Şimdi Ara

Ne yapacağımı bilmiyorum? YKS TYT nasıl ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi brn hazırlık öğrencisiyim. Evde çalışıyorum. Dilciyim bu arada.
    Yks ile ilgili haber yapıldıktan sonra her şeyi okumuştum. Daha sonra da hiç bakmadım.
    Bugün biri diyor sosyali de yapman gerekiyor Yks'de????
    Hani kaldırılmıştı? 40 mat 40 Türkçe olmayacak mıydı?
    Arkadaşlar benim sadece dil puanıyla yerleşmem için hangi derslere hazırlanıp hangi sınavlara girmem gerekiyor? lütfen cevap yazın ya delircem!!!

Biliyorum sizin gözünüzde salak gibi durdum ama ne yapayım hem çalışıyor hem de okuyorum ve her zaman takip edemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ya lütfen bi bakın şuraya

• Yani nickimin hakkını verdim. Bocha bastım işte şimdi ya

Yardım eden de yoook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocha Boston -- 13 Kasım 2017; 21:2:57 >
  • Kardeşim işte ülkemizin en büyük sorunu bu ,o kadar hazıra ve her şeyin kolayına alışmışız ki ... Sistem değiştiğinde ben ilk olarak gelip buraya yazmam gider kendim okurum hem de " Bocha " basmam anlatabildim mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MışkoKomik

Kardeşim işte ülkemizin en büyük sorunu bu ,o kadar hazıra ve her şeyin kolayına alışmışız ki ... Sistem değiştiğinde ben ilk olarak gelip buraya yazmam gider kendim okurum hem de " Bocha " basmam anlatabildim mi ?

Ya ama dakika başı sistem değiştiriyorlar. Buna süpermen bile yetişemez.

Ki iki hafta bakmayınca gördümki birşeyler eklenmiş çıkarılmış panik yaptım anladın mı

Sen biliyor musun?

• Bak kardeşim,

Gireceğin ilk sınav 23 Haziran'da TYT(Temel Yeterlilik Sınavı)

Bu sınavda sayısalıda, sözelide, dilciside 40 tr, 40 mat, 20 sos, 20 fenden sorumlu.Ne kadar soru yaparsan o kadar iyi.

Diğer yani 24 Haziran'da gireceğin sınavda alan sınavı yani sen dilciysen sadece 80 soruluk dil sınavına gireceksin.

Olay bundan ibaret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayımsı Kel Aslan

Bak kardeşim,

Gireceğin ilk sınav 23 Haziran'da TYT(Temel Yeterlilik Sınavı)

Bu sınavda sayısalıda, sözelide, dilciside 40 tr, 40 mat, 20 sos, 20 fenden sorumlu.Ne kadar soru yaparsan o kadar iyi.

Diğer yani 24 Haziran'da gireceğin sınavda alan sınavı yani sen dilciysen sadece 80 soruluk dil sınavına gireceksin.

Olay bundan ibaret.

Peki gireceğim TYT'de 20 sosyal 20 fen var. Bunların hepsi sabah mı olacak. Tek oturumda mı yoksa öğleden sonra devam mı edecek?

Peki bu derslerin yüzdesi kaç? Mat ve tr varken %50'ye %50 toplam puanda %40 etkiliydi. Ya şimdi nasıl olacak?

Teşekkür ederim şimdiden.

• Bocha Boston kullanıcısına yanıt
    İlk sınavdaki derslerin etki biçimi(katsayıları) ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.Ösym "2018 ÖSYS KILAVUZU"nu açıkladığı vakit biz de öğreneceğiz.

İlk oturum yani TYT, evet, tek oturum olacak ygs gibi yani.Sabah başlayıp bitecek.Ertesi günkü Dil Alan Sınavı ise öğleden sonra.
  • quote:

İlk sınavdaki derslerin etki biçimi(katsayıları) ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.Ösym "2018 ÖSYS KILAVUZU"nu açıkladığı vakit biz de öğreneceğiz.

İlk oturum yani TYT, evet, tek oturum olacak ygs gibi yani.Sabah başlayıp bitecek.Ertesi günkü Dil Alan Sınavı ise öğleden sonra.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Katsayı hâlâ belirsiz yani. Ama şu, sabah gireceğimiz yeterlilik sınavından alacağımız puan, tercih puanımıza %40 etki edecek değil mi?

Son sorum:

Ygs'deki gibi mesela fen ve sosyalden birinin bölüme etkisi daha az oluyordu. Bu da şu an belli değil dimi?

Yani ygs'den farkı kalmadıki!!

Fen ve sosyal eklenmeden önce dediğin gibi %40 idi.Ama son açıklamada buna dair bilgi yok.Büyük ihtimal %40 olarak kalır gibi.

Fenin ve sosyalin herhangi bir puan türüne etkisi ne kadar olacak soruna ise yukarıda dediğim gibi kılavuz açıklandığında ancak cevap verilebilir şu an belli değil.

Ayrıca şunu da ifade edeyim:Böyle konularda herhangi bir forum, sözlükten ziyade ilk olarak işi düzenleyen kurumun resmi sitesinden yayınlanan bildirilere bakman daha sağlıklı olur.
  • quote:

Fen ve sosyal eklenmeden önce dediğin gibi %40 idi.Ama son açıklamada buna dair bilgi yok.Büyük ihtimal %40 olarak kalır gibi.

Fenin ve sosyalin herhangi bir puan türüne etkisi ne kadar olacak soruna ise yukarıda dediğim gibi kılavuz açıklandığında ancak cevap verilebilir şu an belli değil.

Ayrıca şunu da ifade edeyim:Böyle konularda herhangi bir forum, sözlükten ziyade ilk olarak işi düzenleyen kurumun resmi sitesinden yayınlanan bildirilere bakman daha sağlıklı olur.

İlk önce zahmet edip cevapladığınız için teşekkür ederim.

Haklısınız, öncelikle ÖSYM'nin sitesine bakmam gerekirdi.

Ama değiştiğini duyunca panik yaptım, bu heyecanla da hemen foruma, Tyt konusuna girdim.

Tekrar size teşekkür eder ve başımıza bu işleri getirenleri de Allah'a havale ediyorum.

• Kardeşim şu an bende aynı durumdayım. Dilciyim.
    2-3 hafta öncesine kadar bildiğim ve parantez içinde (sisteme körkütük bağlanıp matematik bile çözmeye başlamıştım) :(

Eski sisteme göre

Matematik yüzde 20
    Türkçe yüzde 20 (Toplamda yüzde 40)
    Dil yüzde 60

idi. Ama şu an ne durumda bende merak ediyorum. yani neyi nasıl yapacağım inan kafam patates gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nash1883

Kardeşim şu an bende aynı durumdayım. Dilciyim.
    2-3 hafta öncesine kadar bildiğim ve parantez içinde (sisteme körkütük bağlanıp matematik bile çözmeye başlamıştım) :(

Eski sisteme göre

Matematik yüzde 20
    Türkçe yüzde 20 (Toplamda yüzde 40)
    Dil yüzde 60

idi. Ama şu an ne durumda bende merak ediyorum. yani neyi nasıl yapacağım inan kafam patates gibi.

Al benden de o kadar.

Ben sene başında dil-3 üzerinden Çin dili ve edebiyatı'na hazırlanıyordum. Ama bu değişikliklerle ne yapacağımı neye ağırlık vereceğimi bilmiyorum.

Bir de Ygs-Lys'de dil-3 puanında mat %7 etkiliydi. Şimdiyse %20'den fazla olacak gibi.

Yani dil-1,2,3 hepsi tek puanlama olması bize pek etki etmese de Ygs'ye denk olan Yks'nin etkisi büyük etki bırakacak bizde.

Puanlar baya düşecek bu sene galiba.(ama sıralamalar aynı olacak tabii)

Tek emirle binlerce kişi mağdur oldu anlayacağın.

Sınava 6 aydan biraz fazla var. 4-5 kere sistem değiştiriyorsun ve hala kılavuzdur, resmi bir açıklamadır yok piyasada.
    Bu sanada garip gelmiyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.