Şimdi Ara

NAVİTECH NAVİGASYON CİHAZI KULLANICILARI (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
15
Favori
130.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yada bu cihazı komple sıfırlamanın bir yolu yokmu reset işe yaramıyor, windows tabanlı sanırım, tüm yazılımı sıfırdan geriyüklemek gibi birşey olsa düzelecek sanki, saat tarih ayarıda tutmuyor on kez değiştirdin her defasında 2010 a gidiyor yada değişimden sonra ok tuşu neresi onu bilmiyorum.
  • ffkrl kullanıcısına yanıt
    Navitech ile görüştünüz mü?
  • VR-M552 cıhazım var buna nasıl format atarım?
  • Selam.
    2010 yılında aldığım Navitech PBX 215 F cıhazımı şu günlere kadar kullandım.Zamanının en iyisiydi.Hele ki bir şehir içinde adrese gidebilmek için kullanıyorsanız çok mükemmel bir cihazdı.Onun üzerinden telefon görüşmesi ayrı bir keyifti.Bir yıl kadar önce toolbox tan harita indirirken navigasyon ayarları bozuldu.bazı fonksiyonları çalışmadı ama yinede işimi gördü.Ama son zamanda uyduya bağlanmalarda,hedef olarak kayıttan sonra çok gecikme oldu.İlk bağlantıda da yanlış rota gösterdi.Kısa bir süre sonra yeni rota verdi.Ardından bir üçüncü rota daha verdi.Sonra bu 3. rotanın doğru olduğunu keşfettim ve ona göre hareket etmeye başladım.Sonra bir şey daha fark ettim.Ekranda yol sola doğru dönülmesi gerekirken sağa dön diye komut veriyordu.Ve bu zorluklarla kullanmaya devam ettim.Ama araç kullanırken navigasyonu kontrol etmek ayrı bir mücadele alanı haline gelmeye başladı.Kısaca alzaymır hastasına versen kafa patlatmaktan hastalıktan eser kalmıyacağına eminim.Kısaca yolculuk esnasında bunun gibi bir cıhazın hatalarını yakalamak çözmek bana tam bir eylence olmuştu.Sonuçta cıhaz bana karşı oynayabileceği her tür oyunu oynadı ama çözmek ayrı bir eylence olmaya başlamıştı ama baktım daha farklı oyun üretemediği için bıktırdı ve İstanbula fabrikasına gönderdim.Yetkili makinanın CPRS bağlantısında sıkıntı olduğunu ana kartın değişmesi gerektiğini bunun da çok pahalıya mal olabileceğini,sonuç olarak yeni bir cıhaz almamın daha mantıklı olacağını söyledi.Böylece yeni bir cıhaz almanın yolu göründü.Şimdi yeni Navitech cıhazlarına baktığımda 7 sene önceki fonksiyonlardan hiç farklı bir fonksiyon göremedim.
    Oysa ki diğer markalarda canlı trafik bilgisi,radar uyarısı(yasak olduğunu zannediyorum)ve daha bir çok yeni fonksiyonlar varken Navitech resmen uyumuş.Bu hiç hoşuma gitmedi.Kısaca proğram mühendisleri işlerini yapmamışlar,boşa para almışlar.
    İŞTE O MÜHENDİSLERE ÇOK GÜZEL BİR FİKİR:
    Bu fikri hayata geçirdiklerinde navigasyonun hayatını kurtarıp yeniden bir ufuk açarak işlerini güvence altına alabilirler.
    Örnek:Şehir içi servis yapan,adresten adrese koşan bir sürü iş kolları ve meslekler v.s. var.Bunlar yeni adresleri ya whatsupp dan veya telefondan alarak hem trafikte riske giriyorlar hemde adrese kafa patlatıyorlar.Oysa ki;
    Bunu internet üzerinden araçtaki navigasyon cıhazına direkt olarak 1. adres,2. adres,3. adres diye gönderilmis olsa çok mükemmel olurdu.Şöyleki;Sürücü gelen 1. adrese tıkladığında sanki elle adres girmiş gibi navigasyona başla komutuyla o adresin yolunu tutar.Merkezdeki adresleri gönderen kişi de bu adreslere gidilip gidilmediğini çek etme imkanını bularak yığılan işlerinden kurtulmuş olur.
    Benim eğer biraz yazılım konusunda bilgim olsa bu fikrimi hiç düşünmeden hayata geçirebilirdim.Ama ne yazık ki böyle bir şansım yok.
    Eminim bu fikir çok kısa bir sürede hayata geçecektir.Ve dünyada ilk olacağını da zannediyorum. Eğer fikrimden yararlanmak isteyen kişi ve kurumlar olursa elimden gelen her tür yardıma hazırım.Tabii ki teknik konularda bir şey yapamam ama fikirlerimi aktarabilirim.İşleyip hayata geçirmek onların işi.Bu ortaya çıkacak ürün de bir yanı androıd cep telefonu diğer yanı navigasyon cıhazı olacaktır.Tam bir melez makina.Zaten benim aradığımda böyle bir cıhaz.Eğer gören duyan bilen varsa haber versin.
    Kalın sağlıcakla...




  • Böyle markalarla arabanın orjinalliğini bozmayın bence, dokunmatiği ileride bozuluyor ve görüntüsüde hiç hoş değil. Tavsiyem gidin full araç alın, hatta artık airplay denen şey varken bunları kullanmak saçmalık...
  • arkadaşlar yeni aldığım aracın üzerinde (ford) navitech nx-238r model cihaz var, cihazın kılavuzunda yazmasına ragmen kendi bulduğum resimleri arkaplan olarak ayarlayamıyorum, resimleri söylenildiği gibi bmp formatına cevirdim, çözünürlüklerini 800*480 e ayarladım, usb ye atıyorum ama duvar kağıdı bölümünde görünmüyorlar, cihazın media player kısmında resim olarak görünüyorlar. Kafayı yiyecem, anlayan varsa yardım etsin
  • whatismatrix W kullanıcısına yanıt
    Navitech QX-B433 Primo cihazı olanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece_5 -- 9 Ekim 2020; 0:18:9 >
  • Nyarla N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar navitech qx-b432 navigasyon cihazım var. Ekran açıldığında (+) işareti çıkıyor bir türlü geçemiyorum. açılışta kalibirasyonu geçmek için ne yapmam gerek. bilen varsa yazarsa sevinirim. 2 tane (+) si görünüyor değerleri görünmüyor.....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gece_5 G kullanıcısına yanıt
    Kalibrasyonu geçemezseniz cihazı açamaszınız tamamlamaya çalışın. Cihaz açılmadan da PC'yi ve PC de onu görmez...

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Yeni bir araç aldım (Cevy Cruze) üzerinde Navitech GRD-NX52CR marka ürün var. Şimdi bu ürünün radyo , araç ayarları ve geri vites kamerası özellikleri dışında hiç bir özelliğini kullanamıyorum. bt üzerinden teli bağladığımda ses açtığımda radyoya geri dönüyor. Bazen yapmıyor ama genellikle yapıyor. Aux ile bağladığımda da aynı sorunu yaşıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır ? Navitech'i aradım ama telefon görüşmemden sonra başka marka sıfır alıp hiç bulaşmama kararı aldım açıkçası.
    Eğer bunun basit bir çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi ?
  • akdag2050 hocam merhaba;

    bende yeni FB7 honda sahibi oldum aynı cihaz var NX-214F fakat benden önceki sahibi SD kartta birşey bırakmamış içi bomboştu. bu dediğiniz dosyalar mevcut değil. bir türlü navigasyon çalışmıyor. Sizden ricam bu dosyaları bana gönderirmisiniz. Bayram üstü navigasyona çok ihtiyacım olacak bir haftadır uğraşıyorum henüz bir sonuç alamadım.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba, navitech px-m 503 navigasyon kullanan var mı? Yazılım silindi, navigasyona giriş yapamıyorum. Navitech e bir sürü mail attım aradım hiç dönüş yapılmadı. Navigasyonumu kullanamıyorum. Aynı modeli kullanan varsa kurulum dosyasını paylaşabilir mi?
  • NaviTech2 kullanıcısına yanıt
    Telefonla aramayı denediniz mi? Muhtemelen cihazı sizden isteyeceklerdir.
    Başka bir cihazın yazılımı sizin cihazınızda çalışmaz lisans dosyasını yedeklemediyseniz. Lisanslar cihaza özel numaralandırılır.
    Geçmiş olsun.
  • gece_5 G kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapıldığını anlatayım. Navigasyonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp harici hard disk olarak pc nin tanımasını bekleyin (tahmini süre 30 saniye 1 dk arasındadır) ardından navigasyonun belleğine (örn: çıkarılabilir disk G - F - H - K yazar) buraya tıklıyoruz. NNG Klasörünü açıyoruz içinde SYS.text dosyası var. bunu ilk önce kopyala deyip bilgisayarınıza, belgelerime, masaüstüne veya (c veya d ye) yedeğini almak için yapıştırın. yedek almanız yararınıza olacaktır.

    ve ardından NNG klasörü içindeki SYS.text dosyasını notepad programı ile açıp (birlikte aç - notepad yapabilirsiniz):warn::jump:


    [debug]
    experimental_features=1

    [interface]
    extra_settings=1

    kodunu en alta kopyalayıp yapıştırın ve kaydedin. Dosyaları kapatın ve ardından cihazı pc den güvenle donanımı kaldır deyip sökün ve cihazınızı çalıştırın. Açılmasını bekleyin. Navigasyon ekranı geldikten sonra genelde bluetooth menüsünün hemen yanında pembe renkli laboratuvar şişesi (erlenmayer şişesi) çıkacaktır.
    Onu tıklayın ve "calibrate the screen" menüsü var oraya girin. (Sönük olsa bile o menüye girilebiliyor) elinize navigasyon kaleminizi veya touchpad kaleminizi alarak ekran kalibrasyonunu yeniden yapın. Kolaymış diyeceksiniz. Birçok forumda okudum bulamamıştım. Kendim uyguladım çok kolay imiş. İnşallah işini görür dostum




  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. QXV-442 promo navigasyon vardı.
    Söylediğiniz gibi cihazın içindeki sys dosyasına satırları ekleyip tekrar cihaza attım.

    Fotoğrafta görüldüğü gibi gelişmiş ayarları içeren beher simgesi eklendi. Oradan kalibrasyon bölümüne gelip kolayca dokunmatiği kalibre ettim. Navigasyonun sağ taraftan 1-1.5 cm lik yeri hiç çalışmadığı için İnternette dokunmatik ekran ararken çok basit bir şekilde sorun çözülmüş oldu. Çok teşekkür ederim tekrardan.




  • davidddd kullanıcısına yanıt
    İşini gördüğü için sevindim dostum.Bende aynı şekilde internette ekran arıyordum senin gibi böyle bir çözüm buldum işe yaradı.Güle güle kullan
  • MERHABA ARKADAŞLAR

    Navitech QX- B432 Ekran ön camını çatlattım. Uygun ücretle nerede yaptırabilirim?..

    Resmi Servis 70 ₺ olabilir diyor. Sizce ne yapmalıyım. 2.el 30₺ aynı QX-B432 model cihazlar internette bulmak mümkün. Acaba alıp ekranının değiştirsemmi?.
    Teknik olarak bunu yapabilirim.

    Önerilerinizi bekliyorum.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.cengiz -- 17 Ağustos 2018; 17:41:49 >
  • Naviextras sitesinde 1 yıllık güncelleme 20 dolar= 130 tl ..Google ve yandexle devam edin.
  • Merhaba arkadaşlar.

    11 sene önce aldığım PXB-205F model Navigasyon cihazımı eski aracımda gömülü navigasyon sistemi olduğu için 2012 yılından beri kullanmıyordum.

    Geçtiğimiz Aralık ayında aracımı değiştirince yeni aracımda navigasyon olmadığından emektarı göreve çağırdım.

    Ancak seyir halinde iken bir süre sonra "GPS işareti kayboldu" uyarısı verip navigasyon cihazı sapıtıyordu.

    Fazla kullanım ihtiyacı olmadığı için bir müddet cep telefonu ile idare ettim. Ancak geçtiğimiz bayramda navigasyon cihazının eksikliğini oldukça hissettim. Ne Google ne de Yandex kesinlikle ihtiyacıma cevap vermedi.

    Sorunuma belki çözüm bulurum umuduyla cihazlarımızın resmi distribütörü Delco A.Ş.ye ulaşarak yardım aldım. Telefonda teknisyen arkadaş bu sorunun çözümü için araç ilk açıldığında ana menüden sağ okla diğer sayfadaki "GPS INFO" menüsüne girmemi, ancak bu işlemi yaparken açık alanda ve cihazın uyduları görebileceği bir noktada bulunmamı daha sonra bazı cihazlarda "Refresh" benimki gibi cihazlarda ise geri dönüşüm işaretine benzer yuvarlatılmış iki okun olduğu tuşa basmamı ve bir müddet beklememi istedi.

    Cihaz uydular ile kalibrasyon yaptıktan sonra şimdilik sorunum çözülmüş gibi duruyor. Bu şekilde çözülmezse anten arızası teşhisi konuyormuş.

    Ekran görüntülerini ve basılacak tuşları kırmızı ok ile belirttim. Benim durumumda olanlara yardımcı olması için paylaşıyorum.




    Etiketler : GPS Sinyali kayboldu
    GPS Sinyali yok oldu
    Navitech navigasyon uydu kaybolması
    Navitech navigasyon uydu sinyali kaybolması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 29 Ağustos 2018; 12:13:18 >




  • slm arkadaşlar elimde NAVİTECH QXV-751T PRİMO model navigasyon var yazılım yani rom lazım acil yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.