Şimdi Ara

NAS Server Tavsiyesi ( Synology Qnap Asustor ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
9
Favori
7.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar, klasik cümle olarak konuyu hortlatayım.


    ekonomik olarak giriş seviyesi nas ve içine 8-12 tb disk alma düşüncem var, sayfaların hepsini okudum, sinology ve qnap üzerinden gidilmiş,aldığınız dönemler farlı olduğundan şuan hem sizin ürünler bulunmuyor hem aşırı pahalı.


    kullanım zidoo z9x üzerinden film-dizi izlemek. tv oled c1 55 inç, 3tb wd element usb hdd var şimdilik onunla idare ediyorum.

    aslında zidoya sata kablo aracılığı ile sata hdd takılabiliyor ama o zaman içine film-dizi torrent indirmeler uzun iş olur


    giriş seviyesi de torrent indirmeleri vs. yapabiliyorsa kurtarabilecek bir ürün önerisi beklerim.


    edit:

    Qnap

    Qnap TS-233 2 Y

    ,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BILGILI -- 15 Şubat 2023; 16:33:22 >




  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Synology için önerim hala geçerli. Çok güzel giriş seviyesi ürünleri var ve kesinlikle öneriyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    Üstad geri dönüş için teşekkür ederim.

    teknik olarak hiç ön bilgimde yok bir haftadır araştırıyorum, okuyorum, inceliyorum. Bütçe meselesi olsa da sıkışıp kalmamak adına birdaha güncelleme şansım olmayacağı için serveri için özen gösteriyorum hdd ikinci planda.


    synology önerinizin hala geçerli olması evet ama 0,5 gb bellek var giriş seviyesi ve üstünde, bu yeterli olacak mı?

    yukarıda da bahsedilen rradar gibi ve kendisine ait uygulamalar ve torrent vs. ler için yeterli bir cihaz mı?

    yapacağım işler genelde yabancı film ve dizi ve bulunabilirse tr dublajlar dahil otomatik arşiv oluşturmak.

    2.el nas server olur mu? olmazsa neden?

    2.el nas server hdd olur mu? olmazsa neden?


    üstad sizi biraz yoracağım ama hiç bilgisi olmayan birisi olarak beni bu konularda aydınlatırsanız memnun olurum.

    bilgi paylaşımını ve öneri detaylarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler





  • Rica ederim. Bu bahsettiğiniz kullanım senaryosu için fazlası ile yeterli olacaktır. Ancak biraz daha ileri kullanım senaryoları için eğer bulabiliyorsanız DS220+ serisi öneririm. İkinci el olarak bulursanız fiyatıda bütçenize uygun olacaktır. Bütçenizi bilmediğim için ürün yönlendirmesi yapamasam da benim önerim minimum 220+ serisi olurdu. Diğer sorunuza gelecek olursak ben nası ikinci el temiz olmak koşulu ile tercih ederdim ama disk için aynı şeyi söyleyemem. Ben diski sıfır almanızı öneririm. Sonuçta kullanılmış disk ömründen yemiş ve risk içeren bir disk olacak. Amaç veri güvenliği ise tercih etmem. Bu arada bende 216j modelide var 512 gb ram var ve gayet yetiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 17 Şubat 2023; 17:52:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • üstad yedekleme gibi bir durumla uğraşmayacağım, aslında usb hdd ya da zidoo nun sata kablosuna sata hdd ile de çözebilirim ama asıl mesele çeşitli uygulamalarla(tam bilgim yok ama nas içine uygulamalar) film dizi vs. indirme işleminin pratik olması.

    yönlenme nedenim o

    şuan3tb hdd ye qbittorrent aracılığı ile pc üzerinden dolbyv dolbya remux blueray vs. filmler üzerinden iş yapıyorum.


    hatta o torrentler konusunda da bilgim yok rradar, sonarr vs. hep altyazılı indirince de hep altyazılı film-dizi izlemiş oluyoruz, mesela tr dublaj aynı tür film vs. de daha iyi olurdu


    Synology Diskstation DS220J 2 Yuvalı 16 TB Nas Kişisel Çoklu Depolama Ünitesi

    bu ürün sanırım o da 512 ram

    üstleri var

    ds223 vs. bayağı iyi ama fiyatlarda iyi


    hani 3-4 K nasa versem 6tb hdd ye de yaklaşık o kadar para gidiyor ki bu araştırmalarım yurtdışı

  • BILGILI B kullanıcısına yanıt
    Synology uygulama anlamında geniş bir yelpazeye sahip. Dediğim gibi arayıp bulamadığım hiç bir uygulama olmadı. Sadece giriş seviyesi cihazlarda bazı uygulamalar yer almıyor (docker vb) ama sizin kullanım senaryonuzda tüm uygulamalar mevcut. Ayrıca synology arayüz olarak çok kullanıcı dostu. Demo arayüzüne bir göz atabilirsiniz bu sitedenhttps://demo.synology.com/tr-tr

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elimde DS220J modeli var ama yakın zamanda daha üst modele geçmek istiyorum. DS923+ vs DS423 arasında kararsız kaldım.Daha çok multimedya olarak kullanacağım.Şu aşamada eski diskleri takıp devam ederim diye düşünüyorum.Ama Seagete Ironwolf 4 ve 3 TB modelleri desteklemiyor imiş  DS923+ ve DS423 modelleri.


    Acaba ikisinden biri hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    DS423+ Kullanıyorum, DS923+ ile ikisi arasında kaldım ve DS423+da karar kılmıştım, sebeplerine gelecek olursak bunlardan biri, her ne kadar DS923+ amd ryzen bir işlemciye sahip olsada bu işlemci çift çekirdek bir işlemci. Her ne kadar performansı kötü olmasa da DS423+ da 4 çekirdeğe sahip bir işlemci var. Ayrıca yerleşik bir gpu bulunmuyor DS923+ modelinde. Plex için donanımsal kod dönüştürmeyi desteklemiyor. Ne kadar ihtiyacınız olur bilmiyorum ama durum böyle. Yabancı forumları çok araştırdım ve genellikle ikisi arasında DS423+ öneriliyordu. Ayrıca DS423+ daha düşük bir güç tüketimine sahip. 7/24 çalışacak bir cihazda özellikle türkiyedeki elektrik fiyatlarını düşünecek olursak bu benim için önem arz ediyordu.DS923+ genişleme yuvalarına sahip ancak benim ihtiyacım olmayacağından çok önemsemedim. Disk ile ilgili sorunuza gelecek olursak, uyumluluk ve destek kısmında olmasa bile bahsettiğiniz diskleri kullanabileceğinizi düşünüyorum. Yani bir sorun yaşamazsınız. Ben ayrıca 2 adet nvme ssd disk alarak bu diskleri raid1 olarak yapılandırdım. Bu bölümde daha çok performansa ihtiyaç duyulan sanal makine ve docker containerlarını çalıştırıyorum. Aşağıdaki linkten kısaca karşılaştırmasına bakabilirsiniz


    https://nascompares.com/guide/synology-ds423-vs-ds923-nas-which-is-best/#:~:text=This%20is%20because%20the%20Synology,special%20offers%20throughout%20that%20time.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 22 Eylül 2023; 23:42:29 >




  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Ben buraya yazdıktan sonra attığınız sitenin YouTube incelemesine bakmıştım, sitesine yine bakayım.Teşekkürler.4k performansı önemli.Sonra genel olarak biraz daha hızlı olsun vs yeter bana zaten.4 adet yuvayı doldurup 2 tane 8'lik alırım.2.disk tamamen yedeği olur .Raid 1 idi sanırım unuttum tam kopyalama işlemi.Bakarım tekrar.Sonra elimdeki 4 ve 3 tb olanı ise fotoğraf dosya yedeklemesi olarak kullanırım.Diye düşünüyorum.Sanal makine şu an için gerek yok benim için.Size yetiyorsa bana hayli hayli yeter.Zaten bana şu anki 220j bile yetiyor ama imkan halen olabiliyor iken değiştireyim diyorum.
    Siz 2 adet nvme ssd haricinde hangi diskleri taktınız acaba ? Benim Ironwolf 3 tb olanı son günlerde biraz sesli çalışmaya başladı nedense.Disk sağlıklı gözüküyor göründüğünden pek takmıyorum ama nvme ssd çalışma sistemi sessiz ise onlara bakarım.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 23 Eylül 2023; 11:11:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sitesinde DS420+ modeli göremedim.Sanırım kaldırdılar ve 423+ daha üst modeli .420 eski model olsa gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    DS423+ daha yeni bir cihaz evet. Ben 4 Adet 8 TB Western Digital Ultrastar data center diski kullanıyorum. Disklerin hafif titreşimini önlemek için kızaklara bez bant uygulaması yaptım. Diğer türlü eğer sessiz bir yerdeyseniz disk titreşimlerini duyabiliyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 23 Eylül 2023; 21:11:25 >
  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler.Ben o diskleri bir inceleyeyim.

  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    Cihazı sipariş verdim...


    Yalnız uyumluluk bölümüne baktım.Benim 4TB  ST4000VN008 idi hatırladığım kadarı ile.Listede ST4000VN006 uyumlu şeklin yazmakta.Bu iki disk arasındaki fark nedir ? Bilginiz var mı


    Ve siz disk seçerken WD Red serisini değil Ultrastar serisini tercih etmenizdeki neden neydi ? Seagete 8/8 alıp koyayım diyorum ama sesli çalıştıklarından bahsedilmiş hep. Şu anda WD Red araştırıyorum .


    Eski diskler uyumlu olmazsa eğer disk kutusu alırım harici olarak tutarım artık. (Eğer nas diskler harici kutu ile USB bağlantılı çalışıyorsa )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 29 Eylül 2023; 23:30:9 >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    Hocam muntemelen üretim yılı farklılıkları olabilir, ikisi de ironwolf serisi. Sorun olacağını düşünmüyorum. Ultrastar serisi datacenter diski olarak geçiyor ve red serisinden daha gelişmiş ve iyi bir disk ancak red serisi kullanabilirsiniz. Ben fiyatı uygun yakaladığım için almıştım. Red serisinde red ve red pro olmak üzere iki seçenek var, red prolar 7200 rpm hızında. Tavsiyem 5400 ve ya intellipower olanları seçmeniz olur çünkü daha sessiz oluyorlar. 7200 rpm diskler çok daha gürültülü oluyor. Açıkcası ben şu an olsa böyle yapardım. Sonuçta network hızı ile sınırlıyız zaten, 7200 olsa da ciddi bir fark olmuyor. Uyumluluğa çok takılmayın, listedeki ürünleri destekliyorum diğerleri çalışmaz diye bir şey yok. Sadece synology tarafından yasal olarak desteklenmiyor. Bu ürünü çalıştırmayacağı anlamına gelmiyor.

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    5400, İntellipower olanlar CMR değil mi? SMR olanlar tavsiye edilmiyordu ilk alırken araştırmıştım.



    Acaba ses emici köpüklerden alsam ? Cihaz altına koysam biraz etki etse yeterli olur diye düşünüyorum şu an için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 30 Eylül 2023; 12:42:5 >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

    Red plus ve red prolar CMR, köpükte koysanız disk sesi malesef geliyor


    CMD diskleri bu listede bulabilirsiniz;


    https://nascompares.com/answer/list-of-wd-cmr-and-smr-hard-drives-hdd/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 30 Eylül 2023; 15:7:21 >
  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt

    423 Plus sipariş etmiştim.Ama stoklarda kalmamış gelmedi.


    O model yerine hangisi alabilirim artık ? 923 ? 1552 ? Başka seçenek kalmıyor zaten.

  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Dostlar sorum şu.

    Evde shield pro ürünüm var. Plex server kurdum.

    İçine remux film flec müzik atmak için, hdd almaya karar verdim ve WD My book duo aldım 16tb, içinde 256mb cache red hard disk var. (2x8tb)

    Şimdi sorum şu. sanıyorum yanlış ürünü aldım, çünkü bunu modeme takamıyorum NAS özelliği olmadığı için, shield a takabiliyorum.

    İhtiyacımı görmez değil mi? Biraz aydınlatabilir misiniz beni ne yapılmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BahadirAykt -- 7 Ocak 2024; 18:21:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.