Şimdi Ara

Nasıl bir düzen var bu Dünya'da?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iş görüşmesine çağırdılar, gittim. Ilki olumlu geçti ve benden bir Örneği istediler. Yaptım, beğenildi ve Maaş olarak ise bir rakam söylediler tahmini. Dün Görüşmeye gittiğimde bana Önerilen rakamın yarısını teklif ettiklerinde başımdan kaynar sular döküldü resmen. Modern kölelik böyle bir şey sanırım. Çok sinirliyim çok..

Dip not:

Şirket bilgileri ve diğer bilgilerini paylaşmam etik olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

Iş görüşmesine çağırdılar, gittim. Ilki olumlu geçti ve benden bir iş Örneği istediler. Yaptım, beğenildi ve Maaş olarak ise bir rakam söylediler tahmini. Dün Görüşmeye gittiğimde bana Önerilen rakamın yarısını teklif ettiklerinde başımdan kaynar sular döküldü resmen. Modern kölelik böyle bir şey sanırım. Çok sinirliyim çok..

Dip not:

İstediğiniz miktar neydi ?
  • Her insanda kendi düzenini benimsetecek kapasite vardır aslında. Önemli olan elindeki kartları nasıl değerlendirdiğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

Iş görüşmesine çağırdılar, gittim. Ilki olumlu geçti ve benden bir iş Örneği istediler. Yaptım, beğenildi ve Maaş olarak ise bir rakam söylediler tahmini. Dün Görüşmeye gittiğimde bana Önerilen rakamın yarısını teklif ettiklerinde başımdan kaynar sular döküldü resmen. Modern kölelik böyle bir şey sanırım. Çok sinirliyim çok..

Dip not:

Kardesim ekmek aslanin agzinda degil artik midesinde.Cok umitli olma bu duzenden

• Dünyadan ziyade Türkiye'de nasıl bir düzen var demeliydiniz çünkü Almanya'da olsanız hakkınız neyse alırdınız aynen.

İşiniz olmasa devlet size orada tak diye işsizlik maaşı verirdi, eviniz yoksa ev verirdi, çocuk sahibi olsanız 140 Euro tak diye çocuk parası verirdi.

Ama burası Türkiye orası Almanya..

Bizim onlar gibi olabilmemiz mümkün olamayacak çünkü tepedeki iktidarın amacı Türkiye'yi Almanya yapmak değil, tam tersine ucuz işçi ve emekçi ülkesi yapmak.

Bu ülkenin vatandaşlarını 1 makarnaya muhtaç edip sonra sadakaya bağlayıp şükrettirmek yapmak istedikleri şey..

Milyonlarca Suriye'li mülteci getirildi ülkeye, neden ? çok basit...Türkiye olarak sermaye sahiplerine daha fazla vergi koymanın imkanı yok çünkü zaten dünyanın en ağır vergileri var daha ne vergisi koyulacak sermaye sahiplerine, bunun
    yerine yatırımcıları cezbetmek için geriye tek bir şey kalıyor..

O da emek / işgücünü ucuzlatmak...rte neden 5-6 yıldır en az 3 çocuk diye yırtınıyor ? İşte bunun için..

Ama türk halkıda o kadar enayi olmadığı için doğu bölgeleri dışındakiler yapmıyor...peki o zaman ne yapar rte ? gider milyonlarca Suriye'li mülteciyi ülkeye doldurur ve işgücü diplere düşer..

Sermaye sahipleri için artık 3 kuruşa çalıştırmaya aday milyonlarca işçi adayı var..Sermaye sahipleri için farketmez , ister Suriye'li ister Türkiye'li olsun kim ucuza çalışırsa ona iş verilir.

Türk halkı kendisine ne kadar büyük bir kazık atıldığını henüz göremedi belki ama ilerde mutlaka görecektir..

Bu ülkenin vatandaşları asgari ücretle bile iş bulamadığında ve elin Suriye'lileri 500 tl ye bütün ayak ve emek ağırlıklı işleri yapmaya başladığında anlayacak ne kadar fena bir kötülük yapıldığını kendisine..

Ama iş işten geçecek, hep böyle olmadı mı ? Hep iş işten geçtikten sonra halk kendisine ne yapılmaya çalışıldığını anlamadı mı ?

İşte bugünün gerçeklerinin özeti aşağıdadır :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 4 Temmuz 2015; 1:55:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Dünyadan ziyade Türkiye'de nasıl bir düzen var demeliydiniz çünkü Almanya'da olsanız hakkınız neyse alırdınız aynen.

İşiniz olmasa devlet size orada tak diye işsizlik maaşı verirdi, eviniz yoksa ev verirdi, çocuk sahibi olsanız 140 Euro tak diye çocuk parası verirdi.

Ama burası Türkiye orası Almanya..

Bizim onlar gibi olabilmemiz mümkün olamayacak çünkü tepedeki iktidarın amacı Türkiye'yi Almanya yapmak değil, tam tersine ucuz işçi ve emekçi ülkesi yapmak.

Bu ülkenin vatandaşlarını 1 makarnaya muhtaç edip sonra sadakaya bağlayıp şükrettirmek yapmak istedikleri şey..

Milyonlarca Suriye'li mülteci getirildi ülkeye, neden ? çok basit...Türkiye olarak sermaye sahiplerine daha fazla vergi koymanın imkanı yok çünkü zaten dünyanın en ağır vergileri var daha ne vergisi koyulacak sermaye sahiplerine, bunun
    yerine yatırımcıları cezbetmek için geriye tek bir şey kalıyor..

O da emek / işgücünü ucuzlatmak...rte neden 5-6 yıldır en az 3 çocuk diye yırtınıyor ? İşte bunun için..

Ama türk halkıda o kadar enayi olmadığı için doğu bölgeleri dışındakiler yapmıyor...peki o zaman ne yapar rte ? gider milyonlarca Suriye'li mülteciyi ülkeye doldurur ve işgücü diplere düşer..

Sermaye sahipleri için artık 3 kuruşa çalıştırmaya aday milyonlarca işçi adayı var..Sermaye sahipleri için farketmez , ister Suriye'li ister Türkiye'li olsun kim ucuza çalışırsa ona iş verilir.

Türk halkı kendisine ne kadar büyük bir kazık atıldığını henüz göremedi belki ama ilerde mutlaka görecektir..

Bu ülkenin vatandaşları asgari ücretle bile iş bulamadığında ve elin Suriye'lileri 500 tl ye bütün ayak ve emek ağırlıklı işleri yapmaya başladığında anlayacak ne kadar fena bir kötülük yapıldığını kendisine..

Ama iş işten geçecek, hep böyle olmadı mı ? Hep iş işten geçtikten sonra halk kendisine ne yapılmaya çalışıldığını anlamadı mı ?

İşte bugünün gerçeklerinin özeti aşağıdadır :

Şu adama hala 3 çocuk için saldırıyorsunuz ya cehaletinizi ulu orta sergiliyorsunuz.

Bir ailenin soyunun devam edebilmesi için en az 3 çocuk yapması şart.
    Kendi evladını yetiştirmek yerine it eğitmeye çalışan gereksiz insan kalabalığı olmaktan öteye geçemezsiniz bu kafayla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ayanozer kullanıcısına yanıt
    Bugünün şartlarında aklı başında kimse aman soyumuz devam etsin zihniyetiyle hareket etmez..

Bugün soy-sopla işler yürümüyor.

Ülkeyi gereksiz insan kalabalıklarıyla doldurup taşırıp ancak sermaye sahiplerine 3 kuruşa köleler üretirsiniz başka da bir şey olmaz..Bu iktisat kanunlarında gayet açık yazar..

Bu arada ne kadar düzeyli yorum yazdığınız da ortada son cümlenizden..Kötü söz sahibine aittir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bugünün şartlarında aklı başında kimse aman soyumuz devam etsin zihniyetiyle hareket etmez..

Ülkeyi gereksiz insan kalabalıklarıyla doldurup taşırıp ancak sermaye sahiplerine 3 kuruşa köleler üretirsiniz başka da bir şey olmaz..Bu iktisat kanunlarında gayet açık yazar..

Bu arada ne kadar düzeyli yorum yazdığınız da ortada son cümlenizden..Kötü söz sahibine aittir..

Boşver hocam istersen dünyanın en geçerli kanıtını göster bunlara yine inanmazlar çünkü tam olarak algı operasyonunun içerisindeler. Bu ülkede insan hakları veya yaşam koşullarının kötü olduğundan bahsetmekte işlemiyor, ekonomik koşulları düşük insanlar çoğunlukta çünkü bu düşünceyi savunan. Ben artık şu düşüncedeyim, ekonomik durumu iyi olan özgürlük istiyor, ekonomik durumu kötü olan ise ekmek istiyor ama ekmeği çakaldan istiyor. Sorun bence tam olarak burada.

• quote:

Kotu söz soylemedim o son soylediğim çok doğru.

Para için geleceğini satmak diye tam da buna deniyor. Senden 5 kat daha az kazanayım da ben çocuklarımı severek onlarla yaşayayım, olurken beni onlar uğurlasınlar.

Sizde kuçularınızla eğlenmeye devam edin. Çok paranız olsa ne yazar bugüne kadar yanında birşey taşıyanını göremedik.

Okumuş cahiller.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.