Güncel donanımları satın almak maliyet açısından oldukça saçma geliyor bana. Zamanının en güçlü xeonları veya i7 sistemleri toplanarak ortalama F/P bir ekran kartıyla eski sistemlerde çok daha iyi performans alınabilir fiyata göre. Bugün bir AMD üst düzey işlemci 12.000 TL. Ekran kartı 25k civarı. Yani anlam veremiyorum ne gereği var bu kadar para vermenin? Adamlar global piyasalarda daha fazla kar etmek için senelerdir çip kriziydi, yok bilmem ne kıtlığıydı diye diye saçma sapan suni fiyat şişirme yapıyorlar, yetmiyor bahane kalmayınca Avrupa ülkelerinde yasal yolları kullanarak birbirlerine dava açtırıp donanım toplatıyorlar. Hayır birde laptop alacaksınız diyelim şu an üretilenlerin hepsinin kalitesi 20 sene öncesine ait üretilmiş laptoplara göre kalitesi daha zayıf. Kasa yapıları ince ancak işlemciler çok ısındığı için çoğu makinenin mühendislik sorunu var özellikle bu sorun 2017'den sonra çıkan çoğu makine de var. Microsoft ile donanım üreticileri yeni Windows işletim sistemlerinde o kadar fazla bloatware getiriyorlar ki, makine normal bir işi yapmak için kıvranıyor resmen. Linuxun proton oyun desteği ile GTX 1050 gibi bir ekran kartında Windowsa nazaran çok daha iyi FPS alıyorsunuz. Donanımlar güçsüz değil aslında bilerek "güçsüzleştiriyor" sonuç siz sürekli donanıma para ödüyorsunuz. Windows 11'e sırf bu yüzden geçmeyeceğim. Yeni makine alırsam bile giderim Windows 10 LTSC kurarım 2029'a kadar desteği var nasıl olsa, linux kurar devam ederim. Windows 11'den sonra gelecek çoğu Windows aynı olacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 19 Mayıs 2024; 22:37:50 > |
Bildirim