arkadaslar bios ta soyle bırsey gordum AGP APERTURE SİZE=64 şimdi ben bu menuye gırdıgımde 32,64,128,256 dıye secenekler var benım ekran kartımda 256 mb sımdı anakart benım ekran kartımı 64 olarak mı goruyor onu 256 yapayımmı??soruyorum cunku ram lerımı 333 goruyordu 400 e getırdım bunuda yapmam gerekırmı anakrtım asrock 775dual-vsta yardımlarınız ıcın tesekkur ederım
quote:
Orjinalden alıntı: night_33
arkadaslar bios ta soyle bırsey gordum AGP APERTURE SİZE=64 şimdi ben bu menuye gırdıgımde 32,64,128,256 dıye secenekler var benım ekran kartımda 256 mb sımdı anakart benım ekran kartımı 64 olarak mı goruyor onu 256 yapayımmı??soruyorum cunku ram lerımı 333 goruyordu 400 e getırdım bunuda yapmam gerekırmı anakrtım asrock 775dual-vsta yardımlarınız ıcın tesekkur ederım
Bios daki bu ayar anakart daki ram in yarısı kadar olması gerekiyor yani 512mb ram takılı ise 256 yapmak lazım ekran kartının ram i ile alakası yok
bende bıraz arastırdım ve soyle bırsey buldum # AGP Aperture Size: BIOS ayarlarının en çok tartışılanlarından biridir AGP Aperture Size. Çoğu zaman, performansa büyük etkisi olduğu yolunda yada belleği tükettiği yönünde yanlış inanışlar vardır. Oysa durum böyle değil. AGP sistemi sayesinde, ekran kartınız, sistem belleğinizin bir kısmını sanki kendi üzerindeki bellekmiş gibi kullanabilir. İşte AGP Aperture Size, ekran kartının sistem belleğinin ne kadarını kendisi için kullanabileceğini belirliyor. Yanlış anlamayın, burada belirlenen bir limit, yani bu miktarda belleği direkt olarak bloke etmiyorsunuz. Ekran kartı, bu miktara kadar olan bellek alanına gerek duyarsa ulaşabileceğini anlıyor bu limit sayesinde. Örneğin ekran kartınızda 64MB bellek var, Aperture Size olarak da 64MB seçerseniz, uygulamalar sistemde toplam 128MB grafik belleği olduğunu düşünüyorlar. AGP Aperture Size�ın performansa etkisi olduğu iddia edilsede, bu etki günümüz uygulamalarında ciddi düzeyde değildir. Tek dikkat edeceğiniz şey, miktarını ekran kartınızın RAM miktarından az, sisteminizdeki bellek miktarından ise fazla tutmayın.
şimdi burada yazana gore yanı:Tek dikkat edeceğiniz şey, miktarını ekran kartınızın RAM miktarından az, sisteminizdeki bellek miktarından ise fazla tutmayın. bu soze gore bende 512 mb ram var ekran kartımın ram mıktarı 256 zaten menude en fazla 256 var ben bunu 256 yapayımmı sorun olurmu
bilen yokmu arkadaslar ne yapmalıyım
Agp aperture size . anakartın ekran kartına ayırdığı bellek büyüklüğü demek . kardeş senin ekran kartın 256mb ise onu 256 ya getir . 64 yaparsan ekran kartının performansını 3/1 oranında düşürür .
Agp aperture size . anakartın ekran kartına ayırdığı bellek büyüklüğü demek . kardeş senin ekran kartın 256mb ise onu 256 ya getir . 64 yaparsan ekran kartının performansını 3/1 oranında düşürür .
Öyle şey mi olur yaw ne zamandır ekran kartın remi yarıya düşürülünce performansda yarıya düşüyor. Olamaz öyle sey o zaman 512mb 1600pro 256nına gore oranla 2 kat daha hızlı dıyebılırmıyız tabıkı hayır...
quote:
Orjinalden alıntı: aktas
quote:
Orjinalden alıntı: powersystemultimated
Öyle şey mi olur yaw ne zamandır ekran kartın remi yarıya düşürülünce performansda yarıya düşüyor. Olamaz öyle sey o zaman 512mb 1600pro 256nına gore oranla 2 kat daha hızlı dıyebılırmıyız tabıkı hayır...
kardeş mesele o değil arkadaş acemi onun anlayacağı dilden anlatayım dedim dikkat edersen 3/1 yazdım oraya yarısı değil. ikincisi ise ekran kartı remi değil ! anakartın e.kart rem veriyolu bellek bant genişliği o 256 lık ekran kartı kullanıyorsa niye 64 lük rem veriyolu seçsinki? senide anlamadım vallaha !!
senin imzan : o ne öyle ya Qx6800 1300$+kdv anakart 344.00 USD + KDV remler vardır 1000$ ekran kartı 1400$+kdv hard disk 280$+kdv+150$+kdv kasa 250$+kdv psu 650$+kdv
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: aktas
quote:
kardeş mesele o değil arkadaş acemi onun anlayacağı dilden anlatayım dedim dikkat edersen 3/1 yazdım oraya yarısı değil. ikincisi ise ekran kartı remi değil ! anakartın e.kart rem veriyolu bellek bant genişliği o 256 lık ekran kartı kullanıyorsa niye 64 lük rem veriyolu seçsinki? senide anlamadım vallaha !!
Bende anlamadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme