Şimdi Ara

Navitech qx-b513 te yol bilgisayari ozelligi yokmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar bu gun qx-b513 aldim oyle uzun deneme sansim olmadi ama benmi goremedim yoksa hakikaten yol bilgisayari ozelligi yokmu bu cihazda
    Daha once px 120 vardi bende onda harita ekranindaki solda bulunan sayisal degerlerin ustune dokununca yol bilgisayari ekrani gelirdi uzun yolda cok daha guzel olurdu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Primo yaazılımda bu özellik farklı.navigasyon ekranına üç adet veri atayabiliyorsunuz.Bunun için navigasyona girip Diğer>ayarlar>Görsel yönlendirme>veri alanları bu sayfada rota olmadan verota ile olmak üzere üçer adet veri ekleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

Primo yaazılımda bu özellik farklı.navigasyon ekranına üç adet veri atayabiliyorsunuz.Bunun için navigasyona girip Diğer>ayarlar>Görsel yönlendirme>veri alanları bu sayfada rota olmadan verota ile olmak üzere üçer adet veri ekleyebilirsiniz.

Onu fark ettim dostum ama insallah oburude vardirda ben bulamiyorumdur diyordum malesef yok demek...

Bu arada tesekkur ederim cevabin icin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Dostlar bu gun qx-b513 aldim oyle uzun deneme sansim olmadi ama benmi goremedim yoksa hakikaten yol bilgisayari ozelligi yokmu bu cihazda
    Daha once px 120 vardi bende onda harita ekranindaki solda bulunan sayisal degerlerin ustune dokununca yol bilgisayari ekrani gelirdi uzun yolda cok daha guzel olurdu...

iGO8'in bu özelliği yüzünden ondan kopamayanlar var, örnek ben

Başka hiç bir yazılımda yok bu görsellik; olan da o kadar şık değil ...
  • Merhaba,

Birkaç gecedir işi gücü bıraktım, uykumdan da feragat ederek forumda dolanıp durdum ve artık yoruldum.

Telefunken 350, Navitech 513 ve Next 525 / 545 arasında bir seçim yapmak için epeyce uğraştıktan sonra, Next 525 veya 545'de karar kılmıştım. Ancak son anda farkettim ki, Navitech'in sayfasında QX serisi tanıtımlarında yol bilgisayarından bahsediliyor, Next'in sitesinde bundan bahsedilmiyor.

Yol bilgisayarı Primo yazılımının mı bir özelliğidir? Yani bu durumda Navitech'de bahsedilen yol bilgisayarı Next için de geçerli midir? Yoksa bu özellik sadece Navitech'lerde mi var? Yol bilgisayarı özelliği, benim için oldukça çekici. Sırf bunun için Navitech almayı düşünebilirim.

Umarım sorumu doğru yere yazmışımdır. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
  • Bahsi geçen yol bilgisayarı cihazın üzerindeki navigasyon yazılımının bir özelliğidir.Araç hızı hedefe kalan süre,kalan mesafe gibi verileri görebilirsiniz.Primo yazılım olan bir cihaz aldığınızda bu özelliğe kavuşursunuz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Bahsi geçen yol bilgisayarı cihazın üzerindeki navigasyon yazılımının bir özelliğidir.Araç hızı hedefe kalan süre,kalan mesafe gibi verileri görebilirsiniz.Primo yazılım olan bir cihaz aldığınızda bu özelliğe kavuşursunuz.

Bir ekleme yapayım Sayın Üstad alınmazsa; Primo v1.2'lerde var bu özellik

Sevgiler ve saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • primonun 1.0,1.1 sürümlerindede hız,mesafe,kalan süre gibi veriler alına bilmekte,diğer otoyol bilgileri dediğiniz gibi 1.2 de mevcut.Resim o larak elime bu geçtiği için bu resimi koydum.
  • Merhaba,

Bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum. Bu durumda, Next 525 veya 545'i gönül rahatlığıyla alabilir veya tavsiye edebilirim. Özellikle bu forumda ve ürünlerin sayfalarında yaptığım araştırmalar sonucunda Next'de karar kıldım.

Navitech'de pil ile ilgili aklımı çelen iki özellik kaldı;

1. Pilin 1500 mAh olması
    2. Pilin pratik olarak çıkartılabiliyor/değiştirilebiliyor olması.

Özellikle arazi koşullarında, trekking filan gibi araçtan uzak düşülen faaliyetlerde, yüksek amperli ve yedeğiyle değiştirilebilen pili olması pek çekici geliyor. Aslında pil yuvasının kapaklı olması yeterli. 1500 mAh değil de 1200 oluversin. Değiştirebildikten sonra dert olmazdı. Neyse, işte insanoğlunun istekleri bitmiyor...

Diğer yandan Next; işlemci, yazılım, bellek bakımından aranan birçok özelliği en uygun bir biçimde bir araya getirmiş ve web sitesine bakıldığında da oldukça güven veriyor.

Fiyatları kıyaslamaya hiç almadım. Çünkü özellikleri birbirine benzeyen modellerin fiyatları da çok yakın. Sadece Telefunken'in fiyatı biraz yükselmiş. Zamanında bu cihaz için iyi bir tercih nedeniyken, şimdi bu yüzden özellikle benim tercihimde son sıraya düştü.

Ben de araştırmalarımın sonucunda geldiğim noktayı paylaşmaya çalıştım. Yardımcı olan arkadaşlarımıza tekrar çok teşekkürler.

========================================================

Bu pil konusu bu başlık altında aykırı kalmış olabilir. Forum kullanıcısı olarak biraz acemiyim. Affola.

Yanılgı yaratmamak için eklemek istedim; Navitech'in 513 modelinde de pil değiştirilemiyormuş. 512'de değiştirilebiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netusta -- 19 Ekim 2011; 17:23:47 >

• Benim kullandığım Navking marka navigasyonda da serbest kullanımda yol bilgisayarı özellikleri aktif olmuyor. Fakat rota hesaplatınca Arabanın hızı, gidilecek menzil mesafesi, tahmini varış süresi, kalan mesafe, vs. özellikler ekrana geliyor. Saat ve pusulayı da gösteriyor.
  • quote:

Bahsi geçen yol bilgisayarı cihazın üzerindeki navigasyon yazılımının bir özelliğidir.Araç hızı hedefe kalan süre,kalan mesafe gibi verileri görebilirsiniz.Primo yazılım olan bir cihaz aldığınızda bu özelliğe kavuşursunuz.

Merhaba,

Sonunda bir yakınıma bir tane Next YE-G 545 aldık. Bildiğim kadarıyla bu cihazda Primo v1.2 yüklü. Gösterdiğiniz ekran görüntüsündeki otoyol bilgileri, sanıyorum sadece seyir esnasında görülecek anladığım kadarıyla. Simülasyonda da görünür mü henüz denemedim. Ekran görüntüsü verdiğiniz cihazın bir farklılığı olabilir mi acaba?

Teşekkürler.

• fark yok bu da 545 ekran görüntüsü similasyonda çektim zaten similasyon yaparkende göre bilirsiniz.Sağ üst köşede otoyol ikonu çıkar ona tıklarsanız bu ekran açılacaktır.
  • quote:

fark yok bu da 545 ekran görüntüsü similasyonda çektim zaten similasyon yaparkende göre bilirsiniz.Sağ üst köşede otoyol ikonu çıkar ona tıklarsanız bu ekran açılacaktır.

Tamam. Çok teşekkürler. Ben de denedim. Çok güzel.
  • Yol bilgisayarı olarak Primo 1.2 de bu kadar mı bilgi var, İGO8 de toplu halde görülen kısım daha detaylı değilmi? Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.