Şimdi Ara

Nasa veya Cern'de çalışmak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
11.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi bölümü okumalıyım ünide, fizik bölümü hariç?

Edit:http://mezun.ku.edu.tr/...dan-haberler/cenkyildiz
    CERN'de çalışan bir Türk, benim gibi bu yönde hayali olanlar okumalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jossihido -- 7 Ocak 2014; 6:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılım ve computer science dediğimiz daha çok bilgisayar ve otomasyon ağırlıklı..

• quote:

Orijinalden alıntı: sabancıbilgisayar

Yazılım ve computer science dediğimiz daha çok bilgisayar ve otomasyon ağırlıklı..

Tabii ki bu bölümler de olur ama benim istediğim daha çok modern fizik ile ilgili bölümler. Hedefim ilk 5000, gelirse ee makine bilgisayar mühendislikleri değil de daha çok benim istediğim alanla ilgili bi mühendislik yazmak istiyorum.

• bunu ben de merak ediyorum tübitak nasa cern gibi yerlerde çalışmak için ne okumalıyız zaten türkiye de fizik bölümü okusan almazlar fizik bölümünden mezunlar genelde öğretmen ya da işsiz oluyorlar
  • Bilen varsa alıntılasın. Lütfen banada lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı! Arkadaşlar bu sorunun cevabını bekleyen bir iki kişi değil eminim, yardım edecek birileri yok mu ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: jossihido

Yukarı! Arkadaşlar bu sorunun cevabını bekleyen bir iki kişi değil eminim, yardım edecek birileri yok mu ya?

itü de uçak ve uzay mühendisliği var, ders olarak baya uygun , tabi çalışmak istediğin düzeye göre değişir ama anladığım kadarıyla istediğin bölüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attj4d -- 6 Ocak 2014; 21:01:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • attj4d kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum biraz araştırdım ve bölüm hakkında biraz da olsa bilgi sahibi oldum. Daha çok nasa için uygun bölüm.

Peki ya parçacık fiziği konusunda bölüm önerebilecek var mı?

• quote:

Sağol dostum biraz araştırdım ve bölüm hakkında biraz da olsa bilgi sahibi oldum. Daha çok nasa için uygun bölüm.

genellikle üniversitelerin fizik yüksek lisansı veya fizik doktorası dersleri arasında quantum physics ( parçacık fiziği) üzerine yoğunlaşılıyor, lisans bölümlerinde bu konuda ders veren bölüm varsa bilenler bilgilendirsin lütfen

edit : googledan bir kaç arama sonucu şunu buldum :http://mezun.ku.edu.tr/haberler/mezunlardan-haberler/cenkyildiz

koç üni. fizik bölümü mezunu birisi şu an CERN de çalışıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attj4d -- 6 Ocak 2014; 21:39:48 >

• hocam nasa ve cern de tek bölüm mezunu çalışmıyor ki? bircok alandan insan ve zilyon tane uzmanlik alani var. mesela bir arkadasim amerikada aerospace okuyor onlarin okuldan nasaya gidenler oldugunu soylemisti, ama cok yuksek rekabet varmis.

• Fizik okuyanlar hep işsiz ve öğretmen mi http://www.physics.bilkent.edu.tr/tr/index.php/bilgi/mezunlarimiz .Bu arada bu bölümler için en ideali tabikide fizik okumak.Eğer fizikte olimpiyat dereceleriniz yoksa bu işe Türkiyede başlamak zorundasınız eğer varsaki Zaten Abd de 10 civarı üniversiteye başvurursunuz ve illaki kabul alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drixer -- 6 Ocak 2014; 21:54:12 >
  • Tübitak Uzay'da (Göktürk-2 uydusunu yapan kurum) çalışanların büyük çoğunluğu elektrik-elektronik mühendisliğinden istihdam edilmiş. Daha sonra fizik ve bilgisayar mühendisliği var.

• Yaş kaç ?

• cemaat veya ak parti'den tanıdıkların olması lazım yoksa zor
  • kenek K kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi fizik bitirip amerikada doktora yaparsan ayrı tabi.
  • quote:

Parçacık fiziği diyorsun, fizik harici bölüm istiyorsun. Tarih bölümünde parçacık fiziği dersi verecek halleri yok ya
  • Dostum ben onu fizik bölümünün konumu ve zorluğundan dolayı dedim, benim istediğim mesela eem okuyup bu alanda master vs. yapıp bu seviyelere gelmek. Bir de sınav istediğim gibi gelirse fizik yazmam biraz fazla idealistlik olur kanımca.

• ezequiel1 kullanıcısına yanıt
    Benim sorum da bu zaten, mesela nasanın sitesinde çalışanların meslekleri yazıyor ve her çeşit mühendislik var aklınıza ne geliyorsa, nasa için değil de cern için,parçacık fiziği için, ülkemizde ilk 5000den hangi bölümün okunması idealdir? 95 eylül doğumluyum bu arada.

• Yıldız Tozu kullanıcısına yanıt
    Çok sağol dostum bunu ilk mesaja alalım da okunsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.