Şimdi Ara

NBCS-Nuri Baras Cinema Sistemi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.154
Cevap
41
Favori
353.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • inakustik iyidir halbuki, şaşırdım. Ben jumperlarını kullanıyorum stereo sistemimde, gayet de memnunum. Gayet başarılı kabloları da var ama fiyatları fazladır muhtemelen.

Wireworld de çok iyi bir alternatif ama çok iyi olma durumları fiyatlarına da yansımış
  • In - Akustik 'in Rocket 33 seviyesi pahalı alt serilerde de screening yok.

Wire World bulk olarak bulmak soz olmalı.
  • Valla bu durumda benım icin fiyat performans önemli hi-def-man sağ olsun bana uygun fiyat aldı 50 metre alıcagım icin indirim söz konusu oldu bende kendı çapımda yaptıgım arastırma sonucu audioquest rocket 33 e fiyat performans olarak yaklaşan bir ürün bulamadım

Söz konusu 50 metre olunca haliyle masraflı oluyor zaten audioquest bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 16 Ocak 2011; 17:04:49 >
  • Bence sen o sistemi Klipsch'ler gelmeden eski şekline çevir. 7.1 dizilime uygun olmuyor çünkü. Sur. back'ler lp'ye çok yakın hemen kulağının dibindeler ve bpvx'lerden daha geniş hoparlörler gelecek, surround'lar surround back'lere olması gerekenden fazla yakın olduğundan kanal ayrımı net yapılamıyor ve tam yanda değil biraz önde duruyorlar mecburen. Front ve center'a da surround hoparlörlere göre çok uzak kalıyorsun. Bence bunların arasında en önemlisi oturma pozisyonu-surround arasındaki mesafenin oturma pozisyonu-surround back mesafesine mümkün olduğunca eşit olması.

Benim şu anda kullandığım dizilimle aynı sorunları yaşıyordum paradigm varken. 7.1 kullanacaksanız surround'lar ve sur. back'lerin arasında mesafe olması şart. Oturduğunuz pozisyona göre surroundlarla aranızda 3m varsa surround back'lerle de en az o kadar olmalı ve bunu Audyseey falan düzeltemiyor. Paradigm'ları satıp sete be-718 ekleyip 5.1'e çevirdiğimden beri çok daha iyi performans alıyorum surround anlamında. 7.1 iken sesler birbirine karışıyordu ve ciddi ses lokalizasyon problemleri yaşıyordum, neyin nereden geldiği belli değildi.

Madem THX set alıyorsun dizilimine çok dikkat etmen gerek. Mümkün olduğunca THX standartlarına bağlı kal da setin anlamı olsun. Hatta kafana yatar mı bilmem ama o mekanın bütün alanından faydalanmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 16 Ocak 2011; 17:35:42 >

• Malesef eski şeklıne dönduremem cunku perde eskı duvara uymuyor tek bir fikir var aklımda sen benım mekanı gördün projeksıyonun durdugu yere arka kolonları koymak gecıyor aklımdan
  • Orası baya küçük değil mi ya, nasıl sığacak onlar?

Diğer duvarı neden kullanamıyorsun ki, puzzle'ın olduğu duvara da mı uymuyor perde?
  • o duvar ile uymayan duvar aynı zaten şimdi denicem asmayı perdeyi bakalım
  • Diğer duvarda penceremsi bi'şey vardı o yüzden karşısındaki olur belki diye düşündüm
  • thx li bir set kurulacaksa ve tam anlamıyla iyi bir performans bekleniyorsa ölçümlere ve yerleşim planlarına uygun hareket etmek gerekmiyor mu?
    yoksa kafaya göre kurulacak thx sistemden pek verim alınacağını sanmıyorum. ölçümlere sadık kalmak gerekiyor sanırım.
  • Yoğun uğraşlar sonucu tekrar yan çevirdim odayı bölelıkle yerleşim daha kolay olucak

Birde 7.2 yerleşiminde 2 subın yeri neresi?
  • bu mudur ?

• Benim THX li subin kullanma kilavuzunda Sublar sistemin on tarafında duruyordu ve 2. Subin digerine simetrik bir bicimde konulmamasi tavsiye ediliyordu.
  • bende thx in sayfasında okudugumda karsılıklı olan duvarlara konulması tavsiye ediliyordu subların

http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/

linkte subwoofer bölümünde yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribaras -- 16 Ocak 2011; 23:33:06 >
  • birisi center'ın altında, diğeri onun karşısında s.back'lerin ortasında olacak diye yazıyor sitesinde.
  • Valla o yerleşim yalan olur subwooferı centerın oraya koyarsak yükseklıkten perde kapanır artık başka yerler bulucaz
  • O zaman surroundların olduğu duvarlara karşılıklı koyacaksın, zaten belirtmemiş hangi duvara koyacağını çok farkedeceğini sanmıyorum. Sadece karşılıklı duvarlara koy diyor.
  • Ben yukarıdaki resimdeki gibi bir yerleşimin daha uygun olacağını düşünüyorum ama Klipsch manualinde subların ön duvar köşesinde yanyana durmasının en iyi performansı vereceği şeklinde.

• Heryerde başka birşey yazıyor artık deneyip bulucaz galiba tek bir doğru yok gibi
  • Aynen öyle gibi :)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.