Arkadaşlar evden telefon edilince internet gidiyor.Vede internet ve telefon kablosu splittera bağlı iken telefon hep zıcırtı yapıyor.Ama normal direk kabloyu takarsam cızırtı yok Neden kaynaklanabilir acaba ?
yokmu bir tahminde bulunan
kablolar ve ya splitter sorunlu olabilir.
bunu sen de akıl etmişsindir tahminen
evet ettim spliter ı değiştirmeyi düşünüyorum ona takılınca cızırtı ediyor.Diğer türlü sorun yok
Ben sebebini söyleyeyim. Eve giren telefon hattını öncelikle splitere oradan da telefon ve modeme takacaksınız. Önce telefona takarsanız bu sorunu yaşamanız gayet normal. Tecrübeyle sabittir.
Bağlantılarda sorun var türktelekomu ara gelip baksınlar muhtemelen kendin bağladın interneti
paralel mi kullanıyorsunuz.yani 1 den fazla telfon mu var evde aynı hatta bağlı..
2 tane telefon var ama biri farklı odada farklı bağlantı var sanırım kendibil senin dediğini deneyeceğim şimdi
quote:
Orjinalden alıntı: GreenMode
2 tane telefon var ama biri farklı odada farklı bağlantı var sanırım kendibil senin dediğini deneyeceğim şimdi
nasıl farklı bağlantı var siizin evde 2 tane hat mı var yani
splitter ı değiştir.
sorun büyük bi ihtimal splitter da değiştir yenisini al
aynısı banada olmuştu en iyisi yetkili birini aramak yada adslyi aramak kendin düzeltmen zor temassızlık gibi bişeyler demişti adam...
quote:
Evde 2 telefon ve tek hat varsa dediğim gibi eve giren hattı öncelikle splittere bağlayın ondan sonra adsl modem ve diğer telefonlara dağıtın. Sorununuz hallolacaktır.
@kendinibil senin dediğin gibi yaptım bu seferde telefon düzeldi ama internet gidiyor
Splitter.
evde 2 tane telefon var ama biri telsiz diğeri sabit 2 side farklı odada aynı hat ama en iyisi splitterı değiştirmek galiba . peki fiyatları ne kadardır acaba
Birde şuna çözüm bulun bakayım; Live Messenger açtığımda internet kopuyor. Kapattığımda geri geliyor, Windows Messenger'da böyle bir sorun yok. Bilgisayara format attım, ağı kontrol ettim (kablo vb.), Msn'i 3 farklı dosyadan kurdum yine aynı.
quote:
@kendinibil senin dediğin gibi yaptım bu seferde telefon düzeldi ama internet gidiyor
Bir üstteki mesajda söylediğim gibi yaptıysanız sorununuzun düzelmesi lazım.
3 ytlye almıştım
quote:
evde 2 tane telefon var ama biri telsiz diğeri sabit 2 side farklı odada aynı hat ama en iyisi splitterı değiştirmek galiba . peki fiyatları ne kadardır acaba
Sorununuz spliterde değil. Benim dediklerimi dikkatli uyguladınız mı? Eve giren telefon hattı önce paralel telefonlardan birisine bağlanıp ondan sonra spliterle adsl modeme gidiyorsa bağlantıda sorun yaşarsınız. Önce spliter ve modeme girmesi lazım hattın.