Şimdi Ara

Nasıl bir mantıkla bunu programlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kafama 2 tane soru takıldı, yardımcı olursanız sevinirim :( Ben android için 2 tane uygulama yazmak istiyorum. Bu işe yeni yeni başladım.

1. sorum : Android için javada sıkıştırma ve şifreleme programı yazılabilir mi? Sonuçta java üst seviye bir dil ve herhangi bir dosyanın sıkıştırılıp şifrelenme işlemi java ile programlanabilir mi?

2. sorum : bir zamanlayıcı olsun istiyorum. Geriye doğru saysın veya kullanıcı herhangi bir tarih belirlediğinde, o tarihe gelince veya geri sayım bitince program uyarı versin. Ama programın kapatılması, telefonun kapatılması, bataryasının çıkarılması, telefon tarihinin değiştirlmesi gibi etkenler bu zamanlayıcıya müdahale edemesin istiyorum. Yani her ne olursa olsun süre geriye doğru akmaya devam etsin. Böyle bir şey yapılabilir mi, yapılabilirse nasıl bir mantıkla yapılabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: dert366

Merhaba arkadaşlar. Kafama 2 tane soru takıldı, yardımcı olursanız sevinirim :( Ben android için 2 tane uygulama yazmak istiyorum. Bu işe yeni yeni başladım.

1. sorum : Android için javada sıkıştırma ve şifreleme programı yazılabilir mi? Sonuçta java üst seviye bir dil ve herhangi bir dosyanın sıkıştırılıp şifrelenme işlemi java ile programlanabilir mi?

2. sorum : bir zamanlayıcı olsun istiyorum. Geriye doğru saysın veya kullanıcı herhangi bir tarih belirlediğinde, o tarihe gelince veya geri sayım bitince program uyarı versin. Ama programın kapatılması, telefonun kapatılması, bataryasının çıkarılması, telefon tarihinin değiştirlmesi gibi etkenler bu zamanlayıcıya müdahale edemesin istiyorum. Yani her ne olursa olsun süre geriye doğru akmaya devam etsin. Böyle bir şey yapılabilir mi, yapılabilirse nasıl bir mantıkla yapılabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

1- Java'nin kendi compression ve cripto library leri ile yapilabilir 3rd party bir sey kullanmadan.
    2- Bunu biraz daha acmalisin. Uyariyi verecek olan telefonun bataryasi cikarildiysa veremez. Bildigim kadariyla Android in hic bir versiyonu telefon kapaliyken Alarm calmiyor. ( Yaniliyor olabilirim ). Ya da kisi senin uyari vermek istedigin sirada telefonla konusuyorsa yine bazi sorunlar ile karsilasacaksin. Ama yapilir elbette. Ben olsaydim server-client yapardim, kisilerin uyarilarini server'da tutar, daha sonra da tum kayitli cihazlarina push ederdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

1. yapılabilir.
    2. yapılabilir
    quote:

nasıl bir mantıkla yapılabilir?

özel bir mantık gerekmiyor. şimdiye kadar program yazarken nasıl bir mantık kullandıysan gene onu kullan.

2. soru için özel bir mantık gerekiyor sonuçta telefon kapatılsa bile programın geriye doğru saymasını istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

1- Java'nin kendi compression ve cripto library leri ile yapilabilir 3rd party bir sey kullanmadan.
    2- Bunu biraz daha acmalisin. Uyariyi verecek olan telefonun bataryasi cikarildiysa veremez. Bildigim kadariyla Android in hic bir versiyonu telefon kapaliyken Alarm calmiyor. ( Yaniliyor olabilirim ). Ya da kisi senin uyari vermek istedigin sirada telefonla konusuyorsa yine bazi sorunlar ile karsilasacaksin. Ama yapilir elbette. Ben olsaydim server-client yapardim, kisilerin uyarilarini server'da tutar, daha sonra da tum kayitli cihazlarina push ederdim.

Mesela program 1 saate ayarlandı ve geriye doğru sayıyor. Telefon kapatılınca veya bataryası çıkarılınca bu geriye doğru sayımın durmasını istemiyorum. Server client olayı masraflı olmaz mı? ben de düşündüm onu ama uygulama hem interneti kullanması gerekecek hem de sunucu kiralamak gerekecek

• quote:

quote:

quote:

1. yapılabilir.
    2. yapılabilir
    quote:

özel bir mantık gerekmiyor. şimdiye kadar program yazarken nasıl bir mantık kullandıysan gene onu kullan.

2. soru için özel bir mantık gerekiyor sonuçta telefon kapatılsa bile programın geriye doğru saymasını istiyorum

o kadar biliyorsan niye sordun?

Çok saçma bir soru sorduğunun farkındasındır umarım.. Ben ne söylüyorum sen ne söylüyorsun. Yardımcı olmayacaksan daha fazla uzatma kardeşim

• dert366 D kullanıcısına yanıt
    Diger turlu isletim sistemi engellerse geri sayima mudahale etmis oluyor. En ucuz yontemi hard diske sistem saatini kaydedip onun uzerinden periyodik kontrol etmek. Ama en duzgun calisani server - client bana gore. Bunlarin hic biri telefonun kapaliyken calmamasi problemini cozemiyor, o da Android in sorunu. Ya da ozelligi diyelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla telefon kapalıyken alarm çalıyor. Hatta şarj bitmesin diye telefonu kapatıp yatarım hep. Discovery kullanıyorum.

Ha bu şekilde bir alarmı kendi yazdığın programla çaldırabilir misin onu bilmiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Diger turlu isletim sistemi engellerse geri sayima mudahale etmis oluyor. En ucuz yontemi hard diske sistem saatini kaydedip onun uzerinden periyodik kontrol etmek. Ama en duzgun calisani server - client bana gore. Bunlarin hic biri telefonun kapaliyken calmamasi problemini cozemiyor, o da Android in sorunu. Ya da ozelligi diyelim.

Evet sanırım server'den başka çözüm görünmüyor. Programın internete bağımlı olmasını istemiyorum. Hard diske sistem saatini kaydedersek dediğin gibi, o zaman telefon kapatılınca zamanlayıcı durur mu? telefon açıldığı zaman kaldığı yerden devam mı eder nasıl olur?
  • quote:

zaman ayırıp sorularına tek tek cevap verdim, ama nankörlük edip beni aşağıladın.

Seni aşağılamadım ne alakası var. Sen özel bir mantık gerekmiyor dedin. Ben de gerekmesi lazım dedim sonuçta bilgisayarda bios pili bile çıkarıldığında sistem saati sıfırlanıyor. Benim zamanlayıcımın telefon kapalıyken bile durmasını istemiyorum. Bunu mantığını soruyorum sen de madem biliyorsun neden soruyorsun diyorsun. Ben bildiğimi söylemedim ki
  • dert366 D kullanıcısına yanıt
    Surekli calisan bir zamanlayiciya ihtiyacin yok. Sistem saatini yazsin long formatinda, telefon acilinca sistem zamani ile son kaydedilen aradinda gecen zamandan devam edebilir geri sayima.

• quote:

Surekli calisan bir zamanlayiciya ihtiyacin yok. Sistem saatini yazsin long formatinda, telefon acilinca sistem zamani ile son kaydedilen aradinda gecen zamandan devam edebilir geri sayima.

Evet mantıklı teşekkür ederim. :)
  • quote:

quote:

Ben bildiğimi söylemedim ki

bilmediğin şeyin sıradan değil özel olduğunu nasıl bilebilirsin?

Bir yoldan gidemeyeceğini bilmen hangi yoldan gideceğini bildiğin anlamına gelmez. O yolun çıkmaz sokak olduğunu görüyorsun ve gidilmeyeceğini biliyorsun ama diğer yolları bilmiyorsun. Ben kendimi ifade edemiyorum sanırım. Ne anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1. yapılabilir.
    2. yapılabilir
    quote:

o kadar biliyorsan niye sordun?

Çok saçma bir soru sorduğunun farkındasındır umarım.. Ben ne söylüyorum sen ne söylüyorsun. Yardımcı olmayacaksan daha fazla uzatma kardeşim

zaman ayırıp sorularına tek tek cevap verdim, ama nankörlük edip beni aşağıladın.

Hocam troll müsün allah aşkına

• yani kesin birşey söylemek istemem ama genelde telefonlarda pil çıkarıldımı tarih ve saat sıfırlanabiliyor. ( telefondan telefona değişirmi bilemem )

yani ozaman sen sanırım bir snucuya ihtiyac duymalısın telefon acıldıktan sonra direk o sunucu ile senkr. yapıp kaldığı yerden devam etmeli tıpki bir mail hesabının senkr gibi. hani olur ya bazı program yada oyunlarda facebook yada google + bağlantısı yaparız sonra kaldığımız yerden hep devam ederiz o sayede yani eğer oyle olmaıs mümkünse en garanti yol bu olmalı :D

Not: sadece mantık yürüttüm benim mantığım ahmede mehmede doğru gelmeyebilir ama sonucta fikir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 24 Aralık 2015; 14:03:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.