Şimdi Ara

NE YAPTIYSAM AÇILIŞI HIZLANDIRAMADIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CPU = AMD 64 Athlon 939 Pin 3500+ Clawhammer
    M.B. = Sapphire Pure Performance A9RS480 Ati Chipsetli
    EKR.K.= Sapphire X800 GTO 256Mb(256Bit) 16XPCİ
    RAM = 2x512 DDR 400 Kingston Dual
    HDD = 80 Gb Seagate 7200rpm SATA
    PSU = Aspire Chameleon 550W
    Ayrıca... NEC DVD-RW + LG CD-RW + AverTV-Radio + kasanın heryanına taktığım kendilerini fan zanneden bir kaç döner cisim....

Arkadaşlar, 4 senedir kullandığım, P4 2.0Ghz PC mi memnun olduğum halde, bir arkadaşımın isteği üzerine kendisine sattım ve bu üstteki sistemi topladım. Hemen birçok arkadaş soracak bu sistemi görünce "NEDEN SAPPHİRE ANAKART ALDIN?" diye, ben siz sormadan cevabını vereyim; sistemi toplarken maddi olarak sıkıntılı olduğum için ekran kartı almadım, ON-BOARD ATİ VGA destekli bulabildiğim tek anakart buydu. Daha sonra almayı düşündüğün ekran kartı da Sapphire olduğu için, daha uyumlu çalışabileceğini falan da düşünmüştüm.Neyse gelelim soruna;

Dün, bu bilgisayara format attım hızı düştü diye, ve formattan önce de olduğu gibi XP açılış hızının YAVAŞ olduğunu farkettim. XP çubuğu 20 kere geçiyo . sonra masaüstü geliyo. Forumu araştırıp; bootvis, regedit ayarları, CHKNTFS komutu, önerilen bazı başka programlar ile hız arttırma denemeleri falan falan, HEPSİNİ yaptım. OLMUYO, OLMUYO, OLMUYO.

Kuzenimin bilgisayarına da attık format dün, onun sistem :

CPU = AMD 64 Athlon 939 Pin 3000+ Venice
    M.B. = Gigabyte K8NF-9 Nforce chipsetli
    EKR.K.= Sapphire X700 128Mb(128Bit) 16 X PCİ
    RAM = 2x512 DDR 400 Elixir Dual
    HDD = 80 Gb Samsung 7200rpm SATA
    PSU = Everest 400W(kasada gelen)
    Ayrıca... LG DVD-RW + Samsung CD-ROM

Farklı olanları koyu olarak işaretledim. Onun PC de XP yükleme çubuğu sadece 3 kez geçiyo.

Dün onun HDD yi söküp benimkine taktım, SATA kablosu ile birlikte falan(bu testi yaparken DVD-RW ve CD_RW imin data kablosunu söktüm, yani sadece SATA bağlıydı sisteme)... ama benimki yine aynı, 20 kez geçiyo o çubuk(sinirleniyorum kırıp atacam o çubuğu da haaa). Yauw iyi olsun diye RAM, HDD, İŞLEMCİ ve PSU ya, kuzeninkinden fazla para saydık, PC nin BİZE YAPTIĞI MUAMELEYE BAK YAUW...

Eğer burda da çözüm bulamazsam, hepsini benim kuzendeki bileşenlerle takas edecem, kızdım artık, Kingstonu verecem Elixir alacam, Seagate i verecem Samsung alacam, Anakartı da değiştircem(aslında bu anakarttan oluyo galiba bu benim sorun ama???)....

Yardım edecek arkadaşlara, şimdiden sonsuz teşekkkürlerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byted1 -- 19 Haziran 2006; 16:52:58 >

• Adam gibi bir virüs taraması yaptıktan sonra Regedit ayarlarını değiştir. regedit ayarları için forumda arama yapman yeterli.
    10-15 sanıyede bilgisayar acılıyor. 2-3 sanıye de karaşimşek beklemesi
  • alp arkadaşım, öncelikle ilgin için saol, AMA:

dikkatinden kaçmış olabilir, FORMAT sonrası da değişiklik yok yazmıştım... Sanmıyorum ki virüs kalsın ve hiçbirzaman quick format yapmam, tam format atarım ben...

Ayrıca regedit ayarlarını da denediğimi belirtmiştim.

Kuzenimin bilgisayarına da benimkine de aynı gün, aynı şekilde, aynı XP+SP2 cd si ile format attık. Hemen format sonrası driverler yüklü değilken sonuçlar:

Benim ki: 14 kez karaşimşek
    Kuzenin ki: 3 kez karaşimşek

Ben yakayım bari bu bilgisayarı...
  • kurulumda secitgin dosya sistemin ne? fat32? ntfs?
  • sisteminde dvd-rw ve cd-rom var. bence buların jupmperlarını kontrol et. dvd-rw nin jumperi master konumda, cd-rom'un ki ise cable select konumda olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 19 Haziran 2006; 13:01:10 >
  • Açılış Süresini Kısaltın NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

"alıntı..." +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

sisteminde dvd-rw ve cd-rom var. bence buların jupmperlarını kontrol et. dvd-rw nin jumperi master konumda, cd-rom'un ki ise cable select konumda olsun.

Evet benim de ilk aklıma gelen bu. Hatta geçenlerde yine başka bir arkadaşa önerdiğim gibi garantili olması açısından tüm IDE sürücüleri söküp öyle bir deneme yapman. Sadece SATA disk takılı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartybroken

Açılış Süresini Kısaltın NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

"alıntı..." +1

Arkadaşım ilgin için saol ama, ilk yazdığım konu da tam açıklamasam bile bunları denediğimi belirtmiştim, bi işe yaramıyor bende, nedeeeen kafayı sıyırcam..

İkinci bişey de;

İlk konuyu açtığım yazıda belirtmemişim ama, ben dün kuzenimin HDD sini benim PC ye takmadan önce DVD-RW ve CD-RW imin DATA kablosunu SÖKMÜŞTÜM zaten, yani yukarıdaki test sonuçları sadece HDD varken alınmış sonuçlardır.

YİNE DE İLGİLENEN ve BUNDAN SONRA İLGİLENECEK OLAN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM:..

NOT: Kurulum için NTFS dosya sistemini seçip kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byted1 -- 19 Haziran 2006; 16:51:10 >

• Evet dikkat etmemişiz gerçekten de. Anlaşılan herşeyi denemişsin. Görünen o ki parçaları değiştirmekten başka yapacak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timu® -- 19 Haziran 2006; 17:06:21 >
  • Yani şimdi yapabileceğim başka bişey yok mu arkadaşlar??? Bu sorun neden olabilir ki donanımsal olarak? Anakartım daha mı yavaş BOOT ediyor acaba??? Bios update yapsam işe yarar mı? Ramlerle bi alakası olabilirmi BOOT etmenin??

SON BİŞEY, ACABA BENİM ANAKART SATA DİSKİ TANIMAMIŞ OALBİLİRMİ? Bana göre bu mümkün deil, XP kurarken, eski HDD ler gibi(İDE'ler) direk XP cd sinden format attım, SATA TANITIM DİSKETİ FALAN KULAANMADAN DİREK GÖRDÜĞÜ İÇİN SATA DİSKİMİ, HEMEN KURDUM...
    Yardımlarınızı bekliyorum...
  • Arkadaşlar bana yardım edebilecek , daha önce başına bu olay gelmiş kimse yok mu?
  • Anakart driverları geliyor bir de aklıma. Mesela bendeki nforce4 çipsetli anakartın firewall özelliği var ve bunu aktif hale getirdiğimde sistem yavaşlıyor. nvida IDE driverlarını yüklediğimde yine sisteme ek yük getiriyor. İşte bunun gibi anakartının çipset driverlarıyla ilgili sorunları araştır derim. Güncel sürücüleri mutlaka denemişsindir hiç önermiyorum bile.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timu®

Anakart driverları geliyor bir de aklıma. Mesela bendeki nforce4 çipsetli anakartın firewall özelliği var ve bunu aktif hale getirdiğimde sistem yavaşlıyor. nvida IDE driverlarını yüklediğimde yine sisteme ek yük getiriyor. İşte bunun gibi anakartının çipset driverlarıyla ilgili sorunları araştır derim. Güncel sürücüleri mutlaka denemişsindir hiç önermiyorum bile.
    Kolay gelsin.

evet dostum dediğn gibi chip set driverinin güncel şekilde yüklenmesi gerekiyor...
    benim başıma başka bir anakart ve intel cpu da gelmişti güncel chipset driverinin yükleyince düzeldi..
    arkadaş bence hemen denesin....inşallah sorun düzelir...gerçekten çok kıl bir sorun...saygılar...
  • Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ederim. Ben normalde zaten hiçbir zaman driver cd sini takıp otomatik başlatarak install etmem driverleri. Artı bi yük getirmemek için AYGIT YÖNETİCİSİNDEN > SÜRÜCÜ GÜNCELLEŞTİR deyip sadece gerekli driver dosyasını atıyorum, yani ek ıvır zıvırı yüklemiyorum.

Ancak denemediğim tek şey ANAKARTIN GÜNCEL DRİVER i. Tavsiyeniz ile onu da bi deneyeyim bakalım, hayırlısı.

Herşey için teşekkürler, farklı önerilerinizi de bekliyorum, saygılarımla...
  • microsoft bootvis vardı açılışı hızlandırıyordu ama tabi aslında bu senin bilgisayarında ne kadar az program kurulu olduğuna bağlı az program hızlı PC
  • Arkadaşlar, Sapphire in sitesine giridm ama hangi driveri yükleyeceğimi anlayamadım bir bakarmısınız? Link aşağıda:

http://www.****tech.com/ty/support/drivers_viewlist.php

****=s a p p h i r e (birleştirerek yazınız lütfen)

Yardımcı olursanız memnun olurum,hangisi anakartımın chipset driveri,birçok driver var????

NOT: Anakartımın modeli PP-A9RS480 (PURE PERFORMANCE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byted1 -- 19 Haziran 2006; 23:45:01 >
  • achfighter hocam, ilgin için saol öncelikle ama, denedim onu da, OLMADI. FARK YOK... Ayrıca format sonrası PC de hiçbişey kurulu deildi...Kafayı sıyıracam neredeyse, benzin döküp yakacam ama benzin de pahalı yahuuu...
  • Benım pc de cok gec acılıyor tune up fılen yaptıgımda 10 kez cakıyor faat 1 ker4eden sonra fılen yıne 20 kez cakmalara baslıyo rpc de program yok denecek kadar az
    Tuneup böyle bı sorun verıyor
     NE YAPTIYSAM AÇILIŞI HIZLANDIRAMADIM!!!

bu dediği şeyi nerden indirebilirim nette araştırdım ama bı sonuca varamadım
    Bneım pc ıse
    amd 2600 socketA
    512ddram
    anakart MSI KT4AV

makınada sadece cdrw var
  • kusura bakma be hocam, ahh kelin bi melhemi olsaaa, nerelerine sürcek deee(info:burdaki kel ben oluyorum). :Keşke kendi sorunumu halletsem de ona göre sana da yardımcı olabilsem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: byted1

Arkadaşlar, Sapphire in sitesine giridm ama hangi driveri yükleyeceğimi anlayamadım bir bakarmısınız? Link aşağıda:

http://www.****tech.com/ty/support/drivers_viewlist.php

****=s a p p h i r e (birleştirerek yazınız lütfen)

Yardımcı olursanız memnun olurum,hangisi anakartımın chipset driveri,birçok driver var????

NOT: Anakartımın modeli PP-A9RS480 (PURE PERFORMANCE)

Linki inceledim. ATI Chipset VGA Driver, ATI GART Driver, ATI South Bridge Driver gördüğüm kadarıyla en önemli bileşenler. İlginç olan güney köprüsü için de ayrıca driver koymuşlar. Kuzey köprüsü ile VGA driver tümleşik anladığım kadarıyla.
    Diğerleri zaten standart. SATA floppy disket , Audio ve Ethernet sürücüleri.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.