Şimdi Ara

Nasıl pilot olurum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 10. Sınıf Eşit Ağırlık Anadolu Lisesindeyim Özel okul. O 6-7-8 sınıftaki sınava girmedim ve önümde üniversiteye bu sene ile 3 yıl var... Nasıl Pilot olmak için neler yapabilirim ? Herhangi bir sınava veya üniversiteye mi gitmem gerekiyor? Aydınlatır mısınız

• Özel kurslara katılıp parayla lisans alabilir ya da pilotaj bölümü olan üniversitelere gidebilirsin.
    Sağlık durumun yerindeyse HHO' na da girebilirsin.
  • Öncelikle önünde çok uzun bir yol var bunu belirtmeliyim. Bu yolda zaman zaman mola vereceksin zaman zaman sıkılıp geri dönme düşünceleri geçecek aklından.

Pilot olabilmek için birkaç yol var; dilim döndüğünce açıklayayım:

1- Hava Harp Okulu

Hava Harp Okuluna giriş pilot olmak için en sağlam ama en zorlu yoldur. Zorlu çünkü okulu kazansanız bile pilot olamama durumunuz var. Ayrıca 15 yıl zorunlu hizmeti de var. Buna rağmen alabileceğiniz en iyi eğitim.

2- Pilotaj Bölümü

Üniversitelerin Pilotaj Bölümüne girip başarıyla bitirip tip eğitimi vs alıp havayollarında 2. pilot olarak başlamak. Gerek vakıf gerek devlet üniversiteleri var araştırıp taban puanlarına bakabilirsiniz.

3- Özel Uçuş Okulları

Ayjet gibi özel okullarda ya da THK gibi devlet kurumundan paranızla pilotaj eğitimi alıp ardından tekrar tip eğitimi vs alıp 2. pilot olarak başlamak. Aynı şekilde araştırıp fiyatlarına ve şartlarına ulaşabilirsiniz.

Kısacası kolay gelsin. Yaşın ve durumuna binaen yapman gereken - şahsi fikrim - 2-3 sene boyunca sıkı çalışıp üniversitelerden birine kapağı atmak. Ama bu yola baş koyacaksan önce bi uçmanı tavsiye ederim. Hiç bilmediğin hava hastalığın çıkabilir emeklerin zayi olabilir. Dikkatli olmak gerek.

Editos: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halukgenc -- 28 Eylül 2012; 14:18:41 >

• kesinlikle sağlık durumunun uygun olup olmadığını öğrenmelisin. kan görmeye dayanamayan birisinin cerrahi doktor olması gibi bir şeydir bu
  • nasil pilot olunur degil, acaba pilot olablirmiyim diye once sorman gerekir
    yukaridaki aciklamalardan gerekli detaylari al
  • Arkadaşlar bende edindiğim birkaç bilgiyi paylaşmak isterim.Öncelikle her meslekte olduğu gibi pilotluk mesleğinin de olumsuz yanları var ama ben daha çok olumlu yanlarından bahsedeceğim.
    eğer ciddi düşünüp olumsuz yanlarını öğrenmek isteyen varsa mesaj atabilir.
    Öncelikle pilotluk bir tutkudur bunu unutmayın!araba sürmek gibi yani..
    bana sorarsanız 4 yıllık pilotaj fakültesini falan hiç bitirmeyin
    bende sivil pilot olmak istediğim için, thy de çalışan yakınım aracılığıyla baya bilgi edinmiş oldum.dediğim gibi araba sürmek gibi bir şey bu.bir başka forumda okumuştum ve bir pilot yazısında aynen şöyle diyordu kesinlikle sadece pilot olmayın pilotluk hobiniz olsun mesleğiniz değil. ne demek bu pekı? yani bence gidin 4 yıllık bir fakülteyi bitirin.Alakalı alakasız neredeyse her fakülteye onay veriyorlar gidin bir mühendislik yada herhangi bir fakülteyi bitirin(detaylı araştırmak için thk nın sitesine bakın)sonra pilotluk için thk ya başvurun dikkat edin thk diyorum thy değil
    eğitim ücreti yaklaşık 75.000$ yani 150.000 tl denebilir. bunu ya paranız varsa hemen ödersiniz ya da çoğu bankadan birini şeçin ve gidin kredi çekin .
    thk nın sunduğu program 1.5 yıl sürüyor ve neredeyse yüzde yüz iş garantisi demem mümkün 1.5 yıl sonra pilot olduğunuzda taksit taksit ödeyin
    en az başlangıçta 3000£ ile işe başlıyorsunuz bu da en az 9000 tl demek ki bu başlangıç... 9000 tl nin ayda 4000 tl sini takside ödediğinizi düşünürsek 3 yılda 144.000 tl yanı neredeyse tamamına ödemiş oluyorsunuz geriye kalan para da fena değil 5000 tl iyi para sayılabilir. 3 yıl 5000 tl ile idare edersiniz sonra 9000 den devam hem zaten yaklaşık olarak 5 yılda kaptan pilot olma şansınız var . kaptan pilot olduğunuzda alacağınız maaş en az 5000£ . bu 15000 tl demek sonra keyfinize bakın.dünyayı dolaşın.Eğlenceli bir iş.
    son bir hatırlatma: her şey paradan ve burda yazan şeylerden ibaret değil tabii ki . öğrenmek isteyenlere olumsuz yanlarını da anlatabilirim ama şu bi gerçek ki olumlu yönü çok daha fazla
    Kararlarınız her zaman doğru olması dileğiyle..
    esenlikle kalın..

• Konu çok eskiydi :) Şimdi ben lise 12 deyim Sanırım TM deyim ve Pilotaja giremicem muhtemel. Havacılık hayatımın sonuna kadar hobi olarak kalıcaktır ins... Artık hiç sevmeden yapacağım mesleklerden birinin üniversitesine giderken başvurumu kabul ederlerse ancak olur. Sorum şu, Diyelim listede olan herhangi bir bölüme gittim üniversitede ve orayı bitirdim , benim hiç havacılık eğitimim yok, uçak uçurma tecrübesi , simulasyondan ne bilim 'geçti belgesi almak gibi' bunlar olmadan beni nasıl alıcaklar?
    Başvuru formunda bu tür şeyler var ben pilotaja gitmeden bu eğitimleri ancak FSX'den alırım herhalde

Ayrıyetten bahsettiğiniz olumsuz yanları neler ?

Ekleme: Küçük yaştan sağlık durumumu nasıl öğrenicem. Yani uçakla seyahat etme konusu (?) Bahsettiğiniz G kuvveti testi gibi birşey mi yoksa normal yolcu seyahati ise , yolculuk boyunca kafam önde camdan etrafığı seyredip not almıştım :=) 5-6 kez uçtum yolcu olarak cam kenarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akın737 -- 6 Ekim 2014; 1:00:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardımcı olur musunuz?
    20 yıl önce açıldı
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle herhangi bir uçuş bilgisine sahip olmak gerekmiyor. Aranan şartlar şunlar: listede yazan fakültelerin birinden mezun olmak ;uçuşa sağlıklı olmak ; eğitim ücretini ödeyebileceğinizi bir şekilde beyan etmek ve tabii ki de ileri seviyede ingilizce bilgisine sahip olmak
    eğer bu şartları sağlıyorsanız bazı testlere tabi tutuluyorsunuz. daha önceden herhangi bir uçuş bilgisine sahip olmak gerekmiyor çünkü 1.5yıllık eğitimde bunu öğretiyorlar zaten. onun dışında gidip bir check-up yaptırın ciddi bir şey yoksa büyük ihtimal sağlık testini de geçersiniz para kısmı size kalmış zaten ;sadece ingilizcenizin iyi olması gerekiyor eğitime başlayabilmeniz için bu şart.maksimum 2 yıl sonra da bir aksilik olmazsa first officer olarak işe başlıyorsunuz.geleyim bahsettiğim olumsuz yanlarına
    eğer evliyseniz biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü memur gibi net bir çalışma saatiniz yok.önünüze bir aylık uçuş planı gelir ona göre hayatınızı planlarsınız
    belki bir hafta evinize uğrayamazsınız belki de 4 gün tatiliniz vardır . tamamen değişen koşullar yani...
    evinize uzun süre gelemediğinizde eşiniz sıkıntı çıkarabilir doğal olarak. eğer evli değilseniz hiç sorun olmaz tabii
    ayrıca bir de sürekli hava da olmanın verdiği bazı rahatsızlıklar oluyor .zaten bu yuzden erkenden emekli oluyorsunuz ama da yıne de pilotluk hayatınızda kesinlikle yılda bir detaylı sağlık muayenesi yaptırmakta fayda var. bunların dışında kayda değer olumsuz bir yanı yok diyebilirim..

• spaymaks S kullanıcısına yanıt
    heberleri izlemediniz galiba. thk - turk hava kurumunu iceri aldilar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    Bu bizi etkileyebilir mi hocam ?
  • THK da iş garantisi yok yanlış yönlendirmeyin kimseyi.
  • Eait agirliktan universiteye goderek olmaz. Universite sonrasi, kursa gideceksin parasiyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucak kazalari artiyor. gelisen teknolojiye ragmen, pilotaj eksiklikleri giderilemiyor maalesef
    ve ucak kazalari artmayada devam edecek

• quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

ucak kazalari artiyor. gelisen teknolojiye ragmen, pilotaj eksiklikleri giderilemiyor maalesef
    ve ucak kazalari artmayada devam edecek

Nasıl pilot olurum ?
  • emure kullanıcısına yanıt
    bu yanlis hoca, kaza kriterlerini neye belirlediklerine bakmak lazim
    cunku sadece 2014 te en az 300 kaza var, burda 60 tane vermis

• Rastgele bir mühendislik kazansam sonra mezun olup pilot okuluna gidebiliriz yani güzelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varmı hho da okuyan falan bilgi verse iyi olacak
  • mkaan1502 kullanıcısına yanıt
    pasadan torpil bulacaksin. fazla sayida ogrenci aliyorlar, sonra iceride eliyorlar; bu kadarini herkez biliyor

• uçak kazaları artıyor tabii
    fakat bu artışı teknolojiye bağlamak ne kadar doğru sizce?
    malezya hava yollarının düşen uçakları ya da ukrayna da düşürülen uçaklar ..
    bunların teknolojiyle alakası yok . aslında var ama hava füze sistemleriyle alakası var. uçakların teknolojisinde sıkıntı yok.
    onun dışında uçakların iniş kalkış anında pilotların hatalarında dolayı olan kazalar kimsenin burnu kanamasa bile uçak kazası sayılıyor veriler gözünüzü korkutmasın arkadaşlar
    isterseniz birde dünyada günde kaç araba kazası oluyormuş ona bakın.günde diyorum yalnız dikkat edin .hava yolu taşımacılığı en güvenli taşımaşeklidir şuan dünyada,bu bilimsel bir veridir.
  • %100 sorunsuz ucan ucak yoktur. pilot tanidigina bu hususuda sorman gerekir. sonra teknik alt yapi ve eleman yetersizlikleride cabasi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.