Şimdi Ara

NBA 2K11 (ÇIKTI) (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.654
Cevap
0
Favori
145.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AloneAssasin

quote:

Orijinalden alıntı: serkan_seko

Konun ilk postlarından başlayıp biraz okudum fakat benim gibi hiç bilmeyen yok herhalde oyunu. Lütfen benim sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1- My player'da PG seçtim. Fakat Fastbreak dışında sayı atamıyorum. Ne crosover yapabiliyorum ( sanırım kombinasyonları varmış beceremedim) ne de şut sokabiliyorum. İlk önce nasıl sayı atılır onu öğrenebilir miyim?

2- İkincisi Pick and Roll. Bir türlü beceremedim yapmayı. Nasıl yapılıyor söyleyebilir misin? Bir de ben şut çekerken yukarıda öyle iyi ya da kötü diyen yuvarlak bir uyarıcı çıkmıyor ve şutlarımın çoğu kısa kalıyor bu neden?

3- Drill'leri ve skilleri nasıl kullanmalıyım ki yararlı olsun?

4- Hücumda ne doğru düzgün asist yapabiliyorum ne de sayı atabiliyorum. Bu dediklerim ilk oyun daha sıfır patch'li.

Çok zevkli bir oyun fakat bunları beceremediğim için bir süre sonra baymaya başladı. Lütfen şu konuda yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

Clutch tuşuna bak ayarlardan ona basarken yön tuşlarıyla sağ sol yaparsan crossover yapar , assist için adam gecemıyorsan 3luk cızgısınde fake at sora ıcerı drıplıng yap ve boş adamı bul bu kadar

Teşekkürler hocam. Bu 40 sayıları falan nasıl atıyorlar onu merak ediyorum. Mesela dediğim gibi ben şut çektiğimde yukarıda yuvarlak bi uyarı çıkmıyor. Kırmızı veya yeşil zımbırtı.

Pick and Roll olayını da söylersen sevinirim.

• ya asist dediğimiz şey nedir? pas verirsin ve adam sayıyı atar değilmi ilginçtirki benm asistlerin %90 flan sayılmıyor ancak bariz böyle bomboş turnikede yanımdakıne vericem öyle asist sayılıyor neden acaba neye dikkat edeym ?
    Birde ben point guard oynuyorm,birsürü skill var nelere ağırlık vermem gerekıyor 3lük üzerinde duruyorm 75 yaptm 85 de bırakıcam onu seviyorum üçlük atmayı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: misanthropic

ya asist dediğimiz şey nedir? pas verirsin ve adam sayıyı atar değilmi ilginçtirki benm asistlerin %90 flan sayılmıyor ancak bariz böyle bomboş turnikede yanımdakıne vericem öyle asist sayılıyor neden acaba neye dikkat edeym ?
    Birde ben point guard oynuyorm,birsürü skill var nelere ağırlık vermem gerekıyor 3lük üzerinde duruyorm 75 yaptm 85 de bırakıcam onu seviyorum üçlük atmayı :)

Benim bildiğim Euroleague'de falan asist i iş yapan adama yazıyorlar. Mesela turnikeye doğru giderken adama pas verirsen o atarsa asist olur. Ama NBA'de öyle değil NBA'de istersen orta sahadan üçlük çizgisindeki adama direk pas ver o atsın asist sayılıyor. Onun dışında benimkiler asist sayılmıyor diyorsun ya. Asist sayılması için pası verdiğin adam belli bir süre içinde atmalı yani sen 20 saniye kala ver adama adam son saniyede atsın o zaman asist sayılmıyor. Tam süreyi bilmiyorum ama 4-5 saniye içinde bitirmesi gerek oyuncunun pozisyonu. O zaman asist sayılır.
    PG için oynayış tarzına göre değişir normal bir PG isen Medium Shot'ları atmalı içeriye drive etmeli bol bol pas atmalı ve boş kaldığındada 3lük cezası kesmelisin.
    Medium Shot 85+, Pass +80, 3lük +70 gerek bence PG için. Tabi hız, konsantrasyon ve diğer mental özelliklerde önemli.

@serkan_seko
    Konuşma tatsız başlasada yazayım yinede ne nasıl yapılır diye.

1)....
    2)Pick and Roll yapmak için My Player'da "Positional Playcall" adlı bir tuş var o tuşa 1 saniye kadar basman yeterli bir adam gelir perde yapar ve içeriye devrilir. Normal oyunda ise ON-THE-FLY Coaching'i açıp pas tuşuna basman gerek ki biri perdeye gelsin. (Aslında bu MyPlayer'da da oluyor ama mental özelliklerinin iyi olması lazım daha sonra koç size setli oyunlar ve on-the-fly coaching gibi özellikleri veriyor.)
    3)Yukarıda yazdım.
    4)Kısmen yukarıda yazdım.

O yuvarlak işaret olayıda ayarlardan açılıyor ama tam nereden açıldığını hatırlayamıyorum oyun kurulu olmadığı için.

Clutch tuşuyla neler yapılabilir görmeniz için:

Bu videoda bilek kırma hareketlerini bende yapabiliyordum özledim şimdi bilgisayarım gelsede oynasam.

Buda benim çektiğim video:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 7 Mayıs 2011; 11:56:27 >

• "Asist, basketbolda sayı atma yolunda giden takım arkadaşına pas verme anlamında kullanılır. Bazen pas verenin asist yapıp yapmadığına karar vermek için değerlendirme yapılır. Bir pas, pası alan oyuncu topu sürdükten sonra basket atsa bile asist sayılabilir. Yine de, asist sözcüğünün gerçek anlamı bu gibi durumları kapsamamaktadır ve bu nedenle değişik dönemlerdeki asist istatistikleri karşılaştırılırken problem yaşanabilir.
    Sadece sayıdan hemen önceki paslar asist olarak sayılır, bu nedenle sayı başına en fazla bir asist olabilir. Bir faulle ve dolayısıyla serbest atışlarla elde edilen sayılarla sonuçlanan pas, asist sayılmaz."

Wikipedia'dan alınmadır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Knight

quote:

ya asist dediğimiz şey nedir? pas verirsin ve adam sayıyı atar değilmi ilginçtirki benm asistlerin %90 flan sayılmıyor ancak bariz böyle bomboş turnikede yanımdakıne vericem öyle asist sayılıyor neden acaba neye dikkat edeym ?

Benim bildiğim Euroleague'de falan asist i iş yapan adama yazıyorlar. Mesela turnikeye doğru giderken adama pas verirsen o atarsa asist olur. Ama NBA'de öyle değil NBA'de istersen orta sahadan üçlük çizgisindeki adama direk pas ver o atsın asist sayılıyor. Onun dışında benimkiler asist sayılmıyor diyorsun ya. Asist sayılması için pası verdiğin adam belli bir süre içinde atmalı yani sen 20 saniye kala ver adama adam son saniyede atsın o zaman asist sayılmıyor. Tam süreyi bilmiyorum ama 4-5 saniye içinde bitirmesi gerek oyuncunun pozisyonu. O zaman asist sayılır.
    PG için oynayış tarzına göre değişir normal bir PG isen Medium Shot'ları atmalı içeriye drive etmeli bol bol pas atmalı ve boş kaldığındada 3lük cezası kesmelisin.
    Medium Shot 85+, Pass +80, 3lük +70 gerek bence PG için. Tabi hız, konsantrasyon ve diğer mental özelliklerde önemli.

@serkan_seko
    Konuşma tatsız başlasada yazayım yinede ne nasıl yapılır diye.

1)....
    2)Pick and Roll yapmak için My Player'da "Positional Playcall" adlı bir tuş var o tuşa 1 saniye kadar basman yeterli bir adam gelir perde yapar ve içeriye devrilir. Normal oyunda ise ON-THE-FLY Coaching'i açıp pas tuşuna basman gerek ki biri perdeye gelsin. (Aslında bu MyPlayer'da da oluyor ama mental özelliklerinin iyi olması lazım daha sonra koç size setli oyunlar ve on-the-fly coaching gibi özellikleri veriyor.)
    3)Yukarıda yazdım.
    4)Kısmen yukarıda yazdım.

O yuvarlak işaret olayıda ayarlardan açılıyor ama tam nereden açıldığını hatırlayamıyorum oyun kurulu olmadığı için.

Clutch tuşuyla neler yapılabilir görmeniz için:

Bu videoda bilek kırma hareketlerini bende yapabiliyordum özledim şimdi bilgisayarım gelsede oynasam.

Buda benim çektiğim video:

Eyvallah çok teşekkür ederim. Fakat ben bu crosover işini ve sette sayı atma işini hala çözebilmiş değilim. Şut atsam girmiyor, dribling etsem savunma çok iyi direk topu tutuyor adam. Bir türlü teke tek de sıyrılamıyorum veya boş şut sokamıyorum. Onu nasıl aşabilirim acaba?

• Antrenman kısmında Crossover deneyerek çözeceksin o işi başka çaresi yok. Birde rehber olması lazımdı ingilizce, tüm hareketleri içeriyordu bulursam koyarım. (gerçi antrenman kısmında da yazıyor tüm crossoverları). Bence MyPlayer'ı bırak ve Kobe ve Lebron gibi yıldızlarla normal maç oyna çünkü MyPlayer'da oyuncunun gücü düşük olduğu için bomboşken atsan bile girmeyebilir. Kobe ile iyice öğrendikten sonra MyPlayer'a geçersin.
  • quote:

Antrenman kısmında Crossover deneyerek çözeceksin o işi başka çaresi yok. Birde rehber olması lazımdı ingilizce, tüm hareketleri içeriyordu bulursam koyarım. (gerçi antrenman kısmında da yazıyor tüm crossoverları). Bence MyPlayer'ı bırak ve Kobe ve Lebron gibi yıldızlarla normal maç oyna çünkü MyPlayer'da oyuncunun gücü düşük olduğu için bomboşken atsan bile girmeyebilir. Kobe ile iyice öğrendikten sonra MyPlayer'a geçersin.

Teşekkürler. Deneyeceğim, bir de Drill'lerde hangi drilli seçeyim. Mesela ben genellikle shooting'i seçiyorum. Diğerlerini de mi seçsem?
  • quote:

quote:

Antrenman kısmında Crossover deneyerek çözeceksin o işi başka çaresi yok. Birde rehber olması lazımdı ingilizce, tüm hareketleri içeriyordu bulursam koyarım. (gerçi antrenman kısmında da yazıyor tüm crossoverları). Bence MyPlayer'ı bırak ve Kobe ve Lebron gibi yıldızlarla normal maç oyna çünkü MyPlayer'da oyuncunun gücü düşük olduğu için bomboşken atsan bile girmeyebilir. Kobe ile iyice öğrendikten sonra MyPlayer'a geçersin.

Teşekkürler. Deneyeceğim, bir de Drill'lerde hangi drilli seçeyim. Mesela ben genellikle shooting'i seçiyorum. Diğerlerini de mi seçsem?

Onun dışında Drible Course öneririm dediklerinin hepsini yaparsan (ki şuan yapabiliceğini zannetmiyorum pek) +3 Speed veriyor ki +3 speed'i kendin vermeye çalışsan 3000pts gitmesine neden oluyor. Stealing ve Attack Basket'te yapabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

Onun dışında Drible Course öneririm dediklerinin hepsini yaparsan (ki şuan yapabiliceğini zannetmiyorum pek) +3 Speed veriyor ki +3 speed'i kendin vermeye çalışsan 3000pts gitmesine neden oluyor. Stealing ve Attack Basket'te yapabilirsin.

Çok teşekkürler valla. Oynayacağım birazdan, sorularım olursa tekrar gelir uğrarım buraya

• Gecenin bu saatinde 'dokanmasın' hocam?

Edit:
    Lan bunu ben mi söylüyorum? Gecenin 3'ünde Singularity oynayan adam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 8 Mayıs 2011; 3:09:22 >
  • quote:

quote:

quote:

Konun ilk postlarından başlayıp biraz okudum fakat benim gibi hiç bilmeyen yok herhalde oyunu. Lütfen benim sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

1- My player'da PG seçtim. Fakat Fastbreak dışında sayı atamıyorum. Ne crosover yapabiliyorum ( sanırım kombinasyonları varmış beceremedim) ne de şut sokabiliyorum. İlk önce nasıl sayı atılır onu öğrenebilir miyim?

2- İkincisi Pick and Roll. Bir türlü beceremedim yapmayı. Nasıl yapılıyor söyleyebilir misin? Bir de ben şut çekerken yukarıda öyle iyi ya da kötü diyen yuvarlak bir uyarıcı çıkmıyor ve şutlarımın çoğu kısa kalıyor bu neden?

4- Hücumda ne doğru düzgün asist yapabiliyorum ne de sayı atabiliyorum. Bu dediklerim ilk oyun daha sıfır patch'li.

Çok zevkli bir oyun fakat bunları beceremediğim için bir süre sonra baymaya başladı. Lütfen şu konuda yardım edin. Şimdiden teşekkürler.

Clutch tuşuna bak ayarlardan ona basarken yön tuşlarıyla sağ sol yaparsan crossover yapar , assist için adam gecemıyorsan 3luk cızgısınde fake at sora ıcerı drıplıng yap ve boş adamı bul bu kadar

Teşekkürler hocam. Bu 40 sayıları falan nasıl atıyorlar onu merak ediyorum. Mesela dediğim gibi ben şut çektiğimde yukarıda yuvarlak bi uyarı çıkmıyor. Kırmızı veya yeşil zımbırtı.

40+ sayılar eğer şut özelliklerin 85+ ise rahat yaparsın içeri doğru dripling yapıp ribaund tuşuyla birlikte sağa veya sola basarsan boş şutu yakalarsın ve büyük ihtimalle basket olur , uzun oyuncu kullanıyorsan hücum ribaundu+standing dunk fulle shaqın gençliği gibi aldığın ribaundu smaçlarsın + post up çok önemli
    Hocam pick and roll içinse kısa oyuncuysan perdeye çağırıyorsun uzunu ama perdeden sonra içeri her zaman devrilmiyor eğer devrilirse pas at boş smaç vurur ,
    uzun oyuncuyla oynurosan oyun kurucuyu savunan oyuncuya perde yap içeri boş pozisyona koş pas iste

• quote:

quote:

quote:

quote:

40+ sayılar eğer şut özelliklerin 85+ ise rahat yaparsın içeri doğru dripling yapıp ribaund tuşuyla birlikte sağa veya sola basarsan boş şutu yakalarsın ve büyük ihtimalle basket olur , uzun oyuncu kullanıyorsan hücum ribaundu+standing dunk fulle shaqın gençliği gibi aldığın ribaundu smaçlarsın + post up çok önemli
    Hocam pick and roll içinse kısa oyuncuysan perdeye çağırıyorsun uzunu ama perdeden sonra içeri her zaman devrilmiyor eğer devrilirse pas at boş smaç vurur ,
    uzun oyuncuyla oynurosan oyun kurucuyu savunan oyuncuya perde yap içeri boş pozisyona koş pas iste

İlk önce teşekkürler bu bilgiler için ama pick and roll de sorun adamı çağıramamak işte. Çağırsam yapıcam zaten. Şut özelliklerin derken, hangi şut özelliklerine daha fazla vereyim?

• Tüm şut özelliklerine vermen lazım sonuçta ama bu hangi bölgeden daha çok top kullandığına bağlı. Eğer içeriye yüklenmeyi seviyorsan lay-up'a vermen gerekir, orta mesafe şut için medium'a vermen lazım. Eğer dripling üzerinden şut atmayı seviyorsan dribble-off'tu galiba ona vermen lazım. Bir de üzerinde savunmacılar eller varken şut yüzden yüksek olsun istiyorsan da shoot in-traffic'e vereceksin.
  • Pick and Roll'u dediğim gibi yapın adam gelir perdeyi yapar ve içeri devrilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Mountain State

quote:

yok onu biliyorum da kast ettiğm maca daha baslamadan hep C demi başlanıyor,geliştiriliyor olmalı ya :) daha guzel olurdu sankı :D

Hep C'den başlıyor. Zaten alıştıkça daha iyi oynuyorsun. Ben mesela her maç gözüm kapalı A+ oluyorum. Alışınca rahat yapacaksın.

aynen hocam elinin alışması lazım
  • quote:

Pick and Roll'u dediğim gibi yapın adam gelir perdeyi yapar ve içeri devrilir.

Hocam dediğin gibi yaptığımda adamların üzerinde rakamlar ve harfler çıkıyor basıyorum herhangi birine pick and roll falan yapmıyor, set oyunu oynamaya başlıyoruz.
  • quote:

quote:

Hocam dediğin gibi yaptığımda adamların üzerinde rakamlar ve harfler çıkıyor basıyorum herhangi birine pick and roll falan yapmıyor, set oyunu oynamaya başlıyoruz.

Basıp çekme biraz basılı tut bi uzun perde yapmaya geldiğini gördüğün an elini çek. Eğer elini çekmessen Pick n Pop yapar. Ki oda pek işe yaramıyor.
  • Bende kaptırdım kendimi oyunun rüzgarına myplayer modunda oynuyorum. NBA'de 2. sezondayım ilk sezon Oklahoma City Thunder ile şampiyon oldum şimdide lakers'tayım. Sanırım lakers ta kasmak zor olacak çünkü key game yok bişey yok skill point gelmiyor bi yerden maç başı 1800 felan veriyor zaten belli bi seviyeden sonra geliştirmek için daha fazla skill point isteyince de yetersiz kalıyor 3, 5 ile geçinmeye çalışıyoruz
  • Arkadaşımla tek bilgisayardan 2 takımlı association modunu açıyoruz. Bir takım takas yapabilirken, diğer takım takas yapamıyor ve şu uyarıyı veriyor: " your team is currently not trading anything "
    kendi aramızda takas yapabiliyoruz. Değişik takımlarla denedik, 3 takım alıp denedik, aynı şekilde 1 takım transfer yapabilirken, diğer iki takım yapamıyor.

İki takımında farklı takımlarla takas yapabilmesini nasıl sağlayabilirim.
  • quote:

quote:

quote:

Basıp çekme biraz basılı tut bi uzun perde yapmaya geldiğini gördüğün an elini çek. Eğer elini çekmessen Pick n Pop yapar. Ki oda pek işe yaramıyor.

Vallaha teşekkürler asist sayım tavan yaptı sayende . Savunmada zorlanıyorum şimdilik o kadar. Siz kaç dakikalık oynuyorsunuz oyunu bu arada?

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.