Şimdi Ara

natrodan sunucu ve host aldım domain hosta nasıl bağlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba gecen ay sunucu paketi aldım host ve domain normal çalışıyor bir sorun yok fakat soradan bir alan adı daha aldım hoşuma gitti diye ben şimdi bu yeni aldıgım domain direk hosta nasıl bağlarım ?? şuan maskeli framed sistemiyle yönlendirme yaptım fakat o dediğimi nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirm :)

• Merhaba;

Yapmanız gereken, hosting yönetim panelinize girmek ve park alan adı eklemektir. Park alan adı yerine ise, yeni aldığınız alan adını yazmanızdır.

Bu işlemden önce, NS yönlendirmesi yapmayı unutmayınız.

Bilginize...
  • zaten iki domain de natroda bulunuyor ns leri aynı ns1.natrohost.com ns2.natrohost.com iki domainde ns ler aynı fakat park alan adı cıkmıyor şöyle söyliyim
    menüler böyle : ns tanımlama
    dns değiştirme
    alan adını park et
    alan adını yönlendir(maskeli framed burdan yaptım ben önceden)

aslında ben yeni aldıgım domaini yönlendirmek istemiyorum googleda yeni aldığım domain indexlensin istiyorum veya ikiside indexlensin maskeli framed kullandım 20 gündür felan ama googlede sadece tek bir sonuç gözüküyordu bu hoşuma gitmedi asıl istediğim şey eski domaini iptal edip yeni domaini direk hosta bağlamak birkaç yazı okudum domain alias felan dediler fakat kafam iyice karıştı çünki onada yönlendirme dediler yapmak istediğimi anlamışsındır
    dün birşey denedim ama olmadı dns kayıt yönetiminden host server ip adresini HOST (A) KAYITLARI na ekledim site açılıyordu fakat 505 request felan hata verdi sanki ipyi direk yazmış gibi hata verdi anlamadım çok karışık .s

• quote:

Orijinalden alıntı: emreuyguc

zaten iki domain de natroda bulunuyor ns leri aynı ns1.natrohost.com ns2.natrohost.com iki domainde ns ler aynı fakat park alan adı cıkmıyor şöyle söyliyim
    menüler böyle : ns tanımlama
    dns değiştirme
    alan adını park et
    alan adını yönlendir(maskeli framed burdan yaptım ben önceden)

aslında ben yeni aldıgım domaini yönlendirmek istemiyorum googleda yeni aldığım domain indexlensin istiyorum veya ikiside indexlensin maskeli framed kullandım 20 gündür felan ama googlede sadece tek bir sonuç gözüküyordu bu hoşuma gitmedi asıl istediğim şey eski domaini iptal edip yeni domaini direk hosta bağlamak birkaç yazı okudum domain alias felan dediler fakat kafam iyice karıştı çünki onada yönlendirme dediler yapmak istediğimi anlamışsındır
    dün birşey denedim ama olmadı dns kayıt yönetiminden host server ip adresini HOST (A) KAYITLARI na ekledim site açılıyordu fakat 505 request felan hata verdi sanki ipyi direk yazmış gibi hata verdi anlamadım çok karışık .s

Merhaba;

Eğer, yapmak istediğiniz değişiklik Google üzerinde yapılmasını istediğiniz birşeyse, 301 yönlendirmesini kullanabilirsiniz. 301 yönlendirmesinin nasıl yapılacağını araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.

301 yönlendirmesi ise, eski alan adınızı Google'dan kaldırabilir ve yani alan adı içeriğine eski içeriğinizin tamamını aktarabilirsiniz.

Butür işlemler DNS ayarları ile olmamaktadır. Araştırma yaparsanız öğrenebilirsiniz,

Bilginize...

• öyle birşey ama kafam dahada karıştı .s.s şimdik şöyle söyliyim
    2 ay önce tatilmersin.com + hostla birlikte aldım natrodan sora beğendiğim bir alan adı ama dikkat sadece alan adı aldım mersintatilrehberi.com diye
    ilk başlarda maskeli framed yöntemiyle yönlendirme yapıyordum soralardan dedimki tatilmersin.com sileyim iptal edeyim dursun boşta mersintatilrehberi.com direk hosta bağlıyım host panelinden eski domaini sildim yeni domaini ekledim dns kayıt yönetiminden host server ip adresini felan değiştirdim halletim ama olmadı nedense hata verdi sanki sunucu izin vermemiş gibi sora herşyi geri eski haline getirdim fakat aklım çok karışık hangi yönlendirmeyi yöntemi kullansam ve aklıma takılan sorularda bunlar .s

1.Maskeli Framed Yönlendirme Yöntemini Kullansam googlede page rank olurmu ve indexlenirmi çünki ben tam emin değilim fazla beklemedim ve bunun yararı zararı nedir ?
    2.domain alias nedir bu yönlendirmeyi kullansam google için yararı olurmu zararı nedir?
    3.eski domaini iptal etsem park durumuna getirsem yeni domaini dedğim gibi cnamedan dns kayıtlarından felan artık nasıl yapılıyorsa direk hosta bağlayamazmıyım?

gerçekten aklım allak bullak oldu çok zor işmiş .s

• Merhaba;

Öncelikle, tam manasıyla ne yapmak istediğinize karar veriniz. Birden çok şeyi yapmak isterseniz çözüm yöntemleri sunmakta zorlanabiliriz. Eğer, 301 yönlendirmesi yapmadan bir alan adı değiştirme işlemi yaparsanız Google indexleriniz ve PR değeriniz silinir ayrıca ceza alma olasılığınız artar. Bu nedenle, başlangıç olarak 301 yönlendirmesini kullanınız. Birkaç ay sonra iki alan adını birbirinden ayırırsınız.

Size önerebileceğim en iyi yöntem bu olacaktır diye düşünüyorum.

Bilginize...
  • tam anlamıyla yapmak istediğim şey yeni aldıgım alan adımı direkt olarak hosta bağlamak yanihttp://yenialanadım.com/giris.php gibi cıkmasını saglamak ve googlede indexlenme ve page rank kaybetmemek gerci kaybetsem bile googlede indexlenmek bu yani .s anlatamıor olabilirm kusura bakmayın çünki tecrübeli değilim .s olmazsa sizin dediğiniz gibi yapacagım .s

edit:aslında tek yapmak istediğim şey artık yönlendirmemi yapcam direk hostamı bağlıcam alan adımı napcaksam artık sitem için ve google ve diğer indexlenme ve arama motorları için page rank için en uygun en avantajlısını seçmem ama hangisini kullanmak en avantajlı olur onu bilmiyorum .s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreuyguc -- 23 Eylül 2012; 14:43:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Domain ve Host tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.