Şimdi Ara

NASA’nın Mars gezgini, arızalı Ingenuity helikopterini fotoğrafladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın Mars gezgini, arızalı Ingenuity helikopterini fotoğrafladı
    NASA'nın Perseverance keşif aracına dahil olarak Mars yüzeyine 2021 yılında iniş yapan Ingenuity helikopteri, geçtiğimiz haftalarda yaşadığı rotor hasarı nedeniyle görev dışı kalmıştı. Bu olaydan yaklaşık iki hafta sonra, geçtiğimiz pazar günü NASA, Perseverance keşif aracıyla Ingenuity helikopterinin fotoğrafını çekti. Ingenuity, uzakta, kumul bir tepenin üzerinde dururken görünüyor.



    Ingenuity helikopterine son bakış



    NASA’nın Mars gezgini, arızalı Ingenuity helikopterini fotoğrafladı
    Ingenuity’nin 18 Ocak'taki bir uçuşu sırasında, Mars arazisinin şekilsiz ve kumlu bir parçasına iniş yaparken rotorlarında hasar meydana gelmişti. Helikopter genellikle yön bulmasına yardımcı olması için kayalar gibi peyzaj özelliklerinden yararlanıyordu ancak 72. uçuşunda bunlar olmadan uçtu ve iniş yaptı. İniş sırasında da muhtemelen rotor kanatları Mars yüzeyine temas etti ve görünürde bir kanatçık kırıldı.



    NASA’nın Mars gezgini, arızalı Ingenuity helikopterini fotoğrafladı
    Ingenuity, Perseverance keşif aracıyla birlikte 18 Şubat 2021'de iniş yapmıştı. Ingenuity, Nisan 2021'de Mars semalarına çıktığında, başka bir gezegende motorlu bir hava aracının ilk uçuşunu gerçekleştirerek tarihe geçti. Ingenuity-Perseverance ikilisi o zamandan beri Jezero Krateri olarak bilinen bir bölgeyi araştırıyor ve Kızıl Gezegen'de milyarlarca yıl önce yaşam barındırmış olabilecek antik su kütlelerinin izlerini keşfediyor. Ingenuity, Perseverance için bir gözcü görevi görerek gezginin keşfedeceği ilgi çekici alanların belirlenmesini sağladı.



    Ayrıca Bkz.NASA’nın Mars helikopteri artık uçamayacak: İşte yaşanan tüm gelişmeler



    NASA, bir gün Satürn'ün en büyük uydusu Titan'ı keşfetmek üzere nükleer enerjiyle çalışan Dragonfly adında başka bir insansız hava aracı daha geliştiriyor. Ajans Dragonfly'ın en erken 2028'de fırlatılmasını bekliyor. Ayrıca Mars için de daha gelişmiş helikopterler geliştiriliyor.




    Kaynak:https://www.space.com/mars-ingenuity-helicopter-perseverance-rover-photo-red-planet-surface







  • rip o7

  • NimbleSoul kullanıcısına yanıt
    o7

  • yabanci bir gezegende helikopter konseptinin ne kadar basarili olabilecegini gosterdi. bu acidan oldukca basarili bir calismaydi. titana gidecek dragonfly i merak ediyorum. keza titan ucmak icin mukemmel bir yer. atmosfer kalin, mars gibi ince degil, kanatlar cok daha fazla itis sagliyabilir ve kutlecekimi cok daha az. bizim ayimizdan bile daha az, dunyadakinin 7de biri. bu ortamda bir insan bile kollarina kanat takip kendi gucu ile ucabilir. titana gidecek ucan bir arac cok uzak mesafeleri kolayca asabilecektir, cok daha hizli cok daha fazla bilgi toplayabilir. tabi kontrollu ucabilmesi icin cok ileri bir yapay zekaya ihtiyaci var. ayrica kalin atmosfer demek daha guclu firtinalar demek, hele titan gibi atmosferik olaylarin yagmurun karin bulundugu bir yerde. buna nasil bir cozum dusunuyorlar onu merak ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.