Şimdi Ara

Navigasyon anlatmayın. Navigasyon hizmeti verin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şimdi söyleyeceklerimden/yazacaklarımdan kimse alınmasın lütfen.
    Kelimeleri seçmeden, kime ne kadar dokunur diye düşünmeden, tarafsız ve basit bir dille meramımı anlatya çalışacağım.
    Hepimiz duyarız. Tarihte Türk Devletlerini yıkan ana unsur nedir?
    Şöyle bi bakalım. Hangi yabancı devlet gelip silah zoruyla koskocaman imparatorlukları yerle yeksan etmiş ki?
    Dönüp geçmişe şöyle bir göz atıldığında, Türkün Türkten başka dostu olamayacağı gibi, Türkün Türkten başka düşmanının da olmadığı apaçık görülür. Kaleler hep içten çökertilmiştir tarih boyunca. Fitne, fesat, gammazlık... En güçlü olduğumuz zamanlarda bile hep kardeşlerimizle savaşmışız. Tüm dünya reformlarla rönesanslarla uğraşırken bizler kardeş katili olmuşuz, savaş alanlarında en büyük yenilgileri yine kardeşlerimizden almışızdır.

Şimdi bunları niye anlatıyorum ?

Geçen ofisime sizlerden (buraya yazanlardan) biri geldi. Anlattı, anlattı, anlattı.
    Sonra, yine buralarda yazdığını tahmin ettiğim bir başkaları. Onlarda anlattı, çizdi, örnekledi, istatistikler verdi.
    Sonra yine bir başkası, bir başkası. Ne konu, ne de anlatılanlar hiç değişmedi.

Onun device'ı şöyle, software'i böyle, dataları toplama. Aslında datalar benim. Yok mahkemeye verdim. Yazılımı crackli. Datası çalıntı. Eksik, yanlış, kusurlu. Falanca şöyle demiş, filanca böyleyken öyle demiş.
    Yani anlayacağınız hep belden aşağı çalışılıyor.

Kimse demiyor ki;
    Arkadaş, benim adım X.
    Üretim metedolojim şudur. Projeksiyonum budur.
    Data standartım budur.
    Kalite standardım budur.
    Referanslarım, şu şu şudur.
    Belgem lisansım işte buradadır.

Ayıp değil. Dürüst olun söyleyin. Hangi il navigable dır. Navigasyon datası ayrı, harita layout u ayrıdır. Sen kimi kandırmaya çalışıyorsun? Yazılım kimindir, nedir ? Kaç lisans satmıştır? Dataları nereden elde ettiniz. O bahsettiğiniz onbinlerce poiler nerelerdedir. Siz neye poi dersiniz? Daha üzerinde bir tane bile sokak adı olmayan iller var birinde. Diğerinde bilmem kaç bin poi diyor, daha içinde birtek poi bile olmayan iller var. O datayı nereden yürüttün de, sokak adını toplarken bir tane bile poi toplamayı akıl edemedin ? Bunları sana sormazlar mı?
    Burada isim zikretmiyorum. Burdaki en iddialı olan firmanın neredeyse 20 tane ilinde vektörler kaymış. Caddenin 60 metre altında, bi yerde 40 metre solunda bi yerde 30 metre sağında seyehat ediyorsun. Ve bu şekilde 20 kadar ili var. Bizzat elemanlarıma test ettirdim. Siz birbirinize çamur atmayı bırakın da bize daha iyi, daha doğru nasıl hizmet sunacaksınız, onu düşünün, sunumlarınızda buna yer ver verin.
    Sorsan herkes 81 ilde.
    Bizi aptal mı sanıyorsunuz ya ? 81 il ne demek? Sizden mi öğreneceğiz navigasyonu biz?
    Ticaret yapacaksanız müşteriyi APTAL yerine koymayın. Dürüst olmayı deneyin. Bizim için dürüstlük ve samimiyet poi sayınızdan daha önemlidir.
    ...

Yahu kardeşim.
    Bak TomTom ofisini açıyor ülkene, MyGuide çoktan yapılandı bile. Navman'ı bilmem daha hangileri plazaların en janjanlı köşelerine ofislerini açtılar.
    Siz birbiriniz yerken, onlar çatır çatır satacaklar. Hemde sizin ürettiğiniz datalarla. Sizin haritalarınızla. Reva mı şimdi bu? Yazık değil mi emeklerinize ? Paylaşmak varken didişmek, vuruşmak ne diye ?
    Bi durun, nefes alın yaa. Birbirinizin paçalarını çekiştirmeyi bırakın artık. Konu açılırsa "Allah yolunu açık etsin, iyi adamdır, yatırım yapmıştır, emek vermiştir" deyin. " Onlar da uğraşıyor, onlar da yatırım yaptılar, onlar da kazansın" deyin.
    Biz tüketiciler aptal değiliz. Kimin ne kadar iyi, kimin ne kadar kötü olduğunu siz birbirinizi kötülemesiniz de biliriz. Dilimiz var, lisanımız var. Siz bikaç senedir bu sektördesiniz ama dünya 10 sene önünüzde. Sizin kadar bizler de takip ediyoruz global pazarı, global oyuncuları, katettikler mesafeleri.
    ....
    ...
    .
    Hepinizin yolu açık olsun. Allah muvaffak etsin. Kazancınız bol ve bereketli olsun :)

• ozellıkle Türkiye'de yapılan ve ülkemize gelir kazandıracak formulasyonlara tamemen destek veriyorum.

harita+yazılım+donanım+marka+merchant+avm'de oluşan toplam gelirden ülkemize gelecek oranı her zaman maksimize edecek her konuya destek olmamız gerekiyor.

tersi durumlardan hepimizin cebinden çıkacak YTL'ler başka ülke halklarının refahını sağlayacak.

bu sadece navigasyon için değil, tüm sektörler için böyle...

türkiye'de harita üreticileri birlik olsa büyük yabancılar ne yapabilir ?

ve bulunduğumuz coğrafyada ülkemiz kadar yabancı heyecanlandıran bir pazar olmayacak önümüzdeki 10 yıl boyunca..

pb
  • Güzel yazı , doğru sözler

Şu an Türkiye pazarın da kaç tane marka var tam olarak bilemiyorum ama 5 den yukarı olduğu kesin siz üç tanesini denemiş beğenmemişsiniz başka markaları da deneyin onlarıda beğenmezseniz navigasyondan vazgeçersiniz yada en az hatalı olanı terçih edersiniz bu sizin kararınız.

Şu an tomtom un gelmesiyle beraber dünya pazarının ilk üç markası Türkiye de oldu, bu nedenle yerli firmaların çok daha çalışması ve gayretli olmaları lazım bence bu gayreti bu firmalar gelmeden önce yapmaları daha iyi olurdu ama şimdi de pes etmeye gerek yok. Ben de isterim bir Türk markasının bu veya her hangi bir sektör de lider olmasını ama bu çok az rastlanan bir durum.

Pazar daki tüm markalar da para kazanan bir Türk firması var zaten ya haritası Türk firmasınındır (çoğunluğu öyle zaten) yada yazılımı Türk firmasının dır. Yurt dışında satılan bir cihazda Türkiye haritası varsa bu haritayı yapan Türk firması para kazanıyor.

Sizin de dediğiniz gibi dünya bu işi 10 yıl önce yapmaya başladı, bu nedenle Türkiye de navigasyon çok daha yeni bir sektör onun için eksiklikler çok.Harita firmaları haritalarına sürekli yeni iller katmaya çalışıyor bunun için de sürekli çalışıyor. Bir navigasyon cihazı ne kadar iyi olursa olsun ne kadar özellikli olursa olsun harita yetersizse o cihaz bir işe yaramaz.

Bir cihazı alırken :

1. Harita hangi firmaya ait ( en önemlisi bu )

2. Yazılım kime ait

3. Garantisi kime ait ,teknik desteği kim veriyor

4. Cihazın teknik özellikleri

ben bu sırayı takip ederdim.

Not : Ben de çok gezen bir insanım İstanbul için de belkide en fazla navigasyon kullanmış kişilerden biriyim ,
    ve diyorum ki benim haritam en iyisi diyen firmaların bile sadece İstanbul da yüzlerce hatası var. Bu zamanla düzeleçek bir durum. Ben en az iki yıl diyorum haritaların tamamlanıp hataların giderilmesine.
    Türkiye bir İsviçre değil ki 814578 km² lik bir yürölçümümüz var bunun için harita hazırlamak çok kolay bir iş olmasa gerek.

Haritalarına rağmen % 90 dan daha fazla doğruları var bu nedenle kullanılmasın da fayda var. Günçellemelerle hatalar giderileçek ve navigasyon çok daha keyifli hale geçek diye umuyorum .

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: karakalem3

Geçen ofisime sizlerden (buraya yazanlardan) biri geldi. Anlattı, anlattı, anlattı.
    Sonra, yine buralarda yazdığını tahmin ettiğim bir başkaları. Onlarda anlattı, çizdi, örnekledi, istatistikler verdi.
    Sonra yine bir başkası, bir başkası. Ne konu, ne de anlatılanlar hiç değişmedi.

Onun device'ı şöyle, software'i böyle, dataları toplama. Aslında datalar benim. Yok mahkemeye verdim. Yazılımı crackli. Datası çalıntı. Eksik, yanlış, kusurlu. Falanca şöyle demiş, filanca böyleyken öyle demiş.
    Yani anlayacağınız hep belden aşağı çalışılıyor.

Kimse demiyor ki;
    Arkadaş, benim adım X.
    Üretim metedolojim şudur. Projeksiyonum budur.
    Data standartım budur.
    Kalite standardım budur.
    Referanslarım, şu şu şudur.
    Belgem lisansım işte buradadır.

• Bende 1-2 satır karalıyayım...

Şu ana kadar yazılımla beraber cihaz alanların %99'u maalesef cihaz üreticisine laf ediyor.Sanıyorki o cihazı o firma veriyor,ancak o canım cihazlara adam gibi yazılım yüklendiğinde neler olduğunu herkes gayet iyi anlıyor.

Firma adı vermeyeyim,ancak yıllardır piyasada olan bir firma için tren bence kaçtı artık.Yıllardır forumlarda,sitelerde orada burada yazılan feedback'leri bile toplasa neredeyse en iyi harita olurdu,ama olmadı.Bu gidişlede olmayacak.Yani burada mesele kullanıcılardan gelen doğru formatta feedback ve müşteri ile ilgilenme,ayrıca gel gel yapmamak

Ben herkesin yerinde olsam firmaların geçmişlerine bakardım,nerelere alt yapı vermiş,nerelerde kim kullanıyor nasıl kullanıyor.Yazılım yelpazesi nedir,nerelere uzanıyor vs.vs.

Unutmayın ki PNA alırken sadece cihaz almazsınız,cihaz ile birlikte yazılım+haritada alırsınız.Zaten yasal olarakta ayrı alma şansınız neredeyse yoktur.Alırken,almadan önce lütfen önce şunlara dikkat edin.

1- Cihaz nedir ne değildir,uygunluk belgeleri ve en önemlisi ülkemizdeki kullanım alışkanlıklarına göre olup olmadığı.
    2- Yazılım kimindir,geleceği nasıldır (zaten bunu anlamak zor değil)
    3- Üzerindeki harita hangi firmaya aittirden öte bu yazılımın güncelliği,güncellenme sıklığı ve bu alt yapıyı başka hangi yazılım firmalarının kullandığı.

Bakın basit bir örnek vereyim size....Şu anda D-Smart'ı 6 firma kendi markasında satıyor.Ama biliyormusunuz ki tüm o cihazların içi aynı :) sadece dışları değişik.Ama pazar payı çok büyük oranda en çok duyulan bilinen markada.

Haritada aynı,istediği kadar farklı firmaya versinler (ki bazıları vermiyormuş çok gizli bilgiler ele geçebilirmiş komedisini yazıyorlar) burada tüketici yazılımın farkını anlayacaktır.

Sonuçta internet sayesinde bilinçli ne alacağını bilen bir toplum zaten oluşuyor,ama asıl iş bu kişilerin bunu etrafa doğru şekilde yayabilmeleridir.

İyi günler

• quote:

Şu ana kadar yazılımla beraber cihaz alanların %99'u maalesef cihaz üreticisine laf ediyor.Sanıyorki o cihazı o firma veriyor,ancak o canım cihazlara adam gibi yazılım yüklendiğinde neler olduğunu herkes gayet iyi anlıyor.

quote:

Şu an Türkiye pazarın da kaç tane marka var tam olarak bilemiyorum ama 5 den yukarı olduğu kesin siz üç tanesini denemiş beğenmemişsiniz başka markaları da deneyin onlarıda beğenmezseniz navigasyondan vazgeçersiniz yada en az hatalı olanı terçih edersiniz bu sizin kararınız.

Doğru, belki de sadece 4, bilemedin 5 tane firma firma vardır bu işe soyunan.
    Ama havada o kadar çok marka ve isimler oluşuyor ki, anlayamıyorum kim kimdir, markası nedir, engine kimindir, datanın kaynağı nedir ?

Kimisi kendi geliştirdiğini iddia ettiği smart to go yazılımıyla çıkarken, kimisi ben IGO yum diye çıkıyor, kimisi Teleatlas asını zikrediyor, kimisi de kimin device'ı ile piyasa yapmışsa, marka hakkını device tedarikçisine bırakıyor gibi gibi...

Navigasyonda önce bir ürün adı olur.
    Ürün = map + engine + device denkleminden oluşur diyebilir miyiz?
    Eğer bu denklem doğruysa birileri bana özetleyebilir mi ?

Örneğin,
    Ürün = map + engine + device
    Yolbil = başarsoft + igo + nome bir ürün veya adı herneyse işte.

aynı formül,
    Navia = telatalas + NDrive + mio

gibi....

bana pazardaki yerli markalrı bu denklem içinde özetleyebilecek sektörü iyi bilen birileri var mı?

• Selamlar,

dogru soze ne denir.. Herkes baskasini kotulemek yerine, kendini iyilemek yolunda hareket etmeli.. bunu bazen bizde unutuyoruz.. artik kusurumuza bakilmasin, ancak, yillarinizi verdiginiz sektorde hic bir emeginizden sakinmadiginiz birisi tarafindan, hic bir ihtiyaciniz olmayacak bir konuda hirsizlikla suclanmak pekte sogukkanliligimizi koruyabildigimiz bir durum olusturmadi dogrusu. Allah herkesin yolunu acik etsin.. Biz cagirilmadigimiz bir yere, eger rakibimiz calisiyorsa gitmiyoruz, gittigimiz yerlerde bu konu sorulmadigi muddetce de bu konulara girmiyoruz.

kim kimdir, ne ile nedir sorusuna tam cevabi ben veremem, ama en azindan bizim icinde oldugumuz kisimlari netlestirebilirim.

Garmin :
    donanim: Garmin
    Yazilim: Garmin
    Harita : Basarsoft (MPC ile Turkiye'de derleniyor)

IGO: PDA
    Yazilim: IGO
    Harita : 2007.04 ten itibaren Basarsoft (IGO tarafindan derleniyor)

IGO : PND
    Donanim: Mio
    Yazilim : MioMap (ama icinde IGO var)
    Harita : Basarsoft + 11 ulke

IGO : PND
    Donanim: GPSTurk
    Yazilim : IGO
    Harita : Basarsoft + 11 ulke

YOLBİL: PDA + PND
    Yazilim: Basarsoft (kendi yerel üretimimiz)
    Harita : 2007.04 ten itibaren Basarsoft (kendimiz derliyoruz)

Yani biz IGO degiliz, IGO'nun haritalarini uretiyoruz. Ve de IGO'nun yazilimlarini satiyoruz..

Saygilarimla.

quote:

Orjinalden alıntı: baypiano

quote:

quote:

Doğru, belki de sadece 4, bilemedin 5 tane firma firma vardır bu işe soyunan.
    Ama havada o kadar çok marka ve isimler oluşuyor ki, anlayamıyorum kim kimdir, markası nedir, engine kimindir, datanın kaynağı nedir ?

Kimisi kendi geliştirdiğini iddia ettiği smart to go yazılımıyla çıkarken, kimisi ben IGO yum diye çıkıyor, kimisi Teleatlas asını zikrediyor, kimisi de kimin device'ı ile piyasa yapmışsa, marka hakkını device tedarikçisine bırakıyor gibi gibi...

Navigasyonda önce bir ürün adı olur.
    Ürün = map + engine + device denkleminden oluşur diyebilir miyiz?
    Eğer bu denklem doğruysa birileri bana özetleyebilir mi ?

Örneğin,
    Yolbil = başarsoft + igo + nome bir ürün veya adı herneyse işte.

aynı formül,
    Navia = telatalas + NDrive + mio

gibi....

bana pazardaki yerli markalrı bu denklem içinde özetleyebilecek sektörü iyi bilen birileri var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 3 Şubat 2008; 16:27:57 >

• yerli navturk yazılımlı mio 136 aldık da ne oldu.2 senedir hala guncelleme cıkacak.adam gibi muhatap bile yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum dedikleriniz doğru ama burası paylaşım forumu muhatap aldığınız kişiler ise üreticiler onlara seslerinizi buradan duyuramazsınız bence kendilerini bulup onlara söylemeli zaten bir üreticinin böyle forumlarda bulunması saçma ..... ben adamın ürettiği proğramı bedava olarak temin etmek için foruma gelmişim birde üreticiyle muhatap olamam lisanslı ürün için gider kendisi ile konuşurum sözüm size değil yanlış anlamayın üreticilere zaten bu forumda bazı firmaların sürekli reklamını yapan tipler var ben onlara sinir oluyorum ...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: komplocu

dostum dedikleriniz doğru ama burası paylaşım forumu muhatap aldığınız kişiler ise üreticiler onlara seslerinizi buradan duyuramazsınız bence kendilerini bulup onlara söylemeli zaten bir üreticinin böyle forumlarda bulunması saçma ..... ben adamın ürettiği proğramı bedava olarak temin etmek için foruma gelmişim birde üreticiyle muhatap olamam lisanslı ürün için gider kendisi ile konuşurum sözüm size değil yanlış anlamayın üreticilere zaten bu forumda bazı firmaların sürekli reklamını yapan tipler var ben onlara sinir oluyorum ...........

Bu forumu baska forumlarka karistirdin herhalde. Söyle bir arastirsan GPS forumda birsürü üretici ve satici bulabilirsin. Ve reklami yapilanlar genelde TR kaynakli veya TR ortakli firmalar yani yerli mali...:)
    ayni zamanda Forumlar sadece program indirmeye yarayan siteler degildir ayni zamanda tartisilir ve görüsler paylasilir.
    Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 13 Şubat 2008; 1:12:10 >

• Slm Arkadaşım

Yazdıklarına katılıyorum.Devir birileri neyi daha iyi yapmış bunu konuşmak değil belki daha kötüde olabilir ama biz neyapabilirizi konuşma zamanı.Bizlerde bir grup arkadaş benzer konularda uğraş veriyoruz .Sitemize bir göz atarsanız sevinirim.Bu sitedeki herşey(harita hariç) donanım ve yazılım kendimize ait.
    www.elektronikizleme.com
    kullanıcı adı:ali
    şifre :serdar
    Not:ticari bi faaliyet değildir sadece daha farklı neler ortaya çıkarabiliriz bunu konuşmak isterim.
  • Bu sistem calisiyormu ve calisiyorsa amatör olarak nasil yaptiniz..? Merak ettim dogrusu.
    quote:

Orjinalden alıntı: alikayış

Slm Arkadaşım

Yazdıklarına katılıyorum.Devir birileri neyi daha iyi yapmış bunu konuşmak değil belki daha kötüde olabilir ama biz neyapabilirizi konuşma zamanı.Bizlerde bir grup arkadaş benzer konularda uğraş veriyoruz .Sitemize bir göz atarsanız sevinirim.Bu sitedeki herşey(harita hariç) donanım ve yazılım kendimize ait.
    www.elektronikizleme.com
    kullanıcı adı:ali
    şifre :serdar
    Not:ticari bi faaliyet değildir sadece daha farklı neler ortaya çıkarabiliriz bunu konuşmak isterim.

• alikayis20@hotmail.com

konusuruz istersen
  • msn:alikayis20@hotmail.com

konusuruz istersen

hocam sen siteye bakmadan çalışıyormu demişsim .lüften bi siyete bakarmısın :)
  • sımdı bu sıteyı zıyaret ettım. guzel bır baslangıc. gercı bu sıteyı onceden duymustum, merzifon kokenlı gırısımcı arkadasların bır eserı dıye aklımda kalmıs.

ozellıkle donanım ve yazılım burada yapılması super.

yazılım sızde olduguna gore farklı musterı ıhtıyaclarına cevap verecek raporlama sıstemlerı kurabılırsınız dıye dusunuyorum.

cok basıt bır ornek ıle kucuk oldugum yuvanın servıslerıne bu tıp bır sıstem almak ıstemıstık zamanında. ancak bızım ıcın heycanlı olan servıs ogrenıcının evıne ornek 5 km yaklastıgında velının cep telefonuna sms atmak ve haydı gel cocugunu teslım al demektı. bunu zamanında bızım ıcın kımse yapamadı.

ornek olarak sız bunu yapabılır mısınız ?

donanım maliyetlerı kac lıra cıvarında ?

su anda aktıf olarak kac kısı kullanıyor ?

merak ettım dogrusu...

gırısımınızı tebrık eder, gonulden basarılı olmanızı dılerım. umarım sız ve sızın gıbı arkadaslar sayesınde yazılım ve donanım ıcın yurtdısına para kazandırmayı azaltırız...

tekrar tebrıkler...

pb

• kandırma baslıgına bır katkım olsun ıstıyorum ;

bılgınız gıbı route 66 yurtdısında basarılı bır fırma. ancak turkıyede anladıgım kadarı ıle merkez firma degıl bir distributor atamıslar.

arkadas hepsıburadan urunu aldı bır heves ıle. yazılım vs guzel..

ancak urunu aldıktan sonra anladıkkı fırmanın ınternet sıtelerıne verdıgı bılgı dogru degıl.

basıt bır ornek ıle ;

"Türkiye de 54 il dahil tüm Avrupa''da kapıdan kapıya navigasyon"

denıyor. urunu alınca anladık bu 54 ıl degıl, önemli yerleşim birimlerini saymışlar bodrum vs gibi. avrupa haritaları yuklu degıl veya navıgasyon yapılmıyor.

ayıptır yahu ! , bu Turkıye'dekı tuketıcı kandırma olayı ınanın baska ıslerde / sektörlerde bu kadar yok. benım anlamadım asıl konu su ;

satıcı 10 ıl fazla yazınca urunun 10 kat daha fazla satacagın mı dusunuyor, ınanın cok merak edıyorum.

ozetle yurtdısındakı ıyı markalar guzel ulkemıze gelınce berbat oluyorlar. bu nedenle bu sektörde artık yabancı guvenılır, turk guvenılmezden daha cok,

dıstrıbutoru veya ana dagıtıcısı turk ıse guvenılmez daha dogru bır kavram olacak.

herkes urun almadan once mutalak cok ıyı arastırma yapmalı.

asus merkez'e bır konuda bılgı almak ıcın aramıstım, navıgasyon fırmalarına veya yazılımlarına guvenmedıklerı ıcın merkez olarak hıc bır bundelı onaylamıyorlar. merkez dırek taiwan'a baglı, dogru karar almıslar, tebrık edıyoruz kendılerını...

pb

• Teşekkür ederim ilginize .

Kısaca cevaplayayım sorularınızı;
    1. Servis konusunda düşündükleriniz yapılabilir.
    2. Donanım ise gsm modülü gps'i gerekli tüm direnci kondansatörü tekli alınıp yapıldığında 350ytl civarında. Siemens in tc45 ile ve ublox dan gps modülü aldığımda .
    3. Sitedeki 3 adet modül aslında 3 farklı amaç için yapıldı."erkan" kullanıcısı telitin modülüyle yapıldı.
    test aracı4 yurtdışı (avrupada denendi) kullanımiçin test amaçlı siemens le kendi yaptığımız ve gayet basarılı ekonomik gprs ücretiyle yurtdışında güzel sonuçlar verdi.
    3. kullanıcı benim üzerinde calıştığım modul.bu arada 3G yi bekliyoruz. kameramız hazır görüntü transferi için fakat rs232nin limitleri belli şimdilik sadece fotoğraf çekip gönderiyor..I/O lar üzerine çalışıyoruz fırsat buldukca.

Bu arada uydu modüller üzerine çalışan arkadaşlar birkaç sorum olacak...

• Sayın Ali Kayış,

Konuyla alakası yok ama bir sorum olacak. Baştan belirteyim öğrenciyim. Elektronik İzleme'nin donanım kısmı ilgimi çekti. Bu konuda çok fazla bilgi vermek istemeyeceğinizi tahmin ediyorum fakat mümkünse merak ettiğim konular hakkında bilgi rica ediyorum.

GPS verisini göndermek için GPRS kullanmışsınız gibi anladım. GSM modülünüzle iletişim kurması için gerekli mikrokontrolcüyü uBlox'un GPS modülüyle mi hallediyorsunuz (kullanıcı kodu çalıştırabilen modelleri mevcut bildiğiniz gibi) yoksa ek bir mikrokontrolcünüz mü var?
    GSM modülünüzde TCP/IP stack var mı yoksa mikrokontrolcüde mi bu işi hallediyorsunuz?
    Sistemin toplam güç harcaması ne düzeyde, otomobil gibi nispeten sürekli güç bulunan yerlerin harici çalışması (pratikte) mümkün olabiliyor mu?
    uBlox'un yüksek hassasiyetteki GPS modüllerini okumuştum. Yazılanlara göre bir kere fix aldıktan sonra zorlu şartlarda bile koruyormuş (bina içi ve tünel gibi). Sizinkiler de bu cins mi, eğer böyleyse yazıldığı kadar var mı?

Cevap vermek isterseniz PM atabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim ve başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 2 Mart 2008; 19:32:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.