Şimdi Ara

NE KADAR DOĞALGAZ FATURASI ÖDÜYORSUNUZ ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
3
Favori
27.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
49 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 120m2 evdeyim, orta kat, bina yalıtımı yok ama PVC pencereleri yeni yaptırdık. Odalardan birini kullanmadığımız için oranın peteği kapalı. Kapıların altına izolasyon köpüğü aldım. Kombiyle çok iyi ısınamayız diye salonda soba da var, arada onu da açıyoruz, kombiyi hiç kapatmıyoruz. Ortam ısısı ne dondum diyebileceğim kadar soğuk ne de tshirtle oturabileceğimiz kadar sıcak, sanırım 45 derecede yanıyor. Henüz teşrif edip sayacı okumaya gelmediler ama eli kulağındadır, IGDAS'tan yaptığım sorgulamaya göre şu andaki sayaç değerine göre gelecek fatura 420TL.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen ay 330tl bu ay neredeyse aynı seviyede yakmayla 505tl gelmiş. 2019 ocak faturası yakılan 290 metreküp fatura 303tl 2020 ocak faturası yakılan 279 metreküp fatura 505tl. Bir seneyle arasında 200 tl fark var.. yuh diyorum

• küfür edeceksiniz ama 95tl geldi,sadece salon ve 1 oda açık,kombi günde 10 saat 40-50C arası yanıyor.evde yalıtım var. ama ben evde tabiiki donuyorum.yakamıyorum ki korkudan.
  • Apartmanın en üst katında dairemiz. 5+1 160 veya 180 m2. Binanın duvarlarına sonradan yalıtım yapılmıştı. Bu yaz çatı izolasyonunu kontrol ettirdik çok kötü çıktı. Ahşap tavan var. Çatı katındaki 2 odanın izocam yapıldı ama koridor kısmına bakılmadı sonra bakarız diye çünkü o kadar kötü beklemiyorduk. Son faturada gündüzleri 20-21 dereceye ayarlıyorum termostatı. Akşamları 22’ye ayarlıyorum ama babama yetmiyor. Sıcak hissettiğim zaman 22 veya 21’e geri düşürüyorum babam bu petekler niye yanmıyor diye söylene söylene geri yükseltiyor dereceyi 😃. Akşam yatarken çaktırmadan 22-21 yapmaya çalışıyorum yine. Evdeki tüm odaların kapılarını kapalı tutuyorum gece gündüz. Fatura dün geldi 660 tl. Yaşadığımız şehir Bolu. Bana göre 21-22 derece ideal sıcaklık. Benim istediğim gibi ayarlanmış olsa sanırım 100 lira daha az gelirdi fatura.

Etraftan duyduğum kadarı ile geçen sene 250 gelen fatura bu sene 400’den aşağıya gelmiyor.

• Kombiniz yoğuşmali kombi deil dostum. Kombinizi değiştirin yoğuşmalı kombi alin. 42 ye sabitle dereceyi sayaç 1.5 da kullan. Sadece bir odayi yakarak 175 tl-210 tl arasi odersin. Kombi yoğuşmali olacak önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla kombi kullananlara Allah kolaylık versin. Ben anlamıyorum ki, aslında kombi denilen şey eski teknoloji gibi. Pahalı ve güçsüz. Doğalgaz sobasını kombiye hep tercih etmişimdir, yıkanmak içinde termosifon süper. Doğalgaz sobası ile ev sürekli 23 derecede, 24 saat çalışıyor, 200-300TL falan ancak geliyor. Kombide ise sular kesilse çalışmaz, elektrik kesilse çalışmaz. E bu meretlerde İstanbul'da hatta Türkiye'de hala daha ayda bir kaç kez kesilebilen şeyler. Geçen adalarda elektrik gitti millet dondu. Ben anlamıyorum ki kombi neden moda oldu sanki doğalgaz sobasından daha gelişmiş bir şeymiş gibi algı oluştu. Su kesilsede benim sobam çalışıyor, elektrik kesilse de. Yazında Samsung'un 24.000 lik inverter klimasını kullanıyorum, o da gayet uygun fiyata tüm evi 24 saat fix 23 derecede tutuyor yine.

• Bu ay 260 tl oldu :)
  • Kombim daimi olarak yaz modunda çalışır. Kış mevsimine girince yalnızca akşamları, genelde saat 20:00 sularından yatana kadar kış modunda kalır. 30 derecede sadece 3 petek yanıyor; mutfak, salon ve yatak odası... Ayrıca konut güney cephede ve ısı yalıtımı yok. Ek olarak alt kat, üst kat bir de yan komşum gazını devamlı yakar. Geçen sene bu vakitlerde, hemen hemen aynı m3 tüketimde 89 lira ödemiştim. Son gelen faturam ise 115 lira.

ASUS Prime B450M-K II // AMD Ryzen 5 5600 // ASUS DUAL Radeon RX 6600
    // T-Force Delta TUF RGB 2x8 // MSI PSU MAG 550W // Dark GT PRO

+ ASUS ROG G550JK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devridünya

Kombim daimi olarak yaz modunda çalışır. Kış mevsimine girince yalnızca akşamları, genelde saat 20:00 sularından yatana kadar kış modunda kalır. 30 derecede sadece 3 petek yanıyor; mutfak, salon ve yatak odası... Ayrıca konut güney cephede ve ısı yalıtımı yok. Ek olarak alt kat, üst kat bir de yan komşum gazını devamlı yakar. Geçen sene bu vakitlerde, hemen hemen aynı m3 tüketimde 89 lira ödemiştim. Son gelen faturam ise 115 lira.

ASUS Prime B450M-K II // AMD Ryzen 5 5600 // ASUS DUAL Radeon RX 6600
    // T-Force Delta TUF RGB 2x8 // MSI PSU MAG 550W // Dark GT PRO

+ ASUS ROG G550JK
  • 25 tl.

Herneyse ciddi manada artış var, geçen sene bu tüketim miktarına 350 gibi birşey ödüyordum bu sene 454TL gelmiş.

Tüm odalar 44 derecede yanıyor, evde bebek var. Rakam yine de fazla. İnşallah doğalgaz için bir indirim gelir yoksa bu kış büyük sıkıntı.

• Aylık yaklaşık 20 tl ödüyorum. Evin pencerlerini tamamen hava sızdırmayacak şekilde ayarladım. Evin dış cephesi mantolama olmasına rağmen ben içeriden dış cepheye bakan duvarlara strafor yaptırdım. Hiç yakmama gerek kalmıyor. Ev hep sıcak ben hep mutlu. 7 yıldır bu evde oturuyorum ve yapılan işlemler çoktan amorti edildi bile.

Ankara Erzurum falan olsa heralde 500-600 aşağı olmaz.

• Bu ay sabahtan akşama kadar yandı. Genellikle 40 ile 50 arasında yakıyoruz 190 geldi.

• Dublex ev, sürekli açık kombi

730 tl geldi

Kombinin çalışma prensibinde su, elektrik ve doğalgaz üçlüsü büyük önem arz etmektedir. Elektriklerin kesik olması durumunda herhangi bir güç kaynağı bağlı değilse kombi ıstıma işlevini yerine getirmez.

Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur.

Su kesintilerinde kombiler tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır. İçindeki su bittikten sonra düşük su basınç hatası verir ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir ise kombide kuru yanma sorunu oluşur.

Böyle bir mantık.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.