Şimdi Ara

NAS Sunucu ve Foxconn 865A01-PE-6LS ana kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim emektar, tarihi, 478 pinli Pentium 4'ü NAS sunucu olarak kullanmayı düşündüm. Ancak başlıkta marka ve modelini verdiğim anakart sadece SATA 1'i destekliyor.(Ana kartımın web sitesi) SATA 3 destekleyen kart alayım dedim. PCI-E slot için olnalrı bulabildim internet araştırmalarımda. Benim ana kartın slotu ise eski tip PCI v.2.2 veya v.2.3. PCI-E kart, normal PCI slota olmuyor herhalde.
    Bildiğiniz PCI slota uygun SATA 3 destek kartı var mıdır?
    Bir de önerebileceğiniz, benim anakartıma uygun. USB 3.0 destek kartı ne olabillir?







  • SSD takmayacaksınız sata 1 de hddleri idare eder.
    Zaten anakartın gigabit etherneti de yok. Yani maksimum 10mb/sn ile aktarım yapabileceksiniz, bu durumda diskler darboğaz yapmaz.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, aslında boş durasın işe yarasın diye P4 sistemi düşündüm, ama elektrik asrafını düşünürsek (ki 7*24 açık bir NAs düşünüyorum) uzun vadeli toplama maliyeti biraz masraflı olacak bu sistem.
    onun yerine Raspberry 2,3 vya Orang Pi + NAS gwnişlee kartlı sistemlerin aliexpress'de oldukça uygun fiyatlı olduklarını gördüm. Çok daha z elektrik harcarlar ve tabii daha sessiz olmaları da başka bir avantaj.
  • Nighteagle2000 N kullanıcısına yanıt
    Ben indirme işleri için raspberry pi 3 kullanıyorum. Üç buçukluk diskleri USB üzerinden besleyemiyor ama iki buçuk ve SSD'ler sıkıntı çıkarmıyor.



    Eğer harici güç bağlantılı dock alırsanız dört tane disk takar az güç tüketimi ile rahat rahat kullanırsınız.

    Ama gigabit ethernet olmayacak, o biraz sıkıntı oluşturabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de istediğim hem torrent istemci, hem kablosuz medya merkezi, hemm de merkezi yedekleme birimi olarak kullanacacapım bir sistem, bant genişliği çok önemli değil full hd akış yapsın yeter torrentten 8 veya 16 Mb indirirken. Bir de akıllı tv işini de katarsak, tek bir Raspberry pi 3 falan bu 4 işi de yetişir mi acaba?
    Aliexpress'de beğendiğim bir NAs genişleme kartının linikini atıyorum. Sıfırdan masaüstü bilgisayar kurmavs, teknik bilgi birikimim var, ama Raspberry vs'de yeniyim.
    Kendim kurabilirim sanırım. Eski yazılımcıyım aslında.

    Aliexpress - Orange Pi NAS board




  • Nighteagle2000 N kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap yazarken haberdar etmemişsiniz yeni fark ettim.

    Benim raspberry pi 3 ile saniyede 1 mb torrent indirirken aynı anda 1080p 5000 kbps ve 5.1 sesli filmi ağ üzerinden izlemeye çalışınca yer yer donmalar oluyor. Eğer torrenti durdurursam sıkıntı kalmıyor.

    Açıkçası bir tane Pi'nin dördünü de yapabileceğini sanmıyorum. Yani işlem gücü bakımından sıkıntı olmaz ama Pi'nin ağ bağdaştırıcısı maksimum 100 mbit destekliyor. Sonuç olarak da dışarıya en fazla 10mb/s hız ile veri aktarımı yapabiliyor. Bence bu kartın en büyük eksiği bu, eğer gigabit etherneti olsaydı yazdıklarınızın hepsini yapabilirdi.

    Eğer farklı bir sistem falan kuracaksınız önceliğiniz gigabit ethernet olsun. Tabii modeminizin de gigabit olması lazım. Yoksa çok sıkıntı çekersiniz. Bir yandan film izlerken arka tarafta USB 2 belleklerden bile yavaş veri aktarımına katlanmak zorunda kalırsınız.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Banana Rouer 2 (BPI-R2) çıkmış. He 1Gb*5 port Ethernet, 2 USB 3.0 port ve 2 (1 opsiyonel)SATA portu var. Üstelik mini PCI-e porta üçüncü bir hard disk veya ac wifi eklemek mümkün. Bir başka alternatif ise mini PCI-e to 2 SATA kartını takarak 4 HDD/SDD'li bir sistem kurmak.)mini-PCI- to SATA kartı

    Bunu almayı düşünüyorum. Ama aliexpress'de sadece BPI-R1 kasa var. Aynıdır sanırım ölçüleri. Bir kontrol edip kasa ile birlikte sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu kart içime sindi. Ama yeni olduğu için pek uygulama örneği bulamadım. Kendim deneyeceğim.)
    Aslında fanlarlar birlikte yekpare NAS Server kasası düşünüyorum. Tasarlayıp doyasını hazırlayabilirsem, bir 3D print işi yapan arkadaşa bastırmayı düşünüyorum. Böylece 500 liranın altında 2 harddiskli hesasplı bir NAS Server projesi olmuş olur. Açık kaynaklı herkes yararlanır diyorum :)

    BPI-R2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nighteagle2000 -- 28 Temmuz 2017; 3:36:15 >




  • Tabii ebayda satılan bukart RAID desteklemiyor, onun için 60-70 liralık bir mPCIe to PCIe dönüştürücü alıp ona da SATA slotlu kart takmak gerekiyor.

    Ekleme. Aradıkça yeni şeyler buluyorum.
    Bu kart "RAID0/RAID1 JOBD Braketi" diyor. JOBD resmi olmayan RAID0 ve 1 demekmiş sanırım. Resmiden farkı olarak, farklı boyutlardaki hard diskleri destekliyor, ama resmi RAID kadar güvenli değil anladığım kadarıyla. Ev kullanıcıları için çok önmli olmayabilir.
    Yukardaki çözümden çok daha kompakt olur. Yukardaki çözüm ise 4'den fazla hdd için seçilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nighteagle2000 -- 28 Temmuz 2017; 4:57:21 >




  • Anladığım kadarıyla bu kart modem amaçlı kullanmak için. Yani wan girişi var, içerisine gerekli yazılımı atıp router olarak çalıştırıyorsunuz. Kendi yazılımı bananian, debian temelliymiş. Yani raspberyy pi'ye yüklenecek her şeyi buna da yükleyebiliriz. Eğer stabil bir sistem oluşturulabilirse gerçekten çok uygun bir fiyata gelişmiş bir nas sunucusu yapmış olursunuz. Üstelik avuç içi kadar boyutta.

    Ben şimdilik raspberrypi 3 ile idare etmeye çalışıyorum. Sizden gelen güncellemeler ve bütçe durumuna göre geçiş yapabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Anladığım kadarıyla bu kart modem amaçlı kullanmak için. Yani wan girişi var, içerisine gerekli yazılımı atıp router olarak çalıştırıyorsunuz. Kendi yazılımı bananian, debian temelliymiş. Yani raspberyy pi'ye yüklenecek her şeyi buna da yükleyebiliriz. Eğer stabil bir sistem oluşturulabilirse gerçekten çok uygun bir fiyata gelişmiş bir nas sunucusu yapmış olursunuz. Üstelik avuç içi kadar boyutta.

    Ben şimdilik raspberrypi 3 ile idare etmeye çalışıyorum. Sizden gelen güncellemeler ve bütçe durumuna göre geçiş yapabilirim.

    @nacker Router'ın resmi sayfası şurda:
    http://www.banana-pi.org/r2.html
    Burda modemden söz etmiyor, sanırım WAN portuna başka bir modemin ethernet portlarından biri bağlanıyor.
    Ama kablolulu ve kablosuz erişim noktası olarak kullanmak mümkün tabii router'ı. Dahili anten ve harici anten bağlantı noktası var. Alında 400 dolayında hazır Gigabit ethernetli erişim noktaları satılıyor piyasada ama USB'den bağlanınca SMART gibi HDD özelliklerinden yararlanamıyorsunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.