Şimdi Ara

Ne Full HD Ne Ultra HD Karşınızda 'QUARTER HD' !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 inç'lik bir LCD ekrana kaç piksel sığabilir?

Casio'nun geçtiğimiz günlerde duyurduğu 2 inç ekrana sahip yeni TFT LCD'si, inç başına düşen piksel sayısıyla adından çok söz ettireceğe benziyor.

Her bir inç'ine yaklaşık 546 pikselin düştüğü Casio'nun yeni LCD ekranı, 960x540 ekran çözünürlüğüne ulaşarak yeni bir ilke imza atıyor.

QHD (Quarter High Definiton) olarak da anılan Casio'nun küçük ama başarılı yeni TFT LCD'sinin 2 inç olmasına rağmen bu piksel sayısına ulaşmasına neden olan ise Casio'nun geliştirdiği ve HAST (Hyper Amorphous Silicion TFT) ismini verdiği yeni bir teknoloji.

Portatif medya oynatıcıların ve HD cep telefon ekranlarının sayısının artmasıyla beraber, Casio'nun bu yeni ekranı 16.8 milyon renge kadar ulaşıyor ve yakın gelecekte Casio'nun bu yeni ürünün seri üretime geçebileceği konuşuluyor.

Ayrıca bir hesap yapacak olursak Casio bu teknolojisi sayesinde sadece 2" lik bir lcd ekrana bu boyutta bir çözünürlüğü sıdırabiliyorsa 40" lik bir ekrana(2" in 20 katı oluyor) sıkı durun tam 19200*10800 lük bir çözünürlüğü sığdırabilir. sadece 40" lik bir tv de böyle bir çözünürlük akıl almayacak bir şey.Fakat 1-2 sene önce 2" lik bir ekranın böyle bir çözünürlüğe çıkabileceğini kim hayal edebilirdi?

Ne Full HD Ne Ultra HD Karşınızda 'QUARTER HD' !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universteli -- 28 Eylül 2008; 1:12:32 >

• Aslında alan, hipotenüs ile doğru orantılı olmadığı için 40" bir tv'ye daha çok pixel sığar.

Bu arada dostum...Foruma renk katan haberlerin için teşekkür etmek istiyorum. Nerden buluyorsun bunları yaw...
  • Hakkaten bu Universiteli getirip sunuyor yeni haberleri bize

cok tesekkurler kardesim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gandalf_3466 -- 28 Eylül 2008; 1:36:01 >
  • plazma tv ölüyor mu başlığında yazdığım az önceki mesajımda üretim ile ilgili birkaç söz etmiştim.

casio, digital teknolojiye ilk adım şirketlerden biridir. hem de hepimizin bildiği hesap makinaları ile bir dönem bu işin zirvesine çıkmıştır. Belki buna bazıları gülebilir. Ama emeklemeden koşulmayacağını herkes bilmeli. Japonya da arge ve tecrübeye çok önem verilir. Şu an kullandığımız teknolojiler esasen 10-20 yıl öncesinde mümkünatı bilinen teknolojilerdir. casio ,nun son durumunu , finansal halini bilmiyorum ama digital teknoloji de hasır altında inanılmaz birikimi olduğuna inanırım. aslında uzun süredir neden sessiz kaldığını da merak ederim. ama hiç araştırmadım.
  • Valla o değil de...

Meyveler müthiş görünüyor yaw!

Ben şimdi o meyvelerden ne kadarını mideme sığdırırdım diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_sw -- 28 Eylül 2008; 2:23:31 >
  • Bende üniversteli'yi tebrik ediyorum formun araştırmacı ruhu saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 28 Eylül 2008; 2:36:14 >
  • rica ederim dostlar. bu arada led tv ler İB net sayfasında gözüküyor.fiyatları ise İB de bile korkunç yüksek.diğer yerleri ise düşünemiyorum.orta vade de stokları erittiklerinde fiyatlar normali bulacaktır. Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Offf teknoloji nerelere gidiyor .

10 sene sonrasını düşünemiyorum
  • Geçen yıl Kasım ayında japonya'daydım 3 hafta
    Bende Türkiye koşullarında hala Plazma taraftarıyım.
    Ancak geleceği orada gördüm. Tüm TV ler full HD.
    HD Ready zaten bulamıyorsun fiyasada.
    Panasonic ve Sony inanılmaz baskın piyasada.
    Birde Panasaonic dahil tüm TV ler LCD olacak HD yayın standart hale gelince.
    Sadece çok yüksek boyutlardaki TV ler Panasonic ve plazma.
    Bizde Full-HD yayının standart hale gelmesi bir 5-10 yıl alır sanırım.
    O güne kadar plazmaya devam...
  • vay be 4 tanesini koyunca 4"lik bir ceptelefonu fullhd olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Offf teknoloji nerelere gidiyor .

10 sene sonrasını düşünemiyorum

Herşey o kadar hızlı gelişiyor ki ben artık 2 sene sonrasını bile düşünemiyorum. Saygılar
  • ileri seviye cep telefonlarında 2,6" de 320x240 gibi çözünürlüklerin kullanıldığı düşünülürse gerçekten inanılmaz
  • Sağol dostum haber için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.