Şimdi Ara

Ne Kadar Overclock Ne Kadar Etki Yapar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben GPU Tweak II kullanıyorum ve AMD Radeon R7 370 O.C Edition ekran kartı aldım birsüre önce. Sorum basit.
    -Ekran kartı için çekirdekte veya hafızada yapılan ne kadarlık bir Mhz artışı ne kadarlık bir performans artışı sağlar veya kaç FPS ?
    -Bu artış için risk almaya değer mi ?

Bu arada basit veya orta düzeyde bir overclock yaparım en fazla. Çok abartı şeyler yok yani aklımda. :)

Sistem:
    İşlemci: AMD Phenom(TM) II X6 1055T Processor 2.80 GHz
    RAM: 12,00 GB DDR3 (2x2 Kingston, 1x4 Kingston, 1x4 Nanya)
    Ekran Kartı: AMD Readon R7 370 O.C Edition
    Bağlantı: 25mbps Uydunet
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate
    Anakart: Asus M5A78L LE
    Güç Kaynağı: 500Watt Thermaltake

• Şansınız çok yaver giderse düşük seviyeli oyunlarda 10-15 fps alabilirsiniz ama mesela gra 5'de belki 3 belki 4.

Risk almaya değer mi değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki GTA 5'te 10 fps artışı için ne kadarlık mhz artışı olmalı ?
    Örneğin çekirdek hızı 1000 hafıza hızı 5000 olan bir kart oyunda 40 fps alıyor desek bunu 50 yapmak için mhz değerlerinin kaç olması gerekir ? Tahmin de olur. Kesin birşey söyleyin demiyorum.
  • RundeLL kullanıcısına yanıt
    diyelim oyundan 30 fps alıyorsun.%10 overlock yapacaksın. 30 un %10 unu bulmamız gerekir.30÷10=3fps

%10 overlock sonucu 3 fps artış olmus olur.

• Hizaşirtma cok tatli birseydir yaptikca yapasi gelir insanin.yapmadan once arastir vakit gecir incelikleri ogrenmeye basla cok basittir aslida ama adım adım gitmen gerek. Soğutma sistemin iyiyse islemci fanın ve kasa fanları sana tavsiyem islemci ve ekran kartına hız aşırtma yapman. Unutma adım adım ve test yaparak sicaklik olcerek denemelisin.

• Teşekkürler. :)
  • her karta her işlemciye overclock aynı etkiyi vermez.

günümüz ekran kartları yada işlemciler zaten olması gereken saat hızlarında çıkıyor.

bundan 7 sene önce nvidia gtx 480 diye bir kart vardı 300w tdp sınırını geçmemek için saat hızları çok düşük tutularak piyasaya sürülmüştü.

bu karta yeterli soğutmayı ve gücü sağlayanlar oc yaptıklarında gerçekten performans sıçraması yaşamışlar idi.

zaten nvidia 480'in üstüne pek birşey koymadan güç tüketimini iyileştirip saat hızlarını olması gereken yere yükseltip 580'i çıkardı.

yani demek istediğim bazı kartlar yada işlemciler karşıladığı saat hızının altında çıkıyor ve oc'ye karşı daha iyi tepki veriyor.

Oc yaparsınız daha fazla güç tüketir daha fazla ısınır ve bunlara karşın performansınız artar. önemli olan fazladan sıcaklığa güç tüketimine değiyor mu değmiyor mu ? bunu kendinize sorup karşılaştırıp ona göre karar verirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    6 ay önce açıldı
    Bu bilgisayar ne kadar eder?
    15 yıl önce açıldı
    Bu pc ne kadar eder?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartın ortada. en fazla yüzde 3 yüzde 5 darboğaz yapıyordur.
    macera'ya girmene gerek yok.

eğer yinede maceraya girmek istersen işlemcini 200 liraya sat. üstüne 200 daha koyup 2. el fx 8350 al 4.0 ghz stok hız fazlasıyla yeter.
    eğer psu'un 550 yada 600 watt ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furki_7 -- 27 Ocak 2017; 17:47:13 >
  • fx 8350 fiyatı şuan 780TL :/
  • 8350 gereksiz 8300'un fiziksel hicbir farki yok 8350'den 95w olmasi disinda ki bu iyi bir sey.biostan hizini yukseltin bir miktar olsun size 8350.fiyati da 520 lira baya fark var 780 lira ile arasinda.

http://www.eksenbilgisayar.com/amd-fx-series-8300-33ghz-soket-am3-islemci-

islemci yetmedikten sonra ekran kartini 1150 bile yapsaniz istediginiz sonucu alamazsiniz ama dersen ki 1055 kotu mu kotu degil ama 2.8 ghz olmasi olayi bitiriyor ya duzgun bir anakart psu alin 1055'e fsb oc yapin ya da 1055'i satin 8300 alin carpandan oc yapin.8300 alirsaniz daha iyi kartlar da takabilirsiniz.

• ben gt420 ile %20 performans artışı sağladım

• Bende de i5 2500k var asrock z77 pro3 te voltajsiz 4.6 ghz kadar çıkıyor tabiki hemen ısınıyor dark freeze 120 kule tipi asiparişi verdim 4.20 yapmayı planlıyorum ekran kartim

1050 ti gaming x4 psu 600 w

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.