Şimdi Ara

NE OLACAK BU İŞSİZLİK ABİ? YETER ARTIK :( (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
4
Favori
19.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam torpilsiz migrosa nasil girebiliriz ki? trabzonda merkez de bir tane var 😔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok basit, çıkacaksın Trabzon'dan. Büyümenin olduğu bir şehre gideceksin. Bak kariyer.net'e. Ordan girdi eşim işinden bulanıp kariyer'de gezerken görüp tıklamış.

Misal Çanakkale'de yeni mağazalar açılacak, sürekli ilan var kariyer.net'te. Hayat torpilsiz de akıyor. Gerçekten beyin gerektiren işlere hiçbir sektör torpilli adam getirmez bunu böyle bil. Adam torpil yapıp da beceriksiz adam yüzünden zarar etmeyi göze almaz çünkü.
  • Kardeşim Allah yardımcın olsun öncelikle, ben de çok işsiz kaldım, benim de ailem oldukça kötü durumdaydı ve hala da iyi değil ama çok bunaldığım bir zaman oldu, iş seçmedim asla, bir şekilde birileri tuttu elimden de bir iş sahibi olabildim. Ben edebiyat öğretmeniyim ama devlette de özelde de öğretmenliği yüksek çaba sarfederek bitirdiler ya. Ben de mesleğimden soğudum ve artık yapmıyorum. A101 de depoculuk yapıyorum şu an ama sıcak hava soğuk hava 18 saat 36 saat demeden hafta izinleri yapmadan her türlü haksızlıklara uğrayarak da olsa bir şekilde dişimizi sıkıp elimizdekini kaybetmemenin mücadelesini verdik hala da veriyoruz.

Ama benim sana tavsiyem, bir an önce askere git ve gel ondan sonra rahat bi şekilde iş ara. Çok kişiyle konuş, alınmayacağını bile düşündüğün her işe git görüş, iş mutlaka iş yerinde çıkmıyor karşına çünkü.

Bir arkadaşım var mesela cambaz gibi işten işe atlıyor, sebebi herkesle konuşması. Bir denk geliyor falan yerin genel müdürü vs. bakıyorsun bambaşka bir yerdesin.

• Çok zor çok, Allah kimseyi işsiz bırakmasın.

Dilerim herkes aklını başına alır.
  • Kardeş bende 42 yaşında olduğum için kimse beni işe almıyor ne yapacağım bilmiyorum
  • Dünya Lideri degil miyiz? Çalışmaya ne gerek var ki zaten.
    İszislik rakamı artması gayet normal, halkın çalışmaya ihtiyacı yok bence haber edilecek bir konu değil.. Ülkede refah patlaması var gayet normal..

• mazonami M kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle çok doğru iş bulmak çevreyle doğru orantılı öyle cv verdim oldu bitti yok Tanımadığın insanlarla nekadar çok diolog kurarsan iş bulma şansın okadar artıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Bu işsizlikle alakalı epey sorunlar var. Orası kesin. Herkes bir devlet memuru, bir masa başı iş tutturmuş gidiyor.

Biz 4000 TL ile hayvanlara bakacak biri arıyorduk. Sigorta, yakacak, ev hepsi bizden, o sadece maaşı alacaktı. Ona rağmen genç kimse gelmedi. Gelenler de yaşlı idi ve HIRSIZ idiler.

En sonunda 15-20 aile, kişi vs. değiştikten sonra bir tane Türkmenistan'lı ile çalışıyoruz şuan. Yasal bir şekilde.

Her hangi bir hırsızlık vs. olmadan. Bekçi de çalıştırıyoruz ve onda da aynı problemler oldu ne yazık ki. Çalmayan adam bulamadağımız için mecbur Afgan biri ile çalışıyoruz. Adamdan şuana dek tek bir tane ahlaksızlık gelmedi. Ne çalma çırpma vs.

Tabi bu birincisi.

İkincisi ise, ben zamanında bu forumda Üniversite okumayın deyince epey dramatik oluyordu millet, kendi arkadaşlarıma deyince bana "karamsar" diyorlardı.

İşin sonunda bir çoğu 15-20k KYK borcu ile oralardan işsiz çıktı. Geçen sene bana karamsar diyenlerden biri bana iş diye yalvardı, onu işe aldım benim internet ile alakalı.

Üçüncüsü ise, etrafta şuan ara eleman boşluğu var. Doğru düzgün tesisatçı, elektrikçi etrafta bulunamıyor. Boşluk var yani. Marangoz falan adam ol deyince epey azar işitdiğimi biliyorum. Bu işler ile alakalı yurtdışında da boşluk var ve bunlar ile yurtdışında iyi para kazanabiliyorsunuz.

Tabi en sonunda muhterem partinin ve mübarek başkanımızın yaptıklarını saymıyorum. Onlar bence gayet iyi yaptılar. Onları buraya getiren işsizlere, onların anne ve babalarına gereken müdaheleyi yapıyorlar.
    Bunun nedeni insanlara Arap alfabesi öğretmek için 12 yıl zorunlu eğitimin getirilmesi 8 milyon üniversite öğrencisi olmasıdır... 25-30 yaşına kadar hayvancılık yapmayan bir daha hayvancılık yapamaz

Köyde bağ-bahçe var onla ilgilenen de belediyeye memur olarak girdi şimdi ilgilen kimse yok boş duruyor. Köydeki nerdeyse herkes emekli çocukları ya memur yada okuyor... Afgan yada Suriyeli çalışan getireceksin yada imansızın hakkından dinsiz gelir deyip Çinlilere satacaksın bağ bahçeyi ( hükümet herşeyi satıp doları baskılamak istiyor zaten 250bin dolara satıp al işte istediğin dolar demek gerekiyor belkide)

• Allah yardımcımız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

adam gibi okuyup yada meslek edinseydin bu işlerin hepsi ayak işleri zaten ne bekliyon..
    Sen nasıl bir mahluksun?

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestanbul -- 27 Ocak 2020; 19:25:30 >
  • Gidin millet bahçelerinde yuvarlanın, bedava çayınızı kekinizi yiyin iş neyinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestanbul

...
    Bulamadık diyorsun.

Peki şartları neydi? Onu da yazıverin buraya.

Gelen adam kaçıyorsa sizde sıkıntı vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn.Binali yıldırım, acilen konuya bekleniyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Hattori-

hocam işkur tamamen yalan bir kurum yazılım kursu acılmıstı 8 kişi alacaklardı onun için güya sınav yaptılar yazılı, sonra biz kazananları arayacagız siz gidin dediler, işkur kurslarında da torpil dönüyor, işkur danışmanları adamın yüzüne bile bakmıyor "şurada garson komi işi var iş seçme git çalış rahat iş yok koçum hadi" gibi üslüpla seni başından savıyor allah bilir pc'de okey oynuyordur bunlar
    Bilgisayar mühendisiyim ve işkur yazılım kursundan mezunum. Temeli olmayan boş kişileri almazlar. İşe yatkınlıkları ölçülmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 23 Ocak 2020; 17:31:35 >
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisiyim?? işkur yazılım kursundan mezunum??
  • İşsizken boş durmamak için gittim. Hem maaş aldım hemde eğitim. Yazılım kursunun eğitimi üniversiteden çok daha iyiydi. Hatta daha sonrasında beni işe de aldılar. Neyi anlamadın? Zaten bu kurs üniversite mezuniyeti gerektiriyor. Sınıfta çoğunlukla endüstri mühendisleri ve bilgisayar mühendisleri vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 23 Ocak 2020; 17:45:12 >
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    "Yazılım kursunun eğitimi üniversiteden çok daha iyiydi."

• quote:

Orijinalden alıntı: -Hattori-

"Yazılım kursunun eğitimi üniversiteden çok daha iyiydi."

Bu kafayla işsizliğe devam :). Ayrıntılı anlatırdımda sen zaten eğitim içeriğini benden iyi biliyor gibisin.

• İL OLARAK NEREDE İKAMET EDİYORSUN?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.