denizde bir bulutun öldürdüğü japon balıkçısı genç bir adamdı dostlarımdan dinledim bu türküyü pasifikte sapsarı bir akşamdı balık tuttuk yiyen ölür elimize değen ölür bu gemi bir kara tabut, lumbarından giren ölür. . balık tuttuk yiyen ölür, birden değil, ağır ağır, etleri çürür, dağılır, balık tuttuk, yiyen ölür. . elimize değen ölür, tuzla, güneşle yıkanan bu vefalı, bu çalışkan elimize değen ölür. . birden değil, ağır ağır etleri çürür, dağılır, elimize değen ölür badem gözlüm, beni unut . bu gemi bir kara tabut lumbarından giren ölür üstümüzden geçti bulut badem gözlüm beni unut . boynuma sarılma, gülüm, benden sana geçer ölüm badem gözlüm beni unut bu gemi bir kara tabut badem gözlüm beni unut . çürük yumurtadan çürük benden yapacağın çocuk bu gemi bir kara tabut bu deniz bir ölü deniz insanlar ey, nerdesiniz? nerdesiniz?
Burak Bora'nın seslendirdiği şiir ve şarkı karışımı olan halini mutlaka dinleyin.
badem gözlüm, beni unut bu gemi bir kara tabut lumbarından giren ölür üstümüzden geçti bulut badem gözlüm beni unut
Nazım Hikmet&Aziz Nesin
quote:
Orjinalden alıntı: çaaari
Nazım Hikmet&Aziz Nesin
Burak Bora'nın yorumu ile Japon Balıkçısı'nı neredeyse 20 kere üst üste dinledim Halen de dinliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
Burak Bora'nın yorumu ile Japon Balıkçısı'nı neredeyse 20 kere üst üste dinledim Halen de dinliyorum