :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
3
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mersin İ.Y. 1.ligten son düştüğü yıl(1983) Türkiye Kupası finali de oynamıştı ve finalde Fenerbahçe'ye yenilmişti. Bu kupa da Fener'in aldığı son Türkiye kupasıydı. Eğer Mersin İ.Y. kupayı alsaydı statü gereği ligten düşmeyecekti. (Resmi bir bilgi değil ama doğru olabilir) Bundan önce asansör takım olan Mersin. İ.Y. bir daha 1.lig(Süper Lig) yüzü göremedi.

Ayrıca, 1982-83 yılı ligten düşen Mersin kırılması güç bir rekora imza atmıştır. Ligte kendi evinde oynadığı 17 maçta sadece ve sadece 1 gol yemiştir ama buna rağmen ligten düşmüştür. 2 puanlık sistemde beraberlikler çok değerlidir ve evinde 16 maçta en az berabere kalıyorsun ama ligten yine de düşüyorsun. Dünya futbol tarihinde bir daha benzeri yoktur diye düşünüyorum. Ligte evinde oynadığı 17 maçta 1 gol yiyip ligten düşen tek takım Mersin İ.Y.'dudur. :)

Fenerbahçe o yıl(1983) şampiyon olduğu için ertesi yıl Avrupa Kupa Galipleri kupasına Mersin İ.Y. gitmişti. Tükiye'de 2.lig'te oynarken Avrupa'da maç oynayan ilk takım Mersin İ.Y.'dur.

Diyeceğim şu ki ne zaman Mersin İY. süper lige çıkarsa Fenerbahçe o zaman kupa yüzü görecektir ;)

SORU : 1983-1987 yıllarında Mersin İ.Y. spor kulübünün Başkanlığını kim yapmıştır?
    CEVAP :http://tr.wikipedia.org/wiki/Haluk_Ulusoy

Yazı tamamen tarafıma aittir.

Kaynak bilgiler:

http://www.futbolmerkezi.com/Turkcell-Super-Lig-Puan-Durumu-Bilgileri-Fikstur-Mac-Programi-Gol-Kralligi-Asist-Kralligi_TR_s9bVeXBQOx0=,MatchType.aspx?ver=430

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mersin_%C4%B0dmanyurdu

• e madem bunlar süper lige çıkmadan bize kupa yüzü yok,bekir'İ,uğur boral'ı,selçuğu filan kiralasak diyorum:)

bir daha düşündümde,adamların yükselme gibi bir şansları varsa taş koymayalım bu oyuncularla..:)

hem sütünden,hem kanından,hem canından bu sendeki huy OĞUL!
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAY
    e madem bunlar süper lige çıkmadan bize kupa yüzü yok,bekir'İ,uğur boral'ı,selçuğu filan kiralasak diyorum:)

bir daha düşündümde,adamların yükselme gibi bir şansları varsa taş koymayalım bu oyuncularla..:)

Doğru diyorsun :)

Bu arada puan durumun linki eksik olmuş doğrusu bu.

http://www.futbolmerkezi.com/1982-1983-Turkiye-1--Ligi-34--Hafta-Puan-Durumu-ve-Maclar-Puan-Durumu-Bilgileri_TR_s9bVeXBQOx0%3d_kzzZZkAcwi0%3d_g869vHt%2bFMMF2k%3d_3G1e6GAvw0Y%3d,MatchType.aspx?ver=702

Ligten düşen Mersin İY. 34 maçta 32 gol yerken, ligi 3. bitiren Galatasaray 33 gol yemiş gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fethiyetv

quote:

e madem bunlar süper lige çıkmadan bize kupa yüzü yok,bekir'İ,uğur boral'ı,selçuğu filan kiralasak diyorum:)

http://www.futbolmerkezi.com/1982-1983-Turkiye-1--Ligi-34--Hafta-Puan-Durumu-ve-Maclar-Puan-Durumu-Bilgileri_TR_s9bVeXBQOx0%3d_kzzZZkAcwi0%3d_g869vHt%2bFMMF2k%3d_3G1e6GAvw0Y%3d,MatchType.aspx?ver=702

Ligten düşen Mersin İY. 34 maçta 32 gol yerken, ligi 3. bitiren Galatasaray 33 gol yemiş gözüküyor.

O sezon Galatasaray 50 gol atarken, Mersin 19 gol atmış. Bunu neden yazmıyorsun ?

• Amacım bir tarafa laf atmak olsa yorum da yapardım sadece garip geldi ve en çok gol atmanın veya en az gol yemenin tek başına yetersiz olabileceğini göstermek istedim, o kadar. Takmayın.

Ayrıca 26 yıldır Türkiye Kupası almamış bir takımın tarafartarı olarak olayı geyikleştiren birisine tepki yerine tebrik beklerdim.

Amacım bir tarafa laf atmak olsa yorum da yapardım sadece garip geldi ve en çok gol atmanın veya en az gol yemenin tek başına yetersiz olabileceğini göstermek istedim, o kadar. Takmayın.

Ayrıca 26 yıldır Türkiye Kupası almamış bir takımın tarafartarı olarak olayı geyikleştiren birisine tepki yerine tebrik beklerdim.

O zaman seni tebrik ediyorum...

• Konuyla alakası olması bakımından alın biraz nostalji yapın...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • M.İ.Y süper lige çıksın, Fenerin kupa almasına razıyım.
  • çok mu önemli kupayı almak önemli olan super ligde sampiyon olmaktır, hatta 20 şampiyonluga ulaşıp 4. yıldızımızı takmak,şampiyonlar liginde yine bir çeyrek final yapmak benım kanımca bunlar daha önemlidir

Orijinalden alıntı: gfb_35

çok mu önemli kupayı almak önemli olan super ligde sampiyon olmaktır, hatta 20 şampiyonluga ulaşıp 4. yıldızımızı takmak,şampiyonlar liginde yine bir çeyrek final yapmak benım kanımca bunlar daha önemlidir

Zaten kimse bunlardan önemli demiyor.

Orijinalden alıntı: Xéon

quote:

çok mu önemli kupayı almak önemli olan super ligde sampiyon olmaktır, hatta 20 şampiyonluga ulaşıp 4. yıldızımızı takmak,şampiyonlar liginde yine bir çeyrek final yapmak benım kanımca bunlar daha önemlidir

ozaman bunun bukadar buyutulmesıne bir anlam veremıyorum sanki 15 senedir süper ligde şampiyon olamıyormusuz gibi konusuluyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xéon

quote:

ozaman bunun bukadar buyutulmesıne bir anlam veremıyorum sanki 15 senedir süper ligde şampiyon olamıyormusuz gibi konusuluyor

27 senedir kupayı alamıyorsan büyütülür. Sizi Kadıköyde 10 senedir yenemiyoruz diye neler diyorsunuz. Bunun diğerlerinin yanında hiç önemi yok ama büyüten sizsiniz işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaLer

quote:

quote:

O sezon Galatasaray 50 gol atarken, Mersin 19 gol atmış. Bunu neden yazmıyorsun ?

e yoksa nasıl Gs 3.yken miy küme düşcekti? fazla gol attığı belli yani azıcık aklı olan düşünebilir, yazmaya gerek yok.

ama küme düşen takımın 3. takımdan az gol yemesi ilginç bi istatistik.

• 1983-87 yıllarında Mersin İ.Y.'na başkanlık yapan zatın ileride Futbol Federasyon Başkanlığı yaptığını da unutmayalım. Başkanlığı süresince hangi takımın şampiyon olduğunu da:)
  • Yavaş yavaş konuyu ısıtma vakti geldi :) 3 yıl önce ne demiştik bakiim? Bu yıl da olmazsa kupa sittin sene olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Yavaş yavaş konuyu ısıtma vakti geldi :) 3 yıl önce ne demiştik bakiim? Bu yıl da olmazsa kupa sittin sene olmaz.

oha

adam her şeyi bilmiş la yazılanların tamamını okudum herkes bi tuhaf cümleler kurmuş

bencede bu yıl kupa Fenerbahçe'nin

• şimdiden tebrik edelim o zaman.
    @stalker7777 @hayalet16 @Cngzhn20 @abdullahsen85
    @EDIZ SARI @Mustafa @kilinchaci @tnrvrd1996 @mrtgcmn
    @Daysgone @van doom @jakin33@SAYKOOO14 @TheMuyu
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.