Şimdi Ara

nasil karasal dijital yayini seyretcez?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkada_lar,sunny 5500 dijital receiverim var.karasaldijital yayini normal antene balantiyi nasil yapip kanali nasil ayarliyacam*yardimci olurmusunuz?

selamlar
    özkan

• karasal dijital yayın henüz başlamadı diye biliyorum
  • uydu reciever ı ile karasal dijital yayın izlenmez. karasal dijital reciever lazım.
  • kardes o işler daha ilerde olacak işler.
    bide normal uydu receiveri ile karasal yayını izleyemessin.
    yanı nasil analog receiver ile digitali izleyemessen buda aynı olay.

ama sunu bilinki bu karasal olayı benım hoşuma gitmiyo...
    uydudaki zevki vercegini sanmiyorum
  • Arkadaşlar Karasal Yayın İzlemek İçin Dvb - T dedikleri receiver almak gerekir buna da şu anda kullanılan normak antenlerde kullanacaksın. ama şu anda test yayınındalar trt var sadece oda sadece ankara dikmen ve yenimahalle vericilerinde istanbul çamlıca vericisinde biraz bekelemek gerekir trt 2006 yılında test 2007 de de normal yayına geçecek türkiye 2014 yılında ise tamamen dvb-t yayına geçecek...
  • DVB-S'lerle bildiğm kadarıyla izlenmiyor karasal-sayısal yayın..

DVB-T'leri HDTV receiver'ı olarak duymuştum ben sen bu sistemin cihazı olduğuna eminmisin @serkanbaba ??

Eğer öle deilse peki HDMi özelliği bulunan yane HDTV (High Definition Television=Yüksek Çözünürlük) destekleyen receivar'ların adı ne ??
  • Valla bu aletin adı nedir nerede bulunur kaçadır? Kimsenin bilgisi yok herhalde? Ayrı bi alet olduğu ortada ama ne olduğu belli değil:)

Bence uydudan daha avantajlı olur karasal yayın, çünkü uydu yağmurdan,fırtınadan etkileniyor. Antenler ise etkinlenmiyor... (özellikle yağmurdan)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trt1 HD calismiyor
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

Valla bu aletin adı nedir nerede bulunur kaçadır? Kimsenin bilgisi yok herhalde? Ayrı bi alet olduğu ortada ama ne olduğu belli değil:)

Bence uydudan daha avantajlı olur karasal yayın, çünkü uydu yağmurdan,fırtınadan etkileniyor. Antenler ise etkinlenmiyor... (özellikle yağmurdan)

Dostum bu aletin adı dvb-t uydu alıcısıdır. ama şu anda tr de fazla marka bulmak mümkün değil çünkü pazar yeni oluşuyor.

Şimdi arkadaşlar

Dvb-S şu anda kullanılan uydu alıcılarındaki standarttır. Yani Dvb Sistemi şu an günümüzde trde yaygın olarak kullanılan receiverlar için oluşan standart tır.

DVB-T ise yakında başlayacak ve şuanda trt nin test çalışmaları nı yaptığı karasal yayın sistemi Avrupada bu standart başladı. ama yine test aşamasındalar... bu yayının özelliği ise Ufak masaüstü anten ile digital yayın alımı diyebiliriz yani DVB de kullandığımız çanak yerine ufak anten kullanacağız tek fark bu ama kanallar vericiden gelcek bu yüzden bu sistemde kanal sayısı çanak olan sistemden daha az olacağı kesin.

şimdi Gelelim Hangi cihazlar var

Arkadaşlar ülkemize bildiğim kadari ile ilk dvb-t receiver ithal eden firma NETA firması ürünleri var çeşitli

Ama yurt dışında çeşit çok hatta notebooklar için usb den takılan versiyonlar bile var kibar kolay hafif

Arkadaşlar Tr'de fiyatları ne olcak bilmiyorum ama avrupada 49-100 ebi euro civarında normal olan lar ama tabi isterseniz PVR cihazlarda bulmak mümkün.

Bu cihaz arkadaşlar hem DVB-S Hemde DVB-T dir

Birde kafanıza takılan herhalde HD Yayınlar
    Arkadaşlar bunların receiverları tamamen farklıdır. bu sistem çanak ile çalışır. ve yayını alabilmek için gerekenler

1. Hd uyumlu Receiver
    2. Hd uyumlu TV
    3. Hotbird veya Astra Çevrili Çanak

Bu sistemde şu anda test aşamasındadır. Ve Almanya'da Yapılacak Avrupa Şampiyonası ile de Tamamen Yayın Başlayacaktır. Bu sistem de arkadaşlar yayın kalitesi çok yüksektir. Yani DVD ile VCD farkı gibi diyebiliriz. şu anda uydu lar da deneme yayını yapan kanallar mevcuttur.

DVB-H gelelim en güzeline bence bu sistem arkadaşlar şu anda konsept aşamasında ama gizli şekilde denemeleri yapılıyor. bu sistem yakında günümüze girecek neden derseniz bu işin mimari nokia diyebiliriz. Bu sistem ile cep telefonları pda lar üzerinden çözünürlüğü yüksek kaliteli bir biçimde Tv kanallarını izleyebileceğiz. Nokia bunun için ilk cep telefonunu üretti ama piyasaya sunmadı. Nokia N92 bu iş için üretildi.

Eğer biraz bilgilendire bildi isem ne mutlu bana...
    Eğer Kafanıza Takılanlar var ise msn : Serkan@kesifkent.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanbaba -- 27 Şubat 2006; 0:37:05 >

• @serkanbaba, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    Bizde televizyonda törenle açılışı yapılınca bu olayın bi mok zannetik afedersin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.