Şimdi Ara

NASA CANLI YAYIN'EARTH FROM SPACE' DÜZ DÜNYACILAR KONUYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gravity filmindeki görüntülerle nasanın görüntülerini birbirinden ayırabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

quote:

quote:

Görüntü gerçekse neden onbinlerce uydudan biri gözükmüyor sorusunu sorarak bakalım kaç kişiyi avıma düşürebileceğim görelim.

şuna bakarmısın

Dostum bu tip videoları çok izledim. Hepsinin tek ortak noktası vardı.O da şu: Tek amaçları izlenme kasmak olan ne coğrafya ne fizik bilgisi olmayan kişiler tarafından hazırlanmış olmaları. Flatearth dediğiniz şeyin gerçek olması çok çok çok zor. Yani hadi diyelim bizi kandırıyorlar. Bununla ilgilenen milyonlar var. Fizikçiler matematikçiler. Ulan hepsi mi yanlış hesaplıyor nasıl olur yani buna nasıl evet hepsi yanlış hesaplıyor denir. Yani düz olup da bizden gizlenmesi zaten imkansız. Ama başka bir şekilde düzlük yani şuan bilimin bilmediği bir şey belki olabilir ama emin ol bu teoriciler de onu zaten bilemez. Zaten genelde boş insanlar bunlar. Muhtemelen de lise coğrafya derslerini görmediler. Ya da dersleri dinlemediler.

Edit: Mevsimlerle ilgili kısmını daha izledim. Ve yine saçmaladı. Eğer yapabiliyorlarsa şu teoriciler az Dünyanın yukarlarına çıkıp güneşe ulaşmaya çalışsın bakalım 8 dakikada mı gidiliyor yoksa birkaç saniye yeterli mi. Yani söylenenler o kadar saçma ki. Güneşin yüzey sıcaklığı dünyanın çekirdek sıcaklığı yanlış bilmiyorsam. Güneş orda bahsedilen kadar yakın olsa dünya buharlaşırdı

düzse dünya galaksiler galaksilerin içindeki yıldızlar gezegenler karadelikler nebulalar ve evrenin % 90'ı olan kara madde yalan,yani uzayda tek dünya var ve biz güneşin etrafında değil güneş bizim etrafımızda dönüyor ve dnya sabit,bunun gibi teoriler ne kadar gerçek ona bakarsak bunlarda yalan,newtona gore, eger uzayda bir noktadan, belirli bir yonde harekete basladiysaniz, hareketiniz herhangi bir dis etki olmadikca dogrusal devam eder. bunu einstein'a sorarsaniz hareketinizin dogrusal olacagi garanti degildir fakat, uzay dokusundaki en kisa yoldan gideceginiz kesindir. yani eger uzayiniz bir kutle tarafindan bukulmusse, sizin hareketiniz de bu egriler yonunde kayacaktir. kisacasi, bizim yercekimi dedigimiz, aslinda o kutlenin uzay*zaman dokusunda yarattigi bukulme. einsteinin baslardaki hatasi, kutlenin sadece uzayi buktugunu dusunmesiydi. fakat uzay ve zamanin ayrilmaz kavramlar oldugunu ongorup, her ikisinin birlikte bukuldugunu kesfedince, modellemede yasadigi sorunlar ortadan kalkiyordu. modelinin denklemlerini "tensor" denen matematiksel nesneleri kullanarak kurmus ve gezegen hareketlerini newton kutlecekiminin denklemlerinden cok daha duyarli bir sekilde hesaplamistir.

İyi dedin hocam da şimdi bunu bana neden söylüyorsun ki :D Ben zaten teorinin saçma olduğunu düşünüyorum. Milyonlarca matematikçinin fizikçinin yanılma olasılığı neredeyse sıfır. Yani Newton yanılsa bile dünya düz demedi. Çünkü geoit olduğu açık ve zaten şundan 30 yıl sonra insanlar kendi gözleriyle görecekler. Ömrü max 30 yıl olan bir teori aslında bakarsan. Şuan da teleskopu olan zaten canavar gibi hesaplar yani.

7 - 8 yıldır astronomi ile ilgileniyorum
    Konus 1793 marka 200 mm lik teleskobum var (dı şu an arkadaşa sattım, ama çok ihtiyac aında yine gidip çekim yaparım)
    Çok net ay fotosu çektim, kraterleri, yuvarlaklığı çok çok net görünüyor olmasına rağmen ısrarla "atmosferdeki ışığın kırılması sebebiyle yuvarlak görüyorsun aslında ay da düz" diyebilecek kadar cahil bunlar.
    Jupiter fotosu koydum. Saturn fotosu koydum yine inanmadılar.
    Üyesi olduğum gökbilim forumunda astrofotoğrafçılığı yapan arkadaşların profesyonelce yaptığı çekimleri koydum yine inanmadılar.

Hong Kong sahilinden bir resim koydular, neymiş 220km uzaktaki binaların 1. katı görünüyormuş.
    Sonra o resmin deniz seviyesinden değil de 390 mt yüksekten çekildiği ortaya çıktı.
    Aynı resmin deniz seviyesinden çekilmiş fotosunu koydular, binaların ilk 3 katı görünmüyor bile....
    Bunların ellerinde 1 tane bile somut kanıt yok. Hep başkasının uydurmalarını kanıt diye sunuyorlar.
    Kendi gözlemleri yok, kendi araştırmaları yok, kendileri herhangi bir test yapmamış. ellerinde koca bir sıfır var ama hans'ın, steve'in yayınladığı videolara körü körüne inanıyorlar.

biz 220 sayfa tartıştık 500 tane ispat sunduk yine inanmadılar.
    madem o kadar kesin eminsiniz ve elinizde delil var, gidin üniversiteye, profesorlerle konuşun, çıkın tv ye açıklayın.
    insanlık bugüne kadar kandırıldı deyin, almadığınız ödül kalmaz. başta nobel alır, paraya boğulur hayatınız değilir dedik. ııhh.. yemedi.
    onlar da biliyor küre dünya olduğunu ama maksat gündemde kalmak.

• Dün gece izledim çok iyidi. Avrupa'daki İtalya tarafını gösterdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner'in teleskop ile cektim dediğin saturn resmini buldum:

NASA CANLI YAYIN"EARTH FROM SPACE" DÜZ DÜNYACILAR KONUYA

http:// i.hizliresim. com / gqrL20.jpg

Gök cisimlerinin 2D 3D olmasına fazla takılmışsın. fakat düz dünyacı olarak ben satürn gibi gökcisimleri 100% iki boyutludur demiyorum ki? Sadece uzay filmleri, astronomi ve bilim yayınlarında anlı şanlı görkemli satürn tasvir ve illüstrasyonlarındaki gibi dünyadan 764x büyük ve etrafında "düz" düzlemde dönen buz parçaları olan bir gezegen değil diyorum. Evet, teleskopta göründüğü gibi bir yuvarlak etrafında da elips var ve evet, elipsin içinde yuvarlak 3. boyuta da sahip olabilir ancak bu başka, insanları kafalamak için kullanılan satürn illüstrasyonları farklı.

Haa her insan kafalanabilir,ona ben de dahilim. 1995 Ağustos'ta kaldığım öğrenci yurdundaki Internete bağlı Win 3.1 bilgisayardan Yahoo üzerinde Challenger Disaster konusunu araştırıyordum olayın "resmi açıklaması" na ulaşmıştım: "yakıt tankı sızdırmazlık contası, mekiğin fırlatıldığı gün hava cok soğuk olduğundan sertleşmiş, roket havalandıktan sonra birden ısınıp zorlanınca yakıt sızdırmaya başlamış, sızan yakıt ateşleme ünitesine ulaşınca korkunç patlama meydana gelmiştir, olayla ilgili parçayı NASA'ya tedarik eden firma hakkında soruşturma başlatılmıştır" şeklinde cok güzel yutmuştum. 1995-2016 arası 21 sene gerçekleri bilen fakat kafalanmış halde ben de dolaştım , olayda 7 astronotun öldüğünü düşünüp üzüldüm ancak 2016'da ölmediklerini görünce (7 astronotun 6'sı canlı, belgeleri var : ) sevinsem mi yoksa kafalandığım için üzülsem mi çelişkide kaldım. Arasıra sen de bilgini gözden geçir, arasıra çelişkide kal; öyle benim teleskobum var, ilgim var, ben bilirim modunda olursan kendini kendini kandırmış olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

quote:

quote:

quote:

Görüntü gerçekse neden onbinlerce uydudan biri gözükmüyor sorusunu sorarak bakalım kaç kişiyi avıma düşürebileceğim görelim.

şuna bakarmısın

Dostum bu tip videoları çok izledim. Hepsinin tek ortak noktası vardı.O da şu: Tek amaçları izlenme kasmak olan ne coğrafya ne fizik bilgisi olmayan kişiler tarafından hazırlanmış olmaları. Flatearth dediğiniz şeyin gerçek olması çok çok çok zor. Yani hadi diyelim bizi kandırıyorlar. Bununla ilgilenen milyonlar var. Fizikçiler matematikçiler. Ulan hepsi mi yanlış hesaplıyor nasıl olur yani buna nasıl evet hepsi yanlış hesaplıyor denir. Yani düz olup da bizden gizlenmesi zaten imkansız. Ama başka bir şekilde düzlük yani şuan bilimin bilmediği bir şey belki olabilir ama emin ol bu teoriciler de onu zaten bilemez. Zaten genelde boş insanlar bunlar. Muhtemelen de lise coğrafya derslerini görmediler. Ya da dersleri dinlemediler.

Edit: Mevsimlerle ilgili kısmını daha izledim. Ve yine saçmaladı. Eğer yapabiliyorlarsa şu teoriciler az Dünyanın yukarlarına çıkıp güneşe ulaşmaya çalışsın bakalım 8 dakikada mı gidiliyor yoksa birkaç saniye yeterli mi. Yani söylenenler o kadar saçma ki. Güneşin yüzey sıcaklığı dünyanın çekirdek sıcaklığı yanlış bilmiyorsam. Güneş orda bahsedilen kadar yakın olsa dünya buharlaşırdı

düzse dünya galaksiler galaksilerin içindeki yıldızlar gezegenler karadelikler nebulalar ve evrenin % 90'ı olan kara madde yalan,yani uzayda tek dünya var ve biz güneşin etrafında değil güneş bizim etrafımızda dönüyor ve dnya sabit,bunun gibi teoriler ne kadar gerçek ona bakarsak bunlarda yalan,newtona gore, eger uzayda bir noktadan, belirli bir yonde harekete basladiysaniz, hareketiniz herhangi bir dis etki olmadikca dogrusal devam eder. bunu einstein'a sorarsaniz hareketinizin dogrusal olacagi garanti degildir fakat, uzay dokusundaki en kisa yoldan gideceginiz kesindir. yani eger uzayiniz bir kutle tarafindan bukulmusse, sizin hareketiniz de bu egriler yonunde kayacaktir. kisacasi, bizim yercekimi dedigimiz, aslinda o kutlenin uzay*zaman dokusunda yarattigi bukulme. einsteinin baslardaki hatasi, kutlenin sadece uzayi buktugunu dusunmesiydi. fakat uzay ve zamanin ayrilmaz kavramlar oldugunu ongorup, her ikisinin birlikte bukuldugunu kesfedince, modellemede yasadigi sorunlar ortadan kalkiyordu. modelinin denklemlerini "tensor" denen matematiksel nesneleri kullanarak kurmus ve gezegen hareketlerini newton kutlecekiminin denklemlerinden cok daha duyarli bir sekilde hesaplamistir.

Vov Yazınız ilgimi çekti, bir ara kendimi bu konulara atamalıyım

Dostum hemen fizik işine gir emin ol başarıcaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Öner'in teleskop ile cektim dediğin saturn resmini buldum:

NASA CANLI YAYIN"EARTH FROM SPACE" DÜZ DÜNYACILAR KONUYA

http:// i.hizliresim. com / gqrL20.jpg

Gök cisimlerinin 2D 3D olmasına fazla takılmışsın. fakat düz dünyacı olarak ben satürn gibi gökcisimleri 100% iki boyutludur demiyorum ki? Sadece uzay filmleri, astronomi ve bilim yayınlarında anlı şanlı görkemli satürn tasvir ve illüstrasyonlarındaki gibi dünyadan 764x büyük ve etrafında "düz" düzlemde dönen buz parçaları olan bir gezegen değil diyorum. Evet, teleskopta göründüğü gibi bir yuvarlak etrafında da elips var ve evet, elipsin içinde yuvarlak 3. boyuta da sahip olabilir ancak bu başka, insanları kafalamak için kullanılan satürn illüstrasyonları farklı.

Haa her insan kafalanabilir,ona ben de dahilim. 1995 Ağustos'ta kaldığım öğrenci yurdundaki Internete bağlı Win 3.1 bilgisayardan Yahoo üzerinde Challenger Disaster konusunu araştırıyordum olayın "resmi açıklaması" na ulaşmıştım: "yakıt tankı sızdırmazlık contası, mekiğin fırlatıldığı gün hava cok soğuk olduğundan sertleşmiş, roket havalandıktan sonra birden ısınıp zorlanınca yakıt sızdırmaya başlamış, sızan yakıt ateşleme ünitesine ulaşınca korkunç patlama meydana gelmiştir, olayla ilgili parçayı NASA'ya tedarik eden firma hakkında soruşturma başlatılmıştır" şeklinde cok güzel yutmuştum. 1995-2016 arası 21 sene gerçekleri bilen fakat kafalanmış halde ben de dolaştım , olayda 7 astronotun öldüğünü düşünüp üzüldüm ancak 2016'da ölmediklerini görünce (7 astronotun 6'sı canlı, belgeleri var : ) sevinsem mi yoksa kafalandığım için üzülsem mi çelişkide kaldım. Arasıra sen de bilgini gözden geçir, arasıra çelişkide kal; öyle benim teleskobum var, ilgim var, ben bilirim modunda olursan kendini kendini kandırmış olursun.

guzel.. simdi foruma eklediğim ay fotolarını ve senin bu fotolara baka baka "bu aslında duz" drdigin yaziyi da koy. yok bulamam dersen istersen ben alinti yapayim.

sonra da taktiri konu sakinlerine birakalim.

hatirlarsan futbol topu ve uzerindeki besgen sekilleri de ornek verilerek aciklama yapilmis ancak sen ve cadence hicbir sekilde tatmin olmamistiniz.

o yazilari da alinti yapar misin?

Sonra senin bozuk plak gibi takilip kaldigin Hong Kong sahil resmi ve orjinalini de ekle.

bir de senin 83x zoom yapan Nikon ile cektigin ay fotosunu da ekle.

ben o saturn goruntusunu 10mm goz mercegi ile 250 kat buyutme yaparak cektim. ha, gozle bakildiginda cok daha net ama o zamanlar S4 mini ile cektigimde anca bu kadar cikti.

bir de o resmi windows altinda buyutunce iyice pikselleri gorundu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öner kullanıcısına yanıt
    Yine yanlışın var: Aydaki konu düz veya küre olması değil, dünyanın her yerinden aynı daire şeklinin görülmesi dolayısıyla ay denilen bu gökcisminin kusursuz bir küre olarak kabul etmenin zor olduğu konusuydu. Yani orada dediğin gibi bir ay resmine bakıp "bu kesin düzdür" demedim, ancak "düz gibi görünüyor" dedim ki orada da bunun tam açıklaması için biraz daha gözlem ve çalışmalarla desteklenmesi gereğinden de bahsettim. Fakat her halukarda kusursuz bir küre olarak kabul etmek zor. Veya güneşin ışığını yansıttığını kabul etmek te zor.

Bu arada sahil resmi Hong Kong derken, Kauai sahillerinden 145km ötedeki Oahu 'yu kastediyorsun sanırım ki ona bozuk plak gibi takılmadım cunku 235 km uzakta dümdüz tabak gibi görünen McKinley dağı var daha, fakat ona da o kadar takıldığımı hatırlamıyorum sadece 2-3 küre dünyacı arkadaşımın McKinley görüntüleri karşısında hayrete düşüp cok etkilendiklerini ilettiğimi hatırlıyorum. Ayrıca McKinley'in 235km ötede düz görünmesi düz dünyayı gözler önüne sermesine rağmen onu kanıt gibi pek kullanmadım; dünyanın pek bilinmeyen doğal güzelliklerini göstermek için kullandım diyelim. Veya dünyanın kaç bucak olduğunu gösterme diyelim.

Mercek, teleskop, astronomi, gokbilim . com... bunlara sen fazla takılmışsın gibi görünüyor ama. Gokbilim . com 'a baktım, bugün itibarıyla "samanyolu gökadamız hasta mı" "astronotların canı herşeyi cekiyor" "hızlı radyo patlamaları uzaylıların bir etkinliği mi" gibi haber başlıklarında gokbilim'i aradı gözlerim. Önemli kısmı İng haber ve makalelerden ceviri bu başlıklar "Designed to impress not inform" sözünü hatırlattı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dünya bozuk para gibi dümdüz. ama nasıl masanın üstünde hızla dönen bir bozuk para küre şeklinde gözüküyorsa, uzaydan bakıldığında da aynı şekilde gözüküyor.

uzaya fırlatılan araçlarda sürtünmesiz ortamda aynı hızla uzayda dönmeye devam ettiklerinden, küresel bir görünüt görüyorlar.

bu yüzden dünyamız içinde olunca düz, dışarıdan bakınca küresel gözüküyor.

lakin yıldızlar arası filminin bilimsel analizi çok farklı evrelerden bahsediyor bknz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 6 Nisan 2017; 16:19:45 >

• İnanmayın beyler görüntüde gece gözüküyor ama burda gündüz daha. Bizi kandırıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanax70

İnanmayın beyler görüntüde gece gözüküyor ama burda gündüz daha. Bizi kandırıyorlar

gece derken uzay boşluğundanmı bahsediyorsun yerküredenmi ?
  • GOGOMEZ kullanıcısına yanıt
    İroni yapıyordum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanax70

İroni yapıyordum hocam

yatıcak yerin yok kardeşim beynimizi yaktın az daha
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.