Şimdi Ara

NAVITECH DV-RX9000K DVD KAYDEDİCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Navitech dvd kaydedici hakkında İnternet'te yaptığım arama sonucunda hiçbir bilgiye ulaşamamıştım. İthalatçı firmanın sitesinde de, Hepsiburada'da olan

bilginin aynısını gördüm. Hepsiburada'da yorum yapan iki kişi de çok ayrıntılı bir açıklama yapmadıkları için tedirgin bir vaziyette siparişimi verdim ama

daha önceki tecrübelerimden, Hepsiburada'nın iade garantisine de güvendim.

Ürün çok kaba bir görüntüye sahip değil. Sadece cd kapağı gri yerine siyah olsa daha iyi olurdu. Düğmelerinin üzerindeki mavi ışıklar neon gibi duruyor, bu

çok hoş.

Kullanma kılavuzunda DVD-R ve DVD-RW disklere sorunsuz kayıt yapabileceği yazıyor. DVD+R için bu özelliklerin olmadığı yazmıyor ama olduğundan da bahsetmiyor

:)

Elimde bolca DVD+R boş disk olduğu için rahatça deneme fırsatım oldu. Usb diskimden divx film ve alt yazısını kolayca boş bir DVD+R diskine kaydettim. Ancak

cdyi otomatik olarak sonlandırdığı için kalan 3.5 Gb'lık bölüme kayıt yapamadım. Bu kayıt, bilgisayarınızda yapığınız normal bir data cdsi hazırlamaktan

farksız. Yani divx film dosyamı, data DVDsi şeklinde kaydetmiş oldum.

Uydu alıcısından görüntü kaydı yapmaya çalıştığımda ise, DVD+R diskime istediğim kadar kayıt yapabildim. Durdurdum, diski çıkardım, taktığımda yine üzerine

yazmaya devam etti. Eş zamanlı kayıt sırasında istediğiniz zaman durdurup, yeniden başlatabiliyorsunuz. Her durduruşumda, mevcut kaydı yeni bir title olarak

DVDye ekliyor. Bunu STOP düğmesine bastığımda yapıyor. PLAY/PAUSE düğmesine bastığımda sadece kayda ara veriyor. Tekrar PLAY/PAUSE düğmesine bastığımda kayda

kaldığı saniyeden devam ediyor. Yeni bir title oluşturmadan. Reklamlara geldiğinde bu özellik işe yarıyor. ;)

USB diskimden oynatma sırasında DVD diskine kayıt yapamıyorum. Kaydetme düğmesine bastığımda, USB diskimi kaynak olarak görüyor ve DVD data diski hazırlamak

için dosya seçme ekranına geçiş yapıyor.

Divx oynatma sırasında, alt yazıların biraz küçük olması ve Türkçe karakter desteklememesi biraz kötü ama Türkçe karakterleri otomatik olarak İngilizce

karakter karşılıklarıyla dönüştüren bir php kodu yazdım.http://www.7g24s.com/altyazi/ ;) Yeni altyazıları usb diske gönderiyorum ve film oynatırken

istediğim altyazıyı menüsünden seçebiliyorum.

USB diskimden oynatma sırasında hızlı ileri ve geri çalışmıyor.

Usb diskimin içindeki dosyaları yedekleyerek data diskleri oluşturabiliyorum. Bilgisayardan bağımsız böyle bir şey yapabilmek oldukça hoş ve pratik. Bu arada

USB diskin FAT32 formatlı olması gerekiyor. NTFSleri okumuyor.

DVD haricinde normal CDlere kayıt yapamıyorum. Neticede bir DVD yazıcı aldım :D

DVD+R diskime defalarca kayıt yaptıktan sonra bilgisayarımda denemek için taktığımda DVDyi okumadı. Ancak Navitech ile DVD sonlandırma işlemi yaptığımda hiç

problemsiz bilgisayarda da çalıştırabildim.

DV kameramla da deneme yaptım ve gayet pratik, başarılı kayıt işlmini gerçekleştirdi. DV çıkışını henüz kullanmadım, ön paneldeki üçlü (video ve stereo ses)

girişlerini kullanarak görüntüyü aktardım.

Menüden seçiminizi yaptığınızda tüm menü yazıları Türkçe'ye dönüşüyor. Sadece alttaki işlem açıklaması yazıları İngilizce kalabiliyor.

Makinenin oldukça detaylı Türkçe - İngilizce kullanma kılavuzu, ses-görüntü aktarım kablosu, pilleriyle beraber kumandası mevcut. Kullanma kılavuzunu baştan

sona okudum. En kötü durum senaryosuna göre hazırlanmış gibi her şeyi detayıyla anlatmaya çalışmışlar. Aleti kutusundan çıkarıp fişlerini taktıktan sonra,

fabrika ayarlarını değiştirmeye hiç ihtiyaç duymadan kullanabiliyorunuz. Sadece menüden Türkçe seçeneklerini işaretleyebilirsiniz.

Bu tip cihazların hemen hemen tümünde olduğu gibi bütün işinizi kumanda ile halletmek zorundasınız. Kumanda biraz dağınık bir yapıda ama alışınca sorun

olmaz. Görüntü giriş kaynağını kendisi tarama yoluyla buluyor ama siz kumandadan kolayca seçim yapabiliyorsunuz. Bazen kumanda komutlarını algılaması biraz

zaman alabiliyor. Özellikle kaydetme ve oynatmaya başlangıç sırasında. Kaydetme ve oynatma sırasında ise bekleme ve yeniden oynatma anında gerçekleşiyor.

Aletin elektrik bağlantısını kestiğinizde tarih bilgileri sıfırlanıyor. Diğer bilgiler daha önce ayarlandığı gibi kalıyor.

Çok hoş ve pratik bir ürün. Amatör kullanımlar için kesinlikle yeterli. Diğer ürünleri hiç kullanmadım ancak fiyatları ile kıyaslayacak olursak daha

avantajlı olduğu kesin. Video ve ses sistemleri konusunda kesinlikle amatör ama meraklı bir ev kullanıcısıyım. Diğer markalar kesinlikle daha profesyonel

çözümler sunuyor olabilir ama ev kullanıcısı olarak daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum. 768x576 boyutunda DVD'yi eş zamanlı olarak herhangi bir görüntü kaynağından başarıyla alabilen bir alet, ekonomik fiyatını da düşününce, benim gözümde kesinlikle ile başarılıdır.

Aşağıda bazı fotoğrafların linklerini de ekliyorum.

Navitech DVD kaydedici hakkında sormak istedikleriniz olura lütfen çekinmeyin. Merak ettiğiniz her türlü deneme işlemini sizin için yapabilrim ;)

http://www.7g24s.com/altyazi/navitech1.jpg
    http://www.7g24s.com/altyazi/navitech2.jpg
    http://www.7g24s.com/altyazi/navitech3.jpg
    http://www.7g24s.com/altyazi/navitech4.jpg
    http://www.7g24s.com/altyazi/navitech5.jpg

• çok ayrıntılı anlatımın için sağol. Ama biz arkadaşa aldık tüm bağlantılarını denememize rağmen kayıt yapmayı başaramadık.Resimli anlatırsan çok makbule geçer.Valla dünden beri uğraşıyoruz.Sen nasıl yaptın da hemen çalıştı.Yoksa cihaz mı bozuk.Menülerde ne gibi ayarları yaptın?Acele bilgi verirsen sevinirim.
  • çok ayrıntılı anlatımın için sağol. Ama biz arkadaşa aldık tüm bağlantılarını denememize rağmen kayıt yapmayı başaramadık.Resimli anlatırsan çok makbule geçer.Valla dünden beri uğraşıyoruz.Sen nasıl yaptın da hemen çalıştı.Yoksa cihaz mı bozuk.Menülerde ne gibi ayarları yaptın?Acele bilgi verirsen sevinirim.
  • mesajı henüz gördüm. kusura bakma

en kısa sürede resimli bir anlatım yapmaya çalışacağım.

ama temel olarak işleyiş şöyle:

1) görüntü giriş kaynağını seçiyoruz
    2) boş dvd'yi yerleştiriyoruz.
    3) kumandadan rec tuşuna basıyoruz.

bu işlemi receiverdan aldığım görüntüyü kaydetmek için uyguladığımda, görüntüyü izlemeye devam ederken ekranın üst köşesinde kayıt yaptığına dair ibare beliriyor.

umarım cihazın bozuk değildir. hafta sonu resimli anlatım için fırsatım olacağını sanıyorum.
  • açıklamalar için teşekkür ederim bende bu cihazdan almayı düşünüyorum bi iki sorum olacak
    1-mp4 formatlı filmleri izleyebiliyormuyuz
    2-usb girişine card reader taktıgımızda mmc kart ı okur mu
    3-çalıştıramadıgın bir format oldumu
    4-güncelleme yapılır diyor ama ben firmware güncellemeye ait bir sayfa bulamadım siz buldunuz mu ?
  • mp4 denememiştim. usb girişli kart okuyucum yok ama temin etmeye çalırım. hafta sonu bunları da dener yazarım.

en çok alt yazılar konusunda sorun yaşadım. bir satır fazladan atlatıldığı zaman alt yazı görünmez oluyor, film oynamaya devam ediyor.

bir de usb ile ilgili problem var. 512 mb kingston usb belleğim var. içindeki tüm dizin yapısını rahatlıkla görebiliyorum ve istediğim alt yazıyı seçebiliyorum. bu çok güzel ancak bazen takılmalar oluyor ve filmin ortasına geldiğinde cihaz kilitleniyor. CDde benzer şeyler olduğunda kaldığım yere kadar hızlı oynatma ya da dakika - saniye girip devam edebiliyorken, usb ile ne hızlı ileri-geri sarma ne de istediğim dakikaya atlama özelliği yok.

diğer modelleri hiç kullanmadım, onlarda da durum böylemi bilmiyorum ama usb konusunda bazen can sıkıcı şeyler yaşayabiliyorum.

güncelleme ile ilgili firmware'e ben de ulaşamadım. çok da araştırmadım açıkçası. sadece altyazılardaki türkçe karakter probleminin bu şekilde düzelebileceğini tahmin ediyorum.

taktığım dvd, divx, vcdlerde hiçbir problem olmadı. hatta hepsiburada'da yazılanların tersine hem DVD+R hem de DVD-R ile kayıt yaptım . hiç sorun yaşamadım.

sadece oluşturduğunuz DVDleri sonladırmadan diğer aygıtlarda ve PCde izleyemiyorsunuz.

Bu arada receiverı navitech'e bağladım. televizyona görüntü navitech'den gidiyor. tek scart girişli televizyonumda scartları değiştirmeme gerek kalmadan, navitechden görüntü kaynağını değiştiriyorum. amfiye giden 5+1 ses çıkışlarını da görüntü girişlerini de tek bir cihazdan yönetebiliyorsunuz böylece. hatta çok rüzgarlı havalarda uydu devredışı kaldığında, navitech'in anten girişine eski antenimi taktım.
    böylece normal yayınları izlerken 5+1 ses sistemi de devreden çıkmamış oldu ;) ( Pek matah bir şey değil aslında biliyorum :P )

Mücadeleci bir ruha sahipseniz ve altyazılarla ilgili problemleri aşarım diyorsanız bence alet gayet güzel :)

• bambam kardeş açıklamaların için çok teşekkür ederim ama firmaya genel güvenim kalmadı niye dersen
    Türkçe altyazı desteği va diyor cogu cihazda olmadıgı gibi navitech de de yok
    güncelleme imkanı var diyor ben internet sitesinde bulamadım
    cihaz benim kullanımım için yeterde artar bile senin anlattıklarına göre ama neden olmayan özelligi yazıyorlar anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu cihazla ilgili bir sorum daha olacak
    usb bellekten harddisk bagladık görüntüyü dvd ye degilde harddiske kayıt eder mi acaba
    böyle bir secenek olabilir mi
    yoksa madem usb üzerinden film izlerken bir sorun oldugunda ileri geri alamıyoruz yani usb bellegi düzgün bir şekilde kullanamıyoruz cihazın bir usb bellegi olmasının bir avantajı kalmadı diger cihazlarda bu usb girişi kullanımı nasıl acaba
  • bende cok soru soruyorum
    cihazda istedin saate veya tarihi ayarlama yaparak kayıt yapabiliyormusun mesela aksam evde olmayacagım o saatte kayıt yapar mı ?
  • yaptıgım araştırmalar sonucu navitech 9000 k nın benim için yeterli bir dvd recorder olduguna karar verdim biraz kullandıktan sonra size bu cihazla ilgili incelemelerimi söyleyecegim
  • evet arkadaşlar dvd recorder almayı düşünen arkadaşlar için navitech 9000 k yı birde ben anlatayım

avantaj ve dezavantaj ;

1- orjinal DVD ve divx lerde türkçe alt yazı destegi var alt yazı boyutu da normal
    2- diger divx ve videolarda ise altyazı küçük ve türkçe karakter göstermiyor ingilizce karaktere cevirip
    izleyebilirsiniz altyazı arkasına siyah font koyuyor altyazı okunabiliyor istediginiz altyazıyı seçebiliyorsunuz altyazı ve filmin aynı olmasına gerek yok
    3-nero dijital mp4 formatlı filmleri göstermiyor
    4-scart girişlerinden recorder ile receiver ı birbirine baglayınca görüntü bozuluyor bu nedenle cihazı ön girişten bağladım görüntü süper .
    5- menüsü tamamen Türkçe
    6-kumanda resimde görüldügü gibi büyük değil
    7-istediginiz saate güne ayarlayıp kayıt yapabilirsiniz
    8-mp4 formatlı filmleri divx e cevirip izleyebilirsiniz
    9-altyazı sorununda ise altyazıyı filme gömüyorum böyleye sorun kalmıyor
    10-kumanda algılama gayet iyi kayıt duraklat başlat anında gerçekleşiyor
    11-usb girişinden kart okuyucu ile istediginiz mmc yada sd kart içerigini görebiliyorsunuz
    12-güncelleme konusunda sevisle görüştüm güncelleme yapmayı gerektirecek bir sorun olursa fareware cıkarırız dedi.

sonuç ;
    bu fiyata gayet uygun ve kullanışlı bir cihaz

• Paylaşımlar için teşekkür ederim.
    Hepsini okudum ama atladıysam diye soruyorum
    DVD double Layer denediniz mi?
    8gb lık medyalara da yazıyor mu?

birde bu resimdehttp://www.7g24s.com/altyazi/navitech2.jpg gözüken komponent in mi? Out mu?
    flaş patlamış okunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 17 Nisan 2008; 16:33:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.