Şimdi Ara

Nasıl sosyalleşilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
6.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • KÖZ GETİR ULAAAAAN!KÖZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
    NERDE ULAN BU NARGİLENİN KÖZÜÜÜÜ?
    KÖZ GETİR!
  • Sosyalleşememenin nedenini sosyalleşmeye çalışarak aşamazsın bence. Önceki konulardan anladığım kadarıyla sen de insanlarla iletişim kurmakta sorun yaşıyorsun, özgüven sorunun var ve kendin ile barışık değilsin gibi, durum buysa moralini bozmak gibi olmasın ama yani istediğin kadar ortam değiştirsen de çözüm olmaz. Tanışacağın herkes kafa dengi olmak zorunda değil bahanen bu olmasın. Biriyle tanışmak, konuşmak, bir şeyler paylaşmak, bir gruba ait hissetmek vb. eğer sorun yaşıyorsan sıkıntı. Normal insanlar için olağan durumlar.

İnsanları çok fazla gözümüzde büyütüyoruz bu eziklik psikolojisinden kurtulmak lazım. Hayatta senin için senden daha değerli kimse yok, sen yoksan diğerlerinin bir önemi kalmıyor. Herkes gider sen kalırsın. Ayrıca millet ne yapıyorsa onu yapmak zorunda da değiliz kendinle barış, sevmediğin özelliklerini değiştirmeye çalış örneğin hayatta yapamam dediğin bir şeyi yap. Sosyal fobinin çözümü aşırıya kaçmadan egoyu (benmerkezciliği) güçlendirmektir. Millet ne yapıyorsa onu yapmak zorunda değiliz, başkalarının ne dediğini kendimizden çok önemsiyoruz. Kalabalığı ve bütün gün tiki mekanlarda aptal tiplerle takılmayı sevmek sosyalleşmek olmuyor. Atıyorum kalabalığı sevmezsiniz, genelde sessiz sakin biraz utangaç bir yapınız vardır bu karakterinizdir gayet doğal, olabilir ama işlevselliği bozuyorsa bu çözülmesi gereken bir sorundur.

"Önce ben" diye düşünmek lazım. He örneğin kendini çirkin buluyorsan doğuştan gelen özellikler için övünen de üzülen de aptaldır. Ben aptalım mesela uzun süre takıntı haline getirdim şimdi hala daha etkisini atlatamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EDBF14D2C -- 16 Nisan 2018; 20:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EDBF14D2C

Sosyalleşememenin nedenini sosyalleşmeye çalışarak aşamazsın bence. Önceki konulardan anladığım kadarıyla sen de insanlarla iletişim kurmakta sorun yaşıyorsun, özgüven sorunun var ve kendin ile barışık değilsin gibi, durum buysa moralini bozmak gibi olmasın ama yani istediğin kadar ortam değiştirsen de çözüm olmaz. Tanışacağın herkes kafa dengi olmak zorunda değil bahanen bu olmasın. Biriyle tanışmak, konuşmak, bir şeyler paylaşmak, bir gruba ait hissetmek vb. eğer sorun yaşıyorsan sıkıntı. Normal insanlar için olağan durumlar.

İnsanları çok fazla gözümüzde büyütüyoruz bu eziklik psikolojisinden kurtulmak lazım. Hayatta senin için senden daha değerli kimse yok, sen yoksan diğerlerinin bir önemi kalmıyor. Herkes gider sen kalırsın. Ayrıca millet ne yapıyorsa onu yapmak zorunda da değiliz kendinle barış, sevmediğin özelliklerini değiştirmeye çalış örneğin hayatta yapamam dediğin bir şeyi yap. Sosyal fobinin çözümü aşırıya kaçmadan egoyu (benmerkezciliği) güçlendirmektir. Millet ne yapıyorsa onu yapmak zorunda değiliz, başkalarının ne dediğini kendimizden çok önemsiyoruz. Kalabalığı ve bütün gün tiki mekanlarda aptal tiplerle takılmayı sevmek sosyalleşmek olmuyor. Atıyorum kalabalığı sevmezsiniz, genelde sessiz sakin biraz utangaç bir yapınız vardır bu karakterinizdir gayet doğal, olabilir ama işlevselliği bozuyorsa bu çözülmesi gereken bir sorundur.

"Önce ben" diye düşünmek lazım. He örneğin kendini çirkin buluyorsan doğuştan gelen özellikler için övünen de üzülen de aptaldır. Ben aptalım mesela uzun süre takıntı haline getirdim şimdi hala daha etkisini atlatamadım.
    Aslında ben bencil olduğumu düşünüyorum. Benim sorunum ne bilmiyorum tam olarak ama sanırım haklısın. Sorun bende. Bu arada ben de aptalım. Tipsizim üstelik. Bakalım hayatı sevmeye çalışıyorum yine de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okul dışında tek aklıma gelen iş hayatı. Yada sizin başka arkadaşlarınız varsa onlarla konuşup yeni ortamlara girmek için rica edebilirsiniz. Onun dışında zor maalesef. Ankara, Eskişehir, İzmir, Edirne hariç imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

Okul dışında tek aklıma gelen iş hayatı. Yada sizin başka arkadaşlarınız varsa onlarla konuşup yeni ortamlara girmek için rica edebilirsiniz. Onun dışında zor maalesef. Ankara, Eskişehir, İzmir, Edirne hariç imkansız.
    İşe girme imkanım yok şu aralar. Cidden yok mu sosyalleşebileceğim başka yer?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DF3AA226

İşe girme imkanım yok şu aralar. Cidden yok mu sosyalleşebileceğim başka yer?

Alıntıları Göster
    Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama üniversite için deneme imkanınız varsa deneyin. 1 sene çalışın, unutun sosyalliği sonra rahat bir hayat sizin olsun.
  • quote:

Hocam yaşınız kaç bilmiyorum ama üniversite için deneme imkanınız varsa deneyin. 1 sene çalışın, unutun sosyalliği sonra rahat bir hayat sizin olsun.

Alıntıları Göster
    Hocam yaşım 18. Ünide sosyalleşme imkanı var diyorsunuz yani? Çok yalnız hissediyorum da. Üni ümidiyle çalışabilirim ama.

• quote:

Hocam yaşım 18. Ünide sosyalleşme imkanı var diyorsunuz yani? Çok yalnız hissediyorum da. Üni ümidiyle çalışabilirim ama.

Alıntıları Göster
    Var hocam var. Ben kafa dengi insan bulamadım bizim bölümde. Hazırlığı atladığım için de diğer bölümlerden tanışma imkanım olmadı ama hazırlık okuyan ve sosyalleşmeye vakti olan arkadaşlarım çok güzel ortamlara girdiler.

Mümkünse Ankara, İzmir, Eskişehir, Edirne'den birinde okuyun. Özellikle Ankara'nın üniversite ortamı çok iyi. Ezmek için söylemiyorum ama liseden sınıf arkadaşımın eline kız eli değmemişti. Adam, ODTÜ'de okuyor şimdi hepimizden daha çok kız arkadaşı var

• quote:

Var hocam var. Ben kafa dengi insan bulamadım bizim bölümde. Hazırlığı atladığım için de diğer bölümlerden tanışma imkanım olmadı ama hazırlık okuyan ve sosyalleşmeye vakti olan arkadaşlarım çok güzel ortamlara girdiler.

Mümkünse Ankara, İzmir, Eskişehir, Edirne'den birinde okuyun. Özellikle Ankara'nın üniversite ortamı çok iyi. Ezmek için söylemiyorum ama liseden sınıf arkadaşımın eline kız eli değmemişti. Adam, ODTÜ'de okuyor şimdi hepimizden daha çok kız arkadaşı var

Alıntıları Göster
    Anladım hocam. O vakit ben ders çalışayım.

• quote:

Anladım hocam. O vakit ben ders çalışayım.

Alıntıları Göster
    Hayatınızda vermiş olduğunuz en iyi karar olacak. İyi çalışmalar dilerim.
  • quote:

Hayatınızda vermiş olduğunuz en iyi karar olacak. İyi çalışmalar dilerim.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.

• kardeşim buraya sosyalleşmenin binbir türlü yolunu yazarız içinde yoksa onların herbirini yapmamak için bi sebebp bulursun sevdiğin hobi edinmek istediğin bi şeyin kursuna yazıl aynı zamanda da part time bir işe gir buna ek olarak da akademik olarak kendini geliştirmeye çalış

• Hocam kafeye yada kahveye gidebilirsin.
    Bazen toplu taşımada konuşulan ve bilgin olan tartışma değil bilgi konusu olan bir konuya dahil olabilirsin ben böyle çok arkadaş edindim.
    Arkadaşlarının arkadaşlarıyla tanışırsan onların arkadaşlarıyla da tanışıyorsun. Kısaca birkaç kişiyle tanışmak seni onlarca kişiyle tanıştırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.