Şimdi Ara

NASA, Çin’in Mars aracının aylardır aynı yerde durduğunu fotoğrafladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, Çin’in Mars aracının aylardır aynı yerde durduğunu fotoğrafladı
    Çin'in başka bir gezegene indirdiği ilk Mars keşif aracı olan Zhurong, bir süredir uykuda. Çin, bir yıldan daha kısa bir süre önce aracı uyku moduna almıştı. Aralık ayında uyandırılması gereken keşif aracının halen daha uykuda olduğu NASA’nın yörünge aracı Mars Reconnaissance Orbiter tarafından ortaya çıkartıldı.



    Çin'in Mars aracı uykusundan uyanamadı



    Salı günü yayınlanan görüntüler, NASA'nın Mars Reconnaissance Orbiter'da bulunan HiRISE kamerası tarafından yakalandı. Hemen aşağıdaki fotoğrafta yan yana olan üç sahne bulunuyor ve bunlar sırasıyla 11 Mart 2022, 8 Eylül 2022 ve 7 Şubat 2023’e ait görüntülerden oluşuyor. Çin, Mayıs 2022’de aracı kış uykusu moduna almış ve Aralık ayı sonlarında da Mars baharının başlamasıyla uyandıracağını söylemişti.



    NASA, Çin’in Mars aracının aylardır aynı yerde durduğunu fotoğrafladı
    Ancak Aralık ayını geride bıraktıktan sonra Çin Ulusal Uzay İdaresi'nin (CNSA) araç hakkında tamamen sessiz kalması bazı şüpheleri ortaya çıkardı. Aracın neden tekrardan devreye girmediği belirsiz ancak kış mevsimi boyunca yaşanan fırtınalar nedeniyle Zhurong’un güneş panellerinin kapanmış olabileceği ve yeterli enerjinin sağlanamadığı düşünülüyor.



    Ayrıca Bkz.Jamess Webb, yakın galaksilerden çarpıcı görüntüler yakaladı



    Öte yandan, NASA'nın Curiosity ve Perseverance araçları, bir radyoizotop güç sistemi kullanarak Mars'ın kış mevsiminde de güç üretimi sağlayabiliyor. Zhurong’un içerisinde herhangi bir nükleer radyoizotop güç ünitesi ise bulunmuyor. Dolayısıyla enerji için tek yolu güneş panelleri.



    Çin’in Zhurong aracı ülkenin gezegeneler arası ilk görevi olan Tianwen-1’in bir parçası konumunda. 2020’de fırlatılan misyon ile ilk olarak gezegenin yörüngesine veri aktarım uydusu Tianwen-1 oturtuldu. Sonrasında yörüngedeki araçtan ayrılan Zhurong, Mars’ın Utopia Planitia bölgesine inerek keşif çalışmalarına başladı. Araç, uykuya dalmadan önce 1.921 metre yol katetti.




    Kaynak:https://gizmodo.com/new-nasa-images-reveal-grim-state-chinas-mars-rover-1850141533







  • NASA, Çin’in Mars aracının aylardır aynı yerde durduğunu fotoğrafladımor ve ötesiyoutube
    'Uyan' ('Dünya Yalan Söylüyor', 2004) © 2004 Rakun Müzik Animasyon: "Стеклянная гармоника" (Glass Harmonica, 1968), Andrei Khrzhanovsky Albümün tamamını dinleyin: Spotify: http://smarturl.it/DYS_Spotify iTunes: http://smarturl.it/DYS_Apple Kanala abone olun: http://smarturl.it/mvo_yt Güncel konser takvimi: https://morveotesi.com/#konser mor ve ötesi’ni takip edin: http://facebook.com/morveotesi https://twitter.com/mvoofficial https://instagram.com/mvoofficial https://youtube.com/morveotesi http://www.bandsintown.com/track/mor%20ve%20%C3%B6tesi https://morveotesi.com
    https://www.youtube.com/watch?v=axxB5f2yUAM
  • Çin malı sonuçta :D

  • vay be adamlar marsta top koşturuyor :D

  • hayırdır hacı !
    herkes amerikancıymış gibi çin i kötülercesine yorumları gömüyor.
    daha senin kendi bağımsız füze sistemin bile yok uzaya çıkamamışsın.

    belki amerikan yapımı F16 larlar oksijen tüpü takıp bir tık daha yükselme ihtimalin olası olabilir gibi ! hadi hayırlısı :D

    geri dönüşte akmosferde yanma sakın !

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    tıklamayın =)

  • İşte bunlar hep tecrübe NASA, Çin’in Mars aracının aylardır aynı yerde durduğunu fotoğrafladı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Longg_Night -- 24 Şubat 2023; 12:36:55 >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    Yok haci sabret o oksijen tüplerini sana montalayıp seni ilk uzay adamı yapacaz. Nasıl olsa senin gibilerine bu ülkede ihtiyaç olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.